Ovako za oba imam kupljene licence pa me zanima koji kolko štiti raćunalo ćuo sam da avast pro oko 55% a kaspersky oko 100% pa bih moio što točnije odgovore!!
Avast Pro ili Kaspersky
- poruka: 26
- |
- čitano: 12.636
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ovako za oba imam kupljene licence pa me zanima koji kolko štiti raćunalo ćuo sam da avast pro oko 55% a kaspersky oko 100% pa bih moio što točnije odgovore!!
Ne moras razmisljat niti milisekunde uopce Kaspersky normalno kaj drugo i to je to kratko i jasno!
Ne moras razmisljat niti milisekunde uopce Kaspersky normalno kaj drugo i to je to kratko i jasno!
imam kaspersky sad sam ga ubacio ali zanima mog frenda kolko posto zaštiti pc koji kolko jel mi nevjeruje da je jači kaspersky od avasta pro
Hmmmmm.....pa uzevši u obzir zadnje rezultate AV-Comparatives (avast! 98% uz 5FP , Kaspersky 94,7% uz 8FP)
ne moraš razmišljat niti milisekunde uopce avast! normalno kaj drugo i to je to kratko i jasno!
Morao sam se malo zekat na tvoj odgovor, sorry.....
Osobno koristim Aviru, ali Kaspersky lagano počinje živjeti na staroj slavi, a avast! ima dosta pozitivnih promjena...a v5 tek stiže!
Gle, mislim da je totalno bespredmetno raspravljati o zaštiti računala u postotcima. Neki antivirusi su uspješniji, neki su manje uspješni, ali teško možeš ikome doć i reć, e, ovaj će te štiti 72 %, a ovaj 41.9 %. Mislim da je u Bugu od veljače ove godine bio uspredan test antivirusnih programa gdje im je Kaspersky imao najbolju detekciju, a Avast! Professional nije detektirao neke "zločeste" flash datoteke. ;-)
Uglavnom, sve ovisi o navikama frenda i o tome kako koristi računalo. Ja bih preporučio Kaspersky kojeg i sam koristim, iako mi ide na živce što neki njegovi updatei traže restart računala. Ne događa se često, ali je dovoljno često da iritira. :-)
Gle, mislim da je totalno bespredmetno raspravljati o zaštiti računala u postotcima. Neki antivirusi su uspješniji, neki su manje uspješni, ali teško možeš ikome doć i reć, e, ovaj će te štiti 72 %, a ovaj 41.9 %. Mislim da je u Bugu od veljače ove godine bio uspredan test antivirusnih programa gdje im je Kaspersky imao najbolju detekciju, a Avast! Professional nije detektirao neke "zločeste" flash datoteke. ;-)
Uglavnom, sve ovisi o navikama frenda i o tome kako koristi računalo. Ja bih preporučio Kaspersky kojeg i sam koristim, iako mi ide na živce što neki njegovi updatei traže restart računala. Ne događa se često, ali je dovoljno često da iritira. :-)
OK, ali Bug je proveo test na koliko uzoraka malwarea? Ako se dobro sjećam, riječ je o nekih cca 6 000, ispravite me ako griješim.
U AVC testu se koristi uzorak od cca. 1 562 000 malwarea. Mislim da je razlika očita!
Pogledaj i razliku u brzini skeniranja, pa manje avastovih False Positivea.....ova tri kriterija su najvažnija kada se uspoređuje više AV programa.
Uz to, svi mjerodavni čimbenici u industriji spominju AV-Comparatives kao etalon za kvalitetu.
Pročitaj malo iskustva većih znalaca od mene na Wilders Securityju.
Koristio sma oba dva na moj Pc. Osobno vide mi se dobao kaspersky. Mislim da ti je Kaspersky najbojle rjesenje
Koristio sma oba dva na moj Pc. Osobno vide mi se dobao kaspersky. Mislim da ti je Kaspersky najbojle rjesenje
potpisujem, koristim kaspersky već drugu godinu zaredom i prezadovoljan sam
NA ovu temu neću odgovoriti sa "Defeinitivno Kaspersky" ili "Najbolji je avast!". NE,odgovorit ću ovako: Najbolji je onaj koji tebi paše,kolko zauzima memoriju,kolko je "dosadan" sa pitanjima,sve u svemu kako se tebi sviđa. Ja osobno koristim Kaspersky jer mi ga je lakše koristit i pruža mi odlično zaštitu. Ja preporučujem Kaspersk IS kao zaštitu.
definitivno kaspersky,koristio sam ja i avast ,ali kad se kompjutor zarazi avast ga jako teško čisti dok kaspersky to radi bez problema
definitivno kaspersky,koristio sam ja i avast ,ali kad se kompjutor zarazi avast ga jako teško čisti dok kaspersky to radi bez problema
Mislim da je bolje onda napraviti restore imagea....uvijek ostane nekog smeća iza čišćenja.....
Najvažniji dio je detekcija i indefikacija zaraženih fajlova. Kada znaš sto trazis lako je na netu naci upute za micanje pojedinog crva/rootkita...
Uglavnom hijackthis pomaže.
ja koristim avast i sve me štima, kasperski nisam ni probao....
Ako se znaš ćuvat (od virusa) onda ti najobićniji antivirus može poslužit!
Najbolji Anti-Virus si sam ti! Ako se znaš čuvat (kao što je reko Mato_Ivanovac) onda ti AV nema baš puno posla. Samo pazi di klikaš,šta skidaš i šta radiš.
ma sigurno,odeš na neku službenu stranicu i skupiš virus
prije sam imal free verziju avasta, neki dan sam nabavio licencu za pro i zadovoljona sam, prije nego sam instaliral pro verziju sam skeniral sa kasperskym, nodom, avirom i nikaj nije našlo, naravno uz to imam Malwarebytes' Anti-Malware i SUPERAntiSpyware Free Edition, ak ne paziš nikakav av ti nebu pomogel, pamet u glavu....
svježi testovi
http://www.av-comparatives.org/images/stories/test/ondret/avc_report25.pdf
inače kupujem aviru godinama.
Jel tko ima iskustva sa G-datom?
Jel tko ima iskustva sa G-datom?
Koristio sam iz znatiželje prije skoro 2 godine tadašnju trial verziju G-data Antivirusa. Pokazao se vrlo dobrim i stabilnim. Koliko se sjećam nije previše opterećivao sustav i mislim da je jedino dosta sporo radio skeniranje. Kako iz gornjih postova vidim dosta ljudi se koristi testovima AV - Comparatives. Pa evo i rezultata ( vidi sliku ) najnovijeg testa ( On-demand detection, false alarm and on-demand scanning speed test ) za mjesec veljaču tekuće godine. Iz testa se vidi da je G-data Antivirus 2010 postigao najbolje rezultate u detekciji s par lažnih detekcija i prosječnom brzinom skeniranja. Možda ti ovo pomogne u svezi odabira, ovog sada očigledno odličnog antivirus softwarea, kojeg dosta rijetko koriste na ovim našim prostorima.
Koliko sam skuzio on nema svoj engine nego koristi engine od bitdefendera i avasta paralelno, a u starijm verzijama su koristili engine od kasperskija.
Mozda je to nabolje riješenje za ljude koji bi najrađe imali više antivirusa ali ne mogu jer se kolju međusobno :D
Na toj stranici nist korisnog ne bus nasel o zastitnim programima i kak koji stoji samo sminkerska reklama bezvezna. Ak hoces vidit kak stoji koja zastita kaj se tice zastite po definicijama tj detekciji gamadi i Heuristicke detekcije isto tak onda se zna di se ide po pravu informaciju. Treba naglasit odma da je KIS ili Kaspersky Internet Security puno bolji od Avast Internet Security ili Avast Pro. Tu nema dileme nikakve jer ima puno vise slojeva zastite nego Avast koji uopce nema HIPS nikakav recimo. No kaj se tice same detekcije gamadi tu su negdje slicni po rezultatima, ali kak za uspjesno zastitit komp nije samo dovoljna zastita po definicijama tj detekcija sve je jasno. U svemu ostalome je Kaspersky neusporedivo bolji i to je tak ali i znatno zahtjevniji za koristenje jer ima brdo opcija koja Avast jednostavno nema.
http://www.av-comparatives.org/index.php?option=com_content&view=article&id=144&Itemid=152
http://www.av-comparatives.org/images/stories/test/ondret/avc_report25.pdf
Djelomično se slažem za Kaspersky, slijedi ispravak netočnog navoda (dok ga Sabor ne ukine)....
Avast (sve verzije) ima behavior blocker, koji nije klasičan HIPS, ali je oblik IPS-a. E sad, kako (ne) radi, to je drugo pitanje...ispeglat će ga oni, ko i Avira svoj ProActiv.
Avast (Pro, IS) ima i sandbox, koji je još dobar jedan sloj zaštite.
Nema virtual keyboard. Jel po tome neusporedivo bolji?
Djelomično se slažem za Kaspersky, slijedi ispravak netočnog navoda (dok ga Sabor ne ukine)....
Avast (sve verzije) ima behavior blocker, koji nije klasičan HIPS, ali je oblik IPS-a. E sad, kako (ne) radi, to je drugo pitanje...ispeglat će ga oni, ko i Avira svoj ProActiv.
Avast (Pro, IS) ima i sandbox, koji je još dobar jedan sloj zaštite.
Nema virtual keyboard. Jel po tome neusporedivo bolji?
Badave Avastu Behavioral Blocker kad ne stiti Windows Startap,Servise i Host File uopce i ostale kriticne djelove windowsa tu je glavni problem. Zato mu se moze zakacit na Startap sve zivo bilo poznato i nepoznato kaj nevalja uopce. Jadan placeni Avast kad sve to kaj sam nabrojal stiti besplatni i odlicni Winpatrol od 1mb, pa ne treba nist vise reci onda uglavnom treba pomoc sastrane.
Da, i mene čudi zašto u antiviruse trpaju BB koji ne obavljaju svoj posao kao WinPatrol, ThreatFire ili Mamutu.
Ovako počinju izgledati ko bloatware.