googlajuci naletio sam na malware, win mi je poslao kao gdje mi se oni sada nalaze...trenutačno sve skeniram s bitdefenderom internet security 2010, jeli mi on dovoljan za to ili mi treba neki drugi alat, koji vi preporučate??
Pomoć ljudi...!!
googlajuci naletio sam na malware, win mi je poslao kao gdje mi se oni sada nalaze...trenutačno sve skeniram s bitdefenderom internet security 2010, jeli mi on dovoljan za to ili mi treba neki drugi alat, koji vi preporučate??
Pomoć ljudi...!!
Nakon BitDefendera skeniraj još MBAM-om, SAS-om i na kraju HiJackThisom iz kojega kopiraj log ovdje.
Stavi si WOT na browser - on pokazuje koliko je pojedina stranica sigurna, odnosno nije.
što je malwer. koliko je opasan, nije mi jasno zašto se bitdefender nije javio?? hvala na stranicama...
što je malwer. koliko je opasan, nije mi jasno zašto se bitdefender nije javio?? hvala na stranicama...
Malware je maliciozni softver koji je napravljen da napravi štetu i poremeti sustav. Postoji više vrsta malwarea (trojan, crv, spyware, backdoor, rootkit...). Da li znaš koju vrstu je BitDefender pronašao?
još uvjek traži čim završi javim ti.......
Ako ne nađe ništa, svejedno skeniraj ovim gore alatima. Kako misliš da su ti windowsi javili gdje se nalazi? Nisam skužio...
bit je skenirao sve, nema ništa-restartao sam komp i idem još jednom skenirat...Win mi je javio dok sam još bio na netu (kao da je u smislu) neki risk (valjda rizik) i pokazao mi je particiju C: i moje dokumente, kao da se tamo nalaze malweri, ispada kao da se win sam brani, to je nemoguće jesam li u pravu?? smatram kao da je to bila kamuflaza od malwera (jer me je tražilo da skeniram i popravim štetu...)
Imam Win 7 i u akcijskom centru stoji da je sve ok.
kasnije ću jos proć sa ovim tvojim programima.
Gasi tog BitDefendera i skeniraj prvo MBAM-om, a zatim SAS-om jer je ovaj prvi bolji protiv aktivnih malwarea. Ako BitDefender prvi puta nije ništa našao, neće niti sada. Win se ne može sam braniti, vjerojatno si pokupio trojana koji je zakamufliran u nekog skenera.
kada instaliram prvi program i skeniram s njim dali ga moram uinst pa onda drugoga inst, dali smiju oba bit inst u isto vrijeme, jer dva antivirusa nesmiju...na koji način da ugasim bit? radi se o kupljenom antivirusu, pa bi ga kasnije opet uključio...
Pomoć ljudi...!!
To si vjerojatno pobral lazni antivirus, a kaj ce Bitdefender jadan kad je nesposoban totalno ali nije samo on tak je vecina kad se radi o takvim napasnicima. Sa Superantyspyware i Malwarebytes odradi samo Quick Scan to je dosta ali ih prvo Updejtaj pa onda skeniraj. Nema potrebe sad skenirat cjeli komp to je beskorisno bitna je samo aktivna gamad na C particiji. Prvo skeniraj s jednim pa s drugim programom kad prvi zavrsi pa ukloni gamad i Restartaj komp ak to program trazi. To su samo skeneri nemaju stalne zastite i ne smetaju nista nesretnom i uplakanom Bitdefender.
kada instaliram prvi program i skeniram s njim dali ga moram uinst pa onda drugoga inst, dali smiju oba bit inst u isto vrijeme, jer dva antivirusa nesmiju...na koji način da ugasim bit? radi se o kupljenom antivirusu, pa bi ga kasnije opet uključio...
Ne trebaš ništa deinstalirati, ovi programi koje sam gore napisao su on-demand skeneri; dakle, nemaju real-time komponentu (govorim o besplatnoj verziji), a BitDefenderu samo isključi započeto skeniranje.
ja se kladim u 200 kn da covjek nema nikakav virus ni malwer!
osim par kolacica koje ovi mogu pronac.
sto to windowsi ispisuju?
ili je windows defender vec nesto spakirao pod karantenu,ako je on uopce ima :)
ja se kladim u 200 kn da covjek nema nikakav virus ni malwer!
osim par kolacica koje ovi mogu pronac.
sto to windowsi ispisuju?
Na daljinu ne znamo ništa ovak ili onak, no kak lazni antivirusi sad izgledaju s onim svojom prozorima ko Vista ili 7 koja nekaj skenira i prijavljuje gamad kak je on opisal sve je moguce kod neiskusnog korisnika.
to je ono iz novog buga.
zanimljivo nijedan antivirus ne deinstalira lazni antivirus iz registrija.
gdje je vise, jesi provukao malverbajts? :)
to je ono iz novog buga.
zanimljivo nijedan antivirus ne deinstalira lazni antivirus iz registrija.
gdje je vise, jesi provukao malverbajts? :)
To je jedna varijanta ovog dole mozda kaj drugo ko video primjer u ovoj temi.
to je fake av,ali neće ga wot blokirati ako uletava sa "sigurne" stranice
meni npr avira nije ni trznula,dok nisam srušio browser i normalno nisam pokupio ništa,download počinje kad prihvatiš ponudu tog lažnjaka..
Oce itekak ak taj link ima WOT u svojoj bazi pod crveno i blokiran je. Ne padaju lazni antivirusi sa marsa, i on dolaze sa vise manje brzo otkrivenih loših adresa samo je pitanje ima li ju u svojoj bazi prije ili malo kasnije.
Oce itekak ak taj link ima WOT u svojoj bazi pod crveno i blokiran je. Ne padaju lazni antivirusi sa marsa, i on dolaze sa vise manje brzo otkrivenih loših adresa samo je pitanje ima li ju u svojoj bazi prije ili malo kasnije.
ako je na njihovom popisu onda da,ali ova stranica nije bila,taj nestašni fake vreba svuda
skenirao sam sa onim prvim programom i nema ništa, sada idem s drugim pa s trećim, ma izgleda da nema ništa to je bilo nešto lažno. Kada to sve riješim ostavit ću te programe imam i antivirus, dali mi još treba kakav sigurnosni program, ne zelim rashebat komp od 8000kn, obolio bi na zivce,a i ovako već ludim.
skenirao sam sa onim prvim programom i nema ništa, sada idem s drugim pa s trećim, ma izgleda da nema ništa to je bilo nešto lažno. Kada to sve riješim ostavit ću te programe imam i antivirus, dali mi još treba kakav sigurnosni program, ne zelim rashebat komp od 8000kn, obolio bi na zivce,a i ovako već ludim.
Ne treba ti ništa više, ovim alatima skeniraj dvaput mjesečno i to je to.
Hvala na savjetu skoro sam ja postao ˝deadman˝........
Hvala na savjetu skoro sam ja postao ˝deadman˝........
Dok smo mi tu, teško.
ajmo sad svi po 200kn :)
Dok ne vidim log iz HJT-a ne dam. :)
lol
opak si igrač torente. treba ti dodat extra zvjezdicu
SAS mi je pronašao jedan inficirani objekt Trojan.Agent/gEN-Kryptik koji mi se nalazi na particiji D:, nalazi se u NFS SHIFT, njega sam sigurno dobio sa game, sada idem skenirat s onim trećim programom...javit ću vam...
crackovi igrica rade na principu backdora kao i trojanci, stoga je tu masu false positive slucajeva...ali ;)
pamet u glavu.
desni mis po ikoni i izaberi run kao administrator.