Samsung Galaxy S7 / S7 Edge - Rasprava

poruka: 5.608
|
čitano: 1.345.883
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Samsung Galaxy S7 / S7 Edge - Rasprava
patoHD kaže...
Da, baš maloprije mi se to desilo. Ne dešava se tak često, al zna se desit i samo ukl/isklj auto brightnes i onda je kako bi trebalo biti.

i meni zablesa 

13 godina

Smotani pajdo razbio ekran na s7 edge star par tjedana. U tele 2 kazu da košta 2000 kuna za popraviti.

Pravedna cijena ili može se negdje bolje naći? Koliko sam vidio sve radi samo je ekran naciknut i njemu je to ružno za gledati :)

Ubi bene, ibi patria.

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Kako kazes da se root ne isplati? Ja ga samo zato nisam rootovao jer gubim garanciju u tom slucaju. A kako se nece isplatiti, odmah xposed, always on od Note 7, te onaj novi User Interface itd itd. .. root se uvijek isplati ko zeli da im jos novije i bolje opcije

13 godina
neaktivan
midzan21 kaže...
R36 kaže...

1. Ma mobitel radi odlično kao prvog dana tako i sad. Nema tu nikakvo štekanja i sl...

2. Šta ja znam, prije 2 tjedna negdje!!

3. Ne!!!

4. Ni slučajno - ne isplati se...osim ako ti je dosadno pa nemaš šta radit.

Evo nako mj i pol korištenja.

+ Baterija zakon - 2 dana bez beda meni izdrži. 

+ Brzo punjenje

+ Kamera i snimanje - nema konkurencije

+ Always On - odlična stvar kao i rubni zaslon (staviš si prečace tipa stranice koje najčešće posječuješ ili kontakte)

+ Amoled zaslon

U svakom slučaju koliko para toliko muzike - uvijek bilo i bit će!!!

Samo da kežm nešto za root - uvijek se isplati, posebno da se ful ukloni bloatware (nije mi žao para za titanium backup i root explorer, spašavaju kod uklanjanja bloata). Neće sigurno ići domah root, to tek za mjesec - dva tijekom uporabe (systemless root tako da OTA prolazi i čim dođe Nougat na telefon)

Anyway, tnx na odgovoru, sad je najgore čekanje da počnem koristiti mobitel za prav, a ne samo po Vip i T-Mobile Centrima dok čekam red za obaviti stvari :P

I da, kakvu zaštitu preporučate za nekog kome je bitno da je mob zaštićen i sa prednje strane (neka preklopna futrola maybe)... Primam i stvari koje idu preko eBay-a, nije greda čekati.

Gle...imao sam na S6 Package Disabler Pro preko kojeg ukloniš sve te bloatware...Da li sam primjetio da je mobitel nešto bolje radio...ne. Jednostavno to je sve placebo učinak.

To ti je isto kao da na auto staviš spojler. Jer ti auto zbog toga ide brže. Kako da ne!!

Shvatio sam da je root i skidanje svega s xda foruma gubljenje vremena., osim ako je čovjeku dosadno!

13 godina
neaktivan
arnes_king kaže...

Kako kazes da se root ne isplati? Ja ga samo zato nisam rootovao jer gubim garanciju u tom slucaju. A kako se nece isplatiti, odmah xposed, always on od Note 7, te onaj novi User Interface itd itd. .. root se uvijek isplati ko zeli da im jos novije i bolje opcije

Sve je to trenutno zadovoljstvo koje ti dosadi za par dana...pa onda opet tražiš nešto bolje i zanimljivije. Valjda sam ja to prerasto!!

15 godina
R36 kaže...

Shvatio sam da je root i skidanje svega s xda foruma gubljenje vremena., osim ako je čovjeku dosadno!

Tako je. Isplati se možda na slabijim mobitelima, ali na flagshipima je to gnjavaža i bespotreban gubitak vremena.

Potpis!
13 godina
protjeran
Ezio kaže...
R36 kaže...

Tako je. Isplati se možda na slabijim mobitelima, ali na flagshipima je to gnjavaža i bespotreban gubitak vremena.

Root se uradi za manje od 10 minuta, a mogucnosti koje sve dobijes time su ogromne. Ne slazem se ni da su to stvari koje dosade za dan dva, jer ja time sebi otvaram mogucnosti da imam na mobitelu funkcije poboljsane i nove koje inace ne bih imao. Tako npr kada izadje galaxy s8 sve softverske stvari uz pomoc root-a mozes imati na tel ko i Galaxy s8, a drugacije bi bio u nedostatku za mnogo toga.

Kako god, tih 10 minute root-ovanja vrijedi, jer cine da mi teleron radi bolje, brze, slabije se baterija trosi te taman da nema nista od tog, imam opet ovo gore sto sam naveo tako da me manje mami kada izadje novi model da ga kupim, jer skoro sve mogu nastimati i na ovom :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.9.2016 10:51 (arnes_king).
9 godina
neaktivan
Pozz ljudi. Prije par dana nabavio sam samsung galaxy s7 edge i nisam siguran je li potrosnja baterije bas uobicajna.... jucer otisao spavati sa baterijom 100% a danas ujutro vec 74% Zanima me vase misljenje. Kakva vi iskustva imate s trajanjem baterije.
Evo i slika.
Lp.

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Pogledaj je li ti softver azuran, ukoliko ne, azuriraj.

To nije normalno toliko da trosi, kod mene je uvijek sve popoaljeno pa nije takva situacija. Moguce je da ti neki app u pozadini pravi problem.

9 godina
neaktivan
Software mi je 6.0.1 i nema novog azuriranja... mislim da nije do aplikacije jer je intwrnet preko noci bilo iskljucen

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Jesi li usao u postavke azuriranja i provjerio ima li novih? A ne mora znaciti da ne moze biti aplikacija zato sto ti je internet iskljucen, aplikacije rade u pozadini i sa ugasenim internetom. Probaj drugi put tipkom "recent" pogasiti sve pozadinske appove pa vidi kako ce biti.

9 godina
neaktivan
Nema dostupnog azuriranj..a sto se tice upaljenih aplikacija sve sam obriso.. ne znam dali je problem u mom mobitelu ili u aplikacijama..
Kakva je tvoja dnevna potrosnja i koliko ti izdrzi jedno punjenje?

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Ivan6362772 kaže...
Nema dostupnog azuriranj..a sto se tice upaljenih aplikacija sve sam obriso.. ne znam dali je problem u mom mobitelu ili u aplikacijama..
Kakva je tvoja dnevna potrosnja i koliko ti izdrzi jedno punjenje?

E sad... Pošto sam i ja svoga nabavio pred koji dan, situacija je bila ista ko i kod tebe. Do 3 sata popodne već bi bio na 20-30 %, i tako dva-tri dana i onda je došao na svoje.. Isto tako i curin. Valjda on mora odradit neki kuki da dođe na sebe.

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again
9 godina
neaktivan
Close recent tabs, malo u smart manageru pocistit, restartat i mora trosit normalno bateriju

0 0 hvala 0
16 godina
Pojavila mi se dupla rozna vertikalna crta preko ekrana pa me zanima jel ima netko sa slicnim slucajem. Razmisljam dal je moguce od pada koji se dogodio kad sam ga kupio odmah po izlasku, sve do sad je radilo bez problema, na kisi bio x puta.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ezio kaže...
R36 kaže...

Slažem se...na S3 mi je to imalo smisla., kao i na LG G2., a za sve ostalo nije imalo nekog smisla.

arnes_king kaže...
Ezio kaže...
R36 kaže...

Root se uradi za manje od 10 minuta, a mogucnosti koje sve dobijes time su ogromne. Ne slazem se ni da su to stvari koje dosade za dan dva, jer ja time sebi otvaram mogucnosti da imam na mobitelu funkcije poboljsane i nove koje inace ne bih imao. Tako npr kada izadje galaxy s8 sve softverske stvari uz pomoc root-a mozes imati na tel ko i Galaxy s8, a drugacije bi bio u nedostatku za mnogo toga.

Kako god, tih 10 minute root-ovanja vrijedi, jer cine da mi teleron radi bolje, brze, slabije se baterija trosi te taman da nema nista od tog, imam opet ovo gore sto sam naveo tako da me manje mami kada izadje novi model da ga kupim, jer skoro sve mogu nastimati i na ovom :)

Imao sam S6., sad imam S7 edge. Ne znam koje su to funkcije koje imam na S7 a nisam imao na S6...ako zanemarimo rubni zaslon i Always on display. Tu pričaš o nekim ogromnim mogučnostima koje ne postoje. Isto kao da staviš brzinomjer od Audi A4 b9 iz 2016 godine u A4 b8 iz 2012 godine. Imaš ti brzinomjer iz 2016 ali i dalje voziš Audi iz 2012. Ako je tebi ogromna mogučnost imat novi brzinomjer na starijem autu. Super!! 

Po meni nikakve ti ogromne mogučnosti ne dobiš s root-om. Dobiješ mogučnost kozmetičkih promjena., a ovo sve ostalo je plecebo efekt. Te sve software stvari koje bi imao s S8 na S7 su kozmetičke prirode...jer da i ugrade u S8 nešto novo prvo ugrađuju hardwerski onda softwerski.

Pričamo o makivanju bloatware-a - razliku u brzini ne vidiš., stavljanje custom romova - najčešće sjebu kameru., kernali - baterija ti traje duže 10-15 min nego na orginal kernalu. To je sve ništa bitno.

Opet kažem - na S3 sam radio čuda - nema koji kernal i rom nisam imao...nema šta nisam probao i shvatio sam da je na kraju uvijek bio najbolji stock rom.

Evo ti još jedan primjer - novi android Nougat 7. Copy/Paste TW-a. Iskreno ne veselim se novom androidu jer meni ne donosi ništa novo. Sve što on donosi to Samsung ima s TW od davnih dana.

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.9.2016 22:18 (R36).
12 godina

Prethodni updejt je bio odličan, sve super radilo, baterija se poboljšala bila, sve 5.

Onda je dosao ovaj zadnji sad updejt, baterija opet losa i sad mi jos  ne radi ni vibracija, pa poludjet cu, majke mi. 

Gore u notificstion baru kad sam mijenjao profil uvijek kad bi prebacio sa normalnog na vibraciju uvijek bi za vibrira, sad nista. 

Uklucim mode vibracija, zvoni ali ne vibrira.. 

Previse se sranja pocelo desavati, bit ce izgleda dat zeni ovaj Phone a sebi uzeti iPhone 7,nema druge..   :) 

zahtjevi za test liste iptv na mail: jmnemonic158@gmail.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
manipulator kaže...

Prethodni updejt je bio odličan, sve super radilo, baterija se poboljšala bila, sve 5.

Onda je dosao ovaj zadnji sad updejt, baterija opet losa i sad mi jos  ne radi ni vibracija, pa poludjet cu, majke mi. 

Gore u notificstion baru kad sam mijenjao profil uvijek kad bi prebacio sa normalnog na vibraciju uvijek bi za vibrira, sad nista. 

Uklucim mode vibracija, zvoni ali ne vibrira.. 

Previse se sranja pocelo desavati, bit ce izgleda dat zeni ovaj Phone a sebi uzeti iPhone 7,nema druge..   :) 

Ne znam... ja s novijim updateom nemam nikakvih problema., baš naprotiv mobitel se ustabilio. Govorim o S7e. 

ps. pa normalno da ti ne zavibrira kad si u postavkama smanjio jačinu vibracije

Aj odi u postavke - zvuk i vibracije - jačina vibracije - i tu pojačaj vibraciju pa vidi hoče ti zavibrirat.

13 godina
neaktivan

Malo off-a, ali nemojte misliti da je iPhone bez musica...trenutno imam 6s i vise "problema" imam sa njim nego sto sam imao sa S7

iPhone 6s Space Gray (Samsung u ❤️)

0 0 hvala 1
9 godina
odjavljen
Nemoj to slučajno reći u iphone temi razapece te...
13 godina
neaktivan
drazen991 kaže...

Malo off-a, ali nemojte misliti da je iPhone bez musica...trenutno imam 6s i vise "problema" imam sa njim nego sto sam imao sa S7

Ima mi frend 6s - on je prezadovoljan.

Ma sve to stoji...ali u svakom proizvodnom procesu postoji 1% mobitela s nekim greškama. Ja sam dobio takav HTC 10 pa sam ga vratio...dok ostalim na forumu mob radi odlično!! Šta bi ja sad trebao cmizdrit.Ima Hvala Bogu proizvođača raznolikih na tržištu i uvijek mogu naći adekvatnu zamjenu. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.9.2016 7:00 (R36).
13 godina
neaktivan

1 0 hvala 1
9 godina
odjavljen
Sve se kvari i to je normalno pogotovo za produkciju koju imaju apple i samsung. Razlika je kako se kompanije ponasaju u takvim slucajevima. Apple je imaonispade okrivljujuci kupce dok je samsung to rjesavao direktno sa kupcima... Barem ja nisam cuo da je samsung ikad krivio kupce...
13 godina
protjeran

R36 Hajd OK, ali ipak se ne slazem. Mrsko mi pisati i ponavljati se, ko radi te stvari zna i da sam u pravu s ovime sto sam naveo.

Kakav placebo, pa bez root-a ima dosta stvari i kozmeticke i funkcionalne prirode koje ne mozes dirati, a opet kazem root traje manje od 10 minuta, tako da se isplati pa taman da je i sve tako kako si ti naveo, a nije.

Kako si ti dosao do zakljucka da je Nougat copy/paste TW-a? Zato sto ima neke "nove" funkcije koje je Samsung imao od ranije? Samsung je sada napravio GraceUX koji ce zamijenuti TW u Nougat-u.

Ti se izgleda ne razumijes bas u android OS, jer vecina tih izjava ti nije ni blizu istine.

Ali opet kazem, ne vidim smisla se raspravljati, ti tako mislis, ali to tako nije, i to se vrlo jednostavno moze i dokazati i moze svako vidjeti koga zanima. Samo ne volim kad ljudi pricaju neistinite stvari i ubjedjuju druge da je ono sto oni misle jedino ispravno.

13 godina
protjeran

Za ove sto imaju problema sa baterijom, probajte uraditi factory reset, ako vam i tad bude losa, onda je vjerovatno do mobitela. Meni je od prvog dana baterija bila extra, jedino je jedan update bio zeznuo ali je novi opet popravio.

I primjetio sam dok sam imao mnogo "bespotrebnih" aplikacija koje sam rijetko koristio da mi se tad praznilo puno brze. Sad mi telefon ukoliko ga slabije koristim (manje SOT) izdrzi zato puno duze opcenito, a ukoliko ga vise koristim, isprazni se od jutra do mraka ali dobijem 4-8h SOT (kako kad). Uglavnom kada sam kuci i stalno na wifi spojen tad mi manje puno trosi nego kada je na mobilnom internetu a jos slaba mreza.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Pitanje za vas koji imate S7 edge...  da li vam smeta taj zakrivljeni kraj ekrana? Ne mislim sad na one edge menue, nego bas na normalne aplikacije, internet stranice i slicno. Npr da li nesto ne mozete procitati zbog toga ili ako je npr X za zatvaranje u kutu na tom zakrivljenom djelu i takve stvari... Da li vas onemogucuje u normalnom radu?

Meni to djeluje dosta neprakticno i nepotrebno. One edge menue su mogli najnormalnije staviti i na ravne ekrane, kad i tako zauzme cijeli ekran jednom kad ga otvoris. Mozda je imalo smisla na originalnom Note Edgeu gdje su stvarno bile neke aplikacije na tom rubu, ali ne vidim poantu sad kad sluzi samo da povuces, a onda se pojavi edge menu koji ti zauzme cijeli ekran. A ovako taj zakrivljeni dio samo smanjuje ekran

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
beenky kaže...
Pojavila mi se dupla rozna vertikalna crta preko ekrana pa me zanima jel ima netko sa slicnim slucajem. Razmisljam dal je moguce od pada koji se dogodio kad sam ga kupio odmah po izlasku, sve do sad je radilo bez problema, na kisi bio x puta.

Jucer mi se dogodila ista stvar. Nisam drzao mobitel u nikakvoj futroli i ispadne mi iz dzepa (pri sjedenju) na tepih. I hop - roza crta. Sinoc kad sam ga odlozio na stol (malo grublje tako da je klepnio junacki) mi je ekran postao bijel sve do te crte (negdje visina onog side menua). Na svu srecu imam osiguranje tako da sam vec narucio drugog. Inace, cini mi se da je oscjetljenje ekrana krepalo jer touch i dalje radi normalno.

Ne mogu vjerovat da ovaj mobitel takav pad ne moze izdrzati. Na drugom Edgu imam Spigenovu masku i on mi je vec vise puta padao ali bez ikakvih znakova ostecenja.

cogito ergo sum
13 godina
neaktivan
arnes_king kaže...

R36 Hajd OK, ali ipak se ne slazem. Mrsko mi pisati i ponavljati se, ko radi te stvari zna i da sam u pravu s ovime sto sam naveo.

Kakav placebo, pa bez root-a ima dosta stvari i kozmeticke i funkcionalne prirode koje ne mozes dirati, a opet kazem root traje manje od 10 minuta, tako da se isplati pa taman da je i sve tako kako si ti naveo, a nije.

Kako si ti dosao do zakljucka da je Nougat copy/paste TW-a? Zato sto ima neke "nove" funkcije koje je Samsung imao od ranije? Samsung je sada napravio GraceUX koji ce zamijenuti TW u Nougat-u.

Ti se izgleda ne razumijes bas u android OS, jer vecina tih izjava ti nije ni blizu istine.

Ali opet kazem, ne vidim smisla se raspravljati, ti tako mislis, ali to tako nije, i to se vrlo jednostavno moze i dokazati i moze svako vidjeti koga zanima. Samo ne volim kad ljudi pricaju neistinite stvari i ubjedjuju druge da je ono sto oni misle jedino ispravno.

Moj post od 30.08.2016 

"Govorim za Android Nougat...koji još nije izašao!! Možda si ga ti dobio!??

Evo od bitnih:

1. Multi-windov view - to sam imao još na S3...

2. Custom Quick Settings - isto na S3 imao kao i na G2.

3. Notification Direct Reply - to i sad imam na S7 kao i na S6

4. Bundled Notifications - G2, G3, S6, S7 svi to imaju.

5. Data Saver - i sad možeš ogranićit neke aplikacije da ti ne vuku promet

6. Notification Controls - sve to Lg i Samsung već imaju

itd...itd... da sve nenabrajam.

Znaći sve što imaju LG i Samsung to sad dobivaju korisnici čistog androida s Android Nougatom. Meni kao korisniku Nougat ne donisi ništa novo"

Note7 ima GraceUX, S7e nema tako da čekam prva zapažanja. Ja pričam o čistom androidu koji dobva funkcije koji neki imaju od davnih dana. 

Kolega pa daj više dokaži što ti ti imaš bitno bolje od mene na svom S7 a ja nemam., jer ti je to omogučio root??? Ne zanimaju me kozmetičke promjene!! Daj nešto konkretno da i mi poželimo root-at mob!!! Dokaži da se ti razumiješ u Android OS a ja ne!!

A ja ne volim kad ekipa oko root-a radi znanstvenu fantastiku i priča o nekom brisanju bloatware-a kao da te aplikacije crpe 50% baterije, i priča o nekom svjetlosnom ubrzanju koje je neprimjetno, ili kozmetičkim promjenama, dužem trajanju baterije od 15min naspram Stok roma i sl stvarima.

Ako ti vidiš te sve silne prednosti - super...aj ih u godinu dana zajebancije s xda forumom nisam vidio!!!

11 godina
neaktivan

Ne smeta za čitljivost ili preglednost. Za to postoje margine, rijetko kad baš imaš tekst na rubu. 

Ono što meni osobno predstavlja mali problem je ergonomija zbog koje često slučajno kliknem na rub. Recimo onaj thumb up na Messengeru pošaljem svako malo nenamjerno. Ili mi je korijen palca na ekranu bez da sam toga svjestan pa ne radi što hoću nego recimo zumira umjesto toga. Naravno, nije sad da mi to uništava ukupni dojam. Zna se dogoditi, ali nije redovito i uvijek bih radije birao Edge verziju.

14 godina
tljubas kaže...
beenky kaže...

Jucer mi se dogodila ista stvar. Nisam drzao mobitel u nikakvoj futroli i ispadne mi iz dzepa (pri sjedenju) na tepih. I hop - roza crta. Sinoc kad sam ga odlozio na stol (malo grublje tako da je klepnio junacki) mi je ekran postao bijel sve do te crte (negdje visina onog side menua). Na svu srecu imam osiguranje tako da sam vec narucio drugog. Inace, cini mi se da je oscjetljenje ekrana krepalo jer touch i dalje radi normalno.

Ne mogu vjerovat da ovaj mobitel takav pad ne moze izdrzati. Na drugom Edgu imam Spigenovu masku i on mi je vec vise puta padao ali bez ikakvih znakova ostecenja.

Ja na S5 dobio vertikalnu bijelu crtu sa strane nakon par dana s druge strane rozu i onda ode ekran!!Još je na servisu/reklamaciji (btw par dana prije toga pustila vodonepropusna torba na raftingu i mob bio sat vremena u vodi).Mobi u biti radi ali nema slike na ekranu,ali se uredno možeš javit kad te neko zove,samo nasjepo klizneš po ekranu!!

AUDIOFIL
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice