ESET firewall stalno popup

poruka: 5
|
čitano: 1.310
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Nedavno sam reinstalirao komp i jučer sam išao skinuti neke fileove sa utorrentom.

Ali mi je onda eset počeo izbacivati popupove u vezi outbound/inbound traffic.

Izbacio ih je više od 100 a svi su bili kao na slici u prilogu, tj inbound su bili crveni.

Jedina razlika na njima je bila u vezi remote computer ip adrese.

Moje pitanje bi bilo da li trebam dopustit tu komunikaciju ili ne i o čemu se tu zapravo radi?

Popup Popup
Rules Rules
14 godina
neaktivan

Nema to veze sa skidanjem preko torrenta to su popupovi za sistem.Zbog tog sam odma maknuo novi Eset 5 koliko god puta da dozvolim ili ne konekciju za sistem posle par sekundi izbaci novo prozorče, na staroj verziji 4.2 samo jednom iskoči.

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.2.2012 20:40 (silovski).
14 godina
Re: ESET firewall stalno popup

A ne znam baš, jer mi do sad to nije ovako iskakalo nego tek kad sam pokrenuo utorrent.

A ne sjećam se da mi je ikad prije ovako.

Jedino što mogu primjetiti da je razlika sad u odnosu na prije jest to da sam prije išao preko T-Coma a sad preko CARneta.

17 godina
neaktivan

Imam Eset te verzije i nema nikakvih problema oko firewalla. To se ni u kojem slučaju ne smije događati. Pokušaj sa reinstalacijom Eseta. Ali prije odspoji PC od mreže.

Idem šorom kuja laje na me, mrš kujo šta te briga za me
14 godina
Re: ESET firewall stalno popup

Evo sam očito našao o čemu se radi  iako mi nije jasno zašto mi se ovo prvi put tek sad počelo događati.

Ugl nisam baš skužio o čemu se radi, osim da sve ove IP adrese pripadaju Microsoftu a koriste se za neko 'tuneliranje' i miksanje IPv4 i IPv6 adresa.

Tako da očito nije ništa opasno.

Tako da ću ja dati svima popupovima allow pa ćemo vidjeti koliko će ih na kraju biti.

EDIT:

A sad sam se sjetio i zbog čega je ovo vjerojatno; jer sad koristim dvije veze, jednu preko T-Coma a drugu preko Carneta.

Tako da T-Com koristim za skidanje torrenta a CARNet za sve ostalo. Pa vjer kad se tako pristupa sa jednog kompa se mora to sve mixati.

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.2.2012 9:19 (Janer).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice