Samsung Galaxy S6 / S6E - Rasprava

poruka: 5.676
|
čitano: 1.113.798
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy S6 / S6E - Rasprava
PlayMaker10 kaže...

Utisci su bili takvi da je to bila patnja za moje oči, prelazak sa Samsungovog displaya na onaj iPhonea je ludost. Danas sam usporedio ekran iPhonea 7 i S6, razlika nebo i zemlja, tko kaže da je iPhoneov display kvalitetom blizu- laže. Procesor kao procesor hm.. na 6s je vjerovatno malo brži ali da li sam primjetio u radu, nikako, čak mi aplikacije tipa Facebook, Instagram i još neke brže i rade na Androidu, vrlo brzo sam se vratio na svoju S6-icu a u svemu tome je odigrala i boja, Topaz Blue je najljepša boja ikad na mobitelu.

Potpisujem ovo iznad. Identicno iskustvo sam imao, isti utisci.

16 godina
Ne znam za vas, ali meni je sigurna i tehnološki je potkovana činjenica da su društvene mreže koje ne koriste Cordovu za svoje appove, bitno brže na iOSu.

Tako mi je Facebook za iOS neusporedivo iskustvo s bilo čime drugim. Snapchat i IG također.
Whatsapp mi je bolji na Androidu.
12 godina
WalterWolf kaže...
Edge kaže...

Jel netko rootao S6 i stavio gore custom ROM? Iskreno boli me tuki za garanciju, ovaj Samsungov shrot ne mogu trpit vise.

Ja sam rootao i stavio custom, sto te zanima?

koji si rom stavio, te da li se vidi razlika u koristenju i brzini, na xperii z sam promjenio custom romova na kile, ovdje jos nisam nista dirao nekako sam zadovoljan sa postojecim. al ono uvijek volim cackati i istrazivati nove mogucnosti i stvari. najvise radi garancije.

11 godina
dennocro kaže...
WalterWolf kaže...
Edge kaže...

Jel netko rootao S6 i stavio gore custom ROM? Iskreno boli me tuki za garanciju, ovaj Samsungov shrot ne mogu trpit vise.

koji si rom stavio, te da li se vidi razlika u koristenju i brzini, na xperii z sam promjenio custom romova na kile, ovdje jos nisam nista dirao nekako sam zadovoljan sa postojecim. al ono uvijek volim cackati i istrazivati nove mogucnosti i stvari. najvise radi garancije.

Trenutno koristim XtreStoLite DeoMod Edition 3.3.1, osjeti se velika razlika u brzini, mob se pali za par sec, baterija traje puno duze. Koristio sam A8 i Note 7 portove, lijepo izgledaju vizualno a performanse u igricama nisu nesto. Isprobao sam ALEXIS ROM 7.2 isto odlican ROM, al nekako mi je XtreStoLite najbolji za sad, barem meni. Sad koji zelis stavi, vise manje svi ROM-ovi su odlicni. 

17 godina
odjavljen

Rootao sam mob, stavio twrp, flashao Alexis ROM i nog33k kernel i za sad sam zadovoljan, kako baterijom tako i performansama, nema bugova. Trenutno imam 1h SOT i 75% baterije, s tim da je potrosnja uglavnom surfanje na 3G-u tak da je to zadovoljavajuce. Prije bi bio vec blizu 50%.

0 0 hvala 0
11 godina
Edge kaže...

Rootao sam mob, stavio twrp, flashao Alexis ROM i nog33k kernel i za sad sam zadovoljan, kako baterijom tako i performansama, nema bugova. Trenutno imam 1h SOT i 75% baterije, s tim da je potrosnja uglavnom surfanje na 3G-u tak da je to zadovoljavajuce. Prije bi bio vec blizu 50%.

Nakon 3 praznjenja i punjenja ces vidjet koliko ce ti tocno baterija trajat.

15 godina
neaktivan
WalterWolf kaže...

Trenutno koristim XtreStoLite DeoMod Edition 3.3.1, osjeti se velika razlika u brzini, mob se pali za par sec, baterija traje puno duze. Koristio sam A8 i Note 7 portove, lijepo izgledaju vizualno a performanse u igricama nisu nesto. Isprobao sam ALEXIS ROM 7.2 isto odlican ROM, al nekako mi je XtreStoLite najbolji za sad, barem meni. Sad koji zelis stavi, vise manje svi ROM-ovi su odlicni. 

Ima li neke razlike izmedju stock i Note 7 porta? Koristim debloatan stock rom i radi fino, jedino sto me privlaci kod novog roma jeste Grace UX, odnosno novi izgled. Takodjer ako mozes reci par stvari koje ste ticu UI peformansi - otvaranje/zatvaranje aplikacija, scrolling smoothness, animacije i slicno. Kakav je na duze staze, primjeti li se performance drop nakon nekoliko dana? Hvala ti

11 godina
Almin94 kaže...
WalterWolf kaže...

Ima li neke razlike izmedju stock i Note 7 porta? Koristim debloatan stock rom i radi fino, jedino sto me privlaci kod novog roma jeste Grace UX, odnosno novi izgled. Takodjer ako mozes reci par stvari koje ste ticu UI peformansi - otvaranje/zatvaranje aplikacija, scrolling smoothness, animacije i slicno. Kakav je na duze staze, primjeti li se performance drop nakon nekoliko dana? Hvala ti

Ja sam koristio Note 7 port 4-5 dana, onako primjeti se drop performansi, scrollanje je smooth, animacije dosta lagaju, pogotovo launcher na Note 7. A8 port radi puno bolje al je i dalje prisutan taj lag. Najvise sto sam primjetio na Note 7 i A8 portu je da se mobitel ne grije ni bilzu koliko se grije s S6 ROM-om. Stock debloatan rom radi za sad najbolje. Najbolje kod custom rom-a je to sto su sve gluposti maknute, pa imas posebno aroma zip i instaliras sto ti je potrebno. Najvise debloatan je XtreStoLite DeoMod za sad. Ima samo 600 i nesto MB al aroma zip ima 1 gb gdje se nalaze svi dodaci koji mozes instalirat po potrebi.  Na A8 portu radi AOD sa Tn2009 kernelom, na note 7 portu radi AOD, za blue light filter nisam siguran, treba isto Tn2009 kernel. A8 radi puno bolje od Note 7 porta, ako ces stavljat Note 7 port, odeberi iOs animacije u aroma jer je onda sve glade(smoother). Baterije su odlicne na oba 2 porta. Uglavnom ako hoces GraceUX onda stavi A8 port, radi dosta losije u igrama. TW lagga tu i tamo, sve ostalo je ok. Igrice rade dosta losije na A8 i Note 7 portovima. Uglavnom to je vise manje to, ako te jos zanima nesto pitaj.

15 godina
neaktivan
WalterWolf kaže...

Ja sam koristio Note 7 port 4-5 dana, onako primjeti se drop performansi, scrollanje je smooth, animacije dosta lagaju, pogotovo launcher na Note 7. A8 port radi puno bolje al je i dalje prisutan taj lag. Najvise sto sam primjetio na Note 7 i A8 portu je da se mobitel ne grije ni bilzu koliko se grije s S6 ROM-om. Stock debloatan rom radi za sad najbolje. Najbolje kod custom rom-a je to sto su sve gluposti maknute, pa imas posebno aroma zip i instaliras sto ti je potrebno. Najvise debloatan je XtreStoLite DeoMod za sad. Ima samo 600 i nesto MB al aroma zip ima 1 gb gdje se nalaze svi dodaci koji mozes instalirat po potrebi.  Na A8 portu radi AOD sa Tn2009 kernelom, na note 7 portu radi AOD, za blue light filter nisam siguran, treba isto Tn2009 kernel. A8 radi puno bolje od Note 7 porta, ako ces stavljat Note 7 port, odeberi iOs animacije u aroma jer je onda sve glade(smoother). Baterije su odlicne na oba 2 porta. Uglavnom ako hoces GraceUX onda stavi A8 port, radi dosta losije u igrama. TW lagga tu i tamo, sve ostalo je ok. Igrice rade dosta losije na A8 i Note 7 portovima. Uglavnom to je vise manje to, ako te jos zanima nesto pitaj.

Tako sam i mislio. Zato sam jos uvijek na stock romu kojeg sam debloatao. Jednom prilikom sam nabacio grace ux launcher od note 7 i nakon prvog ulaska u app drawer primjetio sam lag, i naravno istog trena se vratio na stock launcher. Ne znam je li taj isti lag prisutan u full portovima A8/Note7, jer je tu ipak riječ o full grace ux implementaciji. To me jos interesuje, jer ako je samo taj mali lag prilikom ulaska u menu prisutan, o prelasku na tu vrstu roma necu da razmisljam. Hvala jos jednom

12 godina
WalterWolf kaže...
dennocro kaže...
WalterWolf kaže...
Edge kaže...

vidim pises u vezi bateriju da je super. cak bi se mozda i bacio na stavljanje roma, jel imas kakav tut ti je sve redom napisano kako napraviti mozda? jer sam davno samsung rootao i stavljao custom romove, a na xperii z je totalno drugacije.

17 godina
odjavljen

Nema puno mudrolija:

Odi na ovu stranicu: https://autoroot.chainfire.eu/

Nadji model SM-G920F (pretpostavljam da imas tu verziju), paket koji skines ce sadrzavati fajl potreban za root, te Odin preko kojeg instaliras root. Mob bacis u download mode, spojis ga s kompom, pokrenes ODIN, pisat ce ti da se mob spojen ako je sve ok, u Odinu imas AP, kliknes to, ubacis fajl koji se nalazi u istom direktoriju ko i Odin, zatim kliknes START. 

To ce trajati cca. minutu i mobitel ti je rootan, zatim skines twrp ( https://twrp.me/devices/samsunggalaxys6.html ), isti postupak je ko gore, tj. ubacis twrp u Odin i opet START. Sad kad imas twrp i root mislim da sve dalje znas. 

3 0 hvala 2
11 godina
dennocro kaže...
WalterWolf kaže...
dennocro kaže...
WalterWolf kaže...
Edge kaže...

vidim pises u vezi bateriju da je super. cak bi se mozda i bacio na stavljanje roma, jel imas kakav tut ti je sve redom napisano kako napraviti mozda? jer sam davno samsung rootao i stavljao custom romove, a na xperii z je totalno drugacije.

Ma standard ko na svaki drugi samsung, flashas preko odina cf auto root, flashs twrp, skines rom stavis na fone, full wipe i install, reboot i tjt. Prvo bootanje sistema potraje oko 10 min mozda i malo duze, i vjerojatno ce ti bit 2 bootloopa kod prvog paljenja. Da se ne prestrasis da si nesto krivo napravio. Sve sto ti je potrebno imas na xda.

17 godina
odjavljen

U prosjeku (sad zadnjih par dana) dobivam preko pola sata - sat vise SOTa s custom ROMom i kernelom, na ionako vec "slabiju" bateriju to je meni isplativa investicija iako garancija dolazi u pitanje. Na XDA ekipi iz EU garancija uglavnom prolazi bez obzira na trippan knox, ma da se oko toga previse ne brinem. Lakse mi je bez garancije nego s cinjenicom da se ne iskoristava puni potencijal mobitela.

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.11.2016 11:47 (Edge).

0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen
Edge kaže...

U prosjeku (sad zadnjih par dana) dobivam preko pola sata - sat vise SOTa s custom ROMom i kernelom, na ionako vec "slabiju" bateriju to je meni isplativa investicija iako garancija dolazi u pitanje. Na XDA ekipi iz EU garancija uglavnom prolazi bez obzira na trippan knox, ma da se oko toga previse ne brinem. Lakse mi je bez garancije nego s cinjenicom da se ne iskoristava puni potencijal mobitela.

Vrlo cudna logika.......Al ok...

17 godina
odjavljen
Torent kaže...

Vrlo cudna logika.......Al ok...

Zasto?

Pitanje je ocu li ikad uopce iskoristit garanciju, tj. oce li ona biti potrebna, a ovaj mob cu po sadasnjim izgledima koristiti jos minimalno godinu dana (nemam potrebu za nicim boljim + studentske financije ce mi tesko omoguciti nesto novije). Ako custom ROM + kernel nudi nesto bolju bateriju, malo fluidniji rad, te izostatanak "cudnih i iznenadnih" drainova ja sam za!

9 godina
odjavljen

Rizikujes placanje vrlo skupih popravki a i sam kazes da finansije nisu sjajne zbog vrlo diskutabilnog dobitka u trajanju baterije?????????? Mozda malo duze trajanje baterije vs potencijalno nepopravljivih kvarova.... Jos cudnija logika.....

Garanciju je tu upravo radi mogucih kvarova. Ti znas da se nece pokvariti? Mislim ok ali ja tako ne razmisljam iako lako mogu sutra kupiti novi mob......

10 godina
neaktivan
Torent kaže...

Rizikujes placanje vrlo skupih popravki a i sam kazes da finansije nisu sjajne zbog vrlo diskutabilnog dobitka u trajanju baterije?????????? Mozda malo duze trajanje baterije vs potencijalno nepopravljivih kvarova.... Jos cudnija logika.....

Garanciju je tu upravo radi mogucih kvarova. Ti znas da se nece pokvariti? Mislim ok ali ja tako ne razmisljam iako lako mogu sutra kupiti novi mob......

Ne laži, nemaš love za novi mob.

9 godina
odjavljen

Hahhahaahah naravno ;) To mi je bio vjecni san ;) S6 ;) Doduse prodah ga prije par mjeseci ;) Dosadio mi ;)

15 godina
neaktivan
WalterWolf kaže...

Ma standard ko na svaki drugi samsung, flashas preko odina cf auto root, flashs twrp, skines rom stavis na fone, full wipe i install, reboot i tjt. Prvo bootanje sistema potraje oko 10 min mozda i malo duze, i vjerojatno ce ti bit 2 bootloopa kod prvog paljenja. Da se ne prestrasis da si nesto krivo napravio. Sve sto ti je potrebno imas na xda.

Cf auto root sam flashao, i zatim sam recovery preko twrp app flashao ali je došla poruka da nije uspješno i nakon toga je pitao za reboot. Stao je na Logo i na vrhu piše crveno "recovery is not seandroid enforcing". Šta dalje?

11 godina
Osa kaže...
WalterWolf kaže...

Cf auto root sam flashao, i zatim sam recovery preko twrp app flashao ali je došla poruka da nije uspješno i nakon toga je pitao za reboot. Stao je na Logo i na vrhu piše crveno "recovery is not seandroid enforcing". Šta dalje?

Kakv error ti je dosao? Mozes li u recovery?

15 godina
neaktivan

neznam sad točno na pamet ali u stilu da nije bilo moguće flashati. Sad sam preko odina flashao twrp i opet isto stoji. Radio sam prema ovome sad.

Mogu u download mode.

EDIT: ocito ne uspije uvjek flash iz prve, evo nakon drugog pokusaja istim postupkom preko odina sad normalno flashalo, a prvi puta nije

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.11.2016 13:13 (Osa).
11 godina

Probaj sad u TWRP, pa javi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
WalterWolf kaže...

Radi sad sve ok. Sad bi htio staviti XtreStoLite DeoMod Edition 3.3.1 MM rom, ali piše da treba prvo flashati MM bootloader with Odin under the BL button & modem with Odin under the CP button, ali meni BL i CP gumbi su sivi. Samo je AP moguće kliknuti.

Riješeno: treba u Odin.ini promjeniti vrijednosti za bumbe =0 u =1

Sljedeći problem, kod flashanja bootloadera greška-FAIL, na mobitelu piše "SW REV. CHECK FAIL DEVIDE: 4, BINARY 3

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.11.2016 14:14 (Osa).
11 godina
Osa kaže...
WalterWolf kaže...

Radi sad sve ok. Sad bi htio staviti XtreStoLite DeoMod Edition 3.3.1 MM rom, ali piše da treba prvo flashati MM bootloader with Odin under the BL button & modem with Odin under the CP button, ali meni BL i CP gumbi su sivi. Samo je AP moguće kliknuti.

Riješeno: treba u Odin.ini promjeniti vrijednosti za bumbe =0 u =1

Sljedeći problem, kod flashanja bootloadera greška-FAIL, na mobitelu piše "SW REV. CHECK FAIL DEVIDE: 4, BINARY 3

Ne moras flashat bootloader i modem, jer si vec na MM, samo flashaj sistem u twrp. 

15 godina
neaktivan
WalterWolf kaže...

Ne moras flashat bootloader i modem, jer si vec na MM, samo flashaj sistem u twrp. 

U međuvremenu sam flashao modem prije nego sam procitao poruku i sad vidim da mi ne prepoznaje sim karticu da je umetnuta. Probao sam ponovo flashati i modem i rom ali sim i dalje ne radi :/

17 godina
odjavljen

Da probas flashat stock ROM od sammy-a preko Odina?

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.11.2016 16:08 (Edge).

0 0 hvala 0
9 godina
Edge kaže...

Nema puno mudrolija:

Nadji model SM-G920F (pretpostavljam da imas tu verziju), paket koji skines ce sadrzavati fajl potreban za root, te Odin preko kojeg instaliras root. Mob bacis u download mode, spojis ga s kompom, pokrenes ODIN, pisat ce ti da se mob spojen ako je sve ok, u Odinu imas AP, kliknes to, ubacis fajl koji se nalazi u istom direktoriju ko i Odin, zatim kliknes START. 

To ce trajati cca. minutu i mobitel ti je rootan, zatim skines twrp ( https://twrp.me/devices/samsunggalaxys6.html ), isti postupak je ko gore, tj. ubacis twrp u Odin i opet START. Sad kad imas twrp i root mislim da sve dalje znas. 

samo da na brzinu rezimiram.

1. prvo instacija root sa CF-Auto-Root

2. potom flash TWRP (isto AP??)

3. kopirati rom na memoriju mobitela (u root folder??)

4. iz TWRP recovery full wipe, i install rom.

5. treba li za XtreStoLite DeoMod i drugi kernel i bootloader instalirati??

6. Aroma Add-on Package

to je to??

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.11.2016 16:35 (HowYesN0).
17 godina
odjavljen
HowYesN0 kaže...
Edge kaže...

Nema puno mudrolija:

samo da na brzinu rezimiram.

1. prvo instacija root sa CF-Auto-Root

2. potom flash TWRP (isto AP??)

3. kopirati rom na memoriju mobitela (u root folder??)

4. iz TWRP recovery full wipe, i install rom.

5. treba li za XtreStoLite DeoMod i drugi kernel i bootloader instalirati??

6. Aroma Add-on Package

to je to??

1. Da

2. Da

3. Da, svejedno gdje

4. U twrp-u wipe dalvik cache, cahche, data i system, pazi samo da ne wipe-as internal storage jer ces onda obrisat i ROM koji si stavio na mobitel

5. Ako si sad na MM-u mislim da ne moras nista komplicirati, samo stavi ROM na mob i flashaj preko twrp.

6. Nemam XtreStoLite, ali mislim da je svejedno oces instalirati preko Arome ili bez, mozda u Aromi nudi jos neke Samsung stvari koje oces da ti se instaliraju

15 godina
neaktivan
Edge kaže...

Da probas flashat stock ROM od sammy-a preko Odina?

Mislišovaj? Ne mogu skinuti od tud jer je onemogućeno još danas. Problem je što mi je baseband i imei: unknown. Kolko sam čitao na netu flashanje stock roma im ne pomaže, trebao bi neki fix za baseband. Probat ću sutra skinuti rom dok omoguće download.

15 godina
neaktivan

Pomogao mi je fix sa ovog videa, nakon flashanja preko AP-gumba opet sve radi normalno i imam baseband i imei broj.

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice