MS forefront security?

poruka: 13
|
čitano: 8.602
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
MS forefront security?

Znači skinuo sam si microsoft forefront threat management gateway 2010 enterprise x-64 i forefront client security.Dali uz njih mogu imati tradicionalni av(eset) i firewall?

Dali ta dva forefronta mogu raditi usporedno jedan sa drugim?

Koliko su oni zapravo kvalitetni?

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
13 godina
protjeran
MS forefront security?

Jasno ti je da je TMG namijenjen tvrtkama, a ne privatnim korisnicima za po doma?

Stavi si Comodo Personal Firewall i vozi. S TMG-em se igraj u virtualnom okruženju ako baš hoćeš.

15 godina
neaktivan
Re: MS forefront security?
Langsdorff kaže...

Jasno ti je da je TMG namijenjen tvrtkama, a ne privatnim korisnicima za po doma?

Stavi si Comodo Personal Firewall i vozi. S TMG-em se igraj u virtualnom okruženju ako baš hoćeš.

Ako je jače od comodo-a zašto bi stavljao comodo?Ja sam security freak...Mislim,kao student sam to dobio besplatno...

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
Poruka je uređivana zadnji put pon 10.10.2011 23:09 (g12356).
13 godina
protjeran
MS forefront security?

Dobio si zato da se upoznaš s proizvodom i skužiš kako funkcionira. Imaš hrpu dokumentacije na TechNetu i svuda po internetu. Instaliraj si to na virtualku i testiraj. Te stvari će ti biti plus jednom kada budeš tražio posao.  TMG je enterprise firewall tako da zaista nema što raditi na tvom kućnom računalu.

15 godina
neaktivan
Langsdorff kaže...

Dobio si zato da se upoznaš s proizvodom i skužiš kako funkcionira. Imaš hrpu dokumentacije na TechNetu i svuda po internetu. Instaliraj si to na virtualku i testiraj. Te stvari će ti biti plus jednom kada budeš tražio posao.  TMG je enterprise firewall tako da zaista nema što raditi na tvom kućnom računalu.

Ok,ali mi malo razradite,zašto i iz kojih razloga nebi morao biti na mom računalu?

13 godina
protjeran
MS forefront security?

Napisao sam već dva puta - TMG je proizvod za enterprise. Dakle, ako se ne zoveš Jean Luc i ako nemaš firmu - TMG ti ne treba. Ono za kaj ti treba je upoznavanje i testiranje. Za početak prođi ovaj članak. Svakako si u favoritse dodaj http://www.technet.com/ i tamo potraži dokumentaciju za TMG 2010. Da si na TechNet otišao odmah kada sam ti rekao, pronašao bi ovaj članak i ne bi mi pričal kako si security freak i želiš TMG na svom stroju. Jer sumnjam da na kompu doma vrtiš Server 2008.

Literaturu imaš, TMG si skinuo - beži s foruma dizat virtualce. Ako planiraš jednog dana raditi kao admin, TMG će ti dobro doći. {#}

15 godina
neaktivan
Langsdorff kaže...

Napisao sam već dva puta - TMG je proizvod za enterprise. Dakle, ako se ne zoveš Jean Luc i ako nemaš firmu - TMG ti ne treba. Ono za kaj ti treba je upoznavanje i testiranje. Za početak prođi ovaj članak. Svakako si u favoritse dodaj http://www.technet.com/ i tamo potraži dokumentaciju za TMG 2010. Da si na TechNet otišao odmah kada sam ti rekao, pronašao bi ovaj članak i ne bi mi pričal kako si security freak i želiš TMG na svom stroju. Jer sumnjam da na kompu doma vrtiš Server 2008.

Literaturu imaš, TMG si skinuo - beži s foruma dizat virtualce. Ako planiraš jednog dana raditi kao admin, TMG će ti dobro doći. {#}

Dobro,ali zanima me koja je tehnička razlika između njega i običnih firewallova?Šta mi možeš reći o client security-u?Zanima me zašto je on tako neprilagođen za kućne

korisnike a zašto je prilagođen za business korinsike?

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.10.2011 9:34 (g12356).
15 godina
neaktivan
g12356 kaže...

Dobro,ali zanima me koja je tehnička razlika između njega i običnih firewallova?Šta mi možeš reći o client security-u?Zanima me zašto je on tako neprilagođen za kućne

da li si uopće bacio pogled na one linkove?

kod mene normalno radi.....
15 godina
neaktivan
cekpi kaže...
g12356 kaže...

jesam,preletio sam ih.

edit:aaa,trebam windows server...

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.10.2011 9:47 (g12356).
13 godina
protjeran
MS forefront security?

Ovako na pamet - kućni korisnici doma nemaju Active Directory s desecima računala. Nemaju web i Exchange servere koje trebaju držati u DMZ-u. Ne publishiraju SharePoint site na webu. Ne treba im VPN ulaz za desetke korisnika i vanjskih partnera. Ti si TMG firewall shvatio kao firewall kojega si skinuo s www.download.com i instalirao si na komp, a riječ je serverskom produktu namijenjenom poslovnim korisnicima i od tvog kućnog firewalla se razlikuje kao Bentley od motorizirane pile za drva.

16 godina
g12356 kaže...
...

jesam,preletio sam ih.

- trebaš Domain Server. Trebaš korisnike...

osobni automobil, teretno vozilo, oba su Mercedes, primjećuješ li neku razliku?

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan
ihush kaže...
g12356 kaže...
...

jesam,preletio sam ih.

- trebaš Domain Server. Trebaš korisnike...

osobni automobil, teretno vozilo, oba su Mercedes, primjećuješ li neku razliku?

teretno vozilo ima badass izgled i naziv ergo hoću to!!!!

kod mene normalno radi.....
16 godina
cekpi kaže...
..

teretno vozilo ima badass izgled i naziv ergo hoću to!!!!

(...''i tata bi sine'', citat koji često ima smisla). :)) 

- ima i jedan (važniji?) kriterij, obično su kamioni skuplji (x10) u odnosu na automobile. Početnicima je uvjek skuplje=bolje, kao recimo Ultimate edišn... :)

Ono što je kod svake stvari-alata.. bitno je namjena-upotreba. Dobro je da ga zanimaju stvari, loše je kad ignorira savjete koje traži. Naučit će....

enivej, savjet @ g... instaliraj i vidi što je to, kako radi.. na technetu i MSDNu imaš vjerojatno sve što ti može zatrebati, pa čak i video primjere. Tamo traži sve odgovore (imaš step-by-step, baš sve), ovdje samo kad nešto zapne. Naravno, prvo moraš dobiti ideju čemu što služi i kako to iskoristiti ako/kad zatrebaš. Postoji velika šansa da konkretnu stvar nećeš nikad koristiti (ali nije zgoreg nešto znati).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice