Sorry na off topicu, molio bi autora teme da napiše rješenje problema ako dođe do njega možda i nama ostalima zatreba. Hvala
Napadi virusa blokirali instalaciju i task manager
- poruka: 36
- |
- čitano: 18.965
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
još nikakvog rješenja nemam...koristim novoinstalirani XP sa D: diska al koji nije updatean kao onaj sa C:
Task nmanager ne mogu aktivirati u registima!
probaću ovo što mi je predložio Adapter!
Sjećam se da je Avira našala virus "Virut" i nakon liječenja mi je izbrisan paint, notepad i još nešto manje važno.
no nije moguće instalirati Malwarebytes jer mi javlja da ja nisam admin na tom kompu (zamisli bisera)!!
Trebal si odma čistit sa Dr.Web...vrati stvari iz quarantene od Avire i napravi ono kaj sam rekel...Radit če ti sve...
još nikakvog rješenja nemam...koristim novoinstalirani XP sa D: diska al koji nije updatean kao onaj sa C:
Task nmanager ne mogu aktivirati u registima!
probaću ovo što mi je predložio Adapter!
Sjećam se da je Avira našala virus "Virut" i nakon liječenja mi je izbrisan paint, notepad i još nešto manje važno.
no nije moguće instalirati Malwarebytes jer mi javlja da ja nisam admin na tom kompu (zamisli bisera)!!
Pa to si trebal odma rec tj spomenut Virut jer je on gadan ko sam vrag i zarazi sve EXE, SCR i BAT datoteke i vrati se s novom instalacijom windowsa. Najblje da napravis ovak sve programe koje imas u nekim folderima na nekoj drugoj particiji obrisi. Onda ponovo instaliraj windowse znaci ubaci disk od wndowsa ali ugasi komp pa ga iskjljuci iz struje i izvadi van memoriju na 5 minuta pa vratis nazad i upalis komp i krenes onda instalirat na C windowse. Virut je zloglasan vrag koji cuci u memoriji i samo tak se ga mos rjesit ak ga imas na kompu nikak drukcije ovo je najsigurnije pa si miran onda malo neobicno ali tak se radi.
odustao sam od čišćenja. brže mi je bilo instalirati novo na D: i ovu C: formatirati...
nijedna zaštita nije 100%. Ne idem na sumnjive XXX strane al dogodi se da neki virus bude upakiran u nešto što AV nemre skenirat, pogotovo jer update ide par tjedana kasnije od najnovijeg virusa!!