Ne znam koji je od ova dva programa bolji , pa recite što vi mislite . U svakom slučaju kupujem originalnog .
Nod 32 ili kaspersky
- poruka: 36
- |
- čitano: 15.402
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
Koristim NOD al imam iza sebe višegodišnje iskustvo s Kasperskim,mogu rec sve najbolje ali KIS mi jednostavno zakolje komp.....
Imas vec barem 10 topica na ovu temu pa malo potrazi po forumu.. ja sam instaliro KIS 2009 i bas kako je rekao PC street hacker - uopce ne trosi puno resursa.. ma ako imas original..mislim da ne mozes pogrijesit sa nijednim.. svejedno sta god da stavis radice kako treba ;))
Koristim NOD al imam iza sebe višegodišnje iskustvo s Kasperskim,mogu rec sve najbolje ali KIS mi jednostavno zakolje komp.....
Uzmi kaspersky!! Obadva su jako dobra ali KIS je sve u jednome(AV, firewall, antispam....) i jako je dobro sigurnosno rješenje....
Moja preporuka..
Kaspersky je bolji po svemu ima bolju detekciju virusa te puno bolju samozastitu tj Host Protection koju NOD uopce nema a to je vrlo cudno za njega jer su to trebali stavit odavno unutra!!!
Definitivno Kaspersky! Najbolji je od najboljih (:
Hvala !
glupo je postavit ovo pitanje jer nećeš nikad dobit konačan odgovor, novi sam ovdje ali sam siguran da je bilo već xxx ovakvih tema, samo rasprava u nedogled a onda kad čitaš ni sam više neznaš šta da staviš, hehe
Kazes kaspersky ti koci masinu!
Ako je tako onda nista od njega, bolji je nod.
Kaspersky ima bogatije mogucnosti od Eset smart sec. kad je u pitanju firewall, razni izvjestaji,podesavanja,itd. ukratko, napucan je do maksimuma.
dobar je i nod u heuristici i proakt. defense,jako slab firewall, ali kad nesto udje u komp tad postoje iskustva da nod sa pojedinim malverima ima problema oko otklanjanja. Jednostavno kasperski to vadi s pjesmom i njemu uvijek dajem prednost.
Na kraju uzmi ono sto ti najvise odgovara, svaki av program je na svoj nacin dobar i los.
Kazes kaspersky ti koci masinu!
Ako je tako onda nista od njega, bolji je nod.
Kaspersky ima bogatije mogucnosti od Eset smart sec. kad je u pitanju firewall, razni izvjestaji,podesavanja,itd. ukratko, napucan je do maksimuma.
dobar je i nod u heuristici i proakt. defense,jako slab firewall, ali kad nesto udje u komp tad postoje iskustva da nod sa pojedinim malverima ima problema oko otklanjanja. Jednostavno kasperski to vadi s pjesmom i njemu uvijek dajem prednost.
Na kraju uzmi ono sto ti najvise odgovara, svaki av program je na svoj nacin dobar i los.
Kaspersky je najbolji av koji postoji a nod nije,to je sve sta triban rec...
Imao sam KIS 2009 originalni na računaru, moram reci da je program super, nikad problema nisam imao što se tiče gamadi. Ali ono što se počelo dešavati je to da je odjednom počeo gubiti prostor na c particiji da bi utvrdio da je KIS po svakom pokretanju računara pravio temporary fajlove veličine 5GB pa sam ga makeo. Što se tiče detekcije KIS ima sve moje preporuke...
NOD32...po meni je dovoljan razlog kaj manje koči računalo
Znan da nije ni kis ni nod ali avira premium mi je bolja od njih, ima otprilike 0.5% losiju detekciju od kis-a a kojih 2% bolju od noda, s time da je ni ne osjetis da je imas. Ako ti se neda gledat oni dosadni prozorcic od updateanja jednostavno u scheduler uđes i namjestis npr. login update i stavis da je invisible! Koristi mozda 1 mb ram-a (manje od nod-a) i puno je lakse instalirat i configurat nego nod ili kis...
Sta da kazen, njemacko je njemacko!
glupo je postavit ovo pitanje jer nećeš nikad dobit konačan odgovor, novi sam ovdje ali sam siguran da je bilo već xxx ovakvih tema, samo rasprava u nedogled a onda kad čitaš ni sam više neznaš šta da staviš, hehe
Istina je da ne postoji bolji ali je meni draži KIS
Dobro , već sam ionak kupil KIS 2009.
nisi pogriješio ;)
nod32 definitivno :)
evo od jučer imam licencu na dvije godine na KIS, pa ćemo vidjet kako će se ponašat !
Nod 32 radi glatko ne opterećuje sistem,kao da ga nema,ima najbrži scan od svih.
Nije istina da Nod32 nema samozaštitu, ima je. A Kaspersky radi na principu uspoređivanja s bazom podataka, on dakle kao i svaki drugi antivirus (osim Nod32-a) može prepoznati samo viruse koji su evidentirani u njegovoj bazi podataka, ništa više dok pak Nod32 ima vlastiti patent napredne heuristike što u prijevodu znači da on prepoznaje i viruse koji još ne postoje, tj. gleda kako se program ponaša da bi utvrdio da je virus, ne mora ga imati u bazi podataka, zato je moja preporuka uvijek Nod32, od besplatnih najbolja je Avira, a ni McAfee nije loš, toliko od mene...
Ajme,kako mrzim kad neko napiše: taj i taj definitvno! Kaspersky ima najbolje detekcije,NOD23 najbrže performanse...itd....sve u svemu svakih 2-3 mjeseca moraš format c: ......Najbolje je imati Linux i Windows.....kada si na netu koristi Linux a kad trebaš nešt radit na kompu koristi Windows.....samo moraš da bi imo i WIn i Linux imati više gigabajta na kompu :D ...ja osobno koristim Kaspersky Internet Security 2010 i radi super,a još imam ove alate za odežavanje računala: Advanced SystemCare PRO,Glary Utilies PRO,Registry Mechanic,Uniblue Power Suite (sadrži Registry Booster,SpeedUpMyPc,SpyEraser),Ausogics Disk Defrag,CCleaner,PrivacyWInner..
Ajme,kako mrzim kad neko napiše: taj i taj definitvno! Kaspersky ima najbolje detekcije,NOD23 najbrže performanse...itd....sve u svemu svakih 2-3 mjeseca moraš format c: ......Najbolje je imati Linux i Windows.....kada si na netu koristi Linux a kad trebaš nešt radit na kompu koristi Windows.....samo moraš da bi imo i WIn i Linux imati više gigabajta na kompu :D ...ja osobno koristim Kaspersky Internet Security 2010 i radi super,a još imam ove alate za odežavanje računala: Advanced SystemCare PRO,Glary Utilies PRO,Registry Mechanic,Uniblue Power Suite (sadrži Registry Booster,SpeedUpMyPc,SpyEraser),Ausogics Disk Defrag,CCleaner,PrivacyWInner..
uhhhhh.....koji overkill!!!
...ja osobno koristim Kaspersky Internet Security 2010 i radi super,a još imam ove alate za odežavanje računala: Advanced SystemCare PRO,Glary Utilies PRO,Registry Mechanic,Uniblue Power Suite (sadrži Registry Booster,SpeedUpMyPc,SpyEraser),Ausogics Disk Defrag,CCleaner,PrivacyWInner..
svaki od tih programa ti čisti registry, znaš koji to mora biti šok i kaos za registry kad je prekopan od strane svih tih programa
po meni na jednom win treba cc-cleaner, superanti spyware, AV i jedan registry cleaner.. sve nakon toga je suvišno, čak i smeta i radi probleme
ako imaš advanced s c Pro, što če ti onda glary i speed up my pc ?
isto ko da imaš MS office, ashampoo office i još 3 office
nije ni čudo što svaka dva-tri mjeseca moraš fomatirat, čudi me da nemoraš i ranije
Svakih 2-3 mjeseca formatirat disk??! onda to jos malo ubrzaj pa su ti dovljne demo verzije svih programa. Što se mene tiče, jednom kada staviš operativni sustav noviji od winXPsp2 to mora radit bez problema barem 3-4 godine bez formata.
po meni na jednom win treba cc-cleaner, superanti spyware, AV i jedan registry cleaner.. sve nakon toga je suvišno, čak i smeta i radi probleme
Mind, zar CCleaner ne sadrži i registry cleaner?
Sadrži, ali isto takav kao i windowsi firewall. Užas... Iznad 10000 erorrova cijeli komp ko od leda...
Ne,ja sam moro reinstall Win jer mi uvijek neki virus il neš...i otkad koristim ovu kombinaciju (Kaspersky+ono sve) komp mi je kao munja...a imam 1.3 GB RAM-a..tako daa..