Samsung Galaxy S6 / S6E - Rasprava

poruka: 5.676
|
čitano: 1.069.498
|
moderatori: XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Samsung Galaxy S6-Rasprava
KRISTIJANJE kaže...
Hann kaže...
KRISTIJANJE kaže...

ALO LJUDI. Ovaj thread nije komentar članka već otvorena rasprava za S6. Molim sve trolere koji su ovdje došli lupati thumb downove i koji namjeravaju flejmati neka lijepo promijene adresu. Imam namjeru kupiti ovaj uređaj i nije potrebno da ova tema bude spamana ljubomornom malom djecom koja vode tuđe brige. Ovdje bi se trebala izmjenjivati iskustva ljudi koji imaju namjeru posjedovati ovaj telefon. Ostali otvorite neku drugu temu i tamo rješavajte svoje frustracije.

Evo ti definicija rijeci 'forum':

http://www.thefreedictionary.com/forum

Sad se slobodno zatvori u svoja 4 zida i radi sta te volja. Nitko ovdje jos uvijek nema S6, komentira se ono sto se procita/vidi. Naravno da nisu svi odusevljeni, kao sto je normalno i da neki jesu.

E sad, ako zelis samo ljubljenje svog prekrasnog uredjaja, onda odes na sammobile ili neki slican portal. Ovdje ce naravno biti i pljuvanja, a ako te to smeta, odlogiras se i miran si :)

Aj molim te, pratim teme za SGS1, Note2, Note4, iP6 i nijedna ni približno nije spamana kao ova. Ponavljam OVO NIJE KOMENTAR ČLANKA. Vidim da je tema otvorena prerano jer ćemo sad imati 10000 postova nepametnog drobljenja dok uređaj ne izađe. Zaboga, netko napiše da mu je uređaj lijep i odmah 10 td. No to više govori o nama samima nego o uređaju. 

Povlačim rečeno uz ispirku. Sad sam bio na temi HTC M9 i jedanko je "kvalitetna" kao ova. Izgleda da treba čekati da uređaj izađe jer trenutno ne postoji mjesto na internetu gdje se može kvalitetno raspravljati o ovim uređajima. Sve se svodi na omalovažavanje. Doduše i na stranim portalima nije drukčije. Šteta. 

On topic: Izgleda da je najveća prednost S6 što nema S810 soc. Evo baš čitam da ni HTC (nažalost) nije uspio rješiti problem pregrijavanja. 

http://www.phonearena.com/news/HTC-One-M9-powered-by-the-64-bit-Snapdragon-810-produces-overheating-warning-on-AnTuTu_id66795

btw: jel tko zna kad bi mogli očekivati S6 u tele 2 i po kojoj cijeni?

jaska jaska jaskaja
14 godina
Samsung Galaxy S6-Rasprava

Specifikacije su ok,izgled mi baca na HTC-ove flagshipove,TouchWiz mi je generalno ružan odkad se pojavio na Androidima,

no opet,95% factory launchera mi loše izgledaju.

Sad gledam,mobitel koji želim uzeti idući je ovaj,Xiaomi Note Pro,mi se čini slični specki,veći ekran,

no ipak je to MIUI,i duplo jeftiniji,iako nema backend tipke kao G2/G3 

EUNE: 321Zdravko
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
KRISTIJANJE kaže...
KRISTIJANJE kaže...
Hann kaže...
KRISTIJANJE kaže...

ALO LJUDI. Ovaj thread nije komentar članka već otvorena rasprava za S6. Molim sve trolere koji su ovdje došli lupati thumb downove i koji namjeravaju flejmati neka lijepo promijene adresu. Imam namjeru kupiti ovaj uređaj i nije potrebno da ova tema bude spamana ljubomornom malom djecom koja vode tuđe brige. Ovdje bi se trebala izmjenjivati iskustva ljudi koji imaju namjeru posjedovati ovaj telefon. Ostali otvorite neku drugu temu i tamo rješavajte svoje frustracije.

Evo ti definicija rijeci 'forum':

http://www.thefreedictionary.com/forum

Sad se slobodno zatvori u svoja 4 zida i radi sta te volja. Nitko ovdje jos uvijek nema S6, komentira se ono sto se procita/vidi. Naravno da nisu svi odusevljeni, kao sto je normalno i da neki jesu.

E sad, ako zelis samo ljubljenje svog prekrasnog uredjaja, onda odes na sammobile ili neki slican portal. Ovdje ce naravno biti i pljuvanja, a ako te to smeta, odlogiras se i miran si :)

Aj molim te, pratim teme za SGS1, Note2, Note4, iP6 i nijedna ni približno nije spamana kao ova. Ponavljam OVO NIJE KOMENTAR ČLANKA. Vidim da je tema otvorena prerano jer ćemo sad imati 10000 postova nepametnog drobljenja dok uređaj ne izađe. Zaboga, netko napiše da mu je uređaj lijep i odmah 10 td. No to više govori o nama samima nego o uređaju. 

Povlačim rečeno uz ispirku. Sad sam bio na temi HTC M9 i jedanko je "kvalitetna" kao ova. Izgleda da treba čekati da uređaj izađe jer trenutno ne postoji mjesto na internetu gdje se može kvalitetno raspravljati o ovim uređajima. Sve se svodi na omalovažavanje. Doduše i na stranim portalima nije drukčije. Šteta. 

On topic: Izgleda da je najveća prednost S6 što nema S810 soc. Evo baš čitam da ni HTC (nažalost) nije uspio rješiti problem pregrijavanja. 

http://www.phonearena.com/news/HTC-One-M9-powered-by-the-64-bit-Snapdragon-810-produces-overheating-warning-on-AnTuTu_id66795

btw: jel tko zna kad bi mogli očekivati S6 u tele 2 i po kojoj cijeni?

U tele 2 možda dođe oko 6-tog ili 7-tog mjeseca 

15 godina
@KRISTIJANJE: Ta vijest je glupost, što su već svi potvrdili. Pa telefon je na punjaču. Ne radi se Antutu sa punjačem, upravi radi dodatnog pregrijavanja. I Phonearena si svašta dopušta, a navodno su ok site?!
ptspclan.com | visit us ^^
12 godina
sardax kaže...
@KRISTIJANJE: Ta vijest je glupost, što su već svi potvrdili. Pa telefon je na punjaču. Ne radi se Antutu sa punjačem, upravi radi dodatnog pregrijavanja. I Phonearena si svašta dopušta, a navodno su ok site?!

Nisam znao za tu foru s punjačem. Baš ću popodne na svom odvrtiti dva tri testa zaredom na punjaču pa ću vidjet hoće li mi istu poruku javiti. A phonearena mi se čini da u zadnje vrijeme ima puno plaćenih članaka iz svih tabora. 

jaska jaska jaskaja
15 godina
Punjač ti dodatno grije bateriju i kućište, a kad se benchmarkom optereti, ona se troši više nego uobičajeno i vuče više struje na punjaču.
13 godina
neaktivan
KRISTIJANJE kaže...
sardax kaže...

Nisam znao za tu foru s punjačem. Baš ću popodne na svom odvrtiti dva tri testa zaredom na punjaču pa ću vidjet hoće li mi istu poruku javiti. A phonearena mi se čini da u zadnje vrijeme ima puno plaćenih članaka iz svih tabora. 

Sam procesor 810 je promašen i to se pokazalo prije predstavljanja Flex 2 i ostalih modela koji ga imaju. Pričalo se o problemima pregrijavanja prije pola godine i obečali su da će navedeno riješit. Očito nisu.

Evo sad sam na G3 koji je na punjaču zavrtio 4 puta Antutu i nije ništa pisalo. Je malo topliji ali niša ekstremno.

Nadam se da će G4 biti na nekom drugom procesoru a ne na 810...

9 godina
neaktivan
R36 kaže...
KRISTIJANJE kaže...
sardax kaže...

Sam procesor 810 je promašen i to se pokazalo prije predstavljanja Flex 2 i ostalih modela koji ga imaju. Pričalo se o problemima pregrijavanja prije pola godine i obečali su da će navedeno riješit. Očito nisu.

Evo sad sam na G3 koji je na punjaču zavrtio 4 puta Antutu i nije ništa pisalo. Je malo topliji ali niša ekstremno.

Pa to što Flex 2 šteka ne znači da je S810 loš, nego da vjerojatno LG nije napravio softver kak spada. Jer koliko sam vidio, na M9 sve radi kako bi i trebalo. Glupo je sad govoriti nešto, treba pričekati prve prave recenzije i korisnička iskustva. Evo, čak ima nešto i za ljubitelje brojka, Flex 2 na Antutuu nemože preći ni 50k, dok M9, sa identinčnim hardverom, dolazi skoro do 60k. Moj jedini zaključak je da softver od Flex 2 nije napravljen kak spada...

13 godina
neaktivan
markom63 kaže...
R36 kaže...
KRISTIJANJE kaže...
sardax kaže...

Pa to što Flex 2 šteka ne znači da je S810 loš, nego da vjerojatno LG nije napravio softver kak spada. Jer koliko sam vidio, na M9 sve radi kako bi i trebalo. Glupo je sad govoriti nešto, treba pričekati prve prave recenzije i korisnička iskustva. Evo, čak ima nešto i za ljubitelje brojka, Flex 2 na Antutuu nemože preći ni 50k, dok M9, sa identinčnim hardverom, dolazi skoro do 60k. Moj jedini zaključak je da softver od Flex 2 nije napravljen kak spada...

Koliko znam LG je rekao da će popravit problem pregrijavanja kad mobitel službeno krene u prodaju.

Ja sad ne govorim o proizvođačima nego o Snapdragonu kao kompaniji koja nije 810 napravila kako spada. Zadnji procesor koji je valjao je bio 800 na G2.

801 je izbačen isto nabrzaka. Prilikom prestavljanja top modela za 2014 godinu svi si se nadali 805.,a ono oni stavili 801. 805 je samo u Notu 4 i ćini mi se da ih nema puno., koliko vidim i dalje prevladava Exynos u Notu 4.

Sad izbacuju 810 o kojem se već priča oko godinu, godinu i pol ali oćito da su ga pokušali poboljšat ali na 20nm arhitekturi ne ide bolje od ovoga što je.

Samsung je uoćio da se ne može pouzdat u Snapdragon i krenuo je poboljšat proizvodnju svojih procesora što im je i uspjelo. LG isto kreće s svojim NUCLUN 8- jezgrenim procesorom ali za slabije uređaje. Očito ako hoćeš uspijet moraš imat pokrivenu proizvodnju svih komponenata...od temelja do krova.

9 godina
neaktivan

Istina, S800 je bio prava zvijer kad je izašao, jednostavno nedodirljiv. Pa čak i sad, godinu dana i pol nakon izlaska (Note 3, G2), može bez problema raditi najkompleksnije radnje i parirati najnovijima i najjačima.

Vidit ćemo kako će se S810 ponašati, ovako na papiru je nešto slabiji od Exynosa. No netrebamo zaboraviti- hardver bez softvera je mrtav stroj

0 0 hvala 0
15 godina
@R36, Apple ne proizvodi ništa, a opet .... Pregrijavanje je G3 pokušao riješiti sa raznim alarmima i ograničenjima tipa dužine snimanja videoa u 4K ili ne mogućnosti povećanja brightnesa, što nije rješenje. Taktovi procesora su jako važni i kako ih iskoristiti. M8 radi savršeno i u power saver modu, a tu su taktovi 50% manji, a da to napraviš na S5 ili G3, umirao bi :) Z3 radi osjetno sporije u stamini. Hladjenje plastikom ili staklom se ne može mjeriti s aluminijem, ali to valjda ne treba objašnjavatii. Exynos je sigurno odličan čip i sad samo treba viditi kako će utjecat na bateriju sa QHDom.
12 godina

Đabe im to kad im sučelje izgleda ko slikovnica za dečicu i šteka xD

Mogli su staviti 1nm proces i dalje ce radit lošije od konkurencije

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.3.2015 11:43 (maks0806).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Da, to je i moja najveća zamjerka. TW je jednostavno najlošiji UI na tržištu.
13 godina
odjavljen
sardax kaže...
@R36, Apple ne proizvodi ništa, a opet .... Pregrijavanje je G3 pokušao riješiti sa raznim alarmima i ograničenjima tipa dužine snimanja videoa u 4K ili ne mogućnosti povećanja brightnesa, što nije rješenje. Taktovi procesora su jako važni i kako ih iskoristiti. M8 radi savršeno i u power saver modu, a tu su taktovi 50% manji, a da to napraviš na S5 ili G3, umirao bi :) Z3 radi osjetno sporije u stamini. Hladjenje plastikom ili staklom se ne može mjeriti s aluminijem, ali to valjda ne treba objašnjavatii. Exynos je sigurno odličan čip i sad samo treba viditi kako će utjecat na bateriju sa QHDom.

Nije istina. Staminu kad uključiš radi jednako, ali imaš pod opciju na Stamini da smanjiš takt procesora, koja ti ne treba, jer i bez toga Stamina dosta izvuče

15 godina
Pa mislio sam sa smanjenim taktom. Radi lipo, ali trza na dosta stvari.
13 godina
odjavljen
sardax kaže...
Pa mislio sam sa smanjenim taktom. Radi lipo, ali trza na dosta stvari.

Ma dobro, meni je Stamina upaljena ali bez smanjenog takta i baterija rastura.. Al lagano smo off topic

Što se tiče samog S6 uređaja, meni je ogavan, dizajn mi je 0 bodova, Touchwizz mi se ne sviđa, em je spor, em izgleda kao slikovnica. Plus AMOLED zaslon i dobijete ultra crtić experience. Ali čekat ću dojmove korisnika, antutu me ne zanima, džaba i 10000000 bodova ako radi lošije od konkurencije

15 godina
Amoled na FHD je meni loš, dok na Note4 je predivan, upravo radi manjka subpixela na AMOLEDu, a to veća gustoća pokriva bolje. Prezasićenost meni osobno smeta, ali razumim da ima puno ljudi kojima to odgovara. Treba sačekat finalne verzije za ocijenit sve stvari. Budemo vidili.
12 godina

Meni se osobno ovaj novi s6 ne sviđa nimalo. Edge verzija mi je stvarno kul,ali touchwiz ne mogu podnijeti. Svaki samsung radi osjetno tromije od mobitela ostalih proizvođača, a tek nakon tjedan dana korištenja što bude jao!

Sviđa mi se što su napokon odabir materijala poboljšali. Makar dizajn mi je li-la zbog dosadne prednje strane (ako su već dizajnirali from ground up, mogli su to ruglo od home tipke maknuti i staviti onscreen), ali ostalo, makar "inspirirano" drugim proizvođačima izgleda dobro. Micanje sd slota je glupo, kod nas će garant biti samo 32gb model, a ako bude i veći, price premium će biti opak. Imam sd karticu od 64gb tako da mi je micanje sd slota ultraglupo uzevši u obzir da je samsung po tome bio poznat.

Ako sony može uz sd slot biti i vodootporan, a htc na zadnje dve generacije ima sd slot mogao je i samsung. Doslovno poprave najveću zamjerku-dizajn, ali izbace nešto što je uvijek bio jedan od razloga za odabrati samsung pored ostalih.  Qhd ekran je isto svakako nepotreban. Stave manju bateriju od prošlogodišnje i Qhd. Što je nedostajalo ekranu na s5? Apsolutno ništa! Samo i isključivo zbog marketinga će se s6 više zagrijavati i trošiti više baterije. Samo da mogu na plakate staviti QHD i 577ppi. Ja ne sumnjam da će se zbog agresivnog marketinga prodavati najbolje od svih android telefona, ali da li to znači da je najbolji? 

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.3.2015 12:07 (maks0806).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
sardax kaže...

Apple je Apple a sve ostalu su mobiteli., tako da je Apple izuzetak. Apple je svijestan da je Samsung najbolji proizvođač procesora i zato im je tako teško otići od njih bez obzira što bi to najrađe htijeli.

Neću se mješat kako ostali rade., ali s G3 sam ja zadovoljan. Meni je tako i onako ekran na 50% svjetline,a snimanje u 4K ne koristim. Meni su neke ostale stvari bitnije a to LG nudi.

maks0806 kaže...

Đabe im to kad im sučelje izgleda ko slikovnica za dečicu i šteka xD

Mogli su staviti 1nm proces i dalje ce radit lošije od konkurencije

To su kozmetičke zamjerke koje se daju promijenit.Pa imaš Luncher, Tema, možeš mjenjat što te god volja...

TW gledano kozmetički je najmanji problem. Problem je što do sad TW nije bio fluidan, a valjda su navedeno popravili.

12 godina

Da je tako ne bih is*izdio na svakom samsungu. Launcher ne prekrije UI. A rootat ne mogu jer knox poništava jamstvo. Btw ne želim rootat flagship iz 2015. kako bi mi radio fluidno to stvarno očekujem out of the box

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
maks0806 kaže...

Da je tako ne bih is*izdio na svakom samsungu. Launcher ne prekrije UI. A rootat ne mogu jer knox poništava jamstvo. Btw ne želim rootat flagship iz 2015. kako bi mi radio fluidno to stvarno očekujem out of the box

Vjerujem da su UI sredili da bude fluidno...a rootat sam prestao radi, jer nisam primjetio da jeG3 nešto ekstremno brz ako ga se root-a. Sve je to tu negdje.

12 godina

Rootanje radi stavljanja custom roma naravno. Stavio sam i ja stock 4.4.4 na s5 pa je letio. Međutim izgubih jamstvo

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Za što je tebi @R36 dobro da je QHD a ne FHD? U čemu će ti to doći do izražaja?
13 godina
neaktivan

Ja se toplo nadam da su ovo sve laži,jerbo ako je ovo istina,konkurencija je otisla u 3pp u svim parametrima.I šta je najgore na dugo,dugo,dugo razdoblje,nadam se da nisam u pravu.Možda intel iznenadi,ako se ne bu ugrađivao u trabante.Pa note je klasa za sebe sa starijom verzijom soc-a koja razara!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Kak možete reć da je Touchwiz najmanji problem, i da se jednostavno riješi stavljanjem novog launchera? Pa TW je duboko integriran u sustav, pokriva doslovno sve, i zbog njega čak i neki 3rd party appovi štekaju. 

Iskusniji korisnici će reći da je Touchwiz poseban operacijski sustav baziran na Androidu, što je i istina. TW nije samo tema. Ali di bi došli da svaki proizvođač drugačije nazove svoj OS, ljudi bi se pogubili u svemu

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.3.2015 12:51 (markom63).

1 1 hvala 0
12 godina

Note 4 je zakon, i to što zna biti trom i nije brz ko htc one ili xperie nadoknađuje korisnim featuresima. Za razliku od s6 ima sd slot i promjenjivu bateriju većeg kapaciteta. Imho note 4 je bolji uređaj od s6.

I taj Qhd na 5.7 inca izgleda maestralno, a plastika iza uopće nije loša dok pruža gore navedene pogodnosti. Ali opet zbog touchwiza radi tromo. Recent apps nekad treba 2 sekunde da se upali. Ulaženje i izlaženje iz appova je sporije od htc one m7 (Njih sam uspoređivao kad sam imao note). Dobri su to uređaji i imat će svoju publiku, ali meni je puno bitnije dami sve radi brzo i instantno nego da imam feature koje neću koristiti a utječu na rad mobitela

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
maks0806 kaže...

Note 4 je zakon, i to što zna biti trom i nije brz ko htc one ili xperie nadoknađuje korisnim featuresima. Za razliku od s6 ima sd slot i promjenjivu bateriju većeg kapaciteta. Imho note 4 je bolji uređaj od s6.

I taj Qhd na 5.7 inca izgleda maestralno, a plastika iza uopće nije loša dok pruža gore navedene pogodnosti. Ali opet zbog touchwiza radi tromo. Recent apps nekad treba 2 sekunde da se upali. Ulaženje i izlaženje iz appova je sporije od htc one m7 (Njih sam uspoređivao kad sam imao note). Dobri su to uređaji i imat će svoju publiku, ali meni je puno bitnije dami sve radi brzo i instantno nego da imam feature koje neću koristiti a utječu na rad mobitela

Ne moj me hebat radi ko avion,nemoj da crtan da sniman,jerbo praksa je.......

12 godina

Imo, koristio, prodo. Radi dobro za samsung, radi lošije od sony i htc mobitela

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
maks0806 kaže...

Imo, koristio, prodo. Radi dobro za samsung, radi lošije od sony i htc mobitela

Radi bolje od obadava ta govneta imao ih i prodo!!

12 godina

Nope ne radi xD

Nije uopce tema note 4 vs svijet, ali itko imalo realan neće reći da ijedan samsung mob radi brže od sony i htc flagshipa. A prije notea si s5 imao tako da mi niji vjerodostojan baš

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice