U A1 mi trenutno nude po sličnoj cijeni S22 Ultra i Z Fold 3? E sad kakva su vaša iskustva i za koji bi se vi odlučili?
0 | Z Fold 3 |
---|---|
17 | S22 Ultra |
U A1 mi trenutno nude po sličnoj cijeni S22 Ultra i Z Fold 3? E sad kakva su vaša iskustva i za koji bi se vi odlučili?
0 | Z Fold 3 |
---|---|
17 | S22 Ultra |
Vidiš, osobno sam za novi mob ciljao na fold 2 i odlučio da fold 3 uzimam kad izađe, ali igrom slučaja mi u butigu više puta došla ekipa da im s fold 3 prebacim podatke na neki drugi foun jer folda nose na garanciju. Odljepio se po sredini na svakom onaj zaštitni sloj (koji se ne skida).
Neki su ekrani radili i dalje, neki su dobivali zelene vertikalne crte. Uglavnom, treba mijenjat zaslon pod garancijom. Jedan je pak kupio fold 2, u jamstvu zbog iste greške dobio fold 3 i sad ga je nosio opet na servis sa istom greškom. Dobio novi zaslon u jamstvu.
Kad sam to popratio, izbor je bio jednostavan. Uzeo sam s22 ultra i bok. Nema greške
Ovo sve kad covijek procita i cuje od ostalih ljudi iskustva sa samsung mobitelima (s tim da sam i sam imao negativna iskustva sa S20 i S21+ koji su kupljeni novi) da se zakljucit da se samsung stvarno pretvara u smece od mobitela...
Danas jednostavno kao da je teška lutrija kupiti dobar samsung i rijetko tko je zadovoljan..
Zadnje sta je valjalo je valjda S7
Ovo sve kad covijek procita i cuje od ostalih ljudi iskustva sa samsung mobitelima (s tim da sam i sam imao negativna iskustva sa S20 i S21+ koji su kupljeni novi) da se zakljucit da se samsung stvarno pretvara u smece od mobitela...
Danas jednostavno kao da je teška lutrija kupiti dobar samsung i rijetko tko je zadovoljan..
Zadnje sta je valjalo je valjda S7
Imaš svakakvih ljudi koji svašta pišu.
Dovoljno je pogledati bilo kakve komentare za bilo koji artikl, možeš se načitati svega i svačega i kad bi to sve uzeo bez nekog filtera na kraju nebi ništa kupio jer je "smeće".
A to uopće nije tako, pogotovo sa tako kompleksnim uređajima kao što je mobitel i koji svaki čovjek koristi na tisuću načina.
S22 je vrhunski mobitel.
Ista priča je i sa laptopima, tabletima, televizorima, konzolama, autima...
To što 10 ljudi napiše da je nešto smeće, ne znači da je stvarno smeće.
A vidi neznam bas, strasno puno ljudi ima problema sa samsung mobitelima...
Krenut cu od sebe, kupio sam S20, novog zapakiranog...
Autonomija teška žalost, ujutro od 7 pa sve do 16 sati on je bio potpuno prazan..
Preko noci u standby pojelo 20% baterije, pregrijavanje na fejsu/instagramu, signal katastrofa.. ukratko najgori mobitel koji sam ikad imao...Mjenjao sam ga za P30 pro zapakirani nakon nepunih 10 dana preporodio sam se...
Frend je također uzeo S20, potpuno isti problemi kakve sam ja imao.
Sa 21+ sam bio malo zadovoljniji, ali ne pretjerano... bilo je pregrijavanja, blesiranja sustava, bolja autonomija dosta nego na s20, ali opet nedovoljno dobra itd itd..
Ujak imao S20 ultra, crkla maticna nakon 6 mj, sad ima S22 ultra smrdi s pen po paljevini katastrofa, zna se malo zblesirat ali rijetko kad..
Bivši kolega s posla je davnih dana kada je izasao s8 uzeo ga novog, poceo stekat nakon 3-4 mj, vracao tvornicke itd uzastopan problem, trenutno ima S22+, neki dan pao android...
S tim da po forumu citam masu tema sa problemima na samsung mobitelima, to mi je dovoljno...
Sjetimo se i problema sa Note 7 serijom zbog koje je samsung duboko zaglibio...
Da se razumijemo, ne serem po samsungu ni nista, cak koristim njihove televizore po cjeloj kuci i tvrdim da su najbolji, ali to su cinjenice vezno za mobitele, svidjelo se to nekome ili ne to je tako.
Trenutno i povremeno koristim S7 kao drugi mob, i zato sam napisao da je taj mob zadnje sto je valjalo od samsunga jer nikad, ali nikad sa tim mobitelom nisam imao jednog jedinog problema, a prvi sam vlasnik mobitela...
Inace je kao novi, nema jedne crte na sebi, problema nikad samo normalno mjenjao sam bateriju prije godinu dana jer godine koristenja naprave svoje sto je i normalno..
Autonomija teška žalost, ujutro od 7 pa sve do 16 sati on je bio potpuno prazan..
Preko noci u standby pojelo 20% baterije, pregrijavanje na fejsu/instagramu, signal katastrofa.. ukratko najgori mobitel koji sam ikad imao...Mjenjao sam ga za P30 pro zapakirani nakon nepunih 10 dana preporodio sam se...
Sa 21+ sam bio malo zadovoljniji, ali ne pretjerano... bilo je pregrijavanja, blesiranja sustava, bolja autonomija dosta nego na s20, ali opet nedovoljno dobra itd itd..
Ujak imao S20 ultra, crkla maticna nakon 6 mj, sad ima S22 ultra smrdi s pen po paljevini katastrofa, zna se malo zblesirat ali rijetko kad..
Bivši kolega s posla je davnih dana kada je izasao s8 uzeo ga novog, poceo stekat nakon 3-4 mj, vracao tvornicke itd uzastopan problem, trenutno ima S22+, neki dan pao android...
S tim da po forumu citam masu tema sa problemima na samsung mobitelima, to mi je dovoljno...
Da se razumijemo, ne serem po samsungu ni nista, cak koristim njihove televizore po cjeloj kuci i tvrdim da su najbolji, ali to su cinjenice vezno za mobitele, svidjelo se to nekome ili ne to je tako.
Trenutno i povremeno koristim S7 kao drugi mob, i zato sam napisao da je taj mob zadnje sto je valjalo od samsunga jer nikad, ali nikad sa tim mobitelom nisam imao jednog jedinog problema, a prvi sam vlasnik mobitela...
Inace je kao novi, nema jedne crte na sebi, problema nikad samo normalno mjenjao sam bateriju prije godinu dana jer godine koristenja naprave svoje sto je i normalno..
S20 ti je smeće, P30 pro brutalan i onda pola godine kasnije kupiš S21
Moja žena ima S20, visi na njemu od jutra do mraka tolko da i meni ide na živce.
Njoj je najbolji mobitel ikad.
Uglavnom, cijelo moje kućanstvo i šira obitelj imamo isključivo Samsung mobitele zadnjih 10 godina, počevši od S3. Tu su još bili Note 2, Note 4, S6, Note 8, S9, S10+, S20 i S22.
S6 sam upravo neki dan upalio jer sam ga pronašao kod klinca u sobi. Još radi.
Tako da nije S7 zadnje od Samsunga što je valjalo. Meni su valjali i S9 i Note 8 i S10+ i S20 i S22.
Po kojoj to normi ti određuješ da je S7 zadnje što je valjalo od Samsunga?
Prestanite pričati o tom smradu paljevine, kakve su to gluposti.
Olovka je u utrobi mobitela koji se grije na visoke temperature.
Ako radi gdje su problemi.
S6 sam upravo neki dan upalio jer sam ga pronašao kod klinca u sobi. Još radi.
kod mene Note 2, isto radi
Da je..
S20 je u mojem slucaju bilo tesko smece naspram p30 pro...
Sa samsungom sam imao problema sa pregrijavanjem, autonomija bogu za plakat, signal katastrofalan, drain baterije preko noci za 20% itd itd itd..
Sa P30 pro niti jedan od navedenih problema, nikad nista..
S21+ sam uzeo samo iz razloga sto sam ga dobio po brutalno niskoj cijeni novog zapakiranog, i da se ne lazemo na ravno bolji je dosta od obicnog S20, ali ni priblizno vrijedan cijeni u slobodnoj prodaji...
Ja neznam da li je sa samsungom postala lutrija da se potrefi dobar model mobitela, ali od svih ljudi koje znam da koriste samsunge, minimalno njih 70% nije zadovoljno sa istima..
A i realno, ne samo na ovom forumu, nego i na ostalima cim je tema o samsungu, tu je tema i o raznim problemima s njima..
Nisam zadrti ljubitelj i ne velicam niti jednu marku mobitela, ali ako realno pogledamo, samsung za tu cijenu po kojoj prodaje mobitele ima stvarno previse problema.
Da je..
Sa samsungom sam imao problema sa pregrijavanjem, autonomija bogu za plakat, signal katastrofalan, drain baterije preko noci za 20% itd itd itd..
S21+ sam uzeo samo iz razloga sto sam ga dobio po brutalno niskoj cijeni novog zapakiranog, i da se ne lazemo na ravno bolji je dosta od obicnog S20, ali ni priblizno vrijedan cijeni u slobodnoj prodaji...
Ja neznam da li je sa samsungom postala lutrija da se potrefi dobar model mobitela, ali od svih ljudi koje znam da koriste samsunge, minimalno njih 70% nije zadovoljno sa istima..
A i realno, ne samo na ovom forumu, nego i na ostalima cim je tema o samsungu, tu je tema i o raznim problemima s njima..
Nisam zadrti ljubitelj i ne velicam niti jednu marku mobitela, ali ako realno pogledamo, samsung za tu cijenu po kojoj prodaje mobitele ima stvarno previse problema.
Ne da ima previše problema nego ima najviše mobitela u prodaji, a time je i uzorak puno veći. Osim apple-a, reci, koji su još to brandovi te kvalitete i podrške kao Samsung? Huawei prdnuo, Xiaomi neće ni doći do te razine. Kaj ti je ostalo?
Btw, samsunge imam već 10-ak godina, ali ne mijenjam ih često. Do sad. Note 3 iz 2013., zamijenio sa Note 8 2017., da bi N8 ove godine zamijenio S22ultra. Ne mogu reći da sam baš imao nekih problema da bi ga morao nositi na jamstvo. Naravno, baterije sam mijenjao i one su mi potrošna roba.
Da je..
Realno je jedino da nemaš nikakvu statistiku kojom bi to potkrijepio, čak ni neznanstvenu.
Naravno, svatko može izabrati za sebe ono što misli da mu je najbolje. Ne živimo svi na istim mjestima. Možda je kod tebe stvarno loš signal mobitela, pa ti zato i troši više baterije. Kod mene nije.
Po meni su za korisnike najbolji zatvoreni sustavi poput appleovog. I još skuplji uređaji. Tamo si sigurniji da ćeš biti zaštićeniji od lošeg softvera koji potencijalno može drainati bateriju. Ali to tek košta. Sve je neki kompromis. A treba i ponešto znati o tehnologiji koju se koristi. Većina ljudi nema ni osnovnog pojma.
Ne da ima previše problema nego ima najviše mobitela u prodaji, a time je i uzorak puno veći. Osim apple-a, reci, koji su još to brandovi te kvalitete i podrške kao Samsung? Huawei prdnuo, Xiaomi neće ni doći do te razine. Kaj ti je ostalo?
Btw, samsunge imam već 10-ak godina, ali ne mijenjam ih često. Do sad. Note 3 iz 2013., zamijenio sa Note 8 2017., da bi N8 ove godine zamijenio S22ultra. Ne mogu reći da sam baš imao nekih problema da bi ga morao nositi na jamstvo. Naravno, baterije sam mijenjao i one su mi potrošna roba.
Takodjer, note 9 3 godine i note 10+ pola godine nikakvih problema osim baterija koja se dosta brzo prazni.
Pa vidi, sa s20 i s21+ sam u kuci imao po 2 crte signala, sa npr p30 pro pun signal... ista sim kartica
O koristenju necemo.. koristim androide od kad postoje.. s20 je bio najgori mob koji sam imao u android taboru, a imao sam jako puno mobitela..
Pa vidi, sa s20 i s21+ sam u kuci imao po 2 crte signala, sa npr p30 pro pun signal... ista sim kartica
O koristenju necemo.. koristim androide od kad postoje.. s20 je bio najgori mob koji sam imao u android taboru, a imao sam jako puno mobitela..
Osobno se ni ne sjećam kad sam se zadnji puta uopće zamarao sa "crticama signala". Mislim da je bilo nekad u vrijeme HDSPA i Edge signala prije nego što je Android i postojao (kad su BlackBerry i Windows Mobile vladali tržištem).
Ali opet kažem, sve ovisi gdje živiš. Neki ljudi moraju imati i satelitske ili fiksne telefone jer nemaju signala. To ne znači da je Samsung općenito (i svima) smeće.
Sto ljudi, sto ćudi.
Danas kao da je lutrija kupit dobar samsung..
Kao sto sam napisao, kolega i cura mu su kupili s10 nove zapakirane isti dan
njoj trajala baterija brutalno, on morao nekad 2x na punjac stavljat u danu, drain baterije na ocigled
Isti stil koristenja, fejs, instagram, surfanje itd.. Bez igrica itd...
Danas kao da je lutrija kupit dobar samsung..
Kao sto sam napisao, kolega i cura mu su kupili s10 nove zapakirane isti dan
njoj trajala baterija brutalno, on morao nekad 2x na punjac stavljat u danu, drain baterije na ocigled
Isti stil koristenja, fejs, instagram, surfanje itd.. Bez igrica itd...
To što ti tvrdiš je nemoguće.
Oba se flashaju istim firmwareom i imaju isti hardver.
Nakon što ga upališ i ulogiraš se u svoj google account tu kreću razlike.
Razlikuju se u načinu korištenja, aplikacijama, postavkama syncanja, raznim assistantima, location reporting i sl.
Netko počne koristiti mobitel od nule, a netko kopira 200GB sa starog mobitela što je isto put u propast...
A ponekad treba i rebootati mobitel, ponekad pogledati što troši bateriju pa reagirati i sl.
Mogu rec da je baterija do sad bila slaba, a nakon upgradea na 13 ovo je uzasno.
Svakako mi ne pada na pamet radit na tvorničke postavke s obzirom na zajebanciju
S aplikacijama potrebnim za posao i sve. Sigurno je kvaliteta Samsunga pala unazad zadnjih par godina
To ja tupim cijelo vrijeme..
Samsung vise nije ni priblizno sto je nekad bio, al nemozes ti samsung frikovima
objasnit..
Pa otvori koji god forum, samo teme vezane za neke probleme na samsung mobitelima..
Kaze ovisi kako ga koristis, pa nije nitko munjen da se nezna koristit s mobitelom haha
To ja tupim cijelo vrijeme..
Samsung vise nije ni priblizno sto je nekad bio, al nemozes ti samsung frikovima
objasnit..
Pa otvori koji god forum, samo teme vezane za neke probleme na samsung mobitelima..
Kaze ovisi kako ga koristis, pa nije nitko munjen da se nezna koristit s mobitelom haha
Meni je baterija trenutno na 90%, skinut s chargera prije 5h. Kaže da ima baterije za još 1dan i 21h.
Imaš pravo, totalno smeće od mobitela.
Uz slabo koristenje, gasivanje wifi, mobilnih, bt i ostalih stvari moze bit na 90 posto bez problema haha
Kaze frendica njoj baterija na iphone 12 drzi po 3 dana
Normalno da drzi kad non stop ugasen wifi i mobilni, pali po potrebi
Bt konstantno ugasen i svjetlina smanjena maksimalno hah
Ja na 13 pro max imam konstantno upaljen wifi, mobilne, bt i 5g, to se kod mene ne gasiva nikada
I osvjetljenje ekrana uvijek na maksimumu i drzi dan i pola..
Kupio sam mob da ga koristim, kad sjednem u auto da se odma spoji, wifi takoder, podatke jer imam neograniceno sve i ne razmisljam
Sa svim upaljenim mozes samo sanjat 90 posto trenutno od skidana s punjaca od prije 5 sati
nemojte pricat bajke pls..
Pogasite boga oca na mobitelu i onda se hvalite da baterija drzi dugo...
Pa to je realna potrosnja
A 90 posto s tim da je skinut prije 5 sati su price za laku noc...
Naravno uz sve upaljeno i koristenje moba kak treba..
ja da sve gasivam baterija bi trajala 5 dana haha
Uz slabo koristenje, gasivanje wifi, mobilnih, bt i ostalih stvari moze bit na 90 posto bez problema haha
Kaze frendica njoj baterija na iphone 12 drzi po 3 dana
Normalno da drzi kad non stop ugasen wifi i mobilni, pali po potrebi
Bt konstantno ugasen i svjetlina smanjena maksimalno hah
Ja na 13 pro max imam konstantno upaljen wifi, mobilne, bt i 5g, to se kod mene ne gasiva nikada
I osvjetljenje ekrana uvijek na maksimumu i drzi dan i pola..
Kupio sam mob da ga koristim, kad sjednem u auto da se odma spoji, wifi takoder, podatke jer imam neograniceno sve i ne razmisljam
Sa svim upaljenim mozes samo sanjat 90 posto trenutno od skidana s punjaca od prije 5 sati
nemojte pricat bajke pls..
Pogasite boga oca na mobitelu i onda se hvalite da baterija drzi dugo...
Pa u poruci iznad si rekao "Kaze ovisi kako ga koristis, pa nije nitko munjen da se nezna koristit s mobitelom haha"
Znači ipak je bitno kako se koristi?
Meni je sve upaljeno, i GPS i NFC i BT (koji stalno priča sa satom) i always-on display 0-24h, i Wi-Fi i 4G (jedino sam 5G isključio jer mi ne treba).
Brightness mi je skoro 90% fixed, bez auto-brightnessa.
Pa to je realna potrosnja
A 90 posto s tim da je skinut prije 5 sati su price za laku noc...
Naravno uz sve upaljeno i koristenje moba kak treba..
ja da sve gasivam baterija bi trajala 5 dana haha
Gluposti pričaš cijelo vrijeme.
Ovih 90% je potpuna istina, ja koristim mob na svoj način. Imam ga kao komunikacijski uređaj kad mi zatreba, ne buljim u njega 5h dnevno.
Da je i na 70% sad opet bi bilo dobro.
I ti jos uvijek tvrdis da sa tim svim upaljenim 5 sati nakon skidanja s punjaca imas 90%? 😂
Kako sam ti napisao gore, koristim 13 pro max.. Konstantno upaljen wifi, mobilni, bt (također spojen non stop sa satom, i sa automobilom), upaljen 5G,airdrop...
Na putu do posla 20 minuta radi muzika preko moba, i do podne surfam po netu/fejsu/instagram/tiktok..
Do podne (sto je 5 sati nakon skidanja s punjaca) imam kakvih 70-80 posto ovisi sta radim (igrice ne igram)
Tako da opet kazem, 90 posto s takvim nacinom koristenja su price...
I ti jos uvijek tvrdis da sa tim svim upaljenim 5 sati nakon skidanja s punjaca imas 90%? 😂
Kako sam ti napisao gore, koristim 13 pro max.. Konstantno upaljen wifi, mobilni, bt (također spojen non stop sa satom, i sa automobilom), upaljen 5G,airdrop...
Na putu do posla 20 minuta radi muzika preko moba, i do podne surfam po netu/fejsu/instagram/tiktok..
Do podne (sto je 5 sati nakon skidanja s punjaca) imam kakvih 70-80 posto ovisi sta radim (igrice ne igram)
Tako da opet kazem, 90 posto s takvim nacinom koristenja su price...
Pa JA imam 90%, tko kaže da bi ti imao 90%? Ja sam na tih 5h u uredu za računalom. Mogu ti poslati screenshot, ali mi se ne da. Sad je na 87% nakon malo dužeg kenjanja.
I opet kažem, i da je na 70% nakon 5h aktivnog korištenja gdje je problem? Za još par sati ću biti kod kuće. Da je navečer baterija i na 20% (što meni nije) gdje je uopće problem kad znam da mi je to dovoljno za još par sati bez problema?
Ako mobitel izdrži radni dan to je sasvim dovoljno. Kad dođem doma imam na stolu bežični punjač i stavim mob na njega. Mogao bih i na poslu tako da imam potrebu.
Imam Samsunge već 10 godina kao što rekoh, i niti u jednom trenutku nisam bio ograničen trajanjem baterije.
S druge strane laptop mi ne izdrži ni 1h sastanka bez punjača.
Da se ubijem? Da kupim drugi laptop? Who cares, nosim punjač sa sobom kad znam da će mi trebati.
Imam iPad Pro 12.9, kad crtam u Procreateu baterija od skoro 11Ah crkne za par sati. Smeće od uređaja jel. Potpuno je nebitno kako se koristi.
U PM više i baterija i SOT.......
Jedino o tome se priča na Samsung temama.
Koji qurac vi radite da vam je 4-5h SOT malo??? Ako ste zaposleni/studirate, kako stignete biti više od 5h na mobitelu? Gdje se može naći takav posao? #ijabihsine
I da ne možete ako je potrebno odvojiti 30min da se napuni baterija 50%+??
Kakvi su vam to životi ako nemožete pola sata ne d*kati po mobitelu?
Jeste dječurlija koja igra igrice i pre*erava se na TikToku ili nedobog Snapchatu ili nešto gore?
Ne razumijem kako stignete uz 6h+ na mobitelu išta drugo u danu obaviti? (Pretpostavljam da niste tatin sin i da imate nekakv posao) Jel izlazite vi van? Obitelj, prijatelji, cura/dečko, trening, pas/mačka, ništa??
Na Samsungu sam od S9+ i nikad nikakvih problema imao nisam. Kaze kolega da preko noći izgubi 20% baterije? WTF?? Kako? Moj preko noći izgubi TOČNO 4% (na WIFIu, sve uključeno). Nosi to na servis.
Svatko na svoj način koristi uređaj. Uspoređivanje SOTa je *ebeno retardirano.
Ne valja mu Samsung jer, pazi sad, kaže mu prijateljica da Iphone ima bolju bateriju i traje joj 3 dana. Pa odi onda na Iphone. Jel te netko sili da koristiš Samsung?
Pa kažu da baterija ima ograničen broj ciklusa. Kupili ste S22 seriju jer je mislite koristiti 4+godine pa morate brinuti o ciklusima? Yeah right. Zamjenit ćete ga u veljači s S23.
"Premium uređaj ne smije imati slabe strane. Platio sam premuim očekujem premium. Za tako puno novaca baterija ne smije biti loša bla bla bla....". Ne s*ri.
Kupili smo S22 jer smo istrenirani misliti da je 21 s*it jer se pojavio 22.
Sjašite više s baterije.