E, i ako skineš, onda pls kompresiraj kgb-om i up-aj na RS, da ja mogu skiniti.
ako otvorim av i budem brisao jedan po jedan jel drugacije ne da to bi moglo potrajati nekoliko dana jel se toga nakotilo nenormalno puno.
Hitno molim savjet.Šta da radim sa ovom gamadi u karanteni? Da li da ih brišem trajno ili...jer ne znam, da li ću brisanjem što važno zeznuti? Stvarčica je ozbiljna, jer je u pitanju radna memorija.Vidi sliku:
Kako znam da je radna memorija? Tako da kod podizanja Windowsa, AV me upozorava na to, jer testira sistem kod pokretanja, pa je tako nađeno i ovo(vidi novu sliku) pa se pitam ponovo, da li da brišem i to u sistemskim datotekama, bez posljedica? HITNO,molim!
Kako znam da je radna memorija? Tako da kod podizanja Windowsa, AV me upozorava na to, jer testira sistem kod pokretanja, pa je tako nađeno i ovo(vidi novu sliku) pa se pitam ponovo, da li da brišem i to u sistemskim datotekama, bez posljedica? HITNO,molim!
Evo podataka : kernel32.dll 966 KB (989.696 bajtova)
winsock.dll 2,79 KB (2.864 bajtova)
wsock.dll 22,0 KB (22.528 bajtova)
Da li mi možeš reči da li su ove vrijednosti normalne? Inaće, ja sam ih jednu po jednu skenirao svim mogućim alatima i kaže da su o.k.(Sad vidim da je to u karantenu prebačeno još 15.01.2009. a od onda sve radi dobro.)
Nisu normalne! To su inficirani fileovi! Slobodno briši!
Osim toga kažeš da su već neko vrijeme u karanteni i sve radi ok!? Pa zašto se misliš da ih obrišeš? Ono što dospije u karantenu je već "obrisano" i nije u upotrebi, dakle tih fileova isto kao i da nemaš!!
Ne znam šta će se desit ako ih maknem iz karantene. Kaj ako ih obriše s prave lokacije, a onda ih ne mogu vratit?Kaj ak`sve krepa? Onda sam ježa u leđa.Ma, nek tak`stoji, boli me , izgleda nemam drugog posla nego prčkati kaj ne kužim. Ipak, tnx.na savjetu!
Vjeruj file koji je u karanteni je faktički "mrtav" i "zarobljen"... dakle već on nije na lokaciji gdje bi trebao biti. Kad budeš deinstalirao svoj AV program pitati će te "do you want to remove all quarantined objects" klikneš YES i to je to. Neka on stoji u karanteni jer isto ti je. Jedina šteta ti je tih 1015088 bajtova diska!