NIS 2012 usporava surf u odnosu na 2011 što mi se uopšte nije svidelo kod nove verzije.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Kakva je Avira 12 u sporedbi sa NOD32 5.0?
Jučer mi je besplana verzija zadavala glavobolje sa instalacijom, jedno 5-6 pokušaja... čini mi se da malo više guta memorije (možda samo kod mene) ali nikakva usporavanja nisam osjetio.
O ukusima se ne raspravlja - ali meni cjelokupni dizajn djeluje kao korak unatrag.
Čini mi se da će, ili već jesu, izgubiti publiku kod free verzije, pogotovo zbog onog bloat toolbara (koji btw ne radi na firefox-u), a znamo da to utječe na marketing i prodaju ostalih verzija!
Usprkos svemu još uvijek ostajem mali Avira fan, mada je odavno izbjegavam instalirati drugima, barem šta se tiče free verzije.
Kakva je Avira 12 u sporedbi sa NOD32 5.0?
Po pitanju memorije su slični,iako nod manje opterećuje surfanje od avire (moj subjektivni dojam).Avira je propustila dosta toga i nije obavila briljantan posao,testirat ću nod ponovno da ga usporedim jer sam zaboravio
Ako tko zna kako kompletno disablati FW u Aviri full, nek baci SS.
Izluđuje me svaki put pri startupu micati kvačicu.
Također, gdje je file exclusion list setting?
Sve sam prekopao, nigdje naći.Svaki put mi nanovo detecta neke false positive i bez obzira na 'always ignore' opet ponavlja stvar.
Cak i official Battlefield3 beta .exe
Hvala.
EDIT:
Sučelje je sve samo ne intuitivno i jako je loše izvedeno tako da me baš zanima (van googlanja), gdje sam previdio stavke.
Također, gdje je file exclusion list setting?
Sve sam prekopao, nigdje naći.Svaki put mi nanovo detecta neke false positive i bez obzira na 'always ignore' opet ponavlja stvar.
"Always ignore" opcija (iako ima riječ always) radi samo do prvog slijedećeg restarta. Onda po starom....
File exclusion list:
PC Protection > System Scanner > Scan > Exceptions
PC Protection > Real Time Protection > Scan > Exceptions
Vidim da je Webroot izašao iz bete i službeno objavio svoju novu "liniju" proizvoda "SecureAnywhare". PhD in Security je nešto pisao o tome prije ako se ne varam i mislim koristio beta verziju. Hoće li možda netko od vas koji testirate na virtualkama isprobati ove proizvode ili da čekamo klipove s YouTube-a.
http://www.webroot.com/En_US/products.html
http://www.webroot.com/En_US/sites/articles/webroot-delivers-the-fastest-lightest-and-least-demanding-consumer-protection.html
Evo ce ti čika Languy isprobat
---------------------------------------------------------------------------------------------
...a evo nam testa i nove Avire 2012
Avira Internet Security 2012 FINAL Test by AleksandarGonovskiNa koji to?
Ako misliš na Nortona, baš i ne vidim neke sličnosti....
1.Nisam siguran ali mislim da je Webroot!
2.Ma Nortona sam stavio da pokažem kako se uz malo truda i mašte može napraviti lijepo sučelje!
Norton je "miss Universe" za sve ostale programe!!!
Avira je propustila dosta toga i nije obavila briljantan posao
Avira ima jako dobru detekciju ali nije opet svemoguča kao ni Kaspersky.Od mase koje sam testirao ostao sam dosta iznenađen od Kaspersky tj od KAV.Uzevši na poznatoj stranici novi malwar mnoge nije KAV prepoznao.Poslao sam im na analizu ali odgovora još nisam dobijo.Kod Avire kad se pošalje na analizu odmah se i dobije odgovor a ako je nepoznato kad proanaliziraju vrati na e-mail odgovor.A najbolje mi je kad kažu da su otkrili i dodali u novi update.Tako da svaki ima svoje probleme.Nekažem da je KAV loš ali za mene je Avira
Sorry, Tony, ali ne mogu izdržati....picajzla, šta ćeš?
Uzmi pravopis u ruke i nauči hrvatski!!!
Uzmi pravopis u ruke i nauči hrvatski!!!
A što možeš ne ide svakome pravopis...no svejedno je vrijeme da se mičem dalje..pozdrav svima...dok ne naučim pravopis

A JA?
()
Može li mi netko reći kakvi je Bitdefender, citam po raznim stranicama i svi kazu da je sada najbolji. sta vi mislite?
Konacno je izasao Emsisoft Anti-Malware 6nakon beta fazu duza od on fajafoksova za nama dragu cetvorku
Cetvrtog listopada su izasli Avira 12 i Webroot SA, tretog rujna NOD32 5.0 a danas EAM 6.0 a nakon tjedan/dva testiranja jedan od njih ce biti moj licni izbor za duze vreme.
Ako slucajno probate neke od ovih i ako imate vremena slobodno postirajte vase misljenje.
Može li mi netko reći kakvi je Bitdefender, citam po raznim stranicama i svi kazu da je sada najbolji. sta vi mislite?
BitDefender je OK antivirus za kućnog korisnika. Godinu je dana bio instaliran na kućnom računalu i nikada nikakvih problema. Ne znam kako stoji u usporedbi sa ostalim trenutno dostupnim proizvodima no uvijek se nalazio pri vrhu. Od vremena korištenja sjećam se samo da je bio nešto teži na sustavu nego ostali (Avast npr.) i da je imao sasvim zadovoljavajuću detekciju. Zadnjih par stranica se raspravljalo i o njemu pa malo pretraži temu.
Mozilla blokirala McAfee SiteAdvisor add-on i ScriptScan add-on zbog problema sa stabilnošću i sigurnosti
Cetvrtog listopada su izasli Avira 12 i Webroot SA, tretog rujna NOD32 5.0 a danas EAM 6.0 a nakon tjedan/dva testiranja jedan od njih ce biti moj licni izbor za duze vreme.
Savjetujem ti da uzmeš Emsisoft.....
Mozilla blokirala McAfee SiteAdvisor add-on i ScriptScan add-on zbog problema sa stabilnostšću i sigurnosti
i nije neka šteta,bitno da wot radi
tnx na obavijesti,baš gledam,lista blokiranih addona je podugačka
Za toolbare mi je drago da ih je i Mozilla blokirala. Od ostalih addona koje koristim niti jedan se nije našao na listi, ali me zanima ovaj blok Jave. Koliko primjećujem normalno mi radi.
Kakao blokirat neku aplikaciju s ''običnim'' vatrozidom?
Kojim običnim?
Onim ugrađenim u Windoze?
Da.
Kakao blokirat neku aplikaciju s ''običnim'' vatrozidom?
Ako misliš blokirat tu aplikaciju da se ne spaja na internet onda ovako:
@Giga
BitDefender sam imao jednu godinu na svim računalima. Dobro radi posao ali je užasno i iritantno bugovit. Uz to,blokira normalan rad System restore-a.
@Djigibao
Ta synchronizacija me toliko izludila zadnjih dana da sam je odlučio isključiti do daljnjega...
@Ivo
Puno lakše je instalirati Windows 7 Firewall Control i jednim klikom odlučivati što propustiti a što blokirati kroz WF.
@Brixy
Forsirao sam neko vrijeme Mc Afee site advisor umjesto WOT-a jer je puno profesionalniji i ozbiljniji što se tiče poslova za koje je namjenjen, ali me njegova vječita nekompaktibilnost s Firefox-om a natjerala da odustanem od njega.
Ja volim komplicirano:)
Zanimljivo,ali puno puta ne znaš što treba propustiti da bi aplikacija normalno komunicirala s Internetom ili lokalnom mrežom...ja sam odahnuo otkad sam instalirao Windows7FirewallControlPlus.
@Giga
BitDefender sam imao jednu godinu na svim računalima. Dobro radi posao ali je užasno i iritantno bugovit. Uz to,blokira normalan rad System restore-a.
Ne znam na što misliš budući da ne koristim system restore. Kad nešto zapne vratim image.