Samsung Galaxy S6 / S6E - Rasprava

poruka: 5.676
|
čitano: 1.116.892
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Samsung Galaxy S6-Rasprava

Evo igrao sam se malo sa S6 i S6 Edge, iako sam HTC fan, ovi uređaji su brutala, sve je odlicno, od kamere do kvalitete izrade, Edge mi je bolji nego na slikama i iako se ocekuje da ce biti skuplji od prethodnika, mislim da ce ostvariti veliki uspjeh.

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.4.2015 11:59 (Dante05).

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Samsung Galaxy S6-Rasprava
Edge je stvarno super telefon.

Eh da su bar izdali GPE verziju
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://500px.com/mihovilm
13 godina

Šta će ti edgeovi na GPE? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Pa GPE + Edge API :D

A i Cyanogen je vjerojatno već u beta fazi sa svojim APIjem tako da je svejedno.

Touchwiz organski ne podnosim, plavo i zeleno bljak
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://500px.com/mihovilm
13 godina

A ne volim ga ni ja, dapače gadi mi se u mnogim aspektima i zaostao je naspram ostalih launchera, ali ove fore sa rubovima integrirane u tw su mi kul

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
17 godina
neaktivan

A vi izloženi u HT-a ugrijani vrući skoro kao vatrostalna zdjela, doduše takav i je dizajn S6-ice.

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Ovo je očito neki troll kojem je samo cilj osramotiti Samsung. To mogu i ja, upalit 4G i igrat recimo Modern Combat online na full brightnessu. I otic ce svaka baterija tako. Ovo sigurno nije od normalnog korištenja

13 godina
neaktivan

Taj lik je troll., a i ti se nemoj trudit.

Ima pun k.. recenzija u kojem se vidi trajanje baterije tako da ovakve trollove nitko ne doživljava

13 godina

Za displej 2560*1440 reze, 2550 mAh baterije, pokreni bilo kakvu zahtjevniju 3d igru i pojesce bateriju. Sve i jedan ce potrositi tog kapaciteta 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
12 godina

Ne mogu skužiti da se netko žali na bateriju a istovremeno uključi Bluetooth, GPS, WiFi, GSM radio i sve drugo što se može uključiti i očekuje dobar životni vijek baterije. Ko da u auto nabiješ klimu na max, voziš u prvoj na 6000 okretaja, upališ sva električna trošila i onda se žališ da ti troši previše. 

jaska jaska jaskaja
Moj PC  
5 1 hvala 0
13 godina

A ne, ja cu smartfon sa QHD ekranom i svim zivim i nezivim opcijama i mogućnostima koristiti samo za pozive... Naravno da se očekuje da se sve to koristi i da bude upaljeno. Kupi ferrarija pa vozi samo po gradu 40 na sat i uživaj u maloj potrošnji. Ako uzmem makinu od moba koristit ću ga i očekujem da mi traje. Naravno nisam idiot da sad pogledam sezonu got-a i zalim se kako mi baterija ne može izdržati. 

Mene smeta ta zaluđenost debljinom uređaja. Da je 1mm deblji mogli su staviti bar 2800 mah bateriju

Moj PC  
6 0 hvala 0
12 godina
KRISTIJANJE kaže...

Ne mogu skužiti da se netko žali na bateriju a istovremeno uključi Bluetooth, GPS, WiFi, GSM radio i sve drugo što se može uključiti i očekuje dobar životni vijek baterije. Ko da u auto nabiješ klimu na max, voziš u prvoj na 6000 okretaja, upališ sva električna trošila i onda se žališ da ti troši previše. 

a za sta sluzi smartphone nego za imati to sve uključeno? ljudi kojima to ne treba mogu komotno uzeti dumbphone

uostalom ako od navedenoga nećeš imati upaljen GPS i bluetooth cijelo vrijeme,opet ce ti na malo kojem smartphoneu baterija trajati duze od 1 dana..

13 godina
neaktivan
maks0806 kaže...

A ne, ja cu smartfon sa QHD ekranom i svim zivim i nezivim opcijama i mogućnostima koristiti samo za pozive... Naravno da se očekuje da se sve to koristi i da bude upaljeno. Kupi ferrarija pa vozi samo po gradu 40 na sat i uživaj u maloj potrošnji. Ako uzmem makinu od moba koristit ću ga i očekujem da mi traje. Naravno nisam idiot da sad pogledam sezonu got-a i zalim se kako mi baterija ne može izdržati. 

Mene smeta ta zaluđenost debljinom uređaja. Da je 1mm deblji mogli su staviti bar 2800 mah bateriju

Poanta priče je da kupiš ferrari,ganjaš se, ali se ne žališ da troši puno...jer ako se ganjaš, NORMALNO da će trošit puno...

17 godina
neaktivan
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina

sad ce R36 prosijat razum po tebi!

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Pa zapravo je i dobro rekao. Znas kaj kupujes i kolko kaj trosi. U cem je problem? Ni jedan mob sa ukljucenim svim didjama nece izdrazti duze od dana. Garantiram. Dalje, blutut ne drzis upaljenim ako nemas nista spojeno, ni wifi, ni ista drugo - ako trenutno ne koristis. Pogotovo ako upogonis jednom tjedno ili godisnje. Max svijetlina u zatvorenom prostoru isto. Osim ako je neko corav ili koristi mob kao reflektor. Znam da je najlakse sve popalit jer je problem rucno, pogotovo s izgovorom "kupio sam najskuplji, hocu jos i da mi kuha". Nope, tak stvari ne funkcioniraju. Ponekad moras nesto i sam, kao pomaknut prst.
Steam: ukay1000 Xfire: ukay1000 LoL: Cquencer Molten WoW Warsong: Steelrock (ally)
12 godina

Sta pricas ti? Imam upaljeno sve osim bluetotha a svijetlinu drzim od pola do max ovisi o situaciji uglavnom na pola mi je samo kad sam doma. Znaci wifi i mobilni internet ne gasim nikad mob se sam salta i izdrzi od budenja do spavanja a koristim ga dosta. Covjece pa tko normalan dnevno bulji u telefon 4-5 sati? To sto vi igrate igrice na telefonima je vasa stvar. 

Imam iphone 5s koji nije bas poznat po bateriji i rekao bi da sam malo vise od prosjecnog korisnika pa izdura svaki dan.

imam i sluzbeni m8 koji zvoni od 8-16h i dva mail racuna na njemu pa isto izdrzi.

1 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

ja sam svoj note edge dao na servis zbog fokusa kamere... čim ga poprave ide na prodaju i onda možda s6 edge uzmem

No pain no gain
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ja sam jučer želio pogledati koji model u T-Com centru u Karlovcu, i vidio sam suhu figu!!!! 

Pitam jednu ženu koja tamo radi, imaju li mi pokazati, ona mi je odgovorila da nemaju, a ja opet pitam a kada će imati, kaže ona potkraj mjeseca!!!! 

Ovi mobiteli, bez obzira koliko koštali su TOP ponuda Samsunga, i stvarno mi nije jasno zašto ih nema u svim centrima?! 

Biti će da je u svijetu podosta velika potražnja, a ja ću morati skoknuti do Zagreba pogledati ako želim vidjeti ih. 

ATJ Lučko
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
chaselol kaže...

Za displej 2560*1440 reze, 2550 mAh baterije, pokreni bilo kakvu zahtjevniju 3d igru i pojesce bateriju. Sve i jedan ce potrositi tog kapaciteta 

Ma jasno, išli su na stanjivanje uređaja i morali su neke kompromise napraviti. Koliko će im se isplatiti pokazati će uskoro user reviewi kada krene prodaja 10.04.. 

Primjera radi, iP6 je radio isti kompromis no s obzirom na iOS i 720p ekran, ta se baterija od samo 1860 mAh ponaša odlično. Sad treba vidit kako će u S6 biti. 

KRISTIJANJE kaže...

Nema potrebe pretjerivat sa uključenim uslugama ako ih ne koristiš samo da ti budu uključene. Pogotovo Googleove usluge razno raznee koje su ogroman battery drain, ali GSP/WiFi/BT ionako skoro pa ništa ne koriste bateriju ako se ne koriste aktivno. Tako, to je personal usage, pa nitko neće imati iste rezultate. 

ATJLučko kaže...

Ja sam jučer želio pogledati koji model u T-Com centru u Karlovcu, i vidio sam suhu figu!!!! 

Pitam jednu ženu koja tamo radi, imaju li mi pokazati, ona mi je odgovorila da nemaju, a ja opet pitam a kada će imati, kaže ona potkraj mjeseca!!!! 

Ovi mobiteli, bez obzira koliko koštali su TOP ponuda Samsunga, i stvarno mi nije jasno zašto ih nema u svim centrima?! 

Biti će da je u svijetu podosta velika potražnja, a ja ću morati skoknuti do Zagreba pogledati ako želim vidjeti ih. 

Stoji na njihovim stranicama gdje je dostupan. Čak i u cilom Splitu je samou jednom centru dostupan za vidit. 

ptspclan.com | visit us ^^
16 godina

Imao sam se priliku malo duže igrat sa S6E jučer u TComa u Splitu. 

Kvaliteta izrade je odlična, ali je meni totalno ne ergonomski uređaj. Jednostavno je preoštar, tako to je po meni velika mana. Čak mi je S6 puno ugodniji, ali je predebel na rubovima.  

Stražnja kamera je odlična, no to i nije neka novost, dok je prednja po meni jako loša, čak i lošija od 5MPx na HTC One M8 s kojom ni ja nisam zadovoljan, no dobro. 

Reprodukcija zvuka, naravno, u odnosu na M8 je znatno lošija, u rangu iP6, no dobro. Više me smeta što je stavljena na dno kučišta, što je po meni gore nego da je na stražnjem poklopcu. Bilo što da radiš, igraš, gledaš video, u 50% slučajeva ćeš sa rukom prekriti taj zvučnik. 

Dizajn, pa tako tako. Sprijeda je to meni kao i svaki drugi Samsung, no to je njihov potpis, tako nije problem. Kamera je previše izbačena, no nije to nešto što opet toliko smeta. Kada se samo sjetim koliko su ljudi hejtali iP6 jer ima protrudiranu kameru, a to se sa ovom na S6 ne može niti mjeriti. EDGE mi nije neki hit. Em smanjuje ekran, em se čudno presijava pod određenim kutevima. Možda ako dobije dodatne feature bude više iskoristiv, a ovako je samo nepotreban gimmick po meni koji je utjecao na cijenu uređaja, a ne donosi tolike prednosti, dapače, po meni ih ne donosi uopće. 

E sada, vezano za TW, uf... Ako je to reducirani TW, onda je to užas. Na 32 GB verziji (slika u prilogu) samo System Appova ima 15.3 GB!!! Još na to ide 2-3 GB raznih aplikacija koje su instalirane. Tako, realno, ostaje oko 10-12 GB prostotra za vlastite potrebe, što nikako nije pohvalno. Meni sve skupa TW je najnegativniji dio S6. 

Istina, nakon 2 min snimanja 4K videa, područje ispod kamere se strašno zagrije, no nisam primjetio da utječe na performanse snimanja. Bijeli model je super, jer se otisci prstiju skoro pa i ne vide na stražnjoj strani. Crni je bože sačuvaj :) kao stakleni stol. Uređaj mi ne ostavlja toliki permium feel u ruci, ali je i dalje bar 50% bolji od S3/4/5 koji su bili živi plastfest. 

Vezano za display, kada u opcijama se stavi Adaptive display, meni je to oku nekako najugodnije i najbliže IPS-u. Slike koje slikam sa S6E mi bolje izgledaju na ekranu od M8 nego na samom S6E. Prikaz boja na S6E mi je pretjeran, no slike su odlične. Pro mod na kameri je OK, ali nema ekspozicije za namještat, kao ni sharpnessa, tako mi je tu HTCova opcija puno bolja i možeš se više igrat s njom. Bokeh efekti rade ok. 

Evo, ovdje ima par slika sa prednje i stražnje kamere. Kao i SS sa postavkama oko zauzete memorije i displaya. Za EDGE premalo ima opcija na žalost. Samo za kontakte i svjetla, što i nije nešto extra. 

https://www.dropbox.com/sh/ubxjkg4uaclme5o/AAD5fmOh6azGV-VPHGZnZbkea?dl=0 

storage storage
apps apps
display display
power? power?
FFC FFC
RFC RFC
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina

vezano uz potrosnju memorije: http://blog.gsmarena.com/32gb-samsung-galaxy-s6-23gb-user-available/ bit ce da je izlozbeni primjerak u t-centru na nekom starijem softveru ili jednostanvo izmrcvaren

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
sardax kaže...

Imao sam se priliku malo duže igrat sa S6E jučer u TComa u Splitu. 

Kvaliteta izrade je odlična, ali je meni totalno ne ergonomski uređaj. Jednostavno je preoštar, tako to je po meni velika mana. Čak mi je S6 puno ugodniji, ali je predebel na rubovima.  

Stražnja kamera je odlična, no to i nije neka novost, dok je prednja po meni jako loša, čak i lošija od 5MPx na HTC One M8 s kojom ni ja nisam zadovoljan, no dobro. 

Reprodukcija zvuka, naravno, u odnosu na M8 je znatno lošija, u rangu iP6, no dobro. Više me smeta što je stavljena na dno kučišta, što je po meni gore nego da je na stražnjem poklopcu. Bilo što da radiš, igraš, gledaš video, u 50% slučajeva ćeš sa rukom prekriti taj zvučnik. 

Dizajn, pa tako tako. Sprijeda je to meni kao i svaki drugi Samsung, no to je njihov potpis, tako nije problem. Kamera je previše izbačena, no nije to nešto što opet toliko smeta. Kada se samo sjetim koliko su ljudi hejtali iP6 jer ima protrudiranu kameru, a to se sa ovom na S6 ne može niti mjeriti. EDGE mi nije neki hit. Em smanjuje ekran, em se čudno presijava pod određenim kutevima. Možda ako dobije dodatne feature bude više iskoristiv, a ovako je samo nepotreban gimmick po meni koji je utjecao na cijenu uređaja, a ne donosi tolike prednosti, dapače, po meni ih ne donosi uopće. 

E sada, vezano za TW, uf... Ako je to reducirani TW, onda je to užas. Na 32 GB verziji (slika u prilogu) samo System Appova ima 15.3 GB!!! Još na to ide 2-3 GB raznih aplikacija koje su instalirane. Tako, realno, ostaje oko 10-12 GB prostotra za vlastite potrebe, što nikako nije pohvalno. Meni sve skupa TW je najnegativniji dio S6. 

Istina, nakon 2 min snimanja 4K videa, područje ispod kamere se strašno zagrije, no nisam primjetio da utječe na performanse snimanja. Bijeli model je super, jer se otisci prstiju skoro pa i ne vide na stražnjoj strani. Crni je bože sačuvaj :) kao stakleni stol. Uređaj mi ne ostavlja toliki permium feel u ruci, ali je i dalje bar 50% bolji od S3/4/5 koji su bili živi plastfest. 

Vezano za display, kada u opcijama se stavi Adaptive display, meni je to oku nekako najugodnije i najbliže IPS-u. Slike koje slikam sa S6E mi bolje izgledaju na ekranu od M8 nego na samom S6E. Prikaz boja na S6E mi je pretjeran, no slike su odlične. Pro mod na kameri je OK, ali nema ekspozicije za namještat, kao ni sharpnessa, tako mi je tu HTCova opcija puno bolja i možeš se više igrat s njom. Bokeh efekti rade ok. 

Evo, ovdje ima par slika sa prednje i stražnje kamere. Kao i SS sa postavkama oko zauzete memorije i displaya. Za EDGE premalo ima opcija na žalost. Samo za kontakte i svjetla, što i nije nešto extra. 

https://www.dropbox.com/sh/ubxjkg4uaclme5o/AAD5fmOh6azGV-VPHGZnZbkea?dl=0 

1. Dizajn - tvoj subjektivan dojam...

2. Prednja kamera - ako je prednja kamera bolja na M8 nego na S6 ja ti dajem svoj G3 i kupujem M8. Ja sam slikao s prednjom i bolje je nego na mome G3

3. TW - ostaje oko 23GB free, ovih 15GB - očito su oni tamo na njega sve i svašta instalirali. Nema šanse da na mobu od 32gb imaš slobodno 15b ili čak 12Gb.

TW je napokon fluidan...

4. Slažem se da se otisci prstiju vide na crnom.

5. Ekran - nisam izbirljiv. Svaki če dati vrhunsku sliku.

14 godina
gsmarena testirala prodajnu verziju i baterija je osjetno bolja. i performanse nešto bolje

http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_s6-review-1227p3.php
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Evo i domaće recenzije: http://mob.hr/samsung-galaxy-s6-recenzija/

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Dal se zna tocno ili priblizno kolko traje baterija na s6 i na edge-u?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

ko  na svim drugim mobitelima..

1 dan jačeg,možda 2 dana slabijeg korištenja..

nema tu neke prevelike mudrosti

0 0 hvala 0
16 godina
Prije jedan dan umjerenog, a malo vise od pola dana jaceg koristenjam.
10 godina
neaktivan
sardax kaže...
Prije jedan dan umjerenog, a malo vise od pola dana jaceg koristenjam.

Je da ono, najbolje da si reko da će 2 sata izdržat baterija...

Čitav dan bi bez problema trebao izdržati, osim ako ga baš ne masakriraš.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice