Ultimativna antivirus tema - P&O izdvojena tema

poruka: 48.524
|
čitano: 14.125.020
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RE: Ultimativna antivirus tema - P&O
torrente kaže...
Lazarus Long kaže...

Sto vam se ne svida kod trenutnog AV/IS resenja koje trenutno koristite?  

bitdefender

- neshvatljivo mi je da svako sat vremena kada napravi update, "melje" hard disc po 2-3 minuta.

igle su 100 na sat sve dok ne napise da si up2date.

koje vragove i procese provjerava toliko dugo...neznam.

avira

- znaju greskom webguardu nekim njima znanim algoritmima javiti da je fejs ili rapidshare.com  malwer sajt.

onda to ispravljaju za sat vremena i ispricavaju se po suport forumu.

- dok ostali pretjeruju sa fensi suceljima, kod ovih je jos spartanski jednostavno..dobro ne treba sad neke sonare i podmornice crtat,ali makar malo modernije sucelje

- nema naseg jezika u ponudi (koliko god to neki ne volili)

- ne napravi mi uvijek update kada se upali pc,nego za sat vremena

- na suport forumu trebas upast u "klan" odabranih...inace ko smrtnik mozes pisat samo po svom pokrenutom topicu sa pitanjem

spyshelter (savrsen tool za mene)

- jako rijetko,ali ostane u traye ponekad kao da je otvoren njegov prozor a nije,te se ugasi sam nakon nekog vremena :))

sas

- prvi put kad ga postavis treba pogasit one kvacice sa splash reklamom i da nebude aktivan sa onom bubom

- portable sas je neispravan i neradi karantena

mbam

- najodvratnija ikona i ono slovo M mi nikada nije sjelo :))

Kak to misliš da je SAS Portable neispravan, pa on radi malo drukcije nego obicna verzija koja se instalira.Nevinašce Kad normalnu verziju ne moš nit instalirat, a ovu Portabilnu pokreneš bez frke kaj budemo s tim onda ili i to ne valja mozda pa javi se u SAS pa im prijavi kvar onda dok imaš garanciju.Nevinašce

17 godina
neaktivan
Ultimativna antivirus tema - P&O

Inace hteo bih dodati i to da svatko tko drzi do sebe (citaj svojeg vremena) i svojih podataka valja rabiti kakav alat za imaging diskova. Ja preferiram Acronis True Image Home a niti Norton Ghost nije los..osim sto je postao bloatware kao i sam Acronis u 2011 izdanju .

Treba gasiti brdo nepotrebnih funkcija inace Ghost i Acronis misle da su jedine aplikacije u sustavu. Lijepo je znati i to da je Acronis besplatan za korisnike WD diskova i zove se (zamislite) Acronis Western Digital Edition (malcice je okljastren za neke, po meni nepotrebne funkcije kao sto su scheduler i provjera backup imagea)
Isto tako korisnici Maxotora ga mogu pronaci pod imenom MAxBlast (ili tako nekako)...ma potrazite ih. Ne skodi

Ja sam, doduse, Becka skola Cool  pa ove alate koristim sa izradenim recovery CD-om, odnosno botam sa njime i radim takozvanu cold image sistemske particije. Nekako mi je nelagodno kada izradujem hot (Windowsi pokrenuti) unatoc tome sto Windowsov Shadow Copy odlicno obavlja svoj posao. Kreiranje imagea sistemske (velika 50 GB - zauzeto 30) traje 25 minuta [zavisi od fragmentacije i tipova datoteka] zajedno sa verifikacijom a povratak na staro traje 10 minuta. Idila (:

Zasto pripovjedam o Acronisu i njemu slicnim? Zato sto Acronis zna izraditi i vratiti/rekreirati MBR i track 0. Svatko tko se susreo sa MBR virusima zna o cemu pricam

Comodo je makedonskа riječ za bananu
17 godina
rambox kaže...

Kak to misliš da je SAS Portable neispravan, pa on radi malo drukcije nego obicna verzija koja se instalira.Nevinašce Kad normalnu verziju ne moš nit instalirat, a ovu Portabilnu pokreneš bez frke kaj budemo s tim onda ili i to ne valja mozda pa javi se u SAS pa im prijavi kvar onda dok imaš garanciju.Nevinašce

.

what Marcellus Wallace looked like
16 godina
neaktivan

Bem ti sreću...kak smo na kraju popušili od KAC-a....glas mi je u banani.....

Svojedobno sam imao instaliran NIS 2009 (onaj s trial reseterom Sramim se) i sjećam se da sam pokupio neki shit...rogue.....

Tak da ne mislite da CISovci s vremena na vrijeme ne probaju i nešto drugo....al se uvijek vrate prokušanom receptu.

Na XP kanti koju koriste žena i klinac vrtim Avast Free+Threatfire.

ZIG ZAG
17 godina

i pretprosli put kada sam bio na "terenu"..(ne ona zadnja gospodja)  :))

pokrenem sa sticka portable..on pocisti i faq off..nema nista u karanteni za brisanje..mrtvo..oni smedji paketici prozirni..doslovno mrtvo.

@siketa

2009-ta je bila daaaavno.

ovo danas je skoro lite ko vipre ;)

17 godina
torrente kaže...
rambox kaže...

SAS Portable niti ne treba pamtit defnicije, brkas njezinu namjenu kad ga skineš sa stranice vec ima definicije. Osim mozda za dan ili dva unazad, onda to skines tj Updejtaš i instaliraš prije skeniranja i to je to. To nije ionak alat za skenirat komp redovito no ak oceš možes, ak se normalna verzija instalirat onda ti ne treba uopce Portabilna. No kad neko ima problema s gamadi, onda je Portabilna verzija uvjek bolje rjesenje u krzinim situacijama zato je i napravljena.Cool

16 godina
neaktivan

ma nema nikakvih problema sa sas-om portable,ni na kompu ,ni na sticku..
torrente je valjda tražio one cookije u karanteni,ako sam dobro shvatio,a njih nema
kad zatvoriš portable verziju,izvadiš stick,nema ni loga ni malwarea..
ali dok ne isključiš možeš napraviti restore iz karantene,ako sumnjaš na lažno pozitivne
http://www.howtogeek.com/howto/9283/superantispyware-portable-is-the-must-have-spyware-removal-tool-you-need/
ružna ikona od malwarebytesa!?..grr

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.10.2010 0:42 (seneka).
15 godina

1. Kada isključim obavijesti Security Centara u win.XP-u za FW,AV i Updejte,tu akciju mi MBAM,SAS i  Hitman Pro detektiraju kao malware!?! 

2.Nakon instalacije Online Armora, kod svakog pokretanja kompa, kada se pojavi slika desktopa, ta slika ostaje bez start alatne trake i bez ikona cca.35sek. Nakon tog vremena    se pojave i sve je nornalno. 

Jel to OA nešto skenira ili mu toliko vremena treba da digne sustave,ne znam!?!

3.Avira ima dosta "falsiča" pa sam odlučio isprobat MSE koji po ---ovom testu--- ima skoro jednaku detekciju a uopče nema falsiča!

4.MSE u usporedbi sa Avirom free troši cca.80-90MB više memorije :(

5.KIS je prepametan pa se nigdje nemre nać neki ključ koji ne bi bio blokiran pri sljedećem updejtu :(

6.CIS je još proizvod u razvoju i treba ga još dosta ispeglavat u narednim "program updejtima" ali uprkos tome nudi odličnu proaktivnu zaštitu pa će tako spriječiti više malwera da se približe kompu nego mnogi drugi AV programi ali mu zato signature AV detekcija nije na razini najboljih jer čak 15 AV programa ima bolju detekciju od njega,povodim se za ---ovim--- podatcima :)

7.NIS-u fali dobar HIPS i Sandbox ali ostale stvari su dovedene skoro do savršenstva (vrlo dobra signature detekcija,lagan prema sistemu,malo falsića,user friendly...)

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.10.2010 0:29 (andi.cro).
16 godina
neaktivan
andi.cro kaže...

1. Kada isključim obavijesti Security Centara u win.XP-u za FW,AV i Updejte,tu akciju mi MBAM,SAS i  Hitman Pro detektiraju kao malware!?! 

4.MSE u usporedbi sa Avirom free troši cca.80-90MB više memorije :(

isključi security center potpuno..,ili stavi na ignore listu
zar mse troši toliko?ne mogu vjerovat,to je s uključenim windows defenderom?

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.10.2010 11:00 (seneka).
15 godina

Evo potrošnje RAM-a na XP-u sa :  MSE+OA  (---STRAŠNO---)

Nemam Win.Defender!

Dobro da imam dosta RAM-a pa mi ni ne smeta ali svejedno je puno uspoređujuči sa nekim drugim kombinacijama :(

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.10.2010 0:47 (andi.cro).
16 godina
neaktivan
andi.cro kaže...

Evo potrošnje RAM-a na XP-u sa :  MSE+OA  (---STRAŠNO---)

Nemam Win.Defender!

Dobro da imam dosta RAM-a pa mi ni ne smeta ali svejedno je puno uspoređujuči sa nekim drugim kombinacijama :(

ma ne da je puno,nego je nenormalno,to je inače bio w defenderov proces..
http://www.malwarehelp.org/microsoft-security-essentials-what-you-need-to-know-2009.html
ne bi ni min držao to čudo kad toliko guta,da bar proporcionalno tim zahtjevima štitiNeodlučan

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.10.2010 1:18 (seneka).
15 godina

Probat ću sada spojit OA + Panda Cloud Antivirus (Panda je dobila jako dobar "Final Score" po PC Security Labsovom testiranju a MSE ide ća!!!

17 godina
17 godina

gle talibani...imate skin za firefox...samo ga nitko ne skida lool

17 godina
neaktivan
torrente kaže...

Nenadj3bivo koristno, jos da su stavili i Symantec, Mcafee i Sophos baze bilo bi odlicno (vrlo su obemne)

Comodo je makedonskа riječ za bananu
17 godina
andi.cro kaže...

čak 15 AV programa ima bolju detekciju od njega,povodim se za ---ovim--- podatcima :)

Po toj tablici onaj Jiangmin KV2010 Anti-Virus je 7!

Video review od ova dva lika pokazuje da to bas i nije tako.

Video by

i video by

Muškarci od svojeg donjeg rublja i od žena žele isto: malo podrške i malo slobode.
16 godina
odjavljen
andi.cro kaže...

7.NIS-u fali dobar HIPS i Sandbox ali ostale stvari su dovedene skoro do savršenstva (vrlo dobra signature detekcija,lagan prema sistemu,malo falsića,user friendly...)

Znači ipak sam bio u pravu?

S obzirom da su mi Avast free i Comodo FW dosadili, mislio sam probati Outpost firewall+neki AV.

Ali ne da mi se jer znam da ću se opet vratiti provjerenoj kombinaciji.

...
17 godina

malo humora danas

15 godina
djigibao kaže...
andi.cro kaže...

čak 15 AV programa ima bolju detekciju od njega,povodim se za ---ovim--- podatcima :)

Po toj tablici onaj Jiangmin KV2010 Anti-Virus je 7!

Video review od ova dva lika pokazuje da to bas i nije tako.

Video by

i video by

Čisto razumljivo da se ni ne mogu poklapati u testovima jer su YouTube dečki ipak amateri koji testiraju na 10-15 uzoraka malwarea a PCSL je ipak ozbiljna kompanija koja testira u profesionalnim uvjetima sa 500 uzoraka malwarea pa...to ti je to.

Svaka čast Languy99 što tako revno testira i daje svima nama "okvirne" ocjene nekog proizvoda ali se to ipak treba uzimati sa "rezervom".

15 godina
torrente kaže...

malo humora danas

Ha,ha,ha...pa koji to program blokira "tportal" i kak si ga to podesio,na neki Super Paranoid mode?

Evo ti slikica barem tportalovog "home pagea" da si barem naslovne vijesti pogledaš Namigiva

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.10.2010 13:47 (andi.cro).
17 godina
andi.cro kaže...

Ha,ha,ha...pa koji to program blokira "tportal" i kak si ga to podesio,na neki Super Paranoid mode?

nikakav program.

cisto normalan rad firefoxa ;)

17 godina

Kad kliknes na tu vijest dodje to upozorenje od Firefox-a

EDIT: IE i Chrome ne ocitavaju nikakav attack

Muškarci od svojeg donjeg rublja i od žena žele isto: malo podrške i malo slobode.
Poruka je uređivana zadnji put sub 16.10.2010 13:55 (djigibao).
15 godina

Jel to neki dodatak ili je taj filter u osnovnoj postavci FF-a?

Koristim Chrome sa kojim nemam nikakvih problemaOsmijeh.

Jedina mana mu je da se nemre podesiti automatsko brisanje povijesti i kolačića pa to moram radit ručnoMršti se 

PS. Koji cool avatar,baš za ovu temu Smijeh

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.10.2010 14:01 (andi.cro).
17 godina
andi.cro kaže...

Jedina mana mu je da se menre podesiti automatsko brisanje povijesti i kolačića pa to moram radit ručnoMršti se 

Postoji extenzia za Chrome (cini mi se i za Firefox) koja cisti svasta kad ugasis browser

Zove se Click&Clean

Firefox Firefox
Chrome Chrome
Poruka je uređivana zadnji put sub 16.10.2010 14:02 (djigibao).
15 godina

Click&Clean is an innovative and totally free solution for your PC 

that will help you to:

- Scan your PC for Malware

- Delete your browsing history,

- Remove download history,

- Erase temporary files,

- Clear cookies and Empty cache,

- Delete client-side Web SQL Databases

- Remove Flash Cookies (LSOs)

- Protect your privacy by cleaning up all traces of your internet activity,

- Clean up your hard drives and Free up more disk space, icluding secure file   deletion using external applications,  like CCleaner or Wise Disk Cleaner.

- Watch flash videos offline, without being connected to the Internet!

This powerful solution enables you to do all that mentioned above instantly, 

with one click on the TP roll icon in the Chrome toolbar.

Ohoho...New Anti-Malware Database (by BitDefender Labs) Osmijeh

15 godina

Auuuu!!!!!!!!!!   Pa kolko toga u sebi ima taj browser gadget!!!

Svaka mu čast Smijeh.  Jedino je malo spor pri čiščenju jer nakon zatvaranja browsera mu treba cca.1min da sve počisti

( s time da sam ga podesio da čisti gotovo sve na kaj se dala stavit kvačica pa je to donekle razumljivo )

EDIT: A i dosta malo troši,evo slikica...

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.10.2010 15:56 (andi.cro).
16 godina
odjavljen
andi.cro kaže...

Čisto razumljivo da se ni ne mogu poklapati u testovima jer su YouTube dečki ipak amateri koji testiraju na 10-15 uzoraka malwarea a PCSL je ipak ozbiljna kompanija koja testira u profesionalnim uvjetima sa 500 uzoraka malwarea pa...to ti je to.

Svaka čast Languy99 što tako revno testira i daje svima nama "okvirne" ocjene nekog proizvoda ali se to ipak treba uzimati sa "rezervom".

Kod languy-a mi je bitno da sve mogu vidjeti svojim očima i prvenstveno to što on prilikom testiranja koristi defense+ i sandbox, što kompanije za testiranje uglavnom ne koriste, odnosno baziraju se na detekciju malware putem definicija.

Zato ja uzimam te testove s rezervom-ne koriste u potpunosti program.

A isto tako svaki test je više-manje samo infomativan o kolikoj bazi definicija se radi, jer ti ne možeš birati na koji malware ćeš naletiti, ako koristiš onaj s najboljom detekcijom možeš naletiti na malware koji on nema u svojoj bazi, a neki AV koji je među lošijima možda ima. Samo što to neki ne žele shvatiti. Zato je HIPS toliko bitan. Barem neki light.

Stvarno ne znam tko koristi CIS bez sandboxa, FW i defense+-a. Onda ga je bolje niti ne koristit.

(P.S. za tvrtku koju spominješ nisam provjeravao, ali čisto pretpostavljam).

...
15 godina

Da se vratim na zamjenu jako gladnog MSE sa vrlo sitom Panda Cloud Antivirus ( puuuno bolje )Osmijeh.

Evo slikica...

15 godina
neaktivan
djigibao kaže...

...

EDIT: IE i Chrome ne ocitavaju nikakav attack

Meni ocitavaju !

15 godina
kingmedo kaže...
Kod languy-a mi je bitno da sve mogu vidjeti svojim očima i prvenstveno to što on prilikom testiranja koristi defense+ i sandbox, što kompanije za testiranje uglavnom ne koriste, odnosno baziraju se na detekciju malware putem definicija.

Zato ja uzimam te testove s rezervom-ne koriste u potpunosti program.

A isto tako svaki test je više-manje samo infomativan o kolikoj bazi definicija se radi, jer ti ne možeš birati na koji malware ćeš naletiti, ako koristiš onaj s najboljom detekcijom možeš naletiti na malware koji on nema u svojoj bazi, a neki AV koji je među lošijima možda ima. Samo što to neki ne žele shvatiti. Zato je HIPS toliko bitan. Barem neki light.

Stvarno ne znam tko koristi CIS bez sandboxa, FW i defense+-a. Onda ga je bolje niti ne koristit.

(P.S. za tvrtku koju spominješ nisam provjeravao, ali čisto pretpostavljam).

Bold-1: Pa to stoji u slučaju kada program koji testira ima te module kao što je to CIS

Bold-2 : Pa to i je takav test,detekcija malwarea od strane signature based AV programa oni ne ispituju HIPS nego AV detekciju,evo njihovog opisa testa:

PC Security Labs

www.pcsecuritylabs.net

Signatures Updated: July 4th, 2010

PCSL Official Forum: www.sectalks.com

Windows XP Professional (32-bit/SP3) Network Connection Enabled

The PCSL total protection test is mainly used to test the defensive

performance of security products against common malicious software, such

as viruses, worms and Trojans. The test consists of the following four parts:

1. Static Scan Test

In this test,malware samples are scanned with the on-demand scanner of

the security software.

2. Dynamic Defense Test

PCSL will run malware samples, which have not been detected in the Static

Scan Test, one by one, and professional analysts will confirm, whether

the tested security software is successful in blocking the malware sample in

question.

3. Static False Positive Test

PCSL scans our extensive base of clean files with any tested product. In case

of false positives, relevant scores will be deducted.

4. Dynamic False Positive Test

PCSL installs 30 types of commonly used applications after the tested

software is installed. If the security software blocks the installation of normal

applications, relevant scores will be deducted.

Bold-3: Slažem se ali ti ipak pomogne odlučiti uspoređujući testirane programe,koji je bolji a koji lošiji

Bold-4 : Opet se slažem ali ovo ni nije testiranje HIPS komponente nekog AV-a 

Bold-5 : Ne znam ni ja jer CIS (Comodo Innternet Security) ima u sebi već sve i pored njega ti ne trebaju dodatni programi,možda ako netko želi sami AV sa boljom signature detekcijom pa u tom slučaju isključi AV komponentu CIS-a.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice