Dakle, pozivam sve koji se kuže u područje zaštite računala i sigurnosti računalnih sustava da se pridruže u konfiguriranju Comodo firewalla. Napominjem da ne želim da ova tema postane mjesto prepucavanja oko toga koji je firewall bolji, nego mjesto na kojem će svi koji su koristili Comodo Firewall reći kako su ga složili.
Konfiguracija COMODO Firewalla
- poruka: 22
- |
- čitano: 12.646
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Heh,i ja bi volio vidjeti ovdje neke smjernice za Comodo jer bi ga instalirao,a nisam nikada umovao sa firewall-ima.Ovaj koji je u Visti dosao taj je i danas nakon 2god.Koliko je potrebno da to ista diram i mijenjam ne znam ni sam jer nisam primjetio neke probleme.Ne znam sta bill muti tamo iza.
Ja sam njega susnuo kao da je i bio u laptopu.Potrazio par tutorijala,satak vremena citao,gledao i ubacim.
Ma ko bombona. :) Ali njegov AV nisam ukljucio u instalaciju jer nije bas na glasu..a sa Avirom dobijem umal pa Pro. :)
Evo mali i video sam snimio ko fol..prvi put petljam prste u firewall..
Moze pomoć oko Comoda, kad ga instaliram nemogu se spojit na net..!?
Probo sam nesta petljat oko njega al bez uspjeha...pa ako neko zna nek napise :P..
vjerojatno je ukljucena zabrana u comodu za pristup browsera, ovisno o tome kako si ga podesio tako je i pristupacnost dostupna...nazalost vise ga nemam instaliranog pa ne mogu bit odredjeniji oko postavki ali uzmi malo vremena i ceprkaj po njemu...nije tezak za shvatit samo treba malo volje
Koristio sam COMODO firewall prije i stalno sam imao nekakvih problema (bugovi ili tko zna što). Sad koristim PC Tools Fireval Plus. Čini mi se da je puno stabilniji i bolji.
Ja sam njega susnuo kao da je i bio u laptopu.Potrazio par tutorijala,satak vremena citao,gledao i ubacim.
Ma ko bombona. :) Ali njegov AV nisam ukljucio u instalaciju jer nije bas na glasu..a sa Avirom dobijem umal pa Pro. :)
Evo mali i video sam snimio ko fol..prvi put petljam prste u firewall..

dakle, ako je ikome zabranio komunikaciju s netom...prvo treba vidjeti je li zabrani samo za pojedinu aplikaciju ili za cijeli sustav. ako je primjerice skype ili msn online, onda je samo za browser, ako ne prvo kliknuti lijevom tipkom miša na ikonu COMODO-a, i ići na firewall pa staviti primjerice safe mode.
za uklanjanje zabrane za pojedinu aplikaciju otvoriti comodo -> firewall -> advanced -> network security policy
ovdje se otvorio popis aplikacija za koje COMODO ima pravila (firewal vas svaki put pita želite li dozvoliti da se određena aplikacija spoji na net, i ako imate uključenu kvačicu da zapamti dozvolu...on aplikaciju stavlja na ovu listu).
Najjednostavnije je ovdje pronaći aplikaciju s kojom se spajate na net, te ju obrisati s popisa, te će vas firewall prilikom sljedećeg spajanja s aplikacijom za koju nema pravilo ponovno pitati želite li dozvoliti spajanje na net s tom aplikacijom. Druga varijanta je da nađete određenu aplikaciju na popisu i promijenite joj treat as stanje u npr trusted ako je aplikacija sigurna, ili web browser za internet preglednike (korisnicima opere napominjem da ukoliko koristite operu kao mail klijent, s postavkama web browser, firewall ne dozvoljava komunikaciju opere i mail servera pa je, ili potrebno dodatno konfigurirati portove, ili odabrati npr trusted mod.
Nadam se da sam pomogao.
Koristim CIS ili COMODO INTERNET SECURITY već 8-9 mjeseci,i toliko i polako učim o njemu.Koristim antivirus,firewall i defence +,a u zanjoj verzi od 01.07.09.,mislim,ima integriran u sebi i antimaleware(BO Clean).Sve do sada sam gunđao na ovo ili ono,ali su sad fino zaokružili cjelinu i ispolirali je..Ažuriranje je fantastično kao i detekcija(maleware-a i virusa)..Poanta je u finom podešavanju,koje nije za preagilne i nestrpljive....Dakle...prije svega se oboružajte strpljenjem,a kad sve naučite i sve podesite....uživat ćete gledajući kako radi...Čovjek vremenom stekne utisak kao da ima nešto živo i inteligentno u kompjuteru,što se svakim danom sve više razvija....Danas...nema programa,odnosno security paketa koji bih radije vidio na svom stroju.Iz vremena vaših komentara,pa do danas COMODO je napravio sjajan posao...i sjajan proizvod....a takvo nešto zaslužuje i više vremena i više truda
Ja vec odavno koristim Comodo firewall. Prije sam koristio ZoneAlarm PRO ali mi je comodo puno bolji. Ima puno vise opcija i mogucnosti, sto za mene znaci vise kontrole i vise zabave :)
Koristim Comodo Firewall. Trenutna instalirana verzija je 3.12.111745.560.
Danas je izašla verzija 3.13 i firewall je automatski ponudio update. Međutim, prilikom instalacije, u temporary folderu napravi se file mach32.dll, koji mi Sophos antivirus prepoznaje kao virus Mal/Gampass-B i instalacija se ne može završiti.
Čitao sam po netu iskustva korisnika, da im je verzija 3.13 prouzročila probleme, BSOD i sl.
Ima li ovdje korisnika sa sličnim problemom?
Danas je izašla verzija 3.13 i firewall je automatski ponudio update. Međutim, prilikom instalacije, u temporary folderu napravi se file mach32.dll, koji mi Sophos antivirus prepoznaje kao virus Mal/Gampass-B i instalacija se ne može završiti.
Čitao sam po netu iskustva korisnika, da im je verzija 3.13 prouzročila probleme, BSOD i sl.
Kod Comodo nazalost ta automatska nadogradnja na novu verziju ne radi kak treba bas. Ja sam prije 6 mjeseci imal problem kad sam isprobaval Comodo pa je dosal nadogradnja na novu verziju tj on ju je skinul i instaliral ali nakon restarta windowsi su otkazali poslusnost jednostavo pa sam to moral popravljat. Takvih i slicnih primjera ko moj bilo dost a ocito ih jos ima nazalost no ovo je vjerojatno False Positive nalaz od Sophos niej to neki Malware sigurno!
Uradio je meni upgrade isto danas na 3.13.Uradjen restart 3x u tijeku dana,Comodo radi normalno.
Takodjer skenirao sam racunalo u full scan-u (ne radi Comoda) sa Malwarebytes i sa A-squared,nisu pronadjeni nikakvi problemi,a ni taj Mal/Gampass-B.
To je kao sto i rambox rece, false positive.
COMODO-ZAKON...NIKAD NIKAKVIH PROBLEMA...
..i meni je comodo jučer ponudio da nadogradim na novu verziju....ja nadogradio i sve radi kako treba!!!!
Ne znam što se kod tebe dogodilo ali ja sam nakon nadogradnje preskenirao i sve je bilo normalno!!!!!
Tako da je comodo firewall i dalje dobro radi!!!!
Instalirao sam v3.13 kroz njegov interni update i sve radi ok.
Na Comodo forumu čitam da su skužili da fajla mach32.dll stvara nekim userima probleme i da će to uskoro pokrpati.
Imam jednu drugu vrstu pritužbe....svakodnevno skupljam malware fajlove s malwaredomainlist.com i ono što CAV ne detektira uredno im pošaljem kroz Submit suspicous files.
Ali, nakon 3-4 dana i dosta nadogradnji baze antivirusa još uvijek ništa ne detektira.
Da li im inače treba vremenski malo više za updateove ili što? Dok sam koristio Aviru, poslani fajlovi bi bili detektirani unutar dan-dva najviše?
Nema problema, također se ujutro nadogradil (neka velika nadogradnja jer je dugo trajalo) i nikakvih alertova.
Antivirus je Avast free, ista kombinacija ko i prije na Visti, više od 2 god bez problema.
Zasad sve 5
Ljudi moze pomoc,kak da nastimam ovaj comodo,jer kad nesto install/unninstal moram 100 puta kliknuti na alow,ok....nakon sto sam ga instalirao nisam mogao pokrenuti malwarebytes,izbacivao mi error 0,pa error cinimi se 404...pa sam odradio uninstal pa ponovo skinuo i instalirao i radi, inace imam instaliran firewall i defense+?
P.S Network defense sam stavio "safe" mode a proactive defense "clean PC mode",jel OK?
Ljudi moze pomoc,kak da nastimam ovaj comodo,jer kad nesto install/unninstal moram 100 puta kliknuti na alow,ok....nakon sto sam ga instalirao nisam mogao pokrenuti malwarebytes,izbacivao mi error 0,pa error cinimi se 404...pa sam odradio uninstal pa ponovo skinuo i instalirao i radi, inace imam instaliran firewall i defense+?
P.S Network defense sam stavio "safe" mode a proactive defense "clean PC mode",jel OK?
kad pokreneš neku instalaciju i kad izbaci onaj prozor...idi na dopuštene (allow) i u padajućem izborniku odaberi opciju koja glasi otprilike: update or instalation......
Ok,skonto sam,ovako me smorilo barem 15ak puta sam klikno prilikom instalacije malwarebytesa!Hvala
P.S:Ukoliko neko ima vremena i poznaje doticni software,lijepo bi bilo da napise uputstvo za uporabu,ono kako sta ustimati,gdje staviti koju kvakicu,sta odobriti,ugasiti.....jer ovaj software ima milion neki opcija i mi koji ga nismo koristili ili jos gore kao u mom slucaju,koji nisam koristio nikad odvojeno antivirus,firewall...nesnalazimo se bas najbolje!
Koliko se ja sjecam imas dosta stvari objasnjeno u Help file-u Comodo-a. Ali je na engleskom, pa ako nije problem pogledaj da li ti odgovara.
Nasao sam ja to i nije problem engleski jezik,nego nerazumijem neke stvari tehnoloske prirode,informaticki jezik!Prije sam imao na kasperskom da mi izbaci da je firewall blokirao tu i tu IP adresu...sad nista neizbacuje,pa se nadam da radi kako treba,a ostalo non stop nesto izbacuje,alow,block,terminate,skip...imam osjecaj da cu srusiti OS sa vim comodom!
U ovom summary,pa network defence pise firewall blocked 160 intrusion attempts,kad otvorim svi 160 aplikacija je windows operating system pa blocked????Jel to treba tako?
Jednostavnost comoda je komudu