Ultimativna antivirus tema - P&O izdvojena tema

poruka: 48.524
|
čitano: 14.140.263
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RE: Ultimativna antivirus tema - P&O
andi.cro kaže...

Na tom testu ne preporučaju CIS za kojeg smatram da je najbolji free,allrounded zaštitni program !!!

Testirali su pojedinačne module zaštite i zaključili da je CIS-ova AV komponenta totalno razočarala ali su i napisali da je njegov Defence+ najbolji od svih u detekciji nepoznatih malwarea!!!

To mi je totalno blesavo,mislim ocjenjivanje pojedinih modula jer takav program se koristi u cijelosti i njegovi se moduli nadopunjuju!

Ovo želim reči: Čak i da je CISov AV modul najslabiji,to ne utječe na kvalitetnu zaštitu sistema jer ga ostali moduli štite!!!

Moš mislit da su našli neke "poznate viruse" koje su ostali signature-based AV programi detektirali i spriječili a da ih je Comodo propustio,moš mislit!!!

Zašto to tvrdim,pa zato jer je jedini način da nešto malciozno prođe kroz CIS a da to ne bude detektirano je da je taj virus na CISovoj "White listi"!!!

CIS ima AV+HIPS+FW+Sandbox i oni vele da ga ne mogu preporučit!!! Koji likovi!!!

Kako to,pa tako: Ako Cis-ova AV komponenta nema signature za neki virus onda ga niti ne pozna,provjerava ga i u "Oblaku"pa ako ni tamo nije obilježen kao malware onda ga ne pozna i kao nepoznatog ga blokira ili Sandboksa !!!

Kako god da okreneš sistem ti je zaštičen!!!

Znači ponavljam: Jedini način za zarazu je da je malciozni fajl "whitelistan" ili da ga ti namjerno dozvoliš i zanemariš upozorenja jer sve nepoznato provjerava,blokira i sandboksa!!!

tvoj potpis taman fali na kraju tvog posta

da Bog da crk'o rock'n'roll, kad ga svako svira
15 godina
Ultimativna antivirus tema - P&O

Ah,dok sam napisal svoj post ,rambox me preduhitrio sa jednakim razmišljanjima {#}.

Jel tako-tako je !!!
15 godina

Giga Cura zakuhala kašu pa joj sad svi sa prstom mašu...{#}

Jel tako-tako je !!!
14 godina
neaktivan

Idalje mi nije jasno zašto CIS,ako mu je lošija AV komponenta a ionako su HIPS i Sandbox u Firewallu zašto ne koristiti neki AV sa dobrom detekcijom plus sve ovo drugo u Firewallu.

15 godina
silovski kaže...

Idalje mi nije jasno zašto CIS,ako mu je lošija AV komponenta a ionako su HIPS i Sandbox u Firewallu zašto ne koristiti neki AV sa dobrom detekcijom plus sve ovo drugo u Firewallu.

Zato jer je sigurnost sustava ista, a sa CIS-om (bez dodatnog AV-a) je opterećenje računala manje.

the funniest thing about this particular signature is that by the time you realise it doesn't say anything it's too late to stop reading it
15 godina
neaktivan
andi.cro kaže...

Giga Cura zakuhala kašu pa joj sad svi sa prstom mašu...{#}

{#}{#}{#} (Evo jedan od mojih poznatih postova.)

16 godina
neaktivan
GigaGirl kaže...

{#}{#}{#} (Evo jedan od mojih poznatih postova.)

giga šta koristiš od zaštite trenutno?

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.12.2010 23:45 (seneka).
15 godina
neaktivan

Avira Premium, Keyscrambler i MBAM za skeniranje. Na drugom kompu (na njemu zapravo ni ne provodim puno vremena u zadnje vrijeme) BitDefender, SpyShelter i MBAM. Naravno + WOT na oba.

15 godina

Fort Knox Giga!!!

{#}{#}{#}

Jel tako-tako je !!!
15 godina
neaktivan

Ma Guantanamo i Alcatraz su nula za mene.  {#}{#}

15 godina
silovski kaže...

deadman ti je dao dobar odgovor ali ako baš hočeš bolju AV komponentu, slobodno si stavi AV koji želiš samo pripazi da nije težak za sistem,mada to danas i nije tak važno jer svi manje-više imamo 2+GB RAM-a.

Evo ja sam do nedavno imao Pandu pro (super lagani Cloud AV ) koji je skroz dobro radio svoj posel u kombinaciji sa Comodo FW. Imam još i Clear Cloud DNS adrese ( umjesto WOT-a ) neovisno o tome koji AV program koristim plus još i Sandboxie !!!

Potrošnja RAM-a sa Pandom+CFW+Sandboxie mi je bila kolko se sječam negdje oko 350 MB!!!

Sada imam CIS + Sandboxie i potrošnja mi je oko 400 MB. ( naravno,kada niš nije otvoreno ) Ali čim otvorim Sandboxan Iron Browser potrošnja skoči za 40 MB...slikica...

Jel tako-tako je !!!
Poruka je uređivana zadnji put pet 31.12.2010 0:22 (andi.cro).
16 godina
neaktivan
andi.cro kaže...

Evo ja sam do nedavno imao Pandu pro (super lagani Cloud AV ) koji je skroz dobro radio svoj posel u kombinaciji sa Comodo FW. Imam još i Clear Cloud DNS adrese ( umjesto WOT-a ) neovisno o tome koji AV program koristim plus još i Sandboxie !!!

panda je cloud,i njen utjecaj na performanse je neznatan

jedino je problem možda s lažno pizitivnima

15 godina
seneka kaže...
andi.cro kaže...

panda je cloud,i njen utjecaj na performanse je neznatan

jedino je problem možda s lažno pizitivnima

Ja nisam imao problema sa falsičima ali ako je to čak i istina...Bolje dobra detekcija uz više F.P. nego loša detekcija uz manje F.P.{#}

A vidi ovaj test...slikica...

Jel tako-tako je !!!
Poruka je uređivana zadnji put pet 31.12.2010 0:30 (andi.cro).
14 godina
neaktivan
andi.cro kaže...
silovski kaže...

deadman ti je dao dobar odgovor ali ako baš hočeš bolju AV komponentu, slobodno si stavi AV koji želiš samo pripazi da nije težak za sistem,mada to danas i nije tak važno jer svi manje-više imamo 2+GB RAM-a.

Sad koristim KIS i imam sve potrebno a nekad sam koristio Avast+Comodo Firewall i bila mi je jako dobra kombinacija.

17 godina

Koristio sam Pandu PRO jedno mjesec dana i nisam bas bio zadovoljan "lakocom" po sustav, ustvari na pocetku je bilo ok (tjedan-dva) al kasnije...

Svako malo se znalo desit da mi Panda zauzme i do 400mb Ram-a sama od sebe tj. bez da ista skeniram, skidam...znaci samo dok surfam.

Kad sam ju testirao, malware (i tzv. nepoznate programe) je spremo u kantu i onda nakon cca. 20-30 dana javi da su OK oni koji su bili False pozitiv...20-30 dana!?

Komp se znao jako usporit tako da je bilo lagani uninstal i sad sam bez iceg samo Winpatrol+GeSWall i moja malenkost od mozga {#}.

Task Manager

Geswall Review

Muškarci od svojeg donjeg rublja i od žena žele isto: malo podrške i malo slobode ;-)
Poruka je uređivana zadnji put pet 31.12.2010 0:43 (djigibao).
15 godina
djigibao kaže...

Koristio sam Pandu PRO jedno mjesec dana i nisam bas bio zadovoljan "lakocom" po sustav, ustvari na pocetku je bilo ok (tjedan-dva) al kasnije...

Svako malo se znalo desit da mi Panda zauzme i do 400mb Ram-a sama od sebe tj. bez da ista skeniram, skidam...znaci samo dok surfam.

Kad sam ju testirao, malware (i tzv. nepoznate programe) je spremo u kantu i onda nakon cca. 20-30 dana javi da su OK oni koji su bili False pozitiv...20-30 dana!?

Komp se znao jako usporit tako da je bilo lagani uninstal i sad sam bez iceg samo Winpatrol+GeSWall i moja malenkost od mozga {#}.

Hm...ja nisam imao takve probleme{#}.

Pa nemoj sad baš biti polugol,stavi si neki drugi AV a oslanjati se na "mozak" je jako dobro ali virusi znaju biti jako lukavi i prijevarni!

LINK-1

LINK-2

Bolje da imaš dodatnu zaštitu a da je ne trebaš nego da je nemaš dok ti bude potrebna {#}

Jel tako-tako je !!!
Poruka je uređivana zadnji put pet 31.12.2010 0:53 (andi.cro).
17 godina

Od dodatne opreme imam Malwarebtes, Hitman i SuperAntiSpyware {#}...imao sam i WOT al sam ga ugasio, jer uz GeSWall (sandbox za browser) nema svrhe.

Komp tj. laptop mi sluzi samo za surfanje i druzenje na forumu {#}

... a sad pomalo... {#} {#} {#}

Muškarci od svojeg donjeg rublja i od žena žele isto: malo podrške i malo slobode ;-)
16 godina
neaktivan
djigibao kaže...

čuj u svakom slučaju dobro da si se riješio te pande,to je onako više za curke,kao sandboxati, ili koristiti operu kao browser{#}

17 godina
neaktivan
seneka kaže...
čuj u svakom slučaju dobro da si se riješio te pande,to je onako više za curke,kao sandboxati, ili koristiti operu kao browser{#}

dakle opera, sandbox i panda su za curke? jesam dobro shvatio?

Comodo
16 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...
seneka kaže...

dakle opera, sandbox i panda su za curke? jesam dobro shvatio?

{#}jesi,od kud si se stvorio vampiru jedan,cijeli dan te nema a noću operiraš
ajd laku noć

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.12.2010 1:13 (seneka).
17 godina
neaktivan

a zašto molit ću lijepo?

crveni kišobrančić i psić u tryu su za muškarce?

EDIT: noć je za prave muškarce, dan je za curice i ostale koji se tako osjećaju {#}

Comodo
Poruka je uređivana zadnji put pet 31.12.2010 1:16 ((s)izgoreo).
16 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...

a zašto molit ću lijepo?

crveni kišobrančić i psić u tryu su za muškarce?

EDIT: noć je za prave muškarce, dan je za curice i ostale koji se tako osjećaju {#}

nemam više kišobrančić,samo ovaj štit i mač u ruci

17 godina
neaktivan
seneka kaže...

... takav ima Xena {#}{#}

Comodo
16 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...
seneka kaže...

... takav ima Xena {#}{#}

fakat{#}
jel ima kakva usporedba comodo firewall vs online armor firewall ?

edit: evo @siketa ova tema me potaknula da se sjetim zato je koristan winpatrol,u njemu sam eleganto onemogućio neke stavke koje se normalnim putem nisu dale,a dizale su se sa os-om

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.12.2010 13:45 (seneka).
14 godina
protjeran

Što mislite o ovoj kombinaciji....Microsoft Security Essentials + Comodo firewall + Malwarebytes free

15 godina
neaktivan
pristojan kaže...

Što mislite o ovoj kombinaciji....Microsoft Security Essentials + Comodo firewall + Malwarebytes free

Dobra kombinacija, jos wot ako ne koristis stavi na browser..{#}

16 godina
neaktivan
pristojan kaže...

+ WOT{#} (mada bi ja aviru, al eto)

edit:

@mario1990,  isto prolazno vrijeme

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.12.2010 15:14 (brixy).
14 godina
protjeran
mario1990 kaže...
pristojan kaže...

Dobra kombinacija, jos wot ako ne koristis stavi na browser..{#}

brixy kaže...
pristojan kaže...

+ WOT{#} (mada bi ja aviru, al eto)

koristim, i WOT + Flashblock + Adblock(sve sam filtere prikvačio)

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.12.2010 15:14 (pristojan).
17 godina
neaktivan

Najbolje da ne palis komp uopste ;)

:)
16 godina
neaktivan
logic kaže...

Najbolje da ne palis komp uopste ;)

{#}ha ha,uvijek pravi savjet

E-mail: