Ultimativna antivirus tema - P&O izdvojena tema

poruka: 48.524
|
čitano: 14.150.207
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: Ultimativna antivirus tema - P&O
mind_challenge kaže...
jukiii kaže...

Evo možete li mi preporučit najbolju moguću  FREE zaštitu uskoro ću stavit nove windowse pa ako nije problem recite {#}

AKO si voljan učiti, ili znaš nešto o zaštiti, i imaš volje čitati po-upove onda CIS

Ako nisi voljan uciti onda stavi aviru/avast i neki firewall koji nece previse dosadjivati..{#}

i wot na browser naravno..{#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.12.2010 20:22 (mario1990).
16 godina
Ultimativna antivirus tema - P&O

ljudi moji neznan oću li CIS , nesviđaju mi se ti pop-upovi, kakav je na zadnjim testovima?  ja sam mislia sebi stavit : avast + outpost firewall , avira mi je više kao skener , dobra detekcija i tako.. više preferiram avast.. Sada recite CIS on je free jel tako? Cis ili avast + outpost firewall ( jel to dobra kombinacija )?

My Only Fear of Death Is Coming Back Reincarnated.
15 godina

da,CIS je free

Piracy lives forever!!!
15 godina

Isprobao sam "Emsisoft Anti-Malware" u free varijanti ( samo on demand scanner ) i čini mi se kao jako dobar program, pogotovo je dobar u paid verziji gdje u sebi ima svakakva čudesa od zaštitnih modula{#}

Našao mi je neki malware u "Comodo Leak Testu" submitao sam ga jer sumljam u "false positive" ( a možda i nije ) detekciju pa čekam odgovor.

Evo par slikica...

Jel tako-tako je !!!
15 godina
protjeran
jukiii kaže...

ljudi moji neznan oću li CIS , nesviđaju mi se ti pop-upovi, kakav je na zadnjim testovima?  ja sam mislia sebi stavit : avast + outpost firewall , avira mi je više kao skener , dobra detekcija i tako.. više preferiram avast.. Sada recite CIS on je free jel tako? Cis ili avast + outpost firewall ( jel to dobra kombinacija )?

avast + outpost je dobra kombinacija.

CIS sadrži firewall, pa nije dobra kombinacija s outpostom, tj. uz njega nije potreban outpost.

15 godina
neaktivan
jukiii kaže...

Da free je. 

avast i outpost firewall je ok kombinacija..

15 godina
jukiii kaže...

Ako stavljaš CIS onda ti ne treba dodatni firewall jer je CIS ( Comodo Internet Security ) i kao takav ima sve u sebi.

Jel tako-tako je !!!
17 godina
jukiii kaže...

Zaboravi na CIS nije to za tebe, iskombiniraj Pc Tools Firewall 7 dole na linku imas o njemu detalnjije sa Avirom Free ili Avast Free recimo i nema problema nije tesko za koristit u kombinaciji pa nema frke. Outpost Firewall Free nije dobar puno je osakacen, na njega isto zaboravi a kaj se tice skenera za gamadi koristi Malwarebytes i SAS Portable ništa drugo i to je to.{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/sigurnosni-softver/ultimativna-antivirus-tema-po/12723.aspx?page=235&jumpto=1519537&sort=asc&view=flat

17 godina
neaktivan
andi.cro kaže...
Našao mi je neki malware u "Comodo Leak Testu" submitao sam ga jer sumljam u "false positive" ( a možda i nije ) detekciju pa čekam odgovor.

Evo par slikica...

Coat je Matousecov leak test integriran u CLT, a evo i opisa:

The Coat leak-test rewrites its own memory and tries to establish an Internet connection. It rewrites its image base, image name, command line, Windows title etc. and it also changes the information of the main module in the module list. All these data reside in the address space of its process. All the data are changed to match the image of the default browser. Then, it tries to establish the Internet connection.

Firewalls that are not able to handle this trick suffer from a serious design bug because they trust ring 3 data of malicious processes. They do not have their internal list of running programs and obtain this information when it is needed. This gives malicious processes enough time to modify these data before they execute privileged actions. Such firewalls (as well as many other programs - e.g. Process Explorer from Sysinternals) then see the malicious process as something else - e.g. the default browser - and allow the execution of privileged actions without any questions.

ukratko to je generički FP (i to ne Ikarusov već Emisoftov-a2), a pošto je riječ o leaktestu (i odvratnim odnosima između Matoušeka i Emisofta) ne vjerujem da će biti whitelistan {#}

Comodo
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.12.2010 21:06 ((s)izgoreo).
14 godina
neaktivan
andi.cro kaže...

Isprobao sam "Emsisoft Anti-Malware" u free varijanti ( samo on demand scanner ) i čini mi se kao jako dobar program, pogotovo je dobar u paid verziji gdje u sebi ima svakakva čudesa od zaštitnih modula{#}

Meni je obrisao BS Player kao malware pa sam ja njega obrisao posle.

15 godina
rambox kaže...

Zaboravi na CIS nije to za tebe, iskombiniraj Pc Tools Firewall 7 dole na linku imas o njemu detalnjije sa Avirom Free ili Avast Free recimo i nema problema nije tesko za koristit u kombinaciji pa nema frke. Outpost Firewall Free nije dobar puno je osakacen, na njega isto zaboravi a kaj se tice skenera za gamadi koristi Malwarebytes i SAS Portable ništa drugo i to je to.{#}

Pogledaj ovo @rambox :

Firewalls no longer supported

This section is for firewalls whose support is considered to be "end-of-life." These firewalls are no longer being developed and therefore may pose a risk to your system's security and possibly stability.

PC Tools Firewall Plus

**Support Ended September, 2010. Because support for this product ended so recently, it will remain a viable firewall solution for a period of time. However, users should beware that support has ended for this product so it will eventually become more and more vulnerable to breech, attack, and stability.

** PCTools have since retracted this statement and it now appears that support for this firewall including the release of new versions will continue. Users are advised to check the PCTools forum for updated information.

This firewall provides a HIPS-like component through its "enhanced security verification," which alerts the user about possibly malicious behavior. It relies on a list of known programs and a check for digital signatures to significantly reduce the frequency of popup alert messages, so it will mainly ask you about unknown programs, programs connecting online, and programs requiring more access. It seems more liberal and user friendly in its default settings than previous versions, giving fewer popup alerts for common tasks. Easy installation. fails the Zemana key logger test when it's set to automatically allow programs with valid digital signatures.

EDIT:

OK,ponovo se razvija ali ipak je zbog HIPS-a kompliciraniji od " Zone Alarm Firewall" koji je fakat "user-friendly" a ujedno i vrlo dobar u obavljanju svog posla za free FW kad već ne preporučaš The Best-Comodo!

Jel tako-tako je !!!
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.12.2010 21:46 (andi.cro).
15 godina
silovski kaže...

A nije ti palo na pamet da ga je možda obrisao sa opravdanim razlogom?

Jel tako-tako je !!!
17 godina
andi.cro kaže...
silovski kaže...

jer BSplayer i je jedan veliki malware, pogotovo kada skineš piratskog

da Bog da crk'o rock'n'roll, kad ga svako svira
14 godina
neaktivan
andi.cro kaže...
silovski kaže...

Nije zato što je najobičnija free verzija koja je bila na kompu godinu dana i menjali se programi NOD,Avast,Norton i sad Kaspersky.

16 godina

znači ne podržava više firewall?... onda mi je najbolje da stavim CIS...

15 godina
jukiii kaže...

znači ne podržava više firewall?... onda mi je najbolje da stavim CIS...

Ipak podržava,predomislili su se ( ...PCTools have since retracted this statement and it now appears that support for this firewall including the release of new versions will continue. Users are advised to check the PCTools forum for updated information...{#} ali za neiskusnog korisnika koji možda neće znati odgovoriti na neka HIPS pitanja je možda bolji "Zone Alarm"...Probaj pa vidi koji ti više paše ali bez daljnjeg je Comodo najbolji,samo s njim trebaš ipak imati neka znanja o tome što blokirat a što ne.

Probaj ih sve pa odluči sam ali ja ti preporučam "Z.A."

Jel tako-tako je !!!
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.12.2010 21:58 (andi.cro).
16 godina

Evo stavia san ZoneAlarm pa ću vidit kako ide... btw imam ja dosta znanja :)

15 godina
jukiii kaže...

Evo stavia san ZoneAlarm pa ću vidit kako ide... btw imam ja dosta znanja :)

U tom se slučaju duboko ispričavam{#} i savjetujem Comodo {#}

Jel tako-tako je !!!
17 godina
andi.cro kaže...
rambox kaže...

Pogledaj ovo @rambox :

** PCTools have since retracted this statement and it now appears that support for this firewall including the release of new versions will continue. Users are advised to check the PCTools forum for updated information.

This firewall provides a HIPS-like component through its "enhanced security verification," which alerts the user about possibly malicious behavior. It relies on a list of known programs and a check for digital signatures to significantly reduce the frequency of popup alert messages, so it will mainly ask you about unknown programs, programs connecting online, and programs requiring more access. It seems more liberal and user friendly in its default settings than previous versions, giving fewer popup alerts for common tasks. Easy installation. fails the Zemana key logger test when it's set to automatically allow programs with valid digital signatures.

EDIT:

OK,ponovo se razvija ali ipak je zbog HIPS-a kompliciraniji od " Zone Alarm Firewall" koji je fakat "user-friendly" a ujedno i vrlo dobar u obavljanju svog posla za free FW kad već ne preporučaš The Best-Comodo!

S Pc Tools Firewall 7 nema nikakvih problema, kaj ti pricas uopce malo si se izgubil skroz izgleda gluposti pišeš bezveze s njime je lako radit Comodo je sasvim druga prica za obicnog korisnika.{#} Zone Alarm Free je smece ogromno nepregledan i ružan ne bi ga nikad preporucil, da ne pricam kolko je tesko ocistit Registry ostatke iza njega to je katastrofa ak ideš rucno. Jel se skrivaju po sasvim drukcijim imenima, i treba ti njihov alat za taj posel da bi ocistil skroz a to vecina ljudi uopce i ne zna.{#} Pogledaj u onoj temi tam objasnjenje za Pc Tools Firewall 7 ponovo, dovoljno je prebacit klizac na Medium u njemu i da bi bio ko obican Firewall skoro to je ko vodu popit lak posel.{#}{#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.12.2010 22:07 (rambox).
16 godina
neaktivan

Lista promjena u internoj beta verziji nadolazećeg CIS-a v5.3:

* IPv6 Support
* Hidden key and file i.e. rootkit scanning
* Bug fixed AV engine
* Improved AV engine which supports MS word/adober PDF scanning/disinfection
* Some default configuration changes: Cloud scanner ondemand enabled by default, also some new FW rules that that take care of IPv6, some new registry keys.
* UI framework changes: you will see some look and feelchange in the UI
Edit for CIS 5.3
* Reduced AV database update size(from 120 MB to 74 MB)
* Fixed: CIS handles multiple-cert signed binaries properly
* Fixed: CIS memory leaks in script scanner
* Fixed: False positives while scanning rootkits.

* Fixed CIS causes full screen games to lose focus
* Hopefully fixed freeze issues you might have faced(This was probably related to certificate revocation checks)

You talkin' to me? You talkin' to me? You talkin' to me? Then who the hell else are you talkin' to? You talkin' to me? Well, I'm the only one here. Who do the f--k do you think you're talking to?
15 godina
protjeran
siketa kaže...

* IPv6 Support
* Bug fixed AV engine
* Some default configuration changes: Cloud scanner ondemand enabled by default, also some new FW rules that that take care of IPv6, some new registry keys.
Edit for CIS 5.3

* Hopefully fixed freeze issues you might have faced(This was probably related to certificate revocation checks)

DACS?

17 godina
siketa kaže...

* IPv6 Support
* Bug fixed AV engine
Edit for CIS 5.3

meni je sinoć update-alo program pa neznam jel to možda to, ili je bilo nešto drugo

da Bog da crk'o rock'n'roll, kad ga svako svira
16 godina
neaktivan
RaNzO kaže...

DACS?

U verziji iza v5.3 (isto serija 5.x). Trenutno se DACS testira unutar CCE (Comodo Cleaning Essentials)

mind_challenge kaže...

meni je sinoć update-alo program pa neznam jel to možda to, ili je bilo nešto drugo

Update TVL-a (Trusted Vendors List).

You talkin' to me? You talkin' to me? You talkin' to me? Then who the hell else are you talkin' to? You talkin' to me? Well, I'm the only one here. Who do the f--k do you think you're talking to?
17 godina
siketa kaže...
RaNzO kaže...

DACS?

U verziji iza v5.3 (isto serija 5.x). Trenutno se DACS testira unutar CCE (Comodo Cleaning Essentials)

mind_challenge kaže...

Update TVL-a (Trusted Vendors List).

Valjda su stavili ove dole na tu listu, i njihovu portabilnu verziju tog vrlo poznatog Browsera da ne bude opeg glupost i pospremanje u Sandbox bez potrebe.{#}{#}

http://www.srware.net/en/software_srware_iron.php

17 godina

Evo nastavka videa "Comodo for Dummies" o kojima sam obavjestavao ovdje (Part 1 & 2)

Part 3

Muškarci od svojeg donjeg rublja i od žena žele isto: malo podrške i malo slobode ;-)
15 godina

Izašla je verzija 5.3 CIS-a. Postojeći korisnici će update dobiti za tjedan dana.

http://forums.comodo.com/news-announcements-feedback-cis/comodo-internet-security-531746221216-released-t67084.0.html

the funniest thing about this particular signature is that by the time you realise it doesn't say anything it's too late to stop reading it
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.12.2010 20:51 (deadman).
17 godina

Kopirano sa druge teme od forumasa zitzko

COMODO

• Internet Security   Premium 5.3.174622.1216 (x86  x64)    
  • Firewall   5.3.43550.1216 (x86  x64
  • AntiVirus   5.3.43550.1216 (x86  x64)   

Internet Security Premium Changelog  Firewall and AntiVirus Changelog

Muškarci od svojeg donjeg rublja i od žena žele isto: malo podrške i malo slobode ;-)
15 godina

Drugi dio Languyjevog reviewa CCE-a.

the funniest thing about this particular signature is that by the time you realise it doesn't say anything it's too late to stop reading it
15 godina

Dali ovo Avira falsa ili ne.Poznata stranica netko označio na Wotu Žuto a sad Avira neda na tu stranicu.

Ili možda ima nešto sumljivo{#}

http://user.net.hr/?url=freemail.net.hr

14 godina
protjeran

Prijatelj mi koristi CIS i malwarebytes,što mislite o toj kombinaciji?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice