FireFox Password Manager

poruka: 31
|
čitano: 13.850
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Da li je siguran FireFox Password Manager?

Koristim Mozila FireFox 3.0.1 i integrigranu opciju spremanja svih passworda dok pregledavam internet stranice na kojima sam registriran.

Tools-Options... kartica Security .... Passwords....

1. Da li virusi, crvi, trojanci i slicna gamad mogu preuzeti ta korisnicka imena i lozinke koje sam naravno zastitio master password-om?

2. Koliko je sigurno koristiti tu opciju?

Hvala na svim odgovorima!

Hrvoje

FireFox Security FireFox Security
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.9.2008 13:48 (hmerki).
15 godina
neaktivan
FireFox Password Manager

molim vas pomozite.kako natjerati FIREFOX 3.5.5 da sačuva lozinke hotmail i nekih drugih stranica.negdje sam pročitao da FIREFOX mora zaobići neki AUTOCOMPLETE?zna li itko?

17 godina
neaktivan
RE: FireFox Password Manager

Imas lasstpass add. Odlican.

15 godina
neaktivan
logic kaže...

ne volim lastpass jer čuva lozinke u OBLAKU a to nije sigurno,može neko hakirati stranicu.

15 godina
neaktivan
RE: Da li je siguran FireFox Password Manager?

Opciju o kojoj govoris koristi 99,89% Firefox korisnika. Uvijek kada se konektujes na internet nalazis se u određenoj zoni rizika. Stoga, uz adekvatan antivirusni [anti spyware i anti malware] mislim da ne trebas da brines :] .

17 godina
neaktivan
šmokljan kaže...
logic kaže...

ne volim lastpass jer čuva lozinke u OBLAKU a to nije sigurno,može neko hakirati stranicu.

Iskreno receno bas me briga jer su to passovi od foruma i sl. Bitne passworde cuvam u galvi i ne bi ih povjerio ni lasstpassu niti firefoxu. Srecom moj lap ima citac otiska prstiju i citac smart card pa pomocu njih osiguram bitne passworde.

15 godina
neaktivan
FireFox Password Manager

Ljudi molim za pomoc...moze li neko meni da kaze kako da ulkucim stalno sacuvavanje password-a...msm na ono da me firefox ne pita dali da zapamti sifru ili ne...nego da automatski sacuvava sve passworde...naravno osim pass-a od  facebook-a...

16 godina
neaktivan
FireFox Password Manager

pa kada ideš na neku stranicu npr. facebook ili neznam šta već posječuješ pita te hoćeš da je zapamti i ti klikneš zapamti , jedino ako obrišeš cookies onda neče biti spremljeno

16 godina
neaktivan
xfire kaže...

pa kada ideš na neku stranicu npr. facebook ili neznam šta već posječuješ pita te hoćeš da je zapamti i ti klikneš zapamti , jedino ako obrišeš cookies onda neče biti spremljeno

tako, da..brisao cookies ili ne,svi passwordi će biti memorirani u firefoxu

17 godina
FireFox Password Manager

Davno mi je firefoxov pass manager posta preslab i prejadan s opcijama jer na brdo sajtova nije htio pamtit. Neko vrijeme koristio Skipper pass manager, ali nedavno otrkio Lastpass i oduševljen sam njim i opcijama i plus mogu kombinirati firefox i chrome.

Preporuka

h=f^3
15 godina
protjeran
FireFox Password Manager

kako se logirati na svoje račune kad se dođe na računalo bez lastpass plugina?

17 godina
neaktivan

Instaliras besplatan plugin i ukucas svoj username i pass.

:)
15 godina
protjeran
logic kaže...

Instaliras besplatan plugin i ukucas svoj username i pass.

a ako se nalazim na mjestu gdje je nemoguće instalirati? recimo frend ne želi da mu se tako nešto instalira...instaliranje je onemogućeno od strane administratora?

ima onaj lastpass portable, mogu li se u njega spremiti lozinke, pa na usb i preko njega se logirati na drugim računalima?

17 godina
neaktivan

Ako je onemoguceno od strane admina onda ti i ne trebas brljati po tome ;)

Ovo nisam probao ali bi trebalo raditi. Skini firefox portable i u njemu postimaj sta zelis i samo nosas okolo ;)

15 godina
protjeran

da, može i tako :)

lastpass je praktičan zbog te dostupnosti "ma gdje bio" :D ali se još dvoumim između njega i keepassa. keepass mi je nekako pouzdaniji, iako bi s lastpassom bio brži rad, ali me nekako ta automatska sinkronizacija brine, jer bi htio sve lozinke držati tamo...

ne znam još što će prevagnuti...

keepass

+ open source/po onome što sam izgooglao jedna od najboljih enkripcija/zaštita baze lozinki random ključem i master passwordom/portable

- ne garantira se da su pluginovi sigurni/bez pluginova je malo sporije logiranje nego s lastpassom

lastpass

+ lagano i brzo logiranje/neovisnost o priručnoj bazi podataka

- diskutabilna sigurnost podataka

17 godina
neaktivan

Osjetljive podatke nees cuvati ni u jednom vec u glavi a ovo ostalo je ionako svejedno. Ja koristim lastpas i zadovoljan sam.

15 godina
protjeran
logic kaže...

Osjetljive podatke nees cuvati ni u jednom vec u glavi a ovo ostalo je ionako svejedno. Ja koristim lastpas i zadovoljan sam.

zašto ne bi čuvao u niti jednom?

17 godina
neaktivan

Zato sto nikad ne znas kad ce ti ko ukrasti komp ili sjesti za njega ili...

15 godina
protjeran
logic kaže...

Zato sto nikad ne znas kad ce ti ko ukrasti komp ili sjesti za njega ili...

i zašto misliš da ti nešto može ukrasti ako koristiš keepass? ja ti dobrovoljno šaljem file sa svojim lozinkama, a ti ih slobodno koristi ;)

17 godina
neaktivan

Ne mislim ja ;)

Bas me briga za tvoje passove ;)

15 godina
protjeran
logic kaže...

Ne mislim ja ;)

Bas me briga za tvoje passove ;)

pa ako su passovi od 20 znakova generirani u generatoru, koje niti ne znam, spremljeni u kriptirani file za čije otključavanje ti treba lozinka s više od 15 znakova koju sam izmislio + ključ koji je keepass generirao nasumičnim pomicanjem miša i kojeg nećeš dobiti :) mislim ono, koliko se kužim u kriptiranje, to je nemoguće probiti...osim ako mi ukradeš master password i generirani key za kojeg ne znaš gdje se nalazi :D

17 godina
neaktivan
A i pamtis pass od 15 znakova generisan pomicanjem misa?????
15 godina
protjeran
logic kaže...
A i pamtis pass od 15 znakova generisan pomicanjem misa?????

:) krivo si shvatio

da bi mogao otključati bazu lozinki trebaju ti 2 stvari:

- master password - sam ga izabereš

- ključ - njega generiraš pomicanjem miša i on je jedinstven. spremiš ga na sigurno pa ti netko čak može i otkriti master password, ali isti takav ključ neće generirati ni za 5 života :)

17 godina
neaktivan

A sta je sigurno? I od cega passowe ti drzis u tom prgramu da ti treb tolika sigurnost?

15 godina
neaktivan
RaNzO kaže...

Odeš na lastpass.com i gore desno klikneš na "Sign in to LastPass" i kad se ulogiraš imaš sve svoje passove na raspolaganju.

15 godina
protjeran
logic kaže...

A sta je sigurno? I od cega passowe ti drzis u tom prgramu da ti treb tolika sigurnost?

od BUG online foruma :)

nije stvar da mi treba tolika sigurnost, već da ju keepass pruža, pa zašto ne iskoristiti? ništa ne komplicira rad, a ulijeva sigurnost kad znaš da ti nitko ne može do lozinki. s druge strane, nema baš puno na netu o tome kako radi lastpass, iako oni reklamiraju da samo vlasnik može do svojih lozinki, ne ulijevaju povjerenje...

15 godina
protjeran
hornet kaže...
RaNzO kaže...

Odeš na lastpass.com i gore desno klikneš na "Sign in to LastPass" i kad se ulogiraš imaš sve svoje passove na raspolaganju.

u tekst formatu?

17 godina
neaktivan

Mene licno iskreno bas briga ;)

Nema tu nista sto ti ne bih mogao dati odmah sad. Ono sto je bitno nije na netu niti na kompu svakako ;)

15 godina
protjeran
logic kaže...

Mene licno iskreno bas briga ;)

Nema tu nista sto ti ne bih mogao dati odmah sad. Ono sto je bitno nije na netu niti na kompu svakako ;)

pa čemu onda dodatni password manager? svaki browser pamti lozinke...

17 godina
neaktivan

Zbog backupa. Puno mi lakse ovako. A i na nekim stranicma imam vise username-ova ;)

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice