Samsung Galaxy Note 8, rasprava!

poruka: 1.035
|
čitano: 296.849
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina

Pixel mi je ruzan ali hvala ti na prijedlogu. Bas sam nekako zapeo za s8+ i n8. 

PSN:Tomislav025

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Re: Samsung Galaxy Note 8, rasprava!
omomomomoomm kaže...

Pixel mi je ruzan ali hvala ti na prijedlogu. Bas sam nekako zapeo za s8+ i n8. 

Mislim sa iOS-a na Samsungov android ce ti biti ogromna prilagodba, ali samo naprijed. Prelazak sa 6s na jedan od ova dva je ogroman upgrade. Ja ti preporucam Note 8 jer sam imao oba, N8 je nekako sve skupa ispoliraniji uredaj

13 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...
omomomomoomm kaže...

Nakon vise od 5 godina koristenja IOS-a i iphone mobitela mislim da cu iphone zamijeniti sa note 8. Iphone x mi je preskup a 8 i 8plus mi kednostavno nisu dovoljna promjena da svoj 6s mjenjam za jednog od njih. Definitivno sam se odlucio za note 8 ili s8plus. Jos mozgam koji od ova dva uzeti.  

pitanje za vlasnike note 8 koja stvar vas najvise zivcira na ovome telefonu?

Mene nervira RAM managment, koji bi mogao biti bolji s obzirom na 6GB RAM-a. Mozda bi tebi kao iOS korisniku bilo bolje da probas Pixel sa cistim androidom radi lakse prilagodbe?

Ni slučajno Pixel...to je čak i za mene "precisto" hahahha, jer ima skoro nimalo prilagodbi.

Predlažem Note 8 jer će mu taj prijelaz s iPhonea na Note 8 biti isto kao kad je Armstrong kročio na Mjesec. 

17 godina
MARKOZD15 kaže...
omomomomoomm kaže...

Nakon vise od 5 godina koristenja IOS-a i iphone mobitela mislim da cu iphone zamijeniti sa note 8. Iphone x mi je preskup a 8 i 8plus mi kednostavno nisu dovoljna promjena da svoj 6s mjenjam za jednog od njih. Definitivno sam se odlucio za note 8 ili s8plus. Jos mozgam koji od ova dva uzeti.  

Mene nervira RAM managment, koji bi mogao biti bolji s obzirom na 6GB RAM-a. Mozda bi tebi kao iOS korisniku bilo bolje da probas Pixel sa cistim androidom radi lakse prilagodbe?

E ajde baš me zanima ovaj dio... kažeš da RAM management nije dobar, a svi reviewi kažu da je odličan, a i moje iskustvo do sada je takvo... da li možeš obrazložiti... konkretnim primjerom?

Thx.

14 godina
neaktivan

Ako prelaziš sa iPhonea na bilo koji android, onda da bi se zadržao na istom barem neko vrijeme idi uvijek samo na Samsung. U tvojem slučaju ako imaš mogućnosti to neka bude n8.

Vjerujem da ti je kao dugogodišnjem korisniku iOSa bitna fluidnost isto koliko i sam izgled UI, a tu mu jedino može konkurirati Samsungov UI koji može ponuditi isti ako ne i bolji interface.

Ja osobno isto kao višegodišnji korisnik androida nikad ne bih išao na ništa drugo, a pogotovo ne na čisti android.

Tu je i olovka s čijom količinom mogućnosti ćeš se preporoditi u odnosu na iPhone.

A eto, odluka je sada samo na tebi. 

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
zstef kaže...

E ajde baš me zanima ovaj dio... kažeš da RAM management nije dobar, a svi reviewi kažu da je odličan, a i moje iskustvo do sada je takvo... da li možeš obrazložiti... konkretnim primjerom?

Thx.

Xiaomi Mi Note 3 sa 6GB RAM-a i 3x manjom cijenom ima bolji RAM managment, Google Pixel sa 4GB RAM-a mi zadrzi vise aplikacija u pozadini, tako da je sve jasno sto se toga tice.

Meni je Samsung UI previse natrpan i kricav.. i osjetim razliku u brzini na stock androidu naspram njega. Meni su OP5T i Pixel puno fluidniji. Da se razumijemo N8 je meni sasvim ok sto se tice brzine i fluidnosti i dan danas ga smatram najboljim mobom na trzistu

15 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...
omomomomoomm kaže...

Što ne valja s RAM managementom? Ja do sada nisam vidio nikakav problem.

I vidim da ekipa piše da baterija prekratko traje pa mi nije jasno što rade s mobitelom da im se tako troši. Meni uglavnom traje tri dana, ukupno 6-7 sati upaljenog ekrana i sat do sat i pol poziva. Preko noći ugasim net i to je to od štednje, po danu normalno sve koristim.

Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.
10 godina
odjavljen

Za što točno koristite s pen ?

Ja koristim za igre uglavnom

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
explorer 4 kaže...

Što ne valja s RAM managementom? Ja do sada nisam vidio nikakav problem.

I vidim da ekipa piše da baterija prekratko traje pa mi nije jasno što rade s mobitelom da im se tako troši. Meni uglavnom traje tri dana, ukupno 6-7 sati upaljenog ekrana i sat do sat i pol poziva. Preko noći ugasim net i to je to od štednje, po danu normalno sve koristim.

Pa mogao bi biti bolji, napisao sam vec poruku iznad. Nisam rekao da je prelos al s obzirom na kolicinu RAM-a trebao bi biti bolji.

Dok sam koristio Note imao sam dvije kartice u njemu, FB/Dual Whatsapp/dva maila/messenger/surfanje, Wifi/4G/Lokacija sve je upaljeno, svjetlina zaslona na Auto. Punio ga vise puta dnevno. Sad na iPhone 8 Plus imam 7x bolju bateriju, ali losiji nobitel :D

14 godina
neaktivan

Bolji je RAM management kad je to čisti android. Nema toliko lijepih detalja ko Touchwizz ko što nema niti jedan drugi android brand na tržištu i to uzima danak.

Ali daleko od tog da se to imalo primijeti, samo je kolega vjerujem to mogao primjetiti koristeći Pixel i slične uređaje.

Baterija i meni traje 6-7h SOTa generalno. Ja otkad sam uzeo Note sveo sam korištenje laptopa na minimum pa tako gledam MaxTV i slične stvari sve na njem pa se i logično troši.

Spen koristim za doslovno sve, čak i poruke pišem koliko je dobar i precizan.  Definitivno ga odvaja od svih ostalih uređaja i ovo mi je prvi put da sam uzeo Note i ne znam šta bi se moralo desit da idući put ne uzmem isto Note samo moderniju verziju koliko je ta olovka dobra. Pogotovo meni za studentske obaveze, vrh.

Nevjerojatna je meni samome lakoća s kojom sam se privikao na veličinu telefona i samoga ekrana, a došao sam sa s6edge. Čak štoviše, ne znam kako bih se sad vratio na manje ekrane. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.2.2018 1:33 (fakEEE).

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Ni ja ne vidim probleme s RAM managementom.

0 0 hvala 0
16 godina
Jel tko probo Spigen Thin Fit 360 case? Uzimam Note za par dana tako da ispitujem kako sta.... tako da me zanima jer mi ovaj case neizgleda bulky kako bi reko....a u vojsci radim tako da....
VenAtoR#2231
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Meni ne izgleda obećavajuće, pretanko nekako. Ja sam sebi uzeo rock masku, 5 dolara s poštarinom me izašlo. Jako sam zadovoljan, nije pretanka i solidno štiti ekran.

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.2.2018 12:56 (explorer 4).

0 0 hvala 0
12 godina

Decki hvala svima na odgovorima i pomoci.  Hvala i na preporukama drugih telefona ali najvise minse svidaju note8,s8+ i iphone x.

iphone x ispada radi bolesne cijene tak da ostaju ova dva. Nije mi hitno imam 6s koji radi i vise nego dobro tak da cu jos malo gledat po youtubeu i oduciti izmedu note8  i s8+.

nadam se samo da su popravilo lag na mobitelima (znam da zvucim retardirano) ali zena je imala s4 kad je izasao na trziste i bio je los, sad ima A5 2016 i znam da to nije flagship ali taj mobitel je usporen uzasno, jednostavo izgleda kao da mu je svaki zadatak muka 😊.

PSN:Tomislav025

0 0 hvala 0
17 godina

Okej, zašto pitam što ne valja s ram managementom na note8... jednostavno zato što nema niti jedne aplikacije koja mi se reloada, sve ostaje "u memoriji".

Jedine dvije situacije kad neka od aplikacija koje koristim nije u memoriji jesu:

1. Nakon instaliranja nove verzije aplikacije (potpuno logično),

2. Ako iz aplikacije izađem tipkom "back".

Ovo drugo nisam odmah ni primijetio, mislim da tako nije funkcioniralo na dosadašnjim note i s-ovima (iako se možda varam), i inicijalno sam mislio (jer sam iz aplikacija uvijek izlazio "back" tipkom) da je ram management na note8 smeće.

Ali nije bio smeće, jednostavno ja kao user nisam odmah skužio kako stvari funkcioniraju; da back tipka baš ubija aplikaciju.

Znači ako iz aplikacije izađeš tipkom "home", ona će ostati u memoriji (dugo, dugo vremena). Okej, back tipkom možeš doći do početnog ekrana aplikacije, ali iz aplikacije moraš izaći home tipkom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
zstef kaže...

Znači ako iz aplikacije izađeš tipkom "home", ona će ostati u memoriji (dugo, dugo vremena). Okej, back tipkom možeš doći do početnog ekrana aplikacije, ali iz aplikacije moraš izaći home tipkom.

pa na svakom androidu ako ides skroz back ubijas app.... ako ides na home ne....

VenAtoR#2231
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.2.2018 22:12 (jocommb).
9 godina
neaktivan

Pozz ekipa znas li iko kad bi treba izac offical 8.0 oreo za note8?

0 0 hvala 0
14 godina

Mislim da prije izlaska Galaxy S9/S9+ ništa... jer eto i mi sa S8/S8+ čekamo Oreo ali i dalje ništa...

0 0 hvala 0
14 godina

Evo samo da javim jucer otisao u arenu u mobile outfiters stavio od naprijed foliju za 157.50 kn inace je 170 i nes sitno  al 10 posto popusta imate ak im lajkate stranicu na fb. Sve super, do danas ujutro je bilo par mjehurica od uv svijetla sto su i rekli da bude da se maknu unutar 24 sata. Narucivao sam preko ebaya sva moguce ova jeftinija kaljena i neki su okej bili nekih 2 3 tjedna i onda je ispod prasina ulazila. Al eto sa ovom folijom ko da ni nema nista na ekranu.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

da vas pitam vi koji imate note8 jel vam zna trznit instagram kad otvarate za slikat story i nekad fb ?

0 0 hvala 0
16 godina
To i nazad i naprijed ili?
VenAtoR#2231
9 godina
neaktivan

da vecinom

14 godina
odjavljen

Takoder preporucam to, doslovno je nevidljivo. Sad cu si na iP8+ opet staviti

0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
Gale92 kaže...

Mislim da prije izlaska Galaxy S9/S9+ ništa... jer eto i mi sa S8/S8+ čekamo Oreo ali i dalje ništa...

Tužna istina koja oduvijek prati samsung ...

17 godina

Na samsunzima ne baš.

14 godina
jocommb kaže...
To i nazad i naprijed ili?

Samo sam stavio od naprijed jer imam maskicu pa iza nemam potrebe. Riskantno mi je nositi mob bez maskice da bi stavljao iza isto foliju. Ali eto doslovce se ne vidi da je na mobitelu i nakon prvog stavljanja i placanja tih 157.5Kn svaka slijedeca izmijena je 60 kn samo njihove ruke jer kao na foliju se ima dozivotna garancija.

16 godina
Nije bas jeftina za jednunstranu pa zato pitam...ali ako valja...onda vrijedi....
VenAtoR#2231
14 godina
odjavljen
jocommb kaže...
Nije bas jeftina za jednunstranu pa zato pitam...ali ako valja...onda vrijedi....

Sve sam zivo probao, cak i whitestone dome staklo, ali ovo u Areni je zakon. Nevidljivo, jednostavno. Ja doslovno ni ne skuzim da mi je na mobu.

15 godina
neaktivan
Glavas_ZG kaže...
Gale92 kaže...

Tužna istina koja oduvijek prati samsung ...

Oduvijek su bili smećari po pitanju nadogradnji. Uvijek najsporiji, neke mobitele koji bi trebali dobiti update odjebu i sl.

10 godina
explorer 4 kaže...

Oduvijek su bili smećari po pitanju nadogradnji. Uvijek najsporiji, neke mobitele koji bi trebali dobiti update odjebu i sl.

onda nemas pojma o stanju kod drugih po tom pitanju.. 

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice