Antivirus za USB

poruka: 16
|
čitano: 6.952
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
odjavljen
Antivirus za USB

Da li postoji neki software koji je integrisan na USB i kad ja god ukljucim USB u moj PC da on zabrani virusima da zaraze moje fajlove na USB.

15 godina
neaktivan
Re: Antivirus za USB

Ne, ali postoje USB stickovi koji na sebi imaju write protect switch koji je vise ili manje ucinkovit (varira od modela do modela i od proizvodaca do proizvodaca).

My computer once beat me at chess, but we got even after a round of boxing.
13 godina
neaktivan
Antivirus za USB

kako se zove USB?

[url=http://luckyladycharm.blogspot.com/]luck ladys charm[/url]
17 godina
neaktivan
Antivirus za USB
Don't believe what you're told. Double check.
13 godina
odjavljen
Antivirus za USB

USB se zove : JetFlash Transcend 4GB. Znam ja za te write protectore ali zanima me konkretno antivirus koji kopiram na USB i stiti usb od virusa ili radi kao kompjuterski vrus samo sto je na usb-u.

15 godina
neaktivan

Gledaj to ti tako ne funkcionira. Ne mozes nagurati AV na USB stick i staviti ga u autorun datoteku da se pokrece automatski pri ubacivanju sticka. Antivirusi se za uspjesnu zastitu moraju integrirati duboko u operacijski sustav, i pokretati zajedno sa operacijskim sustavom, kako bi imali nadzor nad pristupom datotekama i procesima koji se pokusavaju pokrenuti. Cak i ako bi uspio postici takvu integraciju bez prehodne instalacije, razmisli sto bi se dogodilo ako je host racunalo vec zarazeno?

Za ovo sto ti zelis ti treba mini racunalo koje je sposobno izvrsavati samo svoj operacijski sustav i antivirus, neovisno o racunalu na koje je spojeno.

15 godina
Antivirus za USB

Emsisioft: Download

> Self made Emergency USB stick

Expand the content of the Emsisoft Emergency Kit to an USB stick and make your own universal tool to scan and clean infected PCs.

SUPERAntiSpyware Portable Download

>

1. Download

2. Wait for the Scanner to Download

3. Copy the Scanner to a USB

4. You can run it...

Emsisoft Emsisoft
SuperAntiSpyware SuperAntiSpyware
15 godina
rustweaver kaže...

Gledaj to ti tako ne funkcionira. Ne mozes nagurati AV na USB stick i staviti ga u autorun datoteku da se pokrece automatski pri ubacivanju sticka. Antivirusi se za uspjesnu zastitu moraju integrirati duboko u operacijski sustav, i pokretati zajedno sa operacijskim sustavom, kako bi imali nadzor nad pristupom datotekama i procesima koji se pokusavaju pokrenuti. Cak i ako bi uspio postici takvu integraciju bez prehodne instalacije, razmisli sto bi se dogodilo ako je host racunalo vec zarazeno?

Za ovo sto ti zelis ti treba mini racunalo koje je sposobno izvrsavati samo svoj operacijski sustav i antivirus, neovisno o racunalu na koje je spojeno.

Mislim da se može recimo sa instalacijom MojoPac-a. Na USB instaliraš što bilo što (igra, program..) a u ovom slučaju vjerojatno portable instalaciju nekog AV softvera. Ovaj MojoPac je briljirao na mom USB stiku, nafilan gejmovima (pod pauzom na poslu ;-) Ljubav je pukla kada sam prešao na 64 bit Windoze. Program je samo za 32 bitne windowse. Nisam siguran ali mislim da sam imao i AV koji se pokretao čim sam upiknuo stik u komp. Trebalo bi opet probati sa drugim softverom koji podržava 64 bit windowse.

Jedini hrvatski ArmA2 klan! Prijave za regrutaciju na www.mrcine.org -
15 godina
neaktivan

Nije to to. MojoPac je virtualizacijski softver, moze li on blokirati bilo kakva zapisivanja na disku na kojem se nalazi? Recimo da imas AV tako instaliran. I sada korisnik pokusa kopirati zarazenu datoteku na stick. AV bi u normalnim uvjetima presreo operaciju kopiranja i skenirao/blokirao pristup datoteci, da bi to mogao mora se integrirati u sam operacijski sustav. U ovom slucaju AV ne bi bio integriran u OS, nego u virtualnu masinu tj. MojoPac, i samim time ne bi imao nikakav utjecaj na vanjsku okolinu. To je u biti i smisao MojoPaca - mogucnost pokretanja vlastitih aplikacija na nacin da nikako ne utjecu na racunalo na kojem ih pokreces.

Cijeli smisao realtime zastite AV-a je blokiranje odredenih funkcija OS-a u odredenim okolnostima, kako bi se sprijecilo izvrsavanje i sirenje zarazenog programskog kôda. A smisao virtualne masine je izvrsavanje programa bez vanjskih utjecaja na host racunalo. Dvije potpuno suprotstavljene funkcionalnosti. AV koji se izvrsava u takvom okruzenju je "izoliran od stvarnosti", da se tako izrazim i samim time beskoristan.

Isto tako, sto se dogada kada stick spojis sa racunalom koje ne moze izvrsavati MojoPac? Prava zastita mora biti aktivna u svim situacijama, znaci i na razlicitim operacijskim sustavima (linux, macos, windows)

15 godina
Antivirus za USB

Nakon instalacije MojoPac-a (MP), dobivaš direktorije poput My document, My pict., i sl...Aplikacije i gejmove instaliraš na Stik "u" MP, dok je on aktivan. Ako spojiš stick sa instaliranim MP-om na neko host računalo a na kojuemu OS ne podržava njegovo pokretanje, nećš moći pokrenuti ni MP a samim time niti aplikacije, u ovom slučaju neki AV. Ostaje ti jedino prazan prostor za kopiranje posataka sa i na stik. Ali kužim kaj hočeš reči. sam stik kao stik u tom momentu nije zaštičen.

Sad smo već zagazili u OT. {#}

Jedini hrvatski ArmA2 klan! Prijave za regrutaciju na www.mrcine.org -
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.2.2012 19:41 (Mrljavi).
13 godina
odjavljen
Antivirus za USB

Meni treba program kopiran na usb, i kad ja ubacim usb u komp i da se on pokrene u system tray koji stalno nadgleda ( monitoring ) pc. ne da pokrene scan nego samo da nadgleda i brise viruse !

15 godina
neaktivan
AnisAlibegic kaže...

ne da pokrene scan nego samo da nadgleda i brise viruse !

Samo?

Pa upravo je aktivna zastita ovdje problem. On demand skener uopce ne trazi duboku integraciju u OS, aktivna zastita to trazi.

13 godina
odjavljen

Sigurno sam se loše izrazio ! ANTI-VIRUS - stoji na USB, ne dopusta da mi na usb dođe on apps kao DOCUMENTS.EXE, i pretvori mi sve foldere u EXE ! Meni treba da to ne dopusti ! A ne sviđaju mi se ovu Switch Protectori !

15 godina
neaktivan

Nisi se lose izrazio, samo ti nije jasan nacin rada jednog antivirusa. Uostalom, probaj pa se javi sa rezultatima :D

15 godina
protjeran
Antivirus za USB

@ AnisAlibegic

Iako mi je pomalo nejasno što ti u stvari trebaš, ali možda bi ovaj program bio taj koji bi dijelom zadovoljio tvoje potrebe. Nije besplatan, Aragon je ustvari AVG engine.

http://www.trustport.com/en/products/trustport-usb-antivirus

15 godina
Antivirus za USB

@Anis Alibegic

Iako vjerujem da imaš Google tražilicu, evo link pa malo kopaj po programima za tu namjenu koju trebaš. Kada i ako pronađeš što tražiš, javi.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice