Ultimativna antivirus tema - P&O izdvojena tema

poruka: 48.524
|
čitano: 14.140.080
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RE: Ultimativna antivirus tema - P&O
pristojan kaže...

Prijatelj mi koristi CIS i malwarebytes,što mislite o toj kombinaciji?

neloša kombinacija svakako

da Bog da crk'o rock'n'roll, kad ga svako svira
15 godina
neaktivan

pa dobro sada..jel ce mi sam ponudit taj update na v5.3...

samo da mi nebude kao s v4 na 5.0...

Iako vjerujem da mi to sve zbog avg kojeg sam drzo oko 2 godine

timeless
15 godina
protjeran
WarL0ke kaže...

pa dobro sada..jel ce mi sam ponudit taj update na v5.3...

samo da mi nebude kao s v4 na 5.0...

Iako vjerujem da mi to sve zbog avg kojeg sam drzo oko 2 godine

hoće unutar tjedan dana...

14 godina
neaktivan
TonyM kaže...

Dali ovo Avira falsa ili ne.Poznata stranica netko označio na Wotu Žuto a sad Avira neda na tu stranicu.

Ili možda ima nešto sumljivo{#}

http://user.net.hr/?url=freemail.net.hr

Ima nešto čudno i tu...

17 godina
silovski kaže...
TonyM kaže...

Dali ovo Avira falsa ili ne.Poznata stranica netko označio na Wotu Žuto a sad Avira neda na tu stranicu.

Ima nešto čudno i tu...

Ima da itekak cudno, Phising a nema veze s ribolovom i slicnim stvarima.{#}{#}

http://www.mywot.com/en/scorecard/user.net.hr

http://www.phishtank.com/phish_detail.php?phish_id=1093788

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.12.2010 14:46 (rambox).
15 godina
rambox kaže...
silovski kaže...
TonyM kaže...

Ima nešto čudno i tu...

Da a što če biti sad s onima koji imaju tamo svoj e-mail...to me više zanima{#}

17 godina
TonyM kaže...

Da a što če biti sad s onima koji imaju tamo svoj e-mail...to me više zanima{#}

Naivnih ljudi uvjek ima to je tak, pa rade Mail racune na krivim slabo zašticenim mjestima kaj je sa Gmail, Yahoo Mail za njih znaju i na Plutonu ili malo manje poznati GMX Mail. Od svih Konja u ponudi za jahanje korisnik izabere najgoreg kak to hm mozemo se i tak izrazit.{#}{#}

17 godina
neaktivan
Ultimativna antivirus tema - P&O

AV društvo imam jedno pitanje.

Jesam li ja glup što koristim plaćeni NOD32 (več drugu godinu zaredom) ili poznanik koji uredno skida ključeve za isti i traju mu (prema njegovim riječima) po pola godine.

Da li postoji mogućnost da usporedim folder, fajl, whatever di su skinute moji updateovi i njegov pa da vidim ima li razlike?

Znam da se mogu usporediti hashevi ali me zanima kako se zove taj fajl ili folder kod NODa koji sadrži updateove.

World Championships: 7, GP started: 269, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,441
15 godina
protjeran
F1-IVO kaže...

Jesam li ja glup što koristim plaćeni NOD32 (več drugu godinu zaredom) ili poznanik koji uredno skida ključeve za isti i traju mu (prema njegovim riječima) po pola godine.

Da li postoji mogućnost da usporedim folder, fajl, whatever di su skinute moji updateovi i njegov pa da vidim ima li razlike?

Znam da se mogu usporediti hashevi ali me zanima kako se zove taj fajl ili folder kod NODa koji sadrži updateove.

nemoj se baviti crackiranjem AV programa. ili besplatno, ili kupljeno. čak ako i dobiva regularni update, može biti zaštićen protiv svih prijetnji protiv koji si i ti, ali mu crack može biti velika rupa u sigurnosti sistema i slati tvorcu sve prijateljeve podatke.

EDIT:

bolje bi ti možda bilo usporediti lokaciju s koje skida update. ako je skida s nodovog servera, tada vjerojatno ima službene nodove definicije.

P.S.

ako već kupuješ, kupi nešto što je trenutno bolje. nod više nije što je nekad bio (kažu korisnici i testovi)

kaspersky

avira

norton

bitdefender

odaberi jednog od ovih

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.12.2010 17:16 (RaNzO).
17 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...

...plaćeni NOD32 (več drugu godinu zaredom) ...

RaNzO kaže...
nemoj se baviti crackiranjem AV programa. ili besplatno, ili kupljeno. čak ako i dobiva regularni update, može biti zaštićen protiv svih prijetnji protiv koji si i ti, ali mu crack može biti velika rupa u sigurnosti sistema i slati tvorcu sve prijateljeve podatke.

EDIT:

bolje bi ti možda bilo usporediti lokaciju s koje skida update. ako je skida s nodovog servera, tada vjerojatno ima službene nodove definicije.

P.S.

ako već kupuješ, kupi nešto što je trenutno bolje. nod više nije što je nekad bio (kažu korisnici i testovi)

Imam kupljen NOD32 i za moje potrebe on odlično radi posao. Ne pamtim kad sam zadnji put dobio neku boleštinu:)

To za skidanje s servera di to mogu vidjet?

P.S.

Ostajem ja na NODu dok god zadovoljava moje potrebe:)

World Championships: 7, GP started: 269, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,441
15 godina
protjeran
F1-IVO kaže...

Imam kupljen NOD32 i za moje potrebe on odlično radi posao. Ne pamtim kad sam zadnji put dobio neku boleštinu:)

To za skidanje s servera di to mogu vidjet?

P.S.

imaš negdje u podešenjima download lokaciju. ne znam točno jer ne koristim nod. mislim da je to tamo gdje upisuješ licencu.

jel barem skeniraš s MBAB, SAS, hitman pro, ili nekim drugim skenerom?

17 godina
neaktivan
RaNzO kaže...
jel barem skeniraš s MBAB, SAS, hitman pro, ili nekim drugim skenerom?

MBAM redovito jednom tjedno:)

17 godina
F1-IVO kaže...

Kad isteke NOD nemoj vise nista kupovat, pametnije potrosi lovu a koristi Aviru Free ili Avast Free pa dodaš WOT i nema frke. Za zaštitu je prvenstveno bitan mozak, držat se zlatnih pravila pa onda Antivirus eventualno i sve štima. Moš imat i tri Antivirusa to ti nece pomoc, ak baš moras imat jedan krek koji ne treba ali ti ga ipak moraš imat pa kud puklo.{#}{#}

16 godina
odjavljen
F1-IVO kaže...

Nisi glup, ako već ima korektne updateove (što je moguće) barem možeš biti ponosan što koristiš originalan software.

Kad-tad će mu zakazati ti ključevi pa će mu biti žao što nema original.

F1-IVO kaže...

P.S.

Tako je i najbolje, iako mislim da je bolje da probaš neki besplatni antivirus koji će možda isto tako zadovoljavati tvoje potrebe, a nećeš potrošiti novac.

...
17 godina
neaktivan

Ma nije neka lova. Produženje sam platio manje od 200 kn. Btw redovito koristim BIS (Brain internet security){#} i nikad problema.

16 godina

Nema nikakve razlike između update-a legalnog NOD32 i onog sa ilegalnim ključem. Skida sa istog servera i sve dok ključ ne dođe na crnu listu imaš potpuno funkcionalan NOD. Naravno da je dobro što imaš legalan proizvod jer ključevi vrlo brzo dođu na crnu listu. Teško da će neki ključ potrajati duže od par dana.

Demokratija je kada dvije budale imaju više prava nego jedan pametan.
16 godina
neaktivan
uss kaže...

Nema nikakve razlike između update-a legalnog NOD32 i onog sa ilegalnim ključem. Skida sa istog servera i sve dok ključ ne dođe na crnu listu imaš potpuno funkcionalan NOD. Naravno da je dobro što imaš legalan proizvod jer ključevi vrlo brzo dođu na crnu listu. Teško da će neki ključ potrajati duže od par dana.

točno..da,samo nije par dana,ko bi se onda s tim gnjavio da ti svakih par dana blokiraju update

17 godina
neaktivan

Evo mail od dotičnog pirata. Baš me pošteno nasmijao:) (al sam zloban)

16 godina
odjavljen
F1-IVO kaže...

Evo mail od dotičnog pirata. Baš me pošteno nasmijao:) (al sam zloban)

Kao što rekoh :)

Savjetuj ga za neki free AV ili ga pošalji na ovu temu.

...
15 godina

@F1-IVO 

To ti je kao da kažeš: "...pa vozim se na jeftinim Barunkama već dvije godine i nisam još imao nesreću..."

Oprezno si se vozio i imao si sreće da ti netko nije izletio ko indijanac iz sporedne ulice, jer da je, Barunke te ne bi zaustavile i desila bi se nesreća a da si recimo imao GoodYearke , uspio bi se zaustavit!

Slična situacija ti je i sa AV programima i virusima, sve je dobro dok ti ne uleti neki virus za kojeg tvoj NOD nema definicija a pošto nemaš Cloud AV ni HIPS ni Sandbox koji te štite čak i ako AV podbaci, bye,bye sistem ili povjerljivi podaci ili što već {#}!!! 

Ako baš želiš dobru "Paid" zaštitu zemi si onda KIS ili NIS.

Multilayer Protection is only real protection!!!

{#}{#}{#}

Jel tako-tako je !!!
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.12.2010 19:37 (andi.cro).
17 godina
neaktivan
andi.cro kaže...
 sve je dobro dok ti ne uleti neki virus za kojeg tvoj NOD nema definicija a pošto nemaš Cloud AV ni HIPS ni Sandbox koji te štite čak i ako AV podbaci, bye,bye sistem ili povjerljivi podaci ili što već {#}!!! 

Nisam toliko paranoičan glede virusa tako da mi ne trebaju nikakvi izolirani pješčanici, oblaci i slično a i backup važnih podataka radim redovito:)

Niti jedno AV rješenje nije savršeno pa tako ni CIS, KIS, NIS...

15 godina
F1-IVO kaže...
andi.cro kaže...
 sve je dobro dok ti ne uleti neki virus za kojeg tvoj NOD nema definicija a pošto nemaš Cloud AV ni HIPS ni Sandbox koji te štite čak i ako AV podbaci, bye,bye sistem ili povjerljivi podaci ili što već {#}!!! 

Nisam toliko paranoičan glede virusa tako da mi ne trebaju nikakvi izolirani pješčanici, oblaci i slično a i backup važnih podataka radim redovito:)

Ni jedan nije 100% neprobojan ali neki su dalje a neki bliže toj brojci {#}.

Jel tako-tako je !!!
17 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...

hmmm, stvar je u tome što izolirani pješčanici, oblaci i slično puno manje opterćuju sustav, puno su elegantnija rješenja od primjerice bugovitog, teškog po sistem i puno manje učinkovitog od drugih sličnih rješenja Zonea i već dugo prosječnog ESETa

Ne biti paranoičan ne znači koristiti se prosječnim rješenjima koja opterećuju sustav i manje su učinkoviti od nekih drugih

Comodo
15 godina
neaktivan
14 godina

Probao sam ih jako, jako puno. Mislim da na tržištu nema kojeg nisam probao.

Najviše mi nedostaje NOD32 2.7 Antivirus, to je bio software besprijekoran, jer, radio je sve kako je trebalo. i mislim da je to bila zadnja verzija pravog AV-a od NOD-a.

Trenutno koristim NOD32 Smart Security 4.2.67 verziju u free-u jer ju samo testiram i ne radi mi loše. Prepoznaje sve, ne smeta kompu, odličan firewall i prilično jednostavna za korisnike ako se slučajno prvi put susretnu s NOD32 sučeljem.

Uz NOD32 ide definitivno avast IS 5.1 koji je stvarno jako, jako dobar. Jedino ima problema s detekcijom crvi (kojima ne znam oznaku) u dva navrata nije prepoznao. Od ostalih Kaspersky i AVG donekle mogu pratiti ova dva, a Avira, Norton, Bitdefender, Vipre, etc. mogu samo skupljati prašinu.. naime, Aviri ne mogu ni pročitati naziv jer se ježim od dana kada mi je pobrisao pola system fajlova -.-''

Nisam fan niti jednog, ali NOD32 i Avast su mi najbliži i slažem se s andi.cro kada si rekao da su neki samo bliži 100%, ali nijedan nije besprijekoran... samo je Vanish besprijekoran :D

** Live 4 Music **
17 godina

Mislim da je bolje da  se oni na toj stranici bave prodavanjem banana, recimo to bi bilo efikasnije jer kad pogledaš ovu listu i kak su to oni poslozili na ljestvici to je skroz bezveze. Ne navijam za Comodo no kazu da je odradio dobar posao u blokiranju gamadi vjerojatno na defoltnim postavkama. Pa kak je onda završil na zadnjem mjestu, ak se zna da ima Sandbox i svaki nepoznat proces je blokiran a kaj ima Avast i Avira di je njima Sandbox a di je Proaktivna zaštita.{#}{#}

Pa nisu valjda iskljucili i Defence+ i Sandbox u Comodo to bi bila glupost, pa da su samo testirali Antivirus ili testiraj cjeli paket i njegove mogucnosti ili odi ribe lovit. Recimo da su testirali cjeli paket na Comodo kaj je jedino logicno, ne moze bit Avast ili Avira nikak ispred njega a pogotovo ne MSE. Jer ak oni ne prepoznaju gamad, preko Antivirusnih definicija ili Heuristike kaj se bude dogodilo Windowsi su u banani. Kod Comodo se nista nece dogodit, ak njegov Antivirus ne prepozna gamad bit ce pospremljena u Sandbox i to je to. Po kojoj onda logici ima ova lista ikakvog smisla, ak su testirali svaki program na listi s njegovim svim mogucnostima i ak se uzme u obzir to kaj sam spomenul.{#}{#}

http://www.pcworld.com/reviews/collection/5928/2011_free_av.html

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.12.2010 23:17 (rambox).
15 godina
neaktivan

Don't kill the messenger.  {#}

17 godina
GigaGirl kaže...

Don't kill the messenger. {#}

Ma nema frke moš bit mirna fuckaj ga.{#}{#}

15 godina
neaktivan

Tu i tamo naiđem na neki članak pa ga linkam tu čisto informativno.

15 godina

Na tom testu ne preporučaju CIS za kojeg smatram da je najbolji free,allrounded zaštitni program !!!

Testirali su pojedinačne module zaštite i zaključili da je CIS-ova AV komponenta totalno razočarala ali su i napisali da je njegov Defence+ najbolji od svih u detekciji nepoznatih malwarea!!!

To mi je totalno blesavo,mislim ocjenjivanje pojedinih modula jer takav program se koristi u cijelosti i njegovi se moduli nadopunjuju!

Ovo želim reči: Čak i da je CISov AV modul najslabiji,to ne utječe na kvalitetnu zaštitu sistema jer ga ostali moduli štite!!!

Moš mislit da su našli neke "poznate viruse" koje su ostali signature-based AV programi detektirali i spriječili a da ih je Comodo propustio,moš mislit!!!

Zašto to tvrdim,pa zato jer je jedini način da nešto malciozno prođe kroz CIS a da to ne bude detektirano je da je taj virus na CISovoj "White listi"!!!

CIS ima AV+HIPS+FW+Sandbox i oni vele da ga ne mogu preporučit!!! Koji likovi!!!

Kako to,pa tako: Ako Cis-ova AV komponenta nema signature za neki virus onda ga niti ne pozna,provjerava ga i u "Oblaku"pa ako ni tamo nije obilježen kao malware onda ga ne pozna i kao nepoznatog ga blokira ili Sandboksa !!!

Kako god da okreneš sistem ti je zaštičen!!!

Znači ponavljam: Jedini način za zarazu je da je malciozni fajl "whitelistan" ili da ga ti namjerno dozvoliš i zanemariš upozorenja jer sve nepoznato provjerava,blokira i sandboksa!!!

Jel tako-tako je !!!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice