A -squared free ili malwarebytes

poruka: 14
|
čitano: 2.254
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Neznam što bi bilo bolje ?

16 godina
neaktivan

za mene malwarebytes(bez zaštite u realnom vremenu)..preporuka
brza provjera  od 5 do 10 min,4 mb na hdd-u..odličan..

edit: i u free verziji dodan alat file assassin za brisanje file-ova koji se ne mogu obrisati normalnim putem

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.2.2010 17:34 (seneka).
15 godina
neaktivan
RE: A -squared free ili malwarebytes

što to znači da je malwarebytes bolji ...?

16 godina
neaktivan
Zvjerkan kaže...

što to znači da je malwarebytes bolji ...?

probaj, i uvjeri se sam..kao dodatak av-u ,trenutno ne znam za bolji besplatni skener..

15 godina
Zvjerkan kaže...

Za prvi program nisam cuo do negdjeprije i sada mi moze netko reci sta god hove, ali Malwarebytes mu nije ni do koljena! Zasto!? Nije i bed postati log koji si cuvam da pokazem ljudima sta je propustio Malwarebyte's, Spybot, Eset SS....uglavnom tocno 78 zarazenih fileova! Njih par je bilo na "c", ostalo je bilo razbacano po ostalim particijama da bih to "razbacano" sada skupio, sve stavio jos jednom u RAR i "bacio" na vanjski HDD.

78 zarazenih fileova koje nije niti jedan program prilikom skeniranja detektirao, osim meni ovog totalno novog i nepoznatog programa!

Kapa dolje i program ostaje na kompu posto je na "c" sve uspjesno sto ocistio, sto stavio u karantenu...tj. vec sta sam htio.

File assassin!? Za to imam free program "Unlocker" koji radi i vise nego dobro.

http://www.speedtest.net/result/708892644.png
16 godina
neaktivan
win32 kaže...

Za prvi program nisam cuo do negdjeprije i sada mi moze netko reci sta god hove, ali Malwarebytes mu nije ni do koljena! Zasto!? Nije i bed postati log koji si cuvam da pokazem ljudima sta je propustio Malwarebyte's, Spybot, Eset SS....uglavnom tocno 78 zarazenih fileova! Njih par je bilo na "c", ostalo je bilo razbacano po ostalim particijama da bih to "razbacano" sada skupio, sve stavio jos jednom u RAR i "bacio" na vanjski HDD.

78 zarazenih fileova koje nije niti jedan program prilikom skeniranja detektirao, osim meni ovog totalno novog i nepoznatog programa!

Kapa dolje i program ostaje na kompu posto je na "c" sve uspjesno sto ocistio, sto stavio u karantenu...tj. vec sta sam htio.

spybot se ne računa,to što on nađe nakon jačih skenera briše ccleaner,vidio sam tvoje postove ali tu nešto ne štima
tu antivirus nije odradio svoje..ili nisu skenirane druge particije,lažno pozitivni..
ne kažem da je baš mbam svemoguć.jer i superantispywre free edition nađe nakon njega još toga kod kompa na kojem je bio loš av ili je gadno zaražen..
ali nisam koristio taj program koji hvališ,probaću jednomNamigiva

edit:inače file assassin je integriran u besplatni malwarebytes..

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.2.2010 22:43 (seneka).
17 godina
Zvjerkan kaže...

To su potpuno razlicita dva programa i to totalno razlicita, Malwarebites je obicno prvi izbor kad treba nekaj ocistit na brzinu i on kaj nađe i ukloni bez frke. A-Squared ima puno False Positive i nije bas efikasan u ciscenju jer ima skroz drukciji citaj losiji pristup tome od Malwarebytes. Drz se Malwarebtes Free i Superantyspyware Free i radi s njima povremano Quick Scan i ne bu bilo problema.Cool

15 godina
rambox kaže...
Zvjerkan kaže...

To su potpuno razlicita dva programa i to totalno razlicita, Malwarebites je obicno prvi izbor kad treba nekaj ocistit na brzinu i on kaj nađe i ukloni bez frke. A-Squared ima puno False Positive i nije bas efikasan u ciscenju jer ima skroz drukciji citaj losiji pristup tome od Malwarebytes. Drz se Malwarebtes Free i Superantyspyware Free i radi s njima povremano Quick Scan i ne bu bilo problema.Cool

Hmmm...ne znam, ali meni je ocistio ono sto neki programi nisu ni detektirali....a ocito je da nesto sa time fileovima nije valjalo. Jedan primjer....imam sam jedan proces koji mi je bio stalno upaljen u Task M. i sumnjao sam da je neko smece i prateci putanju i skenirajuci sa Esetom te ostalim programima svaki je rekao da je proces ok da bi a-square free to odmah detektirao kao "jako rizican" file.....tj. trojan. Stvar je u tome sto sa programom treb malo pazljivije radit, ali ako onaj tko zna sta radi mislim da ce mu program biti odlican. Meni je pomogao kada su svi zakazali i od onda mi je stalno instaliran.

http://www.speedtest.net/result/708892644.png
15 godina
neaktivan

Win32,

A-squared je poznat po puno false positivea.

Da li si te svoje fajlove uploadao na virustotal.com i provjerio što kažu ostali enginei?

Ako jedan program detektira toliko malwarea, a nekoliko drugih niti jedan, meni bi baš taj bio sumnjiv!

16 godina
protjeran

ovako... instaliro sam malwarebytes i skeniro i naso mi je 3 zaražena fajla...eo log filea...

Malwarebytes' Anti-Malware 1.44
Database version: 3768
Windows 5.1.2600 Service Pack 2
Internet Explorer 6.0.2900.2180

2/21/2010 12:15:39 AM
mbam-log-2010-02-21 (00-15-39).txt

Scan type: Quick Scan
Objects scanned: 113929
Time elapsed: 5 minute(s), 45 second(s)

Memory Processes Infected: 0
Memory Modules Infected: 0
Registry Keys Infected: 0
Registry Values Infected: 0
Registry Data Items Infected: 1
Folders Infected: 0
Files Infected: 2

Memory Processes Infected:
(No malicious items detected)

Memory Modules Infected:

Registry Keys Infected:

Registry Values Infected:

Registry Data Items Infected:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Security Center\AntiVirusDisableNotify (Disabled.SecurityCenter) -> Bad: (1) Good: (0) -> Quarantined and deleted successfully.

Folders Infected:

Files Infected:
C:\WINDOWS\system32\directx.cpl (Malware.Packer.Gen) -> Quarantined and deleted successfully.
C:\WINDOWS\system32\MSCONFIG.EXE (Malware.Packer.Gen) -> Quarantined and deleted successfully.

i drugi scan:

Malwarebytes' Anti-Malware 1.44
Database version: 3768
Windows 5.1.2600 Service Pack 2
Internet Explorer 6.0.2900.2180

2/21/2010 12:56:21 AM
mbam-log-2010-02-21 (00-56-21).txt

Scan type: Full Scan (C:\|D:\|E:\|)
Objects scanned: 169343
Time elapsed: 36 minute(s), 3 second(s)

Memory Processes Infected: 0
Memory Modules Infected: 0
Registry Keys Infected: 0
Registry Values Infected: 0
Registry Data Items Infected: 0
Folders Infected: 0
Files Infected: 1

Memory Processes Infected:

Memory Modules Infected:

Registry Keys Infected:

Registry Values Infected:

Registry Data Items Infected:

Folders Infected:

Files Infected:
C:\System Volume Information\_restore{417C0F24-E8D1-4A8B-B6B9-2802F53BCD59}\RP10\A0007757.dll (Trojan.FakeAlert) -> Quarantined and deleted successfully.

jel moram brinit zbog necega josh???

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.2.2010 1:40 (pizdomehanichar).
16 godina
protjeran

strah me ovog shto se nalazi u system32...

17 godina

Ne mora te vise bit strah jer je obrisano tj uklonjeno i nema problema.Cool

15 godina
neaktivan

Ma uspješno je uklonjeno. A što se tiče onog u registrima to ti i nije bila neka infekcija već je Malwarebytes reagirao na to što ti je bila isključena jedna od opcija za obavijesti u Security Centru. A - sguared je dobar skener, pogotovo za neke "tvrdokorne" trojance, ali što je istina, istina je da dosta često ima puno lažnih pozitivnih detekcija pa tako što on detektira kao zaraženo se treba uzeti s dosta rezerve i obvezno proskenirati na virustotalu.com. Malwarebytes Anti - Malware je dobar do vrlo dobar skener koji će malo teže otrkriti neke viruse i crve, ali je zato izvrstan u otrkrivanju lažnih antivirusnih i antispayware programa, spywarea, adwarea, dosta vrsta trojanaca, zloćudnih active x controla, zloćudnih BHO objekata i drugog malwarea. Moja preporuka.

16 godina
neaktivan
bero 43 kaže...

Ma uspješno je uklonjeno. A što se tiče onog u registrima to ti i nije bila neka infekcija već je Malwarebytes reagirao na to što ti je bila isključena jedna od opcija za obavijesti u Security Centru....

..da on trza na to,inače se mbam sasvim dobro može nadopuniti sa superantispyware-om free edition..
makar kad se jednom očisti zaraženi komp ,koji je bio takav zbog lošeg antivirusa..skoro da i nema potrebe

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice