Zadnje up-to-date vezija od drugog developera za XtreStoLiterom.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Kako isključit antivirus na Samsungu? Slučajno sam stisnuo sad ne znam kako ga isključit.
Koji antivirus? Ako misliš na device security u smart manageru mislim da možeš force stop pa clear cache i clear data.
EDIT:
Upravo sam isključio na svom s6. U aplikacijama postavi da pokazuje sistemske i pronađi COM.SAMSUNG.ANDROID.SM.DEVICESECURITY, otvori je i sada pobriši cache i data. Device security bi sada trebao biti deaktiviran.
Utisci su bili takvi da je to bila patnja za moje oči, prelazak sa Samsungovog displaya na onaj iPhonea je ludost. Danas sam usporedio ekran iPhonea 7 i S6, razlika nebo i zemlja, tko kaže da je iPhoneov display kvalitetom blizu- laže. Procesor kao procesor hm.. na 6s je vjerovatno malo brži ali da li sam primjetio u radu, nikako, čak mi aplikacije tipa Facebook, Instagram i još neke brže i rade na Androidu, vrlo brzo sam se vratio na svoju S6-icu a u svemu tome je odigrala i boja, Topaz Blue je najljepša boja ikad na mobitelu.
Potpisujem ovo iznad. Identicno iskustvo sam imao, isti utisci.
+1
Isto iskustvo i utisci.
Koji antivirus? Ako misliš na device security u smart manageru mislim da možeš force stop pa clear cache i clear data.
EDIT:
Upravo sam isključio na svom s6. U aplikacijama postavi da pokazuje sistemske i pronađi COM.SAMSUNG.ANDROID.SM.DEVICESECURITY, otvori je i sada pobriši cache i data. Device security bi sada trebao biti deaktiviran.
Uspio sam, hvala!
Par utisaka nakon flashanja custom ROM-a i kernela...
Prosjek mi je trenutno preko 3h SOT (sto znaci da nekad dosegne i 4h), zaslon je sada uvijek prvi u statistici potrosnje baterije, Android OS varira oko 10%, a ostali Android crap ispod 10%. Ako prije spavanja mob ostavim na 51% nakon budjenja ce imati 51 ili 50% (s upaljenim wifiem i mobilnim podacima). Nema vise iznenadnih dropova u bateriji, prije se ne bi usudio negdje otici s 40% baterije jer bi se znala srozati za par posto svako malo.
Na mobu uglavnom surfam, FB, whatsapp preko 3G ili wifi, za neke lakse radnje (igranje sudoku-a i slicnih igrica) bilo bi i 5h SOTa.
Par utisaka nakon flashanja custom ROM-a i kernela...
Prosjek mi je trenutno preko 3h SOT (sto znaci da nekad dosegne i 4h), zaslon je sada uvijek prvi u statistici potrosnje baterije, Android OS varira oko 10%, a ostali Android crap ispod 10%. Ako prije spavanja mob ostavim na 51% nakon budjenja ce imati 51 ili 50% (s upaljenim wifiem i mobilnim podacima). Nema vise iznenadnih dropova u bateriji, prije se ne bi usudio negdje otici s 40% baterije jer bi se znala srozati za par posto svako malo.
Na mobu uglavnom surfam, FB, whatsapp preko 3G ili wifi, za neke lakse radnje (igranje sudoku-a i slicnih igrica) bilo bi i 5h SOTa.
Koji rom i kernel sada koristis?
Koji rom i kernel sada koristis?
Trenutno Alexis 7.3 + nog33k kernel.
Za koji fone je moguče zamjenit S6 Flat?
Koji je zadnji official ROM sa dobrom bakterijom, neki zadnji francuz ili? Ovaj zadnji update mi je totalno sje*o batt. Prije kad bi se napunio bi pisalo 36h remaining, sad 25h remaining...wtf? Stvarno nisu normalni. Jel ima smisla ga probat resetirati pa testirati batt? Vi koji ste to radili, kakvi su bili rezultati?
Hvala!
Ako je to jedini pokazatelj slobodno zanemari. To je nekakav prosjek koji on racuna na ko zna koji nacin. Koristi telefon kao sto inace koristis pa vidi. Kako telefon moze znati kako ces ti koristiti mob?
Da, to je istina. No ja primjetim da mi batt traje barem 30% manje. Na skoro cijeli dan na wifi i do navecer jedva imam 30%, prije je ostajalo 50% batt s istim korištenjem. Andorid system i play store cuclaju ko blesavi, SOT bude max 2:45h, sat manje nego prije...
Lagano mi idu na živce, ioako sam rekao da ga necu rootati i stavljati custom romove čini mi se da će me prisilit na to.
P.S.
Tako je od zadnjeg updatea prije skoro mjesec dana. Nekako sam se nadao da će se popraviti, no banana. Sad mi već ide na živce.
Ne znam sta bih ti rekoa. Ima sam skoro godinu dana S6 ali nikad ti nisam gledao kao ni na drugim telefonima. Krostim napunim i opet koristim ;) Imam punjac kuci a bezicni u autu i knc. Kad mi nije u rukama na punjacu je i bas me briga ;)
Jucer sam zamjenio bateriju u servisu novom ali opet isto. Sta moze biti ili da ga prodam u komade.

Jucer sam zamjenio bateriju u servisu novom ali opet isto. Sta moze biti ili da ga prodam u komade.
kalibracija baterije.

To ne postoji vec godinama tj nikad nije ni postojalo kao potreba da to korisnik odrdjuje. Drevni mit....
To ne postoji vec godinama tj nikad nije ni postojalo kao potreba da to korisnik odrdjuje. Drevni mit....
Zaista?
Znaš li čemu služi kalibracija? Tj što se dobiva kalibracijom?
Meni je recimo baterija brzo curila i kad mi se ugasi mob, stavim na punjač, i on prikaže cca 18% baterije isti čas. I tako nastavi puniti. Kalibracijom dobivaš usklađenost da sustav prepozna točno koliko ti je preostalo baterije, u mom slučaju je fulao 20%. Kalibracijom sam rješio oba problema.
Zaista?
Znaš li čemu služi kalibracija? Tj što se dobiva kalibracijom?
Meni je recimo baterija brzo curila i kad mi se ugasi mob, stavim na punjač, i on prikaže cca 18% baterije isti čas. I tako nastavi puniti. Kalibracijom dobivaš usklađenost da sustav prepozna točno koliko ti je preostalo baterije, u mom slučaju je fulao 20%. Kalibracijom sam rješio oba problema.
Kojom konkretnom kalibracijom?
Cekas da se mob isprazni do kraja. Nakon 10ak min ga probas uplatiti, ako se upali i odmah ugasi, to je dobro. Ako pokaže neki postotak baterije, ponoviti korak 1 i 2 dok se ne ne pokaze 0% baterije.
Staviti ga UGASENOG na punjac. Puniti bez prekida do 100%. Kad se napuni, bez skidanja sa punjaca ga upaliti. Ako pokaže 100%,skinuti sa punjaca, ako ne, čekati da se napuni na 100%.
Eto. ;-)
da se liion baterija isprazni na 0% u stvarnosti mogao bi ju baciti. To su smart baterije koje same vode racuna o takvim stvarima i zato je ovo baljezganje sa kalibracijom samo to. Baljezganje koje nema veze sa realnoscu....
Ma daj, jesi čuo možda sa se svi smart LCD i OLED televizori kalibriraju nakon kupovine? Nema /š pojma koliko se bolja slika dobije nego sa tvorničkim postavkama. Postoje ovlašteni ljjdi sa ovlaštenom opremom koji to rade.
http://hdtelevizija.com/2012/02/14/kalibracija-televizora-osnovni-pojmovi-vezani-za-kalibraciju-objasnjeni-u-novom-clanku/
Misliš, dao si milju eura za tv i imati ćeš kristalnu sliku, kad ono mauna.
I kakve to veze ima sa kalibraciojom baterije? Jbg onda kupis iphone 7 jer on ima kalibrisan ekran ;)
Ide na dijelove uzimam kineza.

Bas me cudi ;)
I kakve to veze ima sa kalibraciojom baterije? Jbg onda kupis iphone 7 jer on ima kalibrisan ekran ;)
http://mob.hr/maraton-test-samsung-galaxy-s6-edge-godinu-i-pol-kasnije/
Evo pročitaj si članak pod "baterija". Vjerojatno je ekipa s mob.hr-a luda. U zabludi, idi ih prosvjetliti...
Znaci kalibracijom su popravili bateriju ;) Cudo nevidjeno ;) Budalastina...
Ne mozes popravit bateriju, to svi znaju. Jedino sto se moze postici jeste preciznije ocitavanje postotka baterije. To je to.