Ultimativna antivirus tema - P&O izdvojena tema

poruka: 48.524
|
čitano: 14.121.830
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Ultimativna antivirus tema - P&O

Evo me sa svježom sedmicom i najnovijim CIS-om{#}

Novi CIS je popravio neke svoje bugiće...Automatski isključi win.Firewall i win.Defender a po završetku instalacije traži "Reboot"{#} Bravoo!!! 

E sad...imam samo "C:" particiju i nemam vanjski HDD, koji je najjednostavniji način da si napravim taj backup i gdje?

Ima sedmica neki "Backup & Restore" i "Create a System Repair Disc"

Kako to radi i jel dobro???

Jel tako-tako je !!!
Poruka je uređivana zadnji put čet 6.1.2011 22:51 (andi.cro).
16 godina
neaktivan
RE: Ultimativna antivirus tema - P&O
rambox kaže...
the economist kaže...

Pomoć molim!

"Ne da" mi deinstalitari glupi AVG free. Čime da ga maknem jednom za svagda?

Evo imaš dole na linku pri vrhu, pa skini verziju za 32 ili 64 bit Windowse ovisi kaj imaš i pocisti to smece s kompa.{#}{#}

http://www.avg.com/us-en/download-tools

uspio hvala, ne ide to više na moj komp nikada.... kaj ti imaš od antivirusa na svojem kompu?

17 godina
the economist kaže...
rambox kaže...
the economist kaže...

Pomoć molim!

"Ne da" mi deinstalitari glupi AVG free. Čime da ga maknem jednom za svagda?

Evo imaš dole na linku pri vrhu, pa skini verziju za 32 ili 64 bit Windowse ovisi kaj imaš i pocisti to smece s kompa.{#}{#}

http://www.avg.com/us-en/download-tools

uspio hvala, ne ide to više na moj komp nikada.... kaj ti imaš od antivirusa na svojem kompu?

Nemam ti ja nikakav Antivirus na Windowsima, jer mi ne treba uopce no to ne znaci da sam nezašticen ali nije sad to zapravo bitno.{#} Ti umjesto AVG moš stavit Aviru Free ili Avast eventualno i to bude onda ok recimo uz pod obavezno dodat WOT u svaki poznati browser danas i bit ce ok.{#}

http://www.mywot.com/en/download

17 godina
win32 kaže...
Hej Lazo, po tvome......koji je najbolji alat za izradu svjezeg backupa kada se instalira OS sa svim driverima i programima? Nije vazno dali je paid ili bilo sta slicno

Sada ce biti negdje godinu dana kako imam ove Windowse te bih cisto radi sebe instalirao svjeze (makar nema potrebe jer na kompu nije bilo nikakvih havarija, malwarea ili bilo cega slicnoga).

Glavno da backup mogu uvijek lagano povuci.....po mogucnosti najbolje da ide sa drugoga harda (znaci ne onoga na kojemu se nalazi sami OS).

Evo dok se Lazo ne javi mogu ti i ja predlozit jedan program: Acronis True Image

Evo ti i link (sa ovog foruma) s postupkom pravljenja backup-a

LINK

Evo ti jedan od mnogih video tutoriala:

Muškarci od svojeg donjeg rublja i od žena žele isto: malo podrške i malo slobode ;-)
15 godina

Jaooo,skoro sam opet morao reinstalirat PC!!!

Kaj se desilo:

Instalirao sam jednu igru i u crack folderu zajedno sa crack fajlovima bio je i ovaj "SKIDROW.exe"

Prvo sam ga bez razmišljanja pokrenuo i uvidio da je to neki propagandni filmić od tih crackera,niš posebno!

Onda mi je tek palo na pamet da sam ga mogao i skenirat ili barem pokrenut Sandboxanog!

To i učinih,CIS kaže "čisto",MBAM kaže "čisto",Hitman također...

Ajd da vidim sad kak radi taj CIS-ov "Sandbox", desni klik na SKIDROW i "Run in COMODO Sandbox" a kad ono...POČELI PROBLEMI!!!

Pošto se ništa nije događalo,fajl se nije nigdje otvarao,kliknem ja na CIS u trayu a kad ono ništa,ko da ga nema,krepo CIS!!!

Odem na "restart" a kad ono otvori mi se prozor i kaže nešto tipa:"Nemate potrebna administratorska prava za tu akciju" ili neš slično!!!

Odem na "User Accounts"da provjerim nije li se neš desilo pa da više nisam "admin" ali tamo piše da jesam,kliknem lijevo da uđem u napredne opcije 

svog računa i evo opet iskoči prozor i neda mi da uđem u opcije!!!

Kliknem na CCleaner,opet zabrana i tako za svaki program na kompu,ništa nisam mogao otvoriti,CIS-mrtav,ne mogu zgasit komp,ne mogu u "system restore"ne dopušta mi nigdje!!!

AJME MENI ŠTA ĆU SAD!!!

Restartam ga na gumb,podigne se "black screen" sa opcijom "start windows normaly" i "recovery console opcija" Kliknem na "recovery console" Odem u "safe mode" i od tamo uspijem ući u "System Restore" koji ga vrati prije pokretanja SKIDROV.exe aplikacije i sve se vrati u normalu.

Nije mi jasno kaj se desilo,jedino znam da je počelo kada sam pokušao pokrenuti aplikaciju u "Sandboxu"!!! 

Svi moji skeneri su rekli da je čist,jedino na VirusTotalu su ga Emsisoft,Ikarus i TrendMikro označili kao malciozni!!!

Uploadao sam ga na "2 Shared" pa ako netko želi isprobavat kaj se to događa kada ga pokušate pokrenut Sandboxanog,nek si ga preuzme! 

Evo LINK  ( samo kliknite dolje na :  Save file to your PC: click here )

Jel tako-tako je !!!
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.1.2011 2:13 (andi.cro).
14 godina
neaktivan

A pola postova na ovom forumu kljicaju u mali mozak kako se baš zbog tog i koristi CIS zato što ima stravične mogućnosti i mnogo dobar Sandbox i kome uopšte netreba dobra detekcija virusa nego on to sve rešava sam.Torrente gde siiiiii

17 godina
neaktivan

Stravicno je prava rijec ;)

Torenteu je i zenu strpao u sandbox ;)

:)
16 godina

Probao sam Comodo firewall par dana i mislim da nenormalo koći pc, procese, windowse.  Danas izbrisan i vračen Windows firewall.

16 godina
bik kaže...

Probao sam Comodo firewall par dana i mislim da nenormalo koći pc, procese, windowse.   Danas izbrisan i vračen Windows firewall.

moš' mislit

edit: @Andicro

ti baš imaš problema sa tim tvojim CIS-om, meni ga je normalno sandboxao

da Bog da crk'o rock'n'roll, kad ga svako svira
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.1.2011 12:47 (mind_challenge).
17 godina
neaktivan

to je 64 bitni win?, ruši se i sandboxieov start.exe na 64 bitnoj sedmici kad se pokuša pokrenuti ovaj gore exe u sandboxu..

EDIT: ...ali samo ukoliko je pokrenut f-secureov AV kad unloadam AV program je normalno sandboxan... hmmm

ne radi ništa sumnjivo, samo čeka tipkovnički ili mišji input da se ugasi

CAMAS

Comodo
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.1.2011 15:24 ((s)izgoreo).
16 godina
(s)izgoreo kaže...

čini mi se da je riječ o 64 bitnim winsima, ruši se i sandboxie na 64 bitnoj sedmici kad se pokrene ovaj gore exe..

da, moji su 32 bitni

da Bog da crk'o rock'n'roll, kad ga svako svira
17 godina
(s)izgoreo kaže...

to je 64 bitni win?, ruši se i sandboxie na 64 bitnoj sedmici kad se pokrene ovaj gore exe u sandboxu..

Probao upravo na 64 bitnim Windowsima i normalno radi.

Cis uredno odradio i nista se nije srusilo...

16 godina
neaktivan
bik kaže...

Probao sam Comodo firewall par dana i mislim da nenormalo koći pc, procese, windowse.  Danas izbrisan i vračen Windows firewall.

a vele da je light,šta imaš/si imao uz njega,koji av?

17 godina
neaktivan
logic kaže...

stravično je riječ za svaki tvoj input na ovoj temi ;)

Comodo
16 godina
neaktivan
logic kaže...

Torenteu je i zenu strpao u sandbox ;)

Tišina!

Ne laprdaj okolo!

CIS ga uopće ne pokreće automatski u sandboxu jer je fajl ok.

You talkin' to me? You talkin' to me? You talkin' to me? Then who the hell else are you talkin' to? You talkin' to me? Well, I'm the only one here. Who do the f--k do you think you're talking to?
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.1.2011 15:14 (siketa).
16 godina
neaktivan

Svim forumašima pravoslavne vjeroispovjesti želim Sretan Božić!

Hristos se rodi!

You talkin' to me? You talkin' to me? You talkin' to me? Then who the hell else are you talkin' to? You talkin' to me? Well, I'm the only one here. Who do the f--k do you think you're talking to?
16 godina

imam Avast 5.1 s kojim sam jako zadovoljan, radi se o Win7 64bit

15 godina
neaktivan
17 godina
bik kaže...

Nenormalno?

Muškarci od svojeg donjeg rublja i od žena žele isto: malo podrške i malo slobode ;-)
15 godina
neaktivan

Jesu li zadnja 3 unosa OK?

15 godina
bik kaže...

Probao sam Comodo firewall par dana i mislim da nenormalo koći pc, procese, windowse.

Vjerojatno si stisnuo Block na neku sistemsku datoteku ili je bio u pitanju konflikt s AV-om.

GigaGirl kaže...

Jesu li zadnja 3 unosa OK?

Jesu, tako je i kod mene.

the funniest thing about this particular signature is that by the time you realise it doesn't say anything it's too late to stop reading it
16 godina

Ne znam šta je bilo ugl probajte ako vam se sviđa koristite , mene je živcirao stalnim pitanjima, primjetio sam usporavanje sistema, jel ovaj probgram smije ovo, jel nesmije ono, po instalaciji nekim običnih programa više me izmući tajk firewall nego program koji instaliraš, primjetio sam da se odjednom sve smrzne te nakom par sec iskoći prozor od comodo firewalla i pita jel može... ma popi**** sam

15 godina
bik kaže...

jel ovaj probgram smije ovo, jel nesmije ono, po instalaciji nekim običnih programa više me izmući tajk firewall nego program koji instaliraš,

To je i bit HIPS-a; održavanje integriteta sustava sprječavajući promjene u tom sustavu od neovlaštenih izvora.

Ako hoćeš, možeš uz windowsov firewall staviti WinPatrol koji je također HIPS, ali light.

the funniest thing about this particular signature is that by the time you realise it doesn't say anything it's too late to stop reading it
15 godina
bik kaže...

Ne znam šta je bilo ugl probajte ako vam se sviđa koristite , mene je živcirao stalnim pitanjima, primjetio sam usporavanje sistema, jel ovaj probgram smije ovo, jel nesmije ono, po instalaciji nekim običnih programa više me izmući tajk firewall nego program koji instaliraš, primjetio sam da se odjednom sve smrzne te nakom par sec iskoći prozor od comodo firewalla i pita jel može... ma popi**** sam

to je bilo u prošlim vezijama sad comodo ima bazu sigurnih proizvođaća programa i ako je je taj program pouzadan ne pita ništa,da ti nisi neki rogue instalirao

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
16 godina
neaktivan
blackalbum kaže...

to je bilo u prošlim vezijama sad comodo ima bazu sigurnih proizvođaća programa i ako je je taj program pouzadan ne pita ništa,da ti nisi neki rogue instalirao

misliš da bi rogue tako lako maknuo s kompa,kako on kaže" izbrisao" ?{#}

15 godina

ja sam se prije malo igrao na starom računalu sa rogue i jako teško ih je maknuti pa sam svaki put morao instalirati windowse

16 godina
odjavljen
blackalbum kaže...
bik kaže...

Ima, premda je ta baza podosta slaba tako da Comodo na tome mora još dosta raditi.

...
15 godina
kingmedo kaže...
blackalbum kaže...
bik kaže...

Ima, premda je ta baza podosta slaba tako da Comodo na tome mora još dosta raditi.

koliko sam ja skužio baza im je poveća gledao sam imaju masu tih proizvođača u bazi,a drugo mogao je sam staviti neku aplikaciju kao sigurnu pa takvih problema ne bi imao!!!!!!

15 godina
17 godina
neaktivan
win32 kaže...

Hej Lazo, po tvome......koji je najbolji alat za izradu svjezeg backupa kada se instalira OS sa svim driverima i programima?

Najbolji su Acronis True Image Home(besplatan je za korisnike WD diskova), Norton Ghost i Paragon ..cini mi se da se zove Partition Recovery ili tako nekako :)

Ja koristim Aconis TIH v.11 (imam i 2010) i imam samo pohvale za ovaj program. Dugi niz godina sam koristio Nortonov Ghost ali se jedno vreme pretvorio u tezak bloatware a sada koliko vidim tu tendenciju ima i Acronis 2010

Enivej... kupis u radnju Acronis 11 i nakon instalacije izradis Recovery CD ili USB sa full verzijom Acronisa sa kojim botas i radis slike (backuP sistemske pariticije)

Acronis ima jednu zgodnu opciju (ja je ne koristim) a zove se Acronis Zone a to je, prostim prevodom, Linux particija koja nije vidljiva za Windows i naravno za malware i tamo se spremaju slike)

Ne koristim je zato sto ne volim da mi nesto petlja po particijama. Takode, Acronis ima opciju Try&Decide sa kojim uslikas trenutno stanje eksperimentiras pa sve vratis. Naravno tu su, kao backup opcije, prisutne i Diferencijalne slike (samo promene od zadnjeg backupa)

Da se ne bi razumjeli pogresno, Acronis zna izraditi i takozvane vruce slike (hot imaging) ili kada je Windows podignut koristeci Windowsovu tehniku Shadow Copy. Ja to ne koristim (zbog nelagode {#}  ) zato sto se uvijek nade neka eksluzivno lockana datoteka od Strane Windowsa ......

Dakle, bootam sa CD-om odaberem Backup--My Computer odaberem C: particiju i naravno odaberem   destinaciju a kao nacin odaberem full backup. Kompresiju ostavim na Normal a High i Veru High vremenski traju previse. Na kraju dobijes image koji je odprilike 50% manji od trenutnog zauzeca ..na pr. ako ti je particija zauzeta sa 20 GB onda ce se slika biti velika 10 bez razlike koliko je velika particija.

Slobodan prostor se, dakako, ne backupira...mada ima mogucnosti i za to (Backup partition usin sector by sector approach) a onda ce slika biti velika koliko i particija.

Budem ja uradio tutorijal za ovo.

Bruce Willis and explosions have a long history of friendly cooperation
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice