Može li to raditi istovremeno bez problema i preporučate li tu kombinaciju ?
Avast free + Malwarebytes Anti-Malware
- poruka: 12
- |
- čitano: 11.363
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Da. Pretpostavljam da misliš na MBAM Pro.
može, ali nema potrebe stavljati mbam u zaštitu u realnom vremenu uz antivirus,navodno i nije nešto posebno učinkovit u toj konstelaciji
Da. Pretpostavljam da misliš na MBAM Pro.
Točno
ja ga ne bi nikad kupio,ili crackirao
bolje onda staviti lagani hips poput winpatrola ili behavior blocker threatfire
...zaboravih napomenuti, imam instaliran i Outpost firewall
Mislim da ti je onda dovoljno u real-timeu držati aktivne Avast i Outpost, a MBAM koristiti povremeno za skeniranje (free verzija).
Po meni je nepotreban za zaštitu u svarnom vremenu. Dovoljno je imati antivirusni i taj vatrozid, a MBAM imati za jednom tjedno napraviti skeniranje cijelog računala da vidiš da li je što pobjeglo AV-u. Preporučam ti također SASP koji nije potrebno instalirati već ga skineš i pokreneš isto jednom tjedno i očistiš ako što ima. SASP mi je u dosta slučajeva uspio naći ono što je pobjeglo MBAM-u tako da ti preporučam da i njega imaš na USB-eu.
ma ne treba ti plaćena verzija,ostavi ga ukras,ili nekavu prvu pomoć ako zagusti..
ili za provjeru s vremena na vrijeme
dali ova kombinacija programa pruža koliko toliko dobru zaštitu za komp ili bi mi preporučili koju drugu verziju free antivirusa
Dovoljno. Da bi smanjio šanse pristupa malware domenama dok surfaš, koristi uz Avast i ovo. Lako je za podesiti u opcijama networka.
Ako nemaš, vrijeme je da u svoj preglednik ubaciš Web Of Trust.
dali ova kombinacija programa pruža koliko toliko dobru zaštitu za komp ili bi mi preporučili koju drugu verziju free antivirusa
Da, ali mislim da je bolje MBAM u free inačici (znači ne radi real-time, samo skeniranje), Avast free i neki free firewall (PcTools, Comodo, Online Armor...). Naravno i WOT na browser.