Samsung Galaxy S8/S8+

poruka: 3.743
|
čitano: 972.797
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
Re: Samsung Galaxy S8/S8+
digitall kaže...
Tonči kaže...

Osjeti se... običan chat trza, običan messenger. :( GPU na Exynosu je (tako mi je rečeno) znatno lošiji od onog na američkom SoC-u pa tako nije ni čudo da su žuti barovi ovako agresivno visoki... (CPU čeka GPU stalno).

ozbiljno? to bas nije pohvalno ako je tako.. osobno ne koristim messenger, pa ne znam kako opcenito radi niti jednom modelu, ovo sto koristim na s7e je glatko (whatsapp, hangouts..), u biti sve sto koristim ide glatko.. tu i tamo se desi neki manji lag.. cak i trg.play skrola glatko :D  koja ironija - to je najzahtjevnija aplikacija u povijesti androida, na rijetko kojem modelu sam vidio da ni malo ne trza...

a jesu ti na s8 ukljucena ona sranja lijevo na pocetnom ekranu? one vijesti i tako te gluposti? na s7 sve trza kad je to smece ukljuceno.. kao da se trude natrpati sto vise sranja samo da uspiju na svu silu usporiti rad os-a :/

Lako da je samo Messenger, nego - sve - i PlayStore i FB i Whatsap i ... sve. :D Isključeni (nisu ni paljeni) Bixby ni Google Now - dakle, čekaju na inicijalizaciju.

Twitter... cijela Twitter app ima gadan lag kod skrola...

Nope.
17 godina
Tonči kaže...

Nažalost, Samsung još nije riješio problem performansi. Mikro i makro trzanja, frame drops, tipično i nažalost i dalje prisutno iako je TouchWiz dosta napredovao. Telefon je evolucijski bitno bolji od linije 7, dizajn i ekran su vrh ponude uopće, ali performanse i nadogradnje ostaju veliki problem Samsunga. Šteta. Da je na ovome neki minimalni skin ili čak čisti Android (kamo sreće da kupe Sense) Samsung bi "rasturao na najjače". Ovako je donekle propuštena prilika i nepotrebno ostavljen prostor za HTC 11. LG G6 je tu i već prijeti...

Onda se čeka revolucija di će ta mikro trzanja bit svedena na minimum..

I dalje Samsung muči softver i dalje će to bit "trzavi" flagšip, al dobro, krenulo je nabolje, svake godine izlaskom novog modela, sve manje i manje trza, pitam se di je tomu kraj, dok ugledamo beztrzajni samsung softver!

Na stranu, da on košta dost novaca, neki su već navikli na to, vjerojatno opravdavajući uređaj, pa vele: " a kaj bi vi još htjeli, pa to se ne vidi golim oko" ak imate izvježbano oko, potrudite se da ne vidite te stvari, i bit će dobro..

Već sam počeo pomišljat da to ima veze sa samim androidom, al onda se sjetim, pa to je samsung

15 godina
neaktivan
Očito mi nemamo isti S7 uređaj. Messeger radi bez ikakvog trzanja. Fejs također. Mail, wapp isto tako. Upaljene su mi sve pizdarije od lokacije, 4G, BT you name it i još hrpa aplikacija u pozadini.
Na S8 to sve radi još fluidnije tak da ne znam o kakvim trzajima pričate.

2 1 hvala 1
10 godina
Tonči kaže...

Lako da je samo Messenger, nego - sve - i PlayStore i FB i Whatsap i ... sve. :D Isključeni (nisu ni paljeni) Bixby ni Google Now - dakle, čekaju na inicijalizaciju.

Twitter... cijela Twitter app ima gadan lag kod skrola...

nisam osobno probao s8, ali ako je tako onda nije bas pohvalno.. ocekivao sam malo veci napredak, pogotovo znajuci sto je ispod haube.. ajd mozda koji update popravi nesto po tom pitanju dok mi ne dode u ruke..

robee1 kaže...

Ovo nije nista drugo nego jos jedan Samsung u nizu. Isprobao i prosljedio dalje. Dizajn je nesto novo a sve ostalo je staro (molim ne hvatajte se na broj jezgri i proc posto je to stvarno u danasnje vrijeme nebitno) slozio se netko s time ili ne meni nebitno :) Dati toliko love i imati neoptimizirani trzavi mob sa friziranom kamerom umjetnih boja uz iste na amoled displayu, hvala ali nebi ni za djabe. I da, jednostavno nema smisla usporedna sa iPhone-om posto je to neki drugi svijet, zatvoren i ne tako savrsen ali zato fluidan i stabilan isto kao i macOS u odnosu na win. Samsung je nista drugo nego samo roba na kojoj se lako uhvati lova, bilo da se radi o mobitelima ili TV poluproizvodima (malo si procitajte temu o TV).

ajd slozio bi se s tobom u manje vise svemu, ali ovo boldano si lupio i ostao ziv.. jedino je to tip top trenutno u svijetu.. i ne, to nisam rekao ja ili neki pero peric, nego firme koje se bave raznim mjerenjima i testiranjima ekrana, kamere.. 

ti si jos u dobu s2 i s3 :) kad i je manje vise bilo tako.. sad s8 ima vjerojatno bolji ekran od svih tvojih ekrana u kuci zajedno puta 2... osim ako nemas neki tv od 15000 kn i vise

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.5.2017 13:46 (digitall).
10 godina
iOS nije trzav ali za jedan klik na Androidu moram napraviti više njih na iOS-u. Aplikacije su kvalitetnije napravljene za iPhone, što se tiče samog 7+ i S8 nema tu primjetne razlike u svakodnevnom radu. Ponekad S8 ima kakav mikro lag ali ništa spektakularno kao što je bilo prije.
Ne znam koji Tonči model ima ali stvari koje on spominje se kod mene na S8+ ne dešavaju.

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Samsung Galaxy S8/S8+

Google Pixel XL nema tih problema, Nexus 6P također radi drastično bolje na puno slabijem hardveru. Dakle, do Samsunga je i, kako mi kažu, do GPU-a koji je izrazito slab na Exynosu.

Što se ekrana tiče... eksplodirat će mi glava čujem li još gluposti o "nabrijanom AMOLED-u". Zaista, ljudi... prestanite bit veći katolici od Pape. Samsung trenutno ima najbolji ekran na tržištu s najboljim gamutom boja, najboljom preciznošću, najboljim osvjetljenjem, HDR-om, potrošnjom po inču. iPhone 8 će imati isti ekran, proizvodi ga Samsung. Dakle, do 2018 ili jeseni 2017. Samsung je miran ako ne proda ekran nekome drugome osim Applea. :)

Nope.
Moj PC  
1 3 hvala 0
16 godina
odjavljen
NorthBlue kaže...
iOS nije trzav ali za jedan klik na Androidu moram napraviti više njih na iOS-u. Aplikacije su kvalitetnije napravljene za iPhone, što se tiče samog 7+ i S8 nema tu primjetne razlike u svakodnevnom radu. Ponekad S8 ima kakav mikro lag ali ništa spektakularno kao što je bilo prije.
Ne znam koji Tonči model ima ali stvari koje on spominje se kod mene na S8+ ne dešavaju.

Ne znam ni ja koji model imam... mislim - oba? Evo ti jedna s Canonca :) Ova mi je umjetnička. :P

Šalu na stranu - i mali i veliki telefon trzaju, na 1440 i na 1080 i na 720. Rendering je jednostavno spor i prema profilu, GPU je odgovoran.

Nope.
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.5.2017 14:03 (Tonči).
10 godina
Ma vjerujem ti ali ti velim da držim u ruci iphone 7+ i S8+ i pokušam skužiti razliku i ja ne vidim taj lag u nijedoj aplikaciji. Slikao sam par postova prije Op3, 7+ i S8 i meni nema laga na nijednom . Ili ja to ne znam replicirati ili sam slijep. Pošto starim, možda i oboje :).

3 0 hvala 1
16 godina
odjavljen

A gle... ja sam počeo koristit 1080 rezu na 28"... i ja starim, ali lag na Samsungu je tu. :P

Nope.
10 godina
Tonči kaže...

Dakle, do Samsunga je i, kako mi kažu, do GPU-a koji je izrazito slab na Exynosu.

drugim rijecima, to je trenutno najjaci gpu na trzistu (androida), odmah iza onog u sd835 

tako da to apsolutno ne moze ni u kakvom slucaju imati veze sa (problemima) renderiranjem ui-a, moze imati veze u zahtjevnim 3g igrama i sl.

16 godina
odjavljen

Koliko sam ja čuo, GPU u Exynosu je loš i bitno lošiji od onog u SD. Ui problemi kažu da CPU čeka GPU, dakle GPU je spor za UI.

Igre rade dobro. :D

Nope.
10 godina
neaktivan
digitall kaže...

ajd slozio bi se s tobom u manje vise svemu, ali ovo boldano si lupio i ostao ziv.. jedino je to tip top trenutno u svijetu.. i ne, to nisam rekao ja ili neki pero peric, nego firme koje se bave raznim mjerenjima i testiranjima ekrana, kamere.. 

ti si jos u dobu s2 i s3 :) kad i je manje vise bilo tako.. sad s8 ima vjerojatno bolji ekran od svih tvojih ekrana u kuci zajedno puta 2... osim ako nemas neki tv od 15000 kn i vise

Nisam lupio i nisam jedini koji to kaze. Kamera je napravljena da bude wow vecini odmah na prvi pogled no daleko je to od dobroga. Fokus cesto bjezi, ne uhvati ono sto treba, boje su nerealne i nabrijane sto vecini odgovara ali to nema veze sa kvalitetnom fotografijom.

Amoled je vecini ok, meni nije i ne pljujem ga zato sto meni nije ok vec zato sto to nije realan prikaz boja. Ista stvar je i sa Sam. TV. Sto se mene tice jos uvijek nema dostojne zamjene za plazme :)

Android sam po sebi nije sredjen do kraja a normalno radi jedino stock. Samsung ga jednostavno ubije sa svojim suceljem i dobre telefone ucini losim.

8 godina
neaktivan
Kako kome..u cemu ga ubije suceljem? Ppnavljam opet danas bas zbog tog sucelja sto izgleda sve ljepse i ljepse to je to ustvari..sta vecina ljudi i trazi

3 0 hvala 1
8 godina
neaktivan

Jako sam zapeo za 8 plus. Gdje je najpovoljnija ponuda, tj kod kojeg operatera.?

10 godina
robee1 kaže...
digitall kaže...

Nisam lupio i nisam jedini koji to kaze. Kamera je napravljena da bude wow vecini odmah na prvi pogled no daleko je to od dobroga. Fokus cesto bjezi, ne uhvati ono sto treba, boje su nerealne i nabrijane sto vecini odgovara ali to nema veze sa kvalitetnom fotografijom.

Amoled je vecini ok, meni nije i ne pljujem ga zato sto meni nije ok vec zato sto to nije realan prikaz boja. Ista stvar je i sa Sam. TV. Sto se mene tice jos uvijek nema dostojne zamjene za plazme :)

Android sam po sebi nije sredjen do kraja a normalno radi jedino stock. Samsung ga jednostavno ubije sa svojim suceljem i dobre telefone ucini losim.

pa sto tebi treba da ti se dokaze covjece? ne uvjeravam te ja nego neovisne istrazivacke kuce tipa displaymate i sl.. prelistaj malo ranije postove, tonci je citirao.. sta bi sad trebali i za tebe specijalno traziti po interentu sva mjerenja?

nerealan prikaz boja? pa s8 je jedini u povijesti covjecanstva sa savrsenom tocnoscu!!! do sada. (prosle god. je to bio s7e, zamisli opet amoled...)

prestani gledat amoled od prije 5 godina! ako vec ne vjerujes cijelom svijetu onda pokusaj naci jedan jedini review u kojem pise da postoji bolji ekran po tocnosti boja, kontrastu, i svim ostalim parametrima..

ali dobro, sam sebe si uvjerio u neko svoje uvjerenje sad udaras ko maksim po diviziji.. ne zelim uopce vise tipkat u prazno.. i jos za kameru objasnjavati.. samo cu reci da sam probao gotovo sve flagshipe i s7e od prosle god mi je jos uvijek najjaci po pitanju kamere, fokus je najbrzi i najprecizniji od svih kamera koje sam ikad probao, bilo na fotkanju, bilo na videu.. boje nemaju apsolutno nikakve veze sa rijecima nerealno i nabrijano, a fokte detaljno pregledavam na velikom monitoru i 4k tv-u

o svemu mozemo skupa pljuckat, ali o ekranu i kameri ne mozemo sve i da hocemo.. to ti je kao da si rekao da u svom tijelu nemas ni kap krvi

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.5.2017 20:28 (digitall).
8 godina
neaktivan
Kupovao sam puno mobitela preko njuskala i nikad nisam imao problema..sada kad kupujem s8 nikad nisam razmisljo dali moze biti komplikacija ako npr podignuti mobiteli na ugovor i nebudu placeni racuni dali moze doci do komplikacija meni koji sam druga ruka mobitela koji nemam veze sa tarifom i placanjem?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Robi1992 kaže...
Kupovao sam puno mobitela preko njuskala i nikad nisam imao problema..sada kad kupujem s8 nikad nisam razmisljo dali moze biti komplikacija ako npr podignuti mobiteli na ugovor i nebudu placeni racuni dali moze doci do komplikacija meni koji sam druga ruka mobitela koji nemam veze sa tarifom i placanjem?

Probleme će imati onaj koji ne plaća račune, kakve ti veze imaš s tim?

9 godina
neaktivan
Robi1992 kaže...

kao sto je gore napisano, nista to ne ma veze sa tobom, to je problem onoga koji je prodao telefon

jedino bih ti preporucio da pricekas jos malo da padnu cijene tu negdje oko 3000 do 3500 kn, vec su na 4000kn, tako da ce to brzo  

8 godina
neaktivan
Da da u pravu ste..i da skuzio sam da svaki dan padaju za 100 -200 kn..ide to dolje kako vidim

0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
Samsung Galaxy S8/S8+

Meni kamera na s7 je bila vrlo dobra ali naprimjer meni osobno v10 i nexus 6p su imale bolju kameru i to nexus je bio znacajno bolji. Ali samsung ima odlican fokus pa time nadoknaduje neke velike nedostatke.... Pikseliziranost slike na monitoru od laptopa je ogromna jednostavno slika super izgleda na mob u stvarnosti kad se stavi na 15.6 ispadne katastrofa....

Moj PC  
1 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
Samsung Galaxy S8/S8+

Evo mene opet proba sam kaljeno stako cygnett u t coma 198 kn i dize se ne vata dobro ekran i u konekta  ne znam koke isto je preko cijelog ekrana ali se odlipljuje sada sam naša u alo alo 140 kn ali ne priznaju reklamaciju niti ga lipe .... zanima me jel neko ima na svome s8 kakvo kaljeno i jel se gorila glass 5 grebe lako uz normalno korištenje ne mislim padove nego samo one frizeve pod kutem i na suncu sta se vide. Ovo je slika ovg sata nisam proba

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
Nevjerojatno da je tako niska cijena... Nije mi jasno kako ih prodaju tako povoljno
12 godina
augi80 kaže...

Evo mene opet proba sam kaljeno stako cygnett u t coma 198 kn i dize se ne vata dobro ekran i u konekta  ne znam koke isto je preko cijelog ekrana ali se odlipljuje sada sam naša u alo alo 140 kn ali ne priznaju reklamaciju niti ga lipe .... zanima me jel neko ima na svome s8 kakvo kaljeno i jel se gorila glass 5 grebe lako uz normalno korištenje ne mislim padove nego samo one frizeve pod kutem i na suncu sta se vide. Ovo je slika ovg sata nisam proba

daj kad imas viska para na bacanje kupi i nama. na ebayu tolko dobrih stakala koji dodju za par dana iz englewske ti kupujes kod nasih lopova, jos nisi naucio lekciju.

9 godina
neaktivan
augi80 kaže...

https://www.aliexpress.com/w/wholesale-galaxy-s8-tempered-glass.html

imas od $1 pa nadalje, nemoj biti lud i davati toliku lovu za takve stvari u HR

za sve sto ti je ispod 200kn, kupi si iz kine, puuunooo jeftinije, jedino moras cekati dostavi do 20 dana okvirno :)

14 godina
neaktivan
Samsung Galaxy S8/S8+

Baterija izdrzi max 3,5 sot uz 4-5 h spojenog razgovora na bluetooth slusi  i sve je sinkronizirano mail face update sve .... jel to ok ili

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Samsung Galaxy S8/S8+

I mob je na 4g mrezi i qhd+ rezi

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Samsung Galaxy S8/S8+
Ja razmisljam da si kupim S8 ili S8+ ali kada vidim koliko baterija traje, pitam se cemu davati 5000-6000kn za uredaj na kojem pola toga moras ograniciti da bi ti baterija donekle izdrzala? Po meni je to veliki minus za Samsung i s obzirom kolika je cijena uredaja...

0 1 hvala 0
17 godina
Samsung Galaxy S8/S8+

Prijatelju, a koliko bi ti? Uz 6.2" QHD display, octa core procesor i 4G... Zato imaš u funkcijama njegovim da to sve ugasiš po potrebi, koliko je meni poznato niti jedan proizvođač ne nudi smanjivanje rezolucije, a da to nije nekakav custom ROM.

Ja osobno očekujem da mob izdrži od ujutro do navečer, što mi S8+ omogućuje bez ikakvih problema, nikakva štednja nije uključena.

2 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Dardevil kaže...

Prijatelju, a koliko bi ti? Uz 6.2" QHD display, octa core procesor i 4G... Zato imaš u funkcijama njegovim da to sve ugasiš po potrebi, koliko je meni poznato niti jedan proizvođač ne nudi smanjivanje rezolucije, a da to nije nekakav custom ROM.

Ja osobno očekujem da mob izdrži od ujutro do navečer, što mi S8+ omogućuje bez ikakvih problema, nikakva štednja nije uključena.

Huawei nudi na Mate uređajima. Sa 1080p na 720p.

17 godina
Samsung Galaxy S8/S8+

Nisam to znao, eto znači Samsung nije jedini.

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice