Ultimativna antivirus tema - P&O izdvojena tema

poruka: 48.524
|
čitano: 14.114.139
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Koji je najbolji antivirusni program
Korny1603987 kaže...

Za sada sam u dilemi Kaspersky ili NOD.

Mislim da su tu negdje po detekciji, ali ne znam koji više udara na resurse.

U ovom "dvoboju" moj glas ide za Kaspersky.

16 godina
odjavljen
lollik91 kaže...
kingmedo kaže...

Uglavnom svi isto kažu, a to se pokazalo i kao odlična kombinacija. Avira+Malwarebyte's+Comodo+WOT.

Sve free, sve dobro radi.

wot?

http://www.bug.hr/forum/topic/sigurnosni-softver/wot-dodatak-internet-preglednik/46831.aspx

siketa kaže...

Win,

trenutno koristim njemački SRWare Iron u beti 5. Izvoli link za usporedbu "derivata" i originalnog Chromea, glede "privacy" prigovora za potonji...

http://www.srware.net/en/software_srware_iron_chrome_vs_iron.php

Što se tiče izgleda, koliko znam, identični su, osim ikone na desktopu. Osmijeh

Dobra stvar kod ChromePlusa je što ga uvijek možeš pokretati "Incognito" (kao FF), a kod Irona to ide na način da posebno otvoriš novi prozor.

I češće se updatea.....

Možeš meni objasniti koja je razlika između Chromea i Comodovog Dragona?

Koristim Dragon, ali osim u izgledu i nešto malo u sigurnosti, nisam primjetio bitne razlike.

Ja nemam potpis!?
15 godina
protjeran
Korny1603987 kaže...

Kaspersky Antivirus 2010 i Eset Nod 32 Antivirus 4

1. detekcija i heurestika -  podjednako dobro

2. brzina skeniranja- mala prednost Esetu

3. false pozitive - oba imaju vrlo malo lažnih detekcija

4. opterećenost memorije - podjednako iako mala prednost Esetu

5. mogućnost uklanjanja zaraze - velika i bitna prednost Kaspersky

Zaključak : prednost Kaspersky AV

Ovo je samo moje skromno mišljenje.

16 godina
odjavljen
Korny1603987 kaže...

Po detekciji-moja prednost Kasperskom.

Opterećenje resursa-prednost NOD-u.

No bitnija je sigurnost, prema tome Kaspersky.

Ja nemam potpis!?
15 godina
siketa kaže...

Win,

trenutno koristim njemački SRWare Iron u beti 5. Izvoli link za usporedbu "derivata" i originalnog Chromea, glede "privacy" prigovora za potonji...

http://www.srware.net/en/software_srware_iron_chrome_vs_iron.php

Što se tiče izgleda, koliko znam, identični su, osim ikone na desktopu. Osmijeh

Dobra stvar kod ChromePlusa je što ga uvijek možeš pokretati "Incognito" (kao FF), a kod Irona to ide na način da posebno otvoriš novi prozor.

I češće se updatea.....

Puno ti hvala!

Budem mu da "sansu" sutra pa cemo vidjeti kroz par dana kako se "ponasa"! Znaci ima i cesci update!? To je ok!

"Incognito" ne koristim pa mi nije vazna stvar, ali ako je browser baziran na Chrome-u, stabilan je kao on (ili mozda stailniji.....makar kazem nisam primjetio nikakve nestabilnosti ni u radu sa Chrome-om), izgleda kao on te ima add-onove tipa WOT, onda je odlicna stvar i vjerojatno cu ga i ostavit,

Hvala na preporuci jer nisam ni znao za taj browser! Namigiva

No sto se tice ikone, ionako mi je desktop totalni minimalizam tj. ne volim te ikonice bas nesto previse....jedino "My Computer", "RB" i "shortcute" do igara....Namigiva

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
16 godina
neaktivan
kingmedo kaže...

Koristim Dragon, ali osim u izgledu i nešto malo u sigurnosti, nisam primjetio bitne razlike.

U pravu si, bitne razlike ni nema, osim što Dragon, za sada, ne podržava WOT. Mršti se

16 godina
odjavljen
siketa kaže...
kingmedo kaže...

U pravu si, bitne razlike ni nema, osim što Dragon, za sada, ne podržava WOT. Mršti se

Da, to mi je jedina mana. Inače izgled mi se sviđa. Ali ne sviđa mi se ono što izbacuje upozorenja i nema da zapamti odgovor, tj. svaki puta kad posjetim stranicu za koju ima upozorenje, izbaci mi to (npr facebook).

Ja nemam potpis!?
15 godina
Koji je najbolji antivirusni program

Da ne otvaram novu temu od jučer izišla je nova  Panda cloud antivirus tj stari proizvod ali su dosta stvari poradili na Pandi cloud.Dodali su i Behavioral blocking i još poneke stvari.Pa tko želi može probati http://www.cloudantivirus.com/en/

17 godina
protjeran

ty na javljanju. Samo što je taj poradjeni licenciran a onaj free je ostao istiIznenađen

free speech for the dumbxD
15 godina
protjeran
TonyM kaže...

Da ne otvaram novu temu od jučer izišla je nova  Panda cloud antivirus tj stari proizvod ali su dosta stvari poradili na Pandi cloud.Dodali su i Behavioral blocking i još poneke stvari.Pa tko želi može probati http://www.cloudantivirus.com/en/

Da, svakom novom verzijom ili nadogradnjom sve bolji i bolji antimalware software. U budućnosti, ako ne i već i sada jedan od naprednijih programa te namjene ( čast Immune Protect i Clam Av u suradnji s Cloud Immune Protect ) pogotovo za one koje imaju slabije konfiguracije.  

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.6.2010 20:35 (BlackFoot).
15 godina
neaktivan
Life doesnt exist,theat is only dream
17 godina
protjeran

huh

Dobro je imaš ih nabrojane. Samo ne bih rekao da je baš bilo puno update na toj top ten review stranici posljednje?

I da je BitDefender jači od Kaspersky, da je Webroot AV jači od Nortona, Nod32, da je Avira tek 9. mjesto.

Ja se uzdam u av-comparatives.

:\

16 godina

zašto je taj Bitdefender već par godina na tim testovima najbolji, a nije toliko popularan? sta stvarno valja ili?

Dajem demonoid pozivnicu na pm
16 godina
neaktivan

Šta WOT misli o toj stranici - ne baš najbolje!

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.6.2010 15:27 (brixy).
17 godina

A jesi nasel stranicu za uspoređivat zastitne programe, to je nist koristi i smece stranica koja nema veze s kvalitetom i ne testiraju nista samo maglu pretovaruju iz supljeg u prazno.Nevinašce

http://anti-virus-software-review.toptenreviews.com/

http://www.mywot.com/en/scorecard/anti-virus-software-review.toptenreviews.com#page-2

15 godina
stoncin3 kaže...

huh

Dobro je imaš ih nabrojane. Samo ne bih rekao da je baš bilo puno update na toj top ten review stranici posljednje?

I da je BitDefender jači od Kaspersky, da je Webroot AV jači od Nortona, Nod32, da je Avira tek 9. mjesto.

Ja se uzdam u av-comparatives.

:\

Stranica je u najmanju ruku "cudna" i ne znam koji su to bili parametri po kojima su to ocjenjivali....malo cudno i nije bas uvjerljivo!

mind_challenge kaže...

zašto je taj Bitdefender već par godina na tim testovima najbolji, a nije toliko popularan? sta stvarno valja ili?

Mozda bas na "tima", ali u stvarnome zivotu je daleko od "najboljega". Osobno bih koristio radije free rijesenja nego vise ikada novi BitDefender!

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
17 godina
protjeran

Ma dobro je. Još ajde de kad je to Bitdefender, ali ta klasifikacija tamo visi mis več par godinaSmijeh

Inače i ja sam se susreo nekolicinu puta sa lošim izvedbama Bitdefendera lani i ove godine, zadnje dvije verzije su loše pogotovo još kad ih moraš plaćati ono nabrijani internet security ili još pa oni total security.

Za taj Bitdefender AV free ili v10 moš još reč OK da je OK kao solucija kao skener i točka.

17 godina

evo mene opet nakon nekog vremena...jest da sam dosadan ko proljev,al što se može....ljudi smo.

ne diram se u te grafikone i koja je stranica pouzdanija, već na osvrte ljudi koji još nisu podkrijepili

činjenicama što im to ne valja kod bitdefendera...osim jednog osvrta da im gaming mod nije baš gaming mod, neš ti problema.

ima inačica za gamere pa tu kupite.

dakle sa ovog se topica zna da sam fan avire i smatram je u svakom aspektu idealnim rješenjem (nikada ne kudim ostala rješenja)

plaćam trogodišnje licence avire,a boga mi za desktop i bitdefender.

taj rumunjski proizvod je jako dobar i jako povoljan financijski...nisam toliki pakšu da nebih naveo nešto,ali stvarno ne vidim ništa negativno...

evo neka čovjek iz prošlog posta navede što to nevalja kod defendera.

EDIT:

dakle samo molim da se navedu ta negativna iskustva.

bez suhoparnih floskula," nebi brate više to koristio da mi đabe davaju".

pozdrav svima
Poruka je uređivana zadnji put sub 5.6.2010 18:09 (torrente).
15 godina

Evo torrente da i ja malo doprinesem svemu tom tj. zasto mi BitDefender nije bio dobar......kada se palio komp imao sam feeling kao da imam 256 MB RAM, a ne 8 GB.

Cijeli komp mi se vukao kao neka "krepana macka".....iskreno ti kazem. I to sam bas imao IS-rijesenje 2010. Imao sam ga neko vrijeme i vise ga jednostavno nisam mogao "durat" te sam ga maknio i od onda sam na free rijesenjima (osim sto imam licencu na jednome netbooku za Eset SS....no to nisam ja kupovao, vec je to doslovce utrpano osobi koja se ne kuzi u kompove bas nista pod nesto "najbolje"...no ok, ona radi na tome netbooku a ne ja).

Kakva je detekcija ne mogu nista reci jer nisam imao zarazen komp....a bogme mi se ne skidaju neke fore za testiranje te da si slucajno zeznem kompletne Win radi toga.

Jednostavno, komp je radio kao sto sam naveo...kao da imam 256 MB RAM. Da se sve digne, znaci pri paljenju kompa je trbalu uzasno dugo vremena.....ikone su mi znale biti bijele toliko dugo da mi je znalo doci da udarim rukom u LCD pored sebe!

Nakon nekog vremena sam lagano odustao od svega toga i od onda sam na free rijesenjima.....i komp mi je "proradio". Mozda se sam BitDefender nije slagao kod mene sa nekim programom ili nesto sl.....no ne zelim ga vise na kompu (ili ne do neke druge verzije).

I stojim iza ovoga sto sam rekao jer mislim da mogu cak i naci svoje postove na drugome forumu o tome i svemu sto se desavalo dok mi je bio instaliran na kompu.

Nije stvar u placanju...vec jednostavno kod mene nije radilo (na zalost). Da sam mislio da je los, ne bih ga uzimao!

P.S.

Mogu naci jos dosta postova od ekipe koja je kupila bas taj BitDefender 2010. i micala ga sa kompa dolje iz istoga razloga kojega sam ja naveo....eto, da ne kazes da nesto bubam napamet ili nesto sl. Ne picam o necemu o cemu nemam pojma.....nikada.

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.6.2010 19:24 (win32).
17 godina

dobro, iznimka koja ne potvrđuje pravilo.

to je sporadičan primjer jednog pc-a .  razlozi-neznani.

sada bi trebalo doći desetak sličnih da ta iznimka ,nebi bila iznimka već pravilo.

ovaj is2010 kod mene... apsolutno neprimjetan,a napose kod bootanja.  nikakvi prozori i poruke...kao da ga nema.

na ovom desktopu gonim vistu sp2...za divno čudo sistem neformatiran 9 mjeseci.

vista se diže ko metak,a i ovaj bitdefender je na njoj svih tih 9 mjeseci.

btw posjećujem avirine i defenderove forume suporta,kod sviju se tu i tamo javi juzer da mu je sve stalo ,blokalo, srušilo i sl...

tada modovi traže log hajđeka i uvijek pronađu nastanjene nekompatibilne stvari.

e ovo je pravilo po forumima za strojeve koji uspore ,smrznu ili nešto slično.

pozdrav svima
15 godina
torrente kaže...

uvijek pronađu nastanjene nekompatibilne stvari.

e ovo je pravilo po forumima za strojeve koji uspore ,smrznu ili nešto slično.

Da, to i ja mislim.....da se jednostavno BitDefender nije "slagao" sa necime na kompu...e sada sta je bilo u pitanju nemam pojma.

OS je kao i ovaj sada, Win7 x64 Ultimate.....jednostavno se sve vuklo, a pri bootanju mu je uistinu trebalo jako dugo vremena...kuzis na sta mislim.

17 godina

ma naravno da se kontamo.

naravno da nećeš koristit nešto što kolje sve.

eh da...za aviru znam ,za ostale nisam pratio.

tu je i povrat novca ako se pojavi korisnik koji nije zadovoljan radom.

dakle nije sve svugdje bajno.

pozdrav svima
15 godina
neaktivan
Sta radi Chuck Norris u prokljucaloj vodi? -Ladi jaja.
15 godina

Vjerojatno ce se netko odlucit......ja sam je odlucio prije jako dugo vremena..hehehe...

"Doktorirao" sam na antivirusima i sl. programima... Cool

17 godina
protjeran

Ja sam dns instalirao BitDefendera 2011 Beta 1. Dobio sam newsletter na kućni mail pa sam se regao kao beta tester malo..

Za sada sve OK.

Install je ugodno završio, ima kratki system scan prije instalacije u wizardu, traži log in account korisnika na bitdefender.comu što traje 1 min

Zatim se konfigurira par sitnica te podesi user interface.

Ja preporučam expert mode, ima basic i intermediate koji nude malo opcija za mene.

Nakon toga je trebalo odraditi system scan (deep scan)

Napravio sam i update database

System scan nije pronašao viruse.

Mislim da je program napredovao od prošle dvije verzije koje su bile u najmanju ruku grozne, ona 2009. i 2010.

Ipak ovo je samo beta 1 pa treba vidjeti na jesen punu verziju

Inače daju beta licencu na 30 dana kao trial programOsmijeh

15 godina
stoncin3 kaže...

Inače daju beta licencu na 30 dana kao trial programOsmijeh

Drago mi je ako je uistnu sve to napredovalo, ali mi se ovo ne svida nikako...."beta", a 30 dana. Mislim da bi bilo ok bar 60 dana posto se radi o beti i ti sam si tester programa koji ces prijaviti neki bug ako ga nades (bar cu ga ja prijavit...ako nista onda bar radi nagrada Namigiva).

Inace i sam sam dobio obavijest i skinio sam BitDefender Total Security 2011 Beta 1.....samo mislim da cu tu instalaciju odlozit za sutra ili prekosutra.

256 MB!? Poprilicno za jedan takav program. Iskreno se nadam da su ispravili neke stvari koje su mi blokale komp.

Posto imaju support i na hrvatskome, dali im mogu eventualne bug-ove prijavit na hrvatskome ili bolje da na engleskom sve to napisem i posaljem im na njihovu sluzbenu stranicu? Glupo pitanje, ali me zanima.

P.S.

Osim toga, sta jos imas i sta si imao zadnje na kompu od AV?

Predobro sam si iskonfigurirao Comodo pa mi ga sada sve zao micat...antivirus tj. Aviru lako iskonfiguriram sto nije slucaj i sa Comodom gdje ipak malo treba ulozit truda da sve slozis kako ti treba.

Dali ima neka opcija u Comodu da sve postavke spremim negdje i onda ih kasije dok ga vratim nazad (ako ga vratim..ovisi kakav ce biti ovaj BitDefender) povucem iz odredenog file-a postavke?

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.6.2010 20:44 (win32).
16 godina
neaktivan

Meni je najbolja kombinacija Avira 10 Free + Malwarebytes + WOT.

Prije sam imao NOD32 + MBAM; NOD32 + Spybot; NOD32 + Spyware Doctor, al nijedna kombinacija nije davala toliku ucinkovitost kao ova sadasnja (nakon prve kombinacije sam imo oko 20 virusa (sken s Panda Cloudom),; nakon druge komb 15 (SuperAntispyware i Avira); a nakon trece 25 (MSE + MBAM)).

Tako da je NOD32 meni bila dobra zastita (dok sam bio n00b), al je sada Avira najbolja. Jebes legalan AV (imo licencu do juce za NOD32), kad je free kombinacija najbolja.

Imam pitanje oko firewalla. Zanima me koji da stavim a da nezauzima mnogo resursa?????

Moj XFire je: markoidzan MSN: marko.idzan@windowslive.com GMail: midzan21@gmail.com AOL: midzan21@aol.com
17 godina

tako je, hebeš sve te morone što koriste to s tvog avatara.

najbolje nakitit 16-17 free aplikacija i bit miran....samo nemoj task pritiskat i gledat resurse.

pozdrav svima
16 godina
odjavljen
midzan21 kaže...

Meni je najbolja kombinacija Avira 10 Free + Malwarebytes + WOT.

Prije sam imao NOD32 + MBAM; NOD32 + Spybot; NOD32 + Spyware Doctor, al nijedna kombinacija nije davala toliku ucinkovitost kao ova sadasnja (nakon prve kombinacije sam imo oko 20 virusa (sken s Panda Cloudom),; nakon druge komb 15 (SuperAntispyware i Avira); a nakon trece 25 (MSE + MBAM)).

Tako da je NOD32 meni bila dobra zastita (dok sam bio n00b), al je sada Avira najbolja. Jebes legalan AV (imo licencu do juce za NOD32), kad je free kombinacija najbolja.

Imam pitanje oko firewalla. Zanima me koji da stavim a da nezauzima mnogo resursa?????

Comodo, pc-tools firewall plus, online armor.

Ja nemam potpis!?
16 godina
neaktivan
win32 kaže...
Dali ima neka opcija u Comodu da sve postavke spremim negdje i onda ih kasije dok ga vratim nazad (ako ga vratim..ovisi kakav ce biti ovaj BitDefender) povucem iz odredenog file-a postavke?

More->Manage My Configurations->Import/Export

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice