Samsung Galaxy S7 / S7 Edge - Rasprava

poruka: 5.608
|
čitano: 1.347.292
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy S7 / S7 Edge - Rasprava
Blade18 kaže...
bgm256 kaže...
koja bi onda bila prikladna maska prozirna?

i je li moguce naci u hr ili bar vani neku zastitu za ekran koja ne stvara probleme i nije preosjetljiva na ogrebotine tj dugotrajna je

ja sam uvijek uzimao kaljeno staklo od nillkina, imas ih po 9 dolara preko aliexpressa i nikad nisam imao problema s njima. 

za s7 edge također nema problema?

ne pokriva od ruba do ruba nego samo ravni dio, a ni nema ga na alixpresu

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.10.2016 0:37 (bgm256).
13 godina
protjeran

Kako je meni bezveze sto niko ne pridaje paznju ovom AOD i night clock. Obe funkcije imaju vrhunskog potencijala, kako sistemski, tako i puten aplikacija sa play store-a, ali niko nista ne pravi zanimljivo.

Hajde eto AOD cemo dobiti novi sa Nougat azuriranjem, i tu ce biti stvarno sve ono sto je falilo. Ali ovaj night clock, edge panel i edge feed ostase siromasni. Meni je edge feed (ono sto kad povucete dok je tel zakljucan prstom gore dole gore pa se pojavi) extra stvar, slicno kao nigth clock samo mogucnost kostumizacije i nije staticno. Ali nema puno stvari za download, isto kao i edge paneli.... i ono sto ima skoro sve se placa.

A sto me najvise cudi jeste to da cak ni na xda developers se niko time ne zabavlja ... kakvo je vase misljenje o ovom svemu?

Ja licno koristim AOD, koristim edge panele i korisni su mi, i takodjer koristim po koji edge feed. Tu sam sebi nastimao da imam kontrole za music player, tako da kada sam u autu pustam muziku s moba (aux kabal) i onda nemam potrebe otkljucavati mob nego samo pokrenem edge feed i imam informacije o pjesmi, play, stop, next i previous tipku sto je bas extra na rubnom zaslonu.

http://forum.xda-developers.com/s7-edge/themes/app-control-google-play-music-edge-panel-t3365528

EDIT:  Postoji takodjer tema na xda (koju sada ne mogu naci) u kojoj ima lista aplikacija sa play store-a koje koriste na neki nacin edge display, bilo da se radi o note edge, s6 edge ili s7 edge. Uglavnom nakon instalacije bilo koje od tih aplikacija dobije se nova mogucnost automatski na edge displaju, bilo da je feed ili u drugom obliku.

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.10.2016 12:07 (arnes_king).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Raja hoce li mi neko reci kako je ovo moguce. Imam sluzbeni telefon ZTE Kis3 Max, koji ima bateriju malu od 1850mAh.

Taj telefon koristim iskljucivo za poruke i pozive, ne koristim internet na njemu, ali bez obzira, bilo koji drugi telefon da uopste ne otkljucam niti jednom, nakon maximalno 48h ce baterija biti potrosena i ugasit ce se.

Evo screenshot trenutne situacije na ovom telefonu :)

[img]http://i.imgur.com/4c8fqvd.jpg[/img]

Ja se ovome cudim jos od kada sam ga dobio, znaci baterija mi izdrzi do 25 dana BEZ punjenja. Jeste da bude na cca 70% nakon 21-25 dana ali tad mu baterija bude prazna i ugasi se (samo pogresno prikaze). Bilo kako bilo, ovaj telefon moze skoro mjesec dana da izgura na jednom punjenju, i tako svaki put. Bez obzira koliko se koristio, taman i da se nikako ne koristi ovo je fenomenalno. A kazem vam, koristim za poruke i pozive, cak nekad znam upaliti i wifi ali rijetko.

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.10.2016 14:38 (arnes_king).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
arnes_king kaže...

Kako je meni bezveze sto niko ne pridaje paznju ovom AOD i night clock. Obe funkcije imaju vrhunskog potencijala, kako sistemski, tako i puten aplikacija sa play store-a, ali niko nista ne pravi zanimljivo.

Hajde eto AOD cemo dobiti novi sa Nougat azuriranjem, i tu ce biti stvarno sve ono sto je falilo. Ali ovaj night clock, edge panel i edge feed ostase siromasni. Meni je edge feed (ono sto kad povucete dok je tel zakljucan prstom gore dole gore pa se pojavi) extra stvar, slicno kao nigth clock samo mogucnost kostumizacije i nije staticno. Ali nema puno stvari za download, isto kao i edge paneli.... i ono sto ima skoro sve se placa.

A sto me najvise cudi jeste to da cak ni na xda developers se niko time ne zabavlja ... kakvo je vase misljenje o ovom svemu?

Mene isto čudi to. Neslavno propali Note 7 je imao malo naprednije mogućnosti AOD-a. Nadam se da ćemo u nekom sljedećem updateu od Samsunga dobiti te stvari i na S7/S7E. Stvarno je glupo da su na AOD-u samo obavijesti o sms-ovima i pozivima a sve ostale notifikacije su ignorirane pa treba paliti ekran.

Inače, AOD koristim, tj. stalno je upaljen. Edge panel ne koristim, to mi nije praktično.

Potpis!
12 godina
arnes_king kaže...

Raja hoce li mi neko reci kako je ovo moguce. Imam sluzbeni telefon ZTE Kis3 Max, koji ima bateriju malu od 1850mAh.

Taj telefon koristim iskljucivo za poruke i pozive, ne koristim internet na njemu, ali bez obzira, bilo koji drugi telefon da uopste ne otkljucam niti jednom, nakon maximalno 48h ce baterija biti potrosena i ugasit ce se.

Evo screenshot trenutne situacije na ovom telefonu :)

[img]http://i.imgur.com/4c8fqvd.jpg[/img]

Ja se ovome cudim jos od kada sam ga dobio, znaci baterija mi izdrzi do 25 dana BEZ punjenja. Jeste da bude na cca 70% nakon 21-25 dana ali tad mu baterija bude prazna i ugasi se (samo pogresno prikaze). Bilo kako bilo, ovaj telefon moze skoro mjesec dana da izgura na jednom punjenju, i tako svaki put. Bez obzira koliko se koristio, taman i da se nikako ne koristi ovo je fenomenalno. A kazem vam, koristim za poruke i pozive, cak nekad znam upaliti i wifi ali rijetko.

Lijepo, ali kakve to veze ima sa ovom temom 

Imam i ja HTC Desire 310 koji mi služi samo kao router i izdrži cijeli dan kako kad.

16 godina

AOD sam ugasio cim sam upalio mob po prvi put jer sam cuo da papa bateriju samo tak, a to mi nije onda ni potrebno tolko... 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

http://www.smartphonehrvatska.com/2016/09/22/nougat-nadogradnja-donosi-note-7-znacajke-na-galaxy-s7-i-s7-edge/

Piše da se mi nadamo nadogradnji uskoro a tko ima note 7 kasnije..nažalot potonji je nece ni docekat..heh

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.10.2016 19:14 (galinjo24).
15 godina
galinjo24 kaže...

http://www.smartphonehrvatska.com/2016/09/22/nougat-nadogradnja-donosi-note-7-znacajke-na-galaxy-s7-i-s7-edge/

Piše da se mi nadamo nadogradnji uskoro a tko ima note 7 kasnije..nažalot potonji je nece ni docekat..heh

samo da ne donese najeksplozivniju znacajku

Potpis!
14 godina
Ezio kaže...
galinjo24 kaže...

samo da ne donese najeksplozivniju znacajku

E jesi me nasmijao hahah 

Dakle, prema dosadašnjim iskustvima sa Samsungom - uskoro se može smatrati do mjesec dana.
Bilo kako bilo, kad dođe taj update, napravit ću clean install.
Zapanjen sam stabilnošću TW-a, i Samsungovih novih firmwarea.
Ne znam jel to izravno vezano s verzijom Androida, ali kad se samo sjetim S2 ili S3 koji su nakon mjesec dana korištenja stock firmwarea počeli štucati, ovo je zapanjujuće.
Od 1.4. nisam ni pomilsio na factory reset jer S7 još uvijek radi kao urica.

Batllelog: sudy_freak
11 godina
neaktivan
Snapdragon ili Enynos, u kojem je sonijev senzor kamere, koja verzija je uopste bolja?

0 0 hvala 0
14 godina
Tonyq kaže...
Snapdragon ili Enynos, u kojem je sonijev senzor kamere, koja verzija je uopste bolja?

Dvije sekunde guglanja

Batllelog: sudy_freak
11 godina
neaktivan
drugoo je guglanje, drugo su iskustva korisnika koja dugo koriste uredjaj, ovi na netu pisu sve i svasta, kome verovat...
11 godina
neaktivan
Tonyq kaže...
drugoo je guglanje, drugo su iskustva korisnika koja dugo koriste uredjaj, ovi na netu pisu sve i svasta, kome verovat...

Misliš da netko iz iskustva zna koji je bolji? Svakodnevno koristi obje verzije paralelno ili što?

13 godina
protjeran
Tonyq kaže...

Nema ti to veze sa chipsetom, imas Exynos uredjaja sa sony i sa samsung senzorom kao i SP (pretpostavljam za SD a za Exynos znam sigurno). A to pitanje koji je bolji je tesko, jer tu nisu neke razlike velike, niko od prosjecnih korisnika nece ni primjetiti razliku taman i da ih usporedi, i ako primjeti to je nebitna razlika. A svaki senzor ima svoje + i svoje -, gdje je jedan bolji tu je drugi gori i obrnuto ...

16 godina

Jel se dešava nekome na s7 edge da kad idem instalirati neki apk da stiscem gumb instaliraj i da se nista ne dogadja (ni ne registrira dodir) ? I jos kada idem u mpbz nemogu stisnuti pin na tipkovnici, jedino mogu mjenjati hrv/eng

#fsb
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Tonyq kaže...

Gdje mislis uzimat, pa te brine ovo ??

Exynos je svakako bolja opcija, a kod nas ces dobit upravo to.

Kod mene je u kombinaciji sa samsungovim senzorom.

13 godina
protjeran

Evo tu mozete skinuti program pomocu kojeg mozete na veoma jednostavan nacin praviti sami svoje teme za Samsung :)

http://forum.xda-developers.com/galaxy-s7/themes/unleash-creativity-download-samsung-t3478823

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.10.2016 14:46 (arnes_king).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

NAPOKON, stigao update za always on display, samo idite u postavke pa always on pa "O always on" i nudi vam aktualizaciju kojom postaje sve kao i Note 7 huhuhu ovo dugo cekam :D

Znaci ipak su se sad bazirali na nase uredjaje nakon sto je Note 7 "mrtav"

EDIT: Nije bas sve isto, nema jos podrske za aplikacije koje su skinute a ne standardne od Samsunga, te nema opcije "Double tap", ali ipak valja :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.10.2016 16:25 (arnes_king).
Moj PC  
3 0 hvala 4
9 godina
Jel to onaj bombastican update? 😂
15 godina

napravio taj update, al ne kuzim kaj ima novoga :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Kaj se aod-a tice, samo par novih clockova. 

Potpis!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

koliko zapravo AOD trosi baterije, koliko % vise kroz dan potrosi? na obicnom s7

http://trakt.tv/user/MjezZza
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

I dalje nisu popravili ono sto me smeta kod always on, a to je da uvijek stoji staticno na istom mjestu.

Ne svidja mi se to nikako u kombinaciji s amoledom, tako da i dalje izbjegavam koristit.

Nadam se nekom skorasnjem updateu po pitanju toga.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

meni se svakih 30 sekundi ili 1 min pomakne...

Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
herr_martin kaže...

meni se svakih 30 sekundi ili 1 min pomakne...

Probao par puta, par razlicitih izgleda, jos uvijek isti.

Radilo je uredno nakon otpakiranja uredjaja iz kutije, ali cim sam stavio prvi update, sat stoji na istom mjestu.

Ne znam dal je ovo samo kod mene onda ili ima jos netko s ovom situacijom ??

16 godina
maxy0 kaže...

koliko zapravo AOD trosi baterije, koliko % vise kroz dan potrosi? na obicnom s7

ako je vjerovati gsmareni, doslovno se prepolovi baterija... bilo bi dobro cuti od nekog tko to i mobitel zbilja koriste, a ne da pogase pola opcija i odreknu se koristiti pola aplikacija.

15 godina
Blade18 kaže...
maxy0 kaže...

ako je vjerovati gsmareni, doslovno se prepolovi baterija... bilo bi dobro cuti od nekog tko to i mobitel zbilja koriste, a ne da pogase pola opcija i odreknu se koristiti pola aplikacija.

Meni je stalno sve ukljucenouz aod. Nisam od onih koji iskljuce sve moguce opcije da bi im sot bio sto duzi. Od 6 ujutro do cca ponoci baterija mi sa 100% dođe na 20-60%, ovisno o tome jel mi mob taj dan sluzio i za surfanje, fotkanje, navigaciju i slicno ili sam ga koristio kao nokiu 3210.

Potpis!
12 godina

jel ovo normalno,nekako mi se cini da je premalo , a nov mobitel,kupljen prije dva dana

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
tony89 kaže...

jel ovo normalno,nekako mi se cini da je premalo , a nov mobitel,kupljen prije dva dana

Nisi nam dao nikakve korisne informacije, odnosno kaj si radio na mobitelu, koliko je u standby-u, itd...

Klikni na ovo "koristenje baterije" i reci nam koliko ti je zaslon bio upaljen i kaj trosi.

12 godina
Eo ga
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice