Samsung Galaxy S5 - rasprava

poruka: 2.636
|
čitano: 689.966
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Samsung Galaxy S5 - rasprava
nex987 kaže...

Na kraju sam popizdio i root-o S5 uz pomoć ovog 

, ebeš mobitel s SD karticom od 64 GB kad ni jedna aplikacija nemože ništa, pogledam epizodu serije u MX Playeru i nemogu je obrisati iz aplikacije nego moram ići preko sistemskog file explorera, nemogu s ES File explorerom prebaciti fajlove s kućne mreže direkt na SD karticu e da nebi. 

Root, instalirao NextApp SDFix i sve aplikacije rade što im kažem.

Music Tagger skenira sav mp3 što imam i ispravlja ID3 tagove.

Lapse it snima Full HD slike na karticu a ne na mob itd... I naravno Lucky Patcher uklanja sve reklame iz aplikacija.

Knox je okinuo ali eto nadam se da neću imati problema s softwareom.

pa i mob snima FHD slike na sd karticu ako podesiš da sprema na sd karticu...!?

napokon dočekao DNF i Diablo 3
14 godina
neaktivan

da, ali iz kojih aplikacija

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
nex987 kaže...

da, ali iz kojih aplikacija

pa kamere

ok, skužio sam na kaj misliš, iako do sada nisam obraćao na to uopće pozornost...

napokon dočekao DNF i Diablo 3
16 godina

Stavio UK BOC7 verziju lollipopa i sad to radi uredno i fluidno.

Ono gdje se najviše vidi napredak u odnosu na vipov BNL9 je multitasking, koji sad radi instant i uredno.

Ono što mi se zasad čini, mislim da je wifi signal na ovome mrvicu slabiji u zabačenijim djelovima.

Što se baterije tiče, tu nisam primjetio zasad nekakvu razliku.

I da, kao što se već spominjalo, ovdje je opcija bez zvuka prisutna.

Također je i potrošnja baterije vračena odmah na ulazak u bateriju.

Sve u svemu, nakon 3 dana na ovome, razlika u odnosu na BNL9 je itekako primjetna u radu.

Naravno, nakon prelaska na BOC7, napravljen je factory reset.

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.3.2015 10:51 (zabranjeniples).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
zabranjeniples kaže...

Stavio UK BOC7 verziju lollipopa i sad to radi uredno i fluidno.

Ono gdje se najviše vidi napredak u odnosu na vipov BNL9 je multitasking, koji sad radi instant i uredno.

Ono što mi se zasad čini, mislim da je wifi signal na ovome mrvicu slabiji u zabačenijim djelovima.

Što se baterije tiče, tu nisam primjetio zasad nekakvu razliku.

I da, kao što se već spominjalo, ovdje je opcija bez zvuka prisutna.

Također je i potrošnja baterije vračena odmah na ulazak u bateriju.

Sve u svemu, nakon 3 dana na ovome, razlika u odnosu na BNL9 je itekako primjetna u radu.

Naravno, nakon prelaska na BOC7, napravljen je factory reset.

Imaš link za taj UK BOC7 verziju lollipopa da ga skinem...

16 godina
R36 kaže...

Imaš link za taj UK BOC7 verziju lollipopa da ga skinem...

Sammobile

Moram priznat da se i baterija čini poboljšana u ovoj verziji.

11 godina
neaktivan

i ja sam stavio prvenstveno radi moda bez zvuka uk boc7 iako mi je predhodni lolipop radio uredno na ovome sam primjetio dosta fluidniji rad bez ikakvih gresaka baterija duze traje usminkan je bas sto nije bilo na predhodnom i uradio sam factory reset poslije stavljanja  boc7

13 godina
neaktivan

Evo dugo je trajalo veselje i zadovoljstvo sa BOC7 cak puna 2 dana

Galaxy S5 5.0 Lollipop

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

neznam što ću ja morati napraviti da mi više ne izbacuje "imenik greška"

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
drazen991 kaže...

Evo dugo je trajalo veselje i zadovoljstvo sa BOC7 cak puna 2 dana

Ma ovo se za cas rijesava... restart i za 5 minuta si opet in

Ja ovaj vikend udaram knox i custom rom.

17 godina

Tko zeli instalirati custom rom, nek preskace CM 12.1
Nije za dnevnu upotrebu. SMSove salje kad mu se hoce, kao i odlazne pozive... rusenja i svasta nesta..
Dok ne bude stabilan, nista.
Ali mi se cini da su popravili svoju kameru.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Se isplati kupit neostecen sa garancijom za 1700kn. Budem pozalio ili imam za te novce nesto bolje ? 

Danilo
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
murkovicdaniel kaže...

Se isplati kupit neostecen sa garancijom za 1700kn. Budem pozalio ili imam za te novce nesto bolje ? 

Za te novce se definitivno isplati, pogotovo ako je u dobrom stanju. 

11 godina

Evo mene nazad na s5.

Stavio boc7, za sada skroz fino, fluidno, bez fc. Za bateriju ne znam jos jer sam ga flasha tek jucer.

vidim da nitko nije portao n4 kameru za s5, ima zato za n3 i s4. Jel probao netko? Najvise mi je interesantna radi slow mo snimanja koje se moze selektivno konteolirat na videu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Pozdrav, 

stavio sam BOC7 sa ovog linka:

http://forum.xda-developers.com/galaxy-s5/development/rom-g900fxxu1bnl9-t2986539

Prvenstveno zbog root-a. KNOX je i dalje 0x0.

Sve radi, brže je. Posebno kamera, galerija i multitasking. 

Jedini problem je što primjećuje da je signal lošiji, posebno na LTE mreži. Stavio sam novi modem. 

Da li je netko isto primjetio da mu je signal lošiji i da li ste stavljali novi modem? 

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Kakao uspijevate rootati telefon a da vam knox ostane 0×0

Moze malo detalja ?

Galaxy S5 5.0 Lollipop

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
drazen991 kaže...

Kakao uspijevate rootati telefon a da vam knox ostane 0×0

Moze malo detalja ?

1) Go to recovery and make "wipe data" and "wipe cache"
2) Go to download mod and flash by Odin stock firmware G900FXXU1ANE2 (mislim da treba wipe data/cache i posle flashanja ako dolazis s lollipopa)
3) Install Towelroot and tick "make it ra1n"
4) Install form google play store Mobile Odin Pro
5) Run Mobile Odin Pro and follow these steps:
-select rom in "OTA / Update ZIP"
-untick "Enable EverRoot"
-choose "After flash" and select "Download Mode"
-tick "Flash firmware"

(tu stavis rom koji hoces a da ga se moze flashati preko mobile odina, svi ti imaju knox 0x0 u opisu)
6) Go to download mod and flash by Odin bootloader BOC7 (position BL) and modem BOC7 (position CP) (ili stariju verziju bootloadera i modema ako flashas stariju verziju rom-a)

13 godina
neaktivan

Dobro sve mi je to jasno....zanima me dali onda imam CWM sa mogucnostima Instal zip from SD card ili njega moram posebno preko odina instalirati

jer sam tako imao slucaj na S4, uredno root prosao sa Towelroot-om ali nisam imao spomenuti CWM pa sam morao preko odina naknadno instalirati njega mislim da je bio Philz

nakon instalacije knox je okinuo

Galaxy S5 5.0 Lollipop

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

da moras naknadno i s tim okidas knox

1 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

bok svima, sorry sto upadam ovako drito u temu ali imo bi jedno pitanje za vas. Stavio sam si na svoj s5 lolipop i nedavno sam skužio kako mi za promet mreže stalno prikazuje H, u vip mreži sam i spaja mi se brzinom 4G al ne piše 4G. nego samo H. kad je riječ o 3G mreži i dalje mi izbacuje H ništa drugo. u postavkama za mrežu stavljeno mi je na LTE/... ali nikad da ugledam da piše 4G. nadam se da ste me skužili kad sam ovak jadno objasnio hahha

na slici vidite gore H i to je tako odavno, nisam ga rooto i ovo je original software nisam nišš mjenjo

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

To ovisi koju tarifu imaš. Ja, recimo, imam S5 i Lollipop, ali imam Savršenu tarifu (VIP) koja nema LTE 4G. 

11 godina
Yoyomo kaže...

bok svima, sorry sto upadam ovako drito u temu ali imo bi jedno pitanje za vas. Stavio sam si na svoj s5 lolipop i nedavno sam skužio kako mi za promet mreže stalno prikazuje H, u vip mreži sam i spaja mi se brzinom 4G al ne piše 4G. nego samo H. kad je riječ o 3G mreži i dalje mi izbacuje H ništa drugo. u postavkama za mrežu stavljeno mi je na LTE/... ali nikad da ugledam da piše 4G. nadam se da ste me skužili kad sam ovak jadno objasnio hahha

na slici vidite gore H i to je tako odavno, nisam ga rooto i ovo je original software nisam nišš mjenjo

čitao sam negdje na internetu da kod nekih modela treba promjeniti APN postavke da radi na 4G mreži (mislim da je za bonbon), nazovi službu za korisnike pa vidi, možda je do mreže ili tih postavki, jer bi moralo raditi na lokaciji kojoj koristiš ako je na kit katu radio normalno

17 godina

Nisam siguran, ali mislim da onda nehvatas 4G signal.
Da hvatas, pisalo  bi ti LTE(ako si na vip stock romu).
mislim da je H+ =3.5G a H=3G

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

E a moj frend ima S5mini i ima mu prikazano 4G isto je Vip i ista tarifa i sve kao i ja. A meni samo prikazuje H i H+ a imam S5

0 0 hvala 0
17 godina

Ako hvata 4G signal, onda ce pisati i na vipu da je 4g.
Ali moras imati upaljenu pod Network mode LTE/WCDMA/GSM opciju, i naravno biti u dometu 4G signala :P

17 godina

Nakon eksperimentiranja s raznim modelima (xperia, lg g3, note 3 itd.) evo me opet "kod kuće". :) Imao sam S5 početkom prošle godine i kad sam ga kupio to je bio prelazak sa S4. Par stvari me je u to vrijeme malo nerviralo tipa veličina jer je bio veći od S4 ali sam nakon igranja sa phabletima shvatio da baš i nije tako velik. :) Bilo je tu i dosta trzanja u početku i baterija baš nešto nije bila sjajna koliko se sjećam... Tako da je relativno brzo otišao u druge ruke.

Vidim da se trajanje baterije nešto popravilo sa novim updateom iako sam čitao da je ljudima trajala dulje na kitkatu. Znači, ove slike su standardno "silovanje" mobitela... tipa instalacija hrpe aplikacija i slično (svjetlina auto 5). Sve u svemu, nakon eksperimentiranja s drugim modelima, skužio sam da S5 zapravo uopće nije loš uređaj. Meni osobno se sviđa oled zaslon i rezolucija je taman. Ove fore sa QHD mislim da su potpuno nepotrebne na novijim modelima. Vjerojatno i imaju utjecaja na trzanja (lg g3). Fizičke tipke su mi također plus. Ne zauzimaju mjesto na zaslonu tako da imam osjećaj da ima više prostora nego na mobitelima sa soft tipkama. E sad... zamjenjiva baterija i sd kartica su nešto što se pokazalo itekako korisno. Pogotovo sam fan zamjenjive baterije. Uzmeš dodatni punjač i bateriju i samo se mijenja baterija. Ne sjećam se kad sam punio mobitel na klasični način kad sam imao note 3 s tom kombinacijom.

Touchwiz ionako odmah zamjenim sa nova launcherom, ali vidim da su i to uglancali. Nema više lagova i trzanja na sve strane kao prvi put kad sam imao S5. Sad to sve puno uglađenije radi. Bilo bi zgodno da su malo ubrzali aplikaciju za pozive i poruke. Tu još uvijek ima malo zastoja... Ali što je tu je.

Ovaj put sam uzeo i Spigen hybrid masku da ne bude kao i uvijek. :) Ali ipak nisam ljubitelj maski pa ću riskirati i ovaj put a to znači da će uskoro biti bye bye očuvani rub prvom prilikom kad ga prijeko pogledam. ;)

Sve u svemu, sad se pitam što sam uopće išao istraživati sve i svašta kad sam i na početku imao sasvim ok uređaj. Samo je trebalo malo strpljenja da sve to dovedu u red što se softvera tiče izgleda. A i Antutu je sad vrhunski ako nekome nešto znači... Mislim da je oko 45k.

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Sil kaže...

Nakon eksperimentiranja s raznim modelima (xperia, lg g3, note 3 itd.) evo me opet "kod kuće". :) Imao sam S5 početkom prošle godine i kad sam ga kupio to je bio prelazak sa S4. Par stvari me je u to vrijeme malo nerviralo tipa veličina jer je bio veći od S4 ali sam nakon igranja sa phabletima shvatio da baš i nije tako velik. :) Bilo je tu i dosta trzanja u početku i baterija baš nešto nije bila sjajna koliko se sjećam... Tako da je relativno brzo otišao u druge ruke.

...

Ja trenutno imam potpuno isto misljenje.

Kupio sam S5 prosle godine i brzo sam ga zamjenio za Note 3, One M7, pa G3 i nakraju Z3 Compact i nakon svih tih uređaja meni je S5 nekako najkompletniji.

Istina, znao bi ponekad zatrzati ili bi mi neka aplikacija trosila bateriju, ali sve u svemu na S5 sam sa svime zadovoljan. 

Koristenje fingerprint scannera nakon nekog vremena sam usavrsio i dogodi se mozda da jednom u 10 pokusaja ne prepozna prst, s time da jos imam tempered glass na ekranu koji je podosta debeo.

Baterija je sasvim okej da prezivi cijeli dan mucenja. Moj prosjek je oko 4-5h SOT-a sto je po meni super.

Prednja kamera je sasvim solidna. Preko dana radi odlicne fotke jedino u tamnim prostorijama slika ispadne malo mutnije. 

Ali zato sam sa straznjom kamerom odusevljen, preciznije, sa HDR mode-om. Do sada nisam naisao niti na jedan mobitel koji radi tako dobre fotke po danu na otvorenom, jednostavno sam odusevljen.

I jos k tome, koliko god je galerija ponekad spora, opet mi je nekako najjednostavnija za koristiti i najpreglednija je.

Sve u svemu, drago mi je sto sam se vratio nazad na S5 jer trenutno nemam nikakvih problema i imam osjecaj da ce samnom ostati jedno dulje vrijeme. :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.4.2015 22:47 (Dodge_167).
15 godina
neaktivan

Dali je netko instalirao update od VIP-a 

edit: azurirao sam, dobio sam opciju bez zvuka

Win Osama in hide and seek
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.4.2015 11:12 (J3ckYYY).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Pozdrav,nadam se dami mozete pomoc,prosurfa sam pola interneta i nisan rjesenje nasa. Imam problem s whatsappom konkretno. Ne dolaze mi notifikacije od poruka na whatsapp. Moram uc u whatsapp fizicki i onda mi poruke dodju. Jedino kada mi uredno dolaze poruke i notifikacije je kad mi whatsapp radi u pozadini tj kad ne izbrisem iz memorije programe koji rade pritiskom na ovu lijevu kapacitativnu tipku...znsci dok je tu u pozadini mi dolaze notifikacije,kad ga ugasim ne dolaze vise a trebale bi jer mi od kolege s5 kad napravi istu stvar s micanjem whatsappa iz procesa,poruka i notifikacija najnormalnije dodje... hvala...software je lolilop 5.0 bnl9.

0 0 hvala 0
15 godina
J3ckYYY kaže...

Dali je netko instalirao update od VIP-a 

edit: azurirao sam, dobio sam opciju bez zvuka

Kada si dobio taj update?
Ja isto imam od VIPa mobitel ali nikakav update nisam dobio

Koja ti je osnovna verzija? moja je G900FXXU1BNL9

Autoclimb kills more people than AIDS
Nova poruka
E-mail: