Samsung Galaxy S6 / S6E - Rasprava

poruka: 5.676
|
čitano: 1.113.970
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina

mozda se veceras poigram sa rom-om jer sam na xperii z imao neku francusku verziju i bila je super. valjda nece biti problema sa mobom, zasticen je :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Stigla i video usporedba S6 Edge vs G4.. Pa eto ako nekog zanima slobodno bacite oko i sve šta ide uz to :)

Nisam vidio jel netko podijelio pa evo i pisane usporedbe..

http://mob.hr/usporedba-lg-g4-vs-samsung-galaxy-s6-edge/

youtube.com/mislavbusic

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Imam samaung galaxy s6 instaliralo mi novu verziju 5.1.1 pa mi pocelo da koci na mobitelu posebno na play storu.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy S6 / S6E - Rasprava
Zekkyy kaže...

Imam samaung galaxy s6 instaliralo mi novu verziju 5.1.1 pa mi pocelo da koci na mobitelu posebno na play storu.

Sigurno ga treba malo podmazat.. Tako meni bicikl kad koci ja ga podmazem malo..

youtube.com/mislavbusic
15 godina
neaktivan
Zekkyy kaže...

Mozda si zaboravio kocnicu pustiti? Provjeri i rucnu za svaki slucaj.

11 godina
Zekkyy kaže...

probaj factory reset.

10 godina
neaktivan

Ima li netko problema s automatskim osvjetljenjem... Meni to nije radilo ni na G2 pa ni sad na S6... Uglavnom, ponekad se sam prebaci na 100% a namjestim ga na pola otprilike (bez auto) a s auto uopće nema svoju svrhu.. ne zatamnjuje zaslon niti daje više svjetla kad treba... mislim da je radilo ok kod prvog pokretanja uređaja no sad više ne... na 5.1.1 sam verziji lollyja

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Trenutno imam Lg G3 3/32 GB verziju i jako sam zadovoljan sa njime,ali mi je nekako postao prevelik pogotovo sad kad je ljeto doslo pa se nose kratke i imam dobru ponnudu za njega 2300kn pa bih ga prodao.

Samsung S6 obicni (edge mi se nesvidja) mi se čini nekako najbolji od svih ovih izaslih flagshipova sto se tice i brzine,izrade  i kamer, pa me zanima vase misljenje jer tko uzimao mobitel preko e-kupi.hr i dal su pouzdani sto se tice garancije itd i sta ako mi se nedaj boze desi neki kvar ili bude tvornicka greska,jel onda vracam njima ili saljem u ovlasteni samsung servis?

Trenunto mu je cijena 4300kuna samo??

http://www.ekupi.hr/Samsung-Galaxy-S6-G920F-32GBcrni-535071.aspx

Zanima me  dal je zadnji updejt popravio memory leak i bateriju,mislim meni je dovoljno 4 SOT da budem iskren i vidim da vecina korisnika uspijeva toliko nagurati bez problema a neki i vise..

Ajd malo me savjetujte posto bih ga mozda veceras kupio preko e-kupi.

Hvala unaprijed!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
manipulator kaže...

Zanima me  dal je zadnji updejt popravio memory leak i bateriju,mislim meni je dovoljno 4 SOT da budem iskren i vidim da vecina korisnika uspijeva toliko nagurati bez problema a neki i vise..

Hvala unaprijed!

Na 5.1.1, sobodno rama mi je ostalo blizu 1gb, oko 890mb..

Al na netu ima par rješenja za memory leak al je potreban root, za kojeg na 5.1.1 a bez okidanja KNOXa ne postoji, zasad..

4SOTa se dobije, bar dok sam ga imao...

Lag se osjeti na S6 5.1.1! Čak je uočljiviji neg na G4..

Al pošto je to sve rješivo, tak da nema problema..

Ak ćeš nabavljat, gledaj da dolazi sa sonyevim senzorom a ne isocell, potonji daje loše rezultate u low light uvjetima, i to mi je ujedno došlo ko šaka u oko!

Generalno jako dobar mob, al ne mogu ga nikak svrstat iznad ostalih (G4), ak imaš novce, kupuj..

14 godina
odjavljen

I kod mene Isocell senzor, slike loše indoor i low light.. ni po danu nisu kao na IMX240

0 0 hvala 0
15 godina

kako provjerite to?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Rasho kaže...

kako provjerite to?

Mene isto zanima jer na onaj opisani nacin sa kodom se vise ne moze vidjeti.

[M|C] pleXx
15 godina

evo, ide s aida64, moja je isto od isocella

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
zvonac kaže...
manipulator kaže...

Hvala unaprijed!

Na 5.1.1, sobodno rama mi je ostalo blizu 1gb, oko 890mb..

Al na netu ima par rješenja za memory leak al je potreban root, za kojeg na 5.1.1 a bez okidanja KNOXa ne postoji, zasad..

4SOTa se dobije, bar dok sam ga imao...

Lag se osjeti na S6 5.1.1! Čak je uočljiviji neg na G4..

Al pošto je to sve rješivo, tak da nema problema..

Ak ćeš nabavljat, gledaj da dolazi sa sonyevim senzorom a ne isocell, potonji daje loše rezultate u low light uvjetima, i to mi je ujedno došlo ko šaka u oko!

Generalno jako dobar mob, al ne mogu ga nikak svrstat iznad ostalih (G4), ak imaš novce, kupuj..

blizu 1 gb? E to je najveci razlog zasto ne bih kupio samsung i toga sam se boja.Pa mobitel ima 3GB rama i jedva 1 da mu ostane free?E pa to ne valja..

Kod mene na G3 od 3GB rama imam slobodno 2GB memorije sto je fascinantno a imam dosta aplikacija na njemu..

Zato sam prosle godine izbjegao S5,tj kupio sam ga ali dao zeni i njoj je od 2G B rama bilo slobodno jedva 700MB,sto je stvarno jako losa stvar od Samsunga i zato i laga zbog tolihog bloatwarea..

I gdej mogu to vidjeti koja serija samsunga dolazi sa sonyjevim isocellom??

A da budem iskren razmisljam izmedju njega i G4 al mi je G4 malo prevelik..  :(

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.7.2015 20:39 (manipulator).
16 godina
To nema veze sa Samsungom...svaki 3GB telefon ima manje od 900MB free

Android ekspandira ovisno o kolicini rama....sto vise rama, vise background procesa ce ostati u RAMu i zato ce telefon raditi brze kod multitaskinga....

Ne razumijem sto vas smeta free RAM, pa nevazna je ta kolicina, bolje da se koristi....
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://500px.com/mihovilm
11 godina

Nakon package disablera sam prezadovoljan radom S6-ice

Nikakve probleme ne vidim sa RAM-ima.

SOT oko 4h, ali najveca prednost mi je ova fora sa brzim punjenjem.

Dosta je pola sata na punjacu i napuni se 60%.

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.7.2015 21:20 (Dario7).

1 0 hvala 1
12 godina
Mitch kaže...

Android ekspandira ovisno o kolicini rama....sto vise rama, vise background procesa ce ostati u RAMu i zato ce telefon raditi brze kod multitaskinga....

Ne razumijem sto vas smeta free RAM, pa nevazna je ta kolicina, bolje da se koristi....

nisi u pravu kolega,uzmi si LG pa ces vidjeti..

12 godina
Dario7 kaže...

Nakon package disablera sam prezadovoljan radom S6-ice

Nikakve probleme ne vidim sa RAM-ima.

SOT oko 4h, ali najveca prednost mi je ova fora sa brzim punjenjem.

Dosta je pola sata na punjacu i napuni se 60%.

To sam citao neki dan na XDA da preporucuju taj paket i da mobitel drugacije tj puno bolje radi..

11 godina
manipulator kaže...
Mitch kaže...

Ako se dobro sjecam i moj Z3 je imao free cca 800mb pa mu to nije radilo problema u radu.

16 godina
manipulator kaže...
Mitch kaže...

Kolega, imam Nexus 6 i LG G4.

Developer sam, znam barem nesto sitno o tome.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://500px.com/mihovilm
15 godina
neaktivan
manipulator kaže...
Mitch kaže...

Kolega je upravu.

17 godina

Kod mene je G4 imao oko 1.5 gb slobodnog rama

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Nakon boota, S6 ima oko 1150, a G4 1300 MB free  RAMa.

Ovisno o korisniku, probajte vidjeti nakon 48h....stavljam evo 100 kn da ce prosjecni korisnik (3h SOT) imati manje od gige nakon tog perioda...

0 0 hvala 0
17 godina

A ja ti velim da nakon dok sve sjedne na svoje mjesto S6 im slobodno blizu 900mb, G4 400-tinjak mb više..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Kod mene G4 ravno 1010MB...27h uptime, najvise sjeda Facebook

0 0 hvala 0
13 godina

Ono sto zeli reci je: ne daj noobu "memory cleaner"

Kakva je poanta ubijati app ili proces koji ima naredbu da se odma digne ?

Situacija 1: aplikacija ostaje u memoriji, u slucaju manjka memorije(stogod je u LMK naredjeno) on jednostavno ubija app koji se ne koristi dugo i tako u krug, tvoj bitniji app ostaje u memoriji, cached, pozoves ga nazad bez pretjeranog cimanja procesora, samim time i baterije.

Situacija 2: tough boy si i mislis si: "Yeah, idem si stalno cistiti ram", na starijim verzijama ce ovo uzrokovati i launcher redraw pa ce svi plakati: "upomoc, kako rijesiti launcher redraw, weather widget mi se restarta", taj app kojeg prisilno gasimo(najcesce jel ne biramo koji pa sve gasimo) ce se onda restartati trositi cpu power. A ako smo pametni pa ga dodamo na autokill onda ce i on biti jednako tvrdoglav kao i taj memory cleaner i to je ping-pong, ode baterija. 

Android 5.1.1 prilicno solidno barata mamorijom, android M na nexusu ima jos poneku dodadnu mogucnost za baratanje memorijom/appovima

ja

1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Rasho kaže...

kako provjerite to?

Evo link kako da se proveri

http://forum.xda-developers.com/galaxy-s6/general/camera-sensors-isocell-vs-imx240-t3097817

12 godina
bender_007 kaže...

Ono sto zeli reci je: ne daj noobu "memory cleaner"

Kakva je poanta ubijati app ili proces koji ima naredbu da se odma digne ?

Situacija 1: aplikacija ostaje u memoriji, u slucaju manjka memorije(stogod je u LMK naredjeno) on jednostavno ubija app koji se ne koristi dugo i tako u krug, tvoj bitniji app ostaje u memoriji, cached, pozoves ga nazad bez pretjeranog cimanja procesora, samim time i baterije.

Situacija 2: tough boy si i mislis si: "Yeah, idem si stalno cistiti ram", na starijim verzijama ce ovo uzrokovati i launcher redraw pa ce svi plakati: "upomoc, kako rijesiti launcher redraw, weather widget mi se restarta", taj app kojeg prisilno gasimo(najcesce jel ne biramo koji pa sve gasimo) ce se onda restartati trositi cpu power. A ako smo pametni pa ga dodamo na autokill onda ce i on biti jednako tvrdoglav kao i taj memory cleaner i to je ping-pong, ode baterija. 

Android 5.1.1 prilicno solidno barata mamorijom, android M na nexusu ima jos poneku dodadnu mogucnost za baratanje memorijom/appovima

Svaki korisnik koji koristi Clean Master,task killer ili slican program za oslobadjanje rama i tweakanje memorije je noob.Te aplikacije stete mobitelu i imalo tko se kuzi zna to..

Mi malo napredniji koji rootamo mobitel pa instaliramo xposed,Disable service i power nap,to je nesto drugo..Preko njih se disejbla blotware,aplikacije i njihovi procesi koje ne trebamo i ne koristimo..

Sa tim tweakanjem ja redovito na svom LG G3 bijem 4:30 SOT,  ali heavy usage,tj screen mi bude do 70% usage.

13 godina

Sto se tice disable service i totalnog uklanjanja ili onesposobljavanja "servisa" i appova tu se slazem. 

Stvar je sto vecina usporedjuje komp i android smartphone pa si otezavaju :)

ja

1 0 hvala 0
11 godina
Mitch kaže...

ista stvar kod windowsa na kompu. kada sam imao 4GB rama identični programi su koristili samo 2GB, sada kada imam 8GB, sada se koristi 4GB, ali s obzirom da više toga radi u pozadini, sve je brže.

Na note 3 kojeg imam, redovno je zauzeto 2GB rama, ali kada upalim bitne aplikacije da se vrte u pozadini (imenik, poruke, kamera i slično) one se otvaraju ekspresno brzo.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice