Samsung Galaxy Note 3 - Rasprava

poruka: 730
|
čitano: 189.968
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Samsung Galaxy Note 3 - Rasprava

I meni se malo malo gubi signal, tj. totalno nestane, ali općenito mi jako dobro radi i rijetko kad se zablesira ili mi neka alikacija prestane raditi, samo da nema tog problema sa nestajanjem mreže.

Žalosno je (od shupaka iz Samsunga ) što je hardwerski još uvijek jak ali nema više službenih updejtova.

Battlefield 4 nick : BenjiCRO, Dirt Rally nick : BenjiCRO
10 godina
protjeran
benji kaže...

I meni se malo malo gubi signal, tj. totalno nestane, ali općenito mi jako dobro radi i rijetko kad se zablesira ili mi neka alikacija prestane raditi, samo da nema tog problema sa nestajanjem mreže.

Žalosno je (od shupaka iz Samsunga ) što je hardwerski još uvijek jak ali nema više službenih updejtova.

Telefon je vrh ,nikakve potrebe nemam da ga mijenjam za recimo Note 4 ili 5 ! :)

Vraticu stari android 4.4.2 sa njim radi savrseno ali ipak mislim da ce da zakrpe oni to ! :)

NEKA SKRIPT,MOMENTUM,BUDE NA VASOJ STRANI .
14 godina
protjeran
mackocicko2004 kaže...
benji kaže...

Telefon je vrh ,nikakve potrebe nemam da ga mijenjam za recimo Note 4 ili 5 ! :)

Vraticu stari android 4.4.2 sa njim radi savrseno ali ipak mislim da ce da zakrpe oni to ! :)

Probaj rađe flešati najnoviji lollipop: http://www.sammobile.com/firmwares/download/61564/N9005XXUGBOK6_N9005OXXGBOJ2_SEE/ 
dok otvoris odin stavi kvacicu na upgrade/update bootloader i posle napravi factory reset.

Ja se sjecam kad sam se vratil na 4.4.2 da mi se mob prvo nije htel bootati, a napravil sam factory reset, onda poslije drugog flešanja sam imal puno smrzavanja i fc-a vec pri pocetnom setupu i dosta je stekalo sve. I jedanput kad se vratis na 4.4.2 skuzis kak je touchwizz lollipop ustvari dobar naspram kitkat-a. Opcenito puno bolje sve radi i puno manje lagova ima.

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.1.2016 22:29 (ibosilj).
11 godina

na prethodnoj stranici sam objasnio koja su softverska rješenja koja se mogu napraviti da se poboljša telefon, ako ništa od tog ne radi onda je hardware.

Što se tiče signala probajte staviti samo 2G/3G mreže u postavkama, meni se događa da gubi signal ako je uključen 2G/3G/LTE.

Taj LTE samo pravi probleme a ionako na bilo kojoj mreži je signal slab i trošiti će vam bateriju.

Aj vi pomozite meni, stalno su mi android OS i android sustav prvi na listi potrošača baterije, da li se i vama pojavljuje, ako da, kako ste popravili?

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
marsovac zemaljski kaže...

na prethodnoj stranici sam objasnio koja su softverska rješenja koja se mogu napraviti da se poboljša telefon, ako ništa od tog ne radi onda je hardware.

Što se tiče signala probajte staviti samo 2G/3G mreže u postavkama, meni se događa da gubi signal ako je uključen 2G/3G/LTE.

Taj LTE samo pravi probleme a ionako na bilo kojoj mreži je signal slab i trošiti će vam bateriju.

Aj vi pomozite meni, stalno su mi android OS i android sustav prvi na listi potrošača baterije, da li se i vama pojavljuje, ako da, kako ste popravili?

To dvoje se pojavljuje na prvom mjestu kad ne koristis mob bas puno. Recimo dok ga ostavis prikljucenog na wifi/mobilne i imas sinkronizaciju ukljucenu. Ak si rootan mozes si instalirati better battery stats i tam provjeriti koji tocno procesi ti najvise trose bateriju. Ak nisi rootan mozes probati s gsam battery monitor.

Jos mozes probati disableati aplikacije koje ne koristis, ugasiti sva ona samsungova "pomagala" (air view, ono da ti prati oci pa ti ne gasi ekran ak gledas u njega i to) koja ne koristis, ako vec nisi.

11 godina
ibosilj kaže...

To dvoje se pojavljuje na prvom mjestu kad ne koristis mob bas puno. Recimo dok ga ostavis prikljucenog na wifi/mobilne i imas sinkronizaciju ukljucenu. Ak si rootan mozes si instalirati better battery stats i tam provjeriti koji tocno procesi ti najvise trose bateriju. Ak nisi rootan mozes probati s gsam battery monitor.

Jos mozes probati disableati aplikacije koje ne koristis, ugasiti sva ona samsungova "pomagala" (air view, ono da ti prati oci pa ti ne gasi ekran ak gledas u njega i to) koja ne koristis, ako vec nisi.

nisam našao root za poslijednje ažuriranje softvera, tako da ga ne mogu rootat.

Sve aplikacije bespotrebne sam ažurirao i sve smart opcije ugasio.

Sinkroniziram samo google account jer mi treba za mail, chrome, kalendar

16 godina
ibosilj kaže...

nisam našao root za poslijednje ažuriranje softvera, tako da ga ne mogu rootat.

Sve aplikacije bespotrebne sam ažurirao i sve smart opcije ugasio.

Sinkroniziram samo google account jer mi treba za mail, chrome, kalendar

pa probaj sa zadnjim dostupnim.... il flesaj twrp il cwm direkt prije roota... za njih nema ogranicenja osim da bude za 5.x.x verziju... znaci skinit img, skinit odina i flesaj twrp i odma s njim mozes i rootani rom stavit...

VenAtoR#2231
11 godina
jocommb kaže...

pa probaj sa zadnjim dostupnim.... il flesaj twrp il cwm direkt prije roota... za njih nema ogranicenja osim da bude za 5.x.x verziju... znaci skinit img, skinit odina i flesaj twrp i odma s njim mozes i rootani rom stavit...

bio sam prije neka 2-3 tjedna pokušao flashat odinom poslijednji twrp pa je pisalo failed u odinu, također sam probao od chainfire-a rootati telefon ali ni to nije uspilo, pa mobitel sada nije rootan

16 godina
e pa memozes odma zadnji kad ti ljepo pise ako oces zadnju prije nje moras imat 2.8.x.x. pa tek onda mozes ic na zadnju....citaj malo na stranici od twrp-a..... ako se igras s flesanjem i svime time nije dosta skinit samo i flesaj....mos si i brickat mob jer necitas da imas uvijete da odradis nesta...
VenAtoR#2231
11 godina
jocommb kaže...
e pa memozes odma zadnji kad ti ljepo pise ako oces zadnju prije nje moras imat 2.8.x.x. pa tek onda mozes ic na zadnju....citaj malo na stranici od twrp-a..... ako se igras s flesanjem i svime time nije dosta skinit samo i flesaj....mos si i brickat mob jer necitas da imas uvijete da odradis nesta...

Kada se isključi opcija u postavke>sigurnost>zaključavanje reaktivacije onda se može rootat bez problema, našao na netu, ko bi rekao da funkcija u softveru blokira rootanje

16 godina

kao sto sam reko citaj sve po redu.... to sam vidio da pise u svakoj temi custom roma na xda, da se iskljuci ta glupost....i pratit dal se sta starije mora prije stavljat da bi novije radilo kako treba....jer kad dode do brick-a kasno je citat...

VenAtoR#2231
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Mozete li mi reći da li se može zamjeniti samo vanjiski obrub mobitela, znaci samo ovaj srebreni okvir, ispao mi je i u lijevom kutu se ogulio i sad me to bode u oči, mobitel je pod garancijom jos godinu i nešto pa me zanima kada bi odnio u ovlašteni servis uz plaćanje naravno da mi to zamjene, koliko bi me to moglo odprilike izaći?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Pa...negdje oko 1100kn. Nažalost, mora se komplet ekran mijenjat da bi dobio novi obrub
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
dax-lax kaže...
Pa...negdje oko 1100kn. Nažalost, mora se komplet ekran mijenjat da bi dobio novi obrub

I mislio sam da je tako :( a ovo sa ebay-a sto sto prodaju za 8-10$ kučište, da li bi se mogao ekran i matična prebaciti u to drugo kučište možda?

10 godina
protjeran

Pozz,kad hocu da se prebacujem iz aktivne aplikacije u drugu drzim onaj hardwerski taster na dnu oko 2sec.
Ima li neki program za to da ga stavim na desktop pa da kliknem i da mi se otvori spisak aktivnih programa ?
Takvo sta ima na LG Magna recimo !Moze li znaci pristup tom meniju da se prebaci na jednu od 2 kapacitivne tipke ?

Back i ona druga lijevo ?!

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.2.2016 11:18 (mackocicko2004).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
kolak17 kaže...
dax-lax kaže...

I mislio sam da je tako :( a ovo sa ebay-a sto sto prodaju za 8-10$ kučište, da li bi se mogao ekran i matična prebaciti u to drugo kučište možda?

Ako nemaš alate za separaciju onda ti ne preporučam igru. Ekran bi se trebao prvo odvojiti od tog srebrnog okvira (treba ga zagrijati u cijelosti na oko 90-91 stupanj C) i tijekom rastavljanja može napuknut panel ili se može dogoditi da se staklo počne odljepljivat od samog lcd-a i onda dobiješ unutra balone i crte zraka. Ne radi si to. Koristi ga tako pa ćeš sve zamijenit kad ti ekran pukne jednom.

Mijenja se samo ovako i nikako drugačije ako je original Mijenja se samo ovako i nikako drugačije ako je original
11 godina
neaktivan
dax-lax kaže...
kolak17 kaže...
dax-lax kaže...

Ako nemaš alate za separaciju onda ti ne preporučam igru. Ekran bi se trebao prvo odvojiti od tog srebrnog okvira (treba ga zagrijati u cijelosti na oko 90-91 stupanj C) i tijekom rastavljanja može napuknut panel ili se može dogoditi da se staklo počne odljepljivat od samog lcd-a i onda dobiješ unutra balone i crte zraka. Ne radi si to. Koristi ga tako pa ćeš sve zamijenit kad ti ekran pukne jednom.

Hvala na odgovoru, svakako to nisam mislio sam raditi već odnijeti u servis da mi zamjene, iako nisam očekivao da je to tako komplicirano za zamjeniti.. ništa onda, najbolje ostavit tako kako je i dobro :)

10 godina
protjeran

Da li ce biti Android  6.0 za Note 3 ili je ovo kraj ? :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.2.2016 7:02 (mackocicko2004).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Nece biti 6.0 sluzbeno podrzan. Kroz xda vjerojatno hoce.
10 godina
protjeran
dax-lax kaže...

Volim da mi je OTA omogucena znaci nista root !

Trazicu novi tel,nema druge ! :)

11 godina
mackocicko2004 kaže...
dax-lax kaže...

što fali note3?

1. baterija odlična, 5 sati SOT, traje 2 dana

2. kamera solidna, video podržava 4k i 1080p 60fps

3. snapdragon 800 dovoljan za 90% aplikacija

4. 3GB rama imaju i neki trenutni flagshipovi (a ovaj mob je imao još prije 2 i pol godine)

5. marshmallow nema toliko novih stvari koliko je donio lollipop (za permissione imaš aplikaciju na store-u, a za kao DOZE samsung je donio i svoj smart manager kojem upravljaš telefonom)

6. ako koristiš olovčicu imaš skoro sve funkcije koje imaju note 4 i note 5

vjerojatno ima još stvari ali mi se ne da razmišljati što još telefon ima, i ne vidim razloga za zamjenu, pogotovo za bateriju koja će na nekom novom telefonu biti downgrade.

10 godina
protjeran
mackocicko2004 kaže...
dax-lax kaže...

što fali note3?

1. baterija odlična, 5 sati SOT, traje 2 dana

2. kamera solidna, video podržava 4k i 1080p 60fps

3. snapdragon 800 dovoljan za 90% aplikacija

4. 3GB rama imaju i neki trenutni flagshipovi (a ovaj mob je imao još prije 2 i pol godine)

5. marshmallow nema toliko novih stvari koliko je donio lollipop (za permissione imaš aplikaciju na store-u, a za kao DOZE samsung je donio i svoj smart manager kojem upravljaš telefonom)

6. ako koristiš olovčicu imaš skoro sve funkcije koje imaju note 4 i note 5

vjerojatno ima još stvari ali mi se ne da razmišljati što još telefon ima, i ne vidim razloga za zamjenu, pogotovo za bateriju koja će na nekom novom telefonu biti downgrade.

Sve je tako.Mnogi kazu da ga treba drzati dok god radi ! :)

Kupio sma ga polovnog ali u izvrsnom stanju i nikakvih problema nemam !

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.2.2016 6:54 (mackocicko2004).
14 godina
protjeran
Ima ko kakvi bumber/okvir na note-u? Preporuke? Nekaj da nije predebelo, da se ne poveca previse mob. Trenutno imam spigen neo hybrid ali mi ga je onda dosta tesko s jednom rukom koristiti/dosta ga poveca. Imal sam na umu nekakvi aluminijski bumper da prekrije ovaj plasticni okvir ali s tim bi vjerojatno izgubil na jacini signala...

0 0 hvala 0
16 godina
pa ima spigen i onaj slim najtanji...al nekako mi se cini da nebi pomoglo kod vecih padova ili udaraca na kriticna mjesta....
VenAtoR#2231
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
protjeran
Poz,nesto mi Note 3 poceo da steka e sad hocu da ga vratim na fabricka podesenja !Da li da ostanem na kit kat-u ili da skidam update posle toga ?
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
mackocicko2004 kaže...
Poz,nesto mi Note 3 poceo da steka e sad hocu da ga vratim na fabricka podesenja !Da li da ostanem na kit kat-u ili da skidam update posle toga ?

Meni na lolipopu radi odlično, a ako ćeš već vraćati na tvorničke postavke onda napravi prvo update jer tek update može napravit kaos.

9 godina
neaktivan

poz ,kupio sam bateriju za Note 3 e sad da li je org. jbg ! :)

Kao iz Fr je stigla ,proizveden 2016 .

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Preko slika dosta tesko to vidjeti. Usporedi font, kvalitetu printa, i samu boju i materijal omota. Cijena ti može dosta reci. Original bat za note 3 u veleprodaji se krecu od 9-12€ otprilike pa vidi.
9 godina
neaktivan
dax-lax kaže...
Preko slika dosta tesko to vidjeti. Usporedi font, kvalitetu printa, i samu boju i materijal omota. Cijena ti može dosta reci. Original bat za note 3 u veleprodaji se krecu od 9-12€ otprilike pa vidi.

kupio sam preko ebay za cca 10 e sa dostavom  !

16 godina

Ja sam kupio neki dan isto bateriju, izgleda kao original, nebi primjetio razliku. Ali kad sam je izmijerio nakon ne daje puni kapacitet od 3200 mAh, nego oko 2700 mAh. Ali sve u svemu još uvijek je bolja od originala koja je odradila svoje.

Battlefield 4 nick : BenjiCRO, Dirt Rally nick : BenjiCRO
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice