Samsung Galaxy Note 3 - Rasprava

poruka: 730
|
čitano: 190.059
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Samsung Galaxy Note 3 - Rasprava
lean kernel... ja sam na njemu i ok mi je
VenAtoR#2231
17 godina

Pozdrav svima

upravo sam kupio preko Njuške Note 3 4G LTE, nebrandiran i nerootan, a kako sam duže imao LG - malo sam se pogubio sa Samsungom.

Doznajem za KNOX zaštitu, i da se gubi garancija ako counter pokazuje 1.

Ovaj ima 0/0, znači sve je ok ali ja bih ga svakako želio rootati. Na njemu je službeni Loli.

Može li kakav savjet, link i slično kako ga uspješno rootati a da se ne gubi garancija odnosno ne trigga KNOX (u mom slučaju iznosi još godinu i 7 mjeseci, pa mi se nije za zezati....)?

hvala!

CB

Pismenost ne zahtjeva fizički napor! Č, ć, -ije, -je, dž i đ nisu olovni utezi!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
nisam duze pratio al bice ti dovoljno da googlas note 3 xda i u general podforum udi i naces sve...rootanje traje 2 minute...a za knox neznam dal su rijesili al kazem sve ces naci...
VenAtoR#2231
15 godina
protjeran

Jel tko isprobao kakav camera mod i kakva je razlika?

Imate li koju sliku za usporediti?

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet | HTC Hero - iPhone 3GS - Nexus S - Nexus 7 - Htc 8S - iPhone 4 - Galaxy S2 - HTC Sensation - Lumia 625 i Nokia N8 - Dell Venue pro 8 i Xperia Z1 Compact
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

da li je tko čitao negdje da nas obavijesti o glasinama o androidu 5.1.1. kakav navodno ima, s6, uskoro dobiva note 4, a i s5 je u pripremi (izvor sammobile)?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pretpostavljam da neće raditi 5.1.1., već da bi mogli spremiti Android M za njega i pozdravit nas do sljedećeg Notea.

Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

dal je uzimal ko kakvu zamjensku bateriju za note-a? preporuke?
cini mi se da je moja otisla, ne drzi niti na pol dobro ko kad je bil novi. (sad je godinu dana star)

probal sam sve: wipe cache, factory reset, stock kitkat, stock lollipop, cm11, cm12, nist ne pomaze

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ibosilj kaže...

dal je uzimal ko kakvu zamjensku bateriju za note-a? preporuke?
cini mi se da je moja otisla, ne drzi niti na pol dobro ko kad je bil novi. (sad je godinu dana star)

probal sam sve: wipe cache, factory reset, stock kitkat, stock lollipop, cm11, cm12, nist ne pomaze

Ne trebaš ništa pokušavat, baterija je otišla k vragu, kao i sve Samsungove nakon godinu-dvije, ovisi kakve si sreće.

Uzmi si Polarcell bateriju s Ebaya.

11 godina

da li je tko flashao N9005XXUGPOF3 firmware koji ima changelist 4935104, novijih od ostalih a inače mu je CSC NEE (finska nebrandirana)?

ako tko je da li vidi kakve promjene

0 0 hvala 0
16 godina

Pozdrav ekipi.  Našao sam kupca za svoj note. I sad razmišljam o lg g flex 2. Pa me zanima jeli se isplati uzeti lg ili da čekam note 5. 

Battlefield is the Best, fuck the rest!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Šta bi dobio s g flex 2? Malo bolju kameru i lošiju bateriju. Po meni je puno pametnije rješenje Note 4, ali ako si voljan čekat peticu i ako ćeš imat para, onda slobodno ajde na tu opciju.

0 0 hvala 0
16 godina

Imat ću love ali kad izlazi? Ovaj je već prodan.  Sad sam na zamjenskom. Čekam 5 pa ću vidjet.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Prema sadašnjin najavama, trebao bi izaći polovicom sljedećeg mjeseca.

Napredak će, naspram Notea 4, biti vrlo malen. Preostaje nam vidit ako su priredili kakvo iznenađenje.

0 0 hvala 1
16 godina
stavio sam temasekov cm 12.1 i super mi je sve samo mi boje nisu ni blizu dok je bio tw rom...jel mogu ja to kako rijesit ili...pretamno mi je nisu uopce zive boje...
VenAtoR#2231
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
jocommb kaže...
stavio sam temasekov cm 12.1 i super mi je sve samo mi boje nisu ni blizu dok je bio tw rom...jel mogu ja to kako rijesit ili...pretamno mi je nisu uopce zive boje...

instaliraj si kernel adiutor, najbolja app za mjenjanje postavki kernela po meni i u njoj ides pod screen i mozes mjenjati saturation i svasta

i ako ti se da, tj. ako vec nisi, prebaci se s ext4 na f2fs file system, mob je jos vise brz sad, nema lagova niti u chromu s tim

za f2fs moras imati v16.2+, a za mjenjanje postavki ekrana v15.nesto +

meni je za sad najbolja v 16.2 i mislim se na tome zadrzati jedno vrijeme

pogledaj si jos ovu temu: http://forum.xda-developers.com/android/general/guide-extreme-battery-life-t3095884 , s tim ti standby drain padne na 0-1% prek noci s wifijem i 3g omogucenim

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.9.2015 19:51 (ibosilj).
16 godina

pogledaj si jos ovu temu: http://forum.xda-developers.com/android/general/guide-extreme-battery-life-t3095884 , s tim ti standby drain padne na 0-1% prek noci s wifijem i 3g omogucenim

ma nisam dugo bio na aosp romovima jer su vjecne bete bile i bilo bugova....al sad sam zadovoljan s ovim....i vidio sam nesta za taj f2fs file system al moram prvo prebacit sve na komp jer se sve mora obrisat....i karticu isto sta mi je najgre :D

VenAtoR#2231
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.9.2015 22:43 (jocommb).
16 godina
ibosilj kaže...

e pitanje sad za ovo formatiranje s ext4 na f2fs file system....jel u twrp-u odaberem sve zivo za preformatirat ili samo cache i data ili sve,tj cjeli mob?

VenAtoR#2231
14 godina
protjeran
jocommb kaže...
ibosilj kaže...

e pitanje sad za ovo formatiranje s ext4 na f2fs file system....jel u twrp-u odaberem sve zivo za preformatirat ili samo cache i data ili sve,tj cjeli mob?

system, data i cache, svako posebno odaberes i formatiras na f2fs, i trebal bi imati twrp 2.8.7.0 verziju, ove prije nekaj znaju zezati

16 godina
cek onda mi nece dirat bas pohranu...mislim slike mjuz i to ce ostat?
VenAtoR#2231
14 godina
protjeran

moras backup svega napraviti u twrpu prvo, pa si prebacis na komp, i onda moras sve obrisati, posle si instaliras rom i samo napravis backup data, ostalo ne diras

za svaki slucaj si sve prije skopiras jos na komp

16 godina

ok...naso sam na xda tutorijal za formatiranje na f2fs....bez formatiranja internal storage-a.... jedino sto je lik formatiro odma nakon sto je flasho rom i sve je cisto bilo...a ja sam juce stavio rom i stvarno mi se nije dalo zajebavat sa svim postavkama opet i restoreovima pa sam napravio s tim romom i data mi je osto u ext4...ako mi se bude dalo napravicu to na cistom romu sutra il preksutra...ugl metoda radi...on je napravio to na Note 2 AT&T...tako da radi na svim mobitelima samo romovi i kerneli moraju podrzavat f2fs system....

evo link za tutorijal za formatiranje iz ext4 u f2fs file system..... link

a evo i benchmark je neki lik napravio i razlika se vidi sad kolko se primjeti neznam.... link

VenAtoR#2231
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa, jel mozda neko zna jel ovaj Note 3 s linka pravi ili je kopija?
1000 kn je jeftiniji i kad googleam Note 3 N9006 onda mi baca dosta rezultata koji ukljuciju kopija ili replika.

https://neutrinomobile.hr/samsung-galaxy-note-3-16gb-black-1445.html

Pravi programeri programiraju binarno!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Izgleda nekako čudno, ne znam što bih rekao o njemu.

Btw. ekipa odjavljujem se. Moj Note 3 je krepao, pa se premještam kod Sonya ili LG-a. Lijep vam pozdrav :)

0 0 hvala 0
16 godina

Sta brickao ga?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ma nisam ga ni pokušavao rootati. Krepao utor za punjenje pa sam onda odlućio malo isprobati i druge proizvođače.

0 0 hvala 0
11 godina

Izgleda da nećemo dobiti marshmallow, no da li je netko naletio na informaciju o androidu 5.1.1.?

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
tesko da bude kaj od toga, ali je moguce za kojih pol godine ili vise, kak su i za s4 izbacili 5.0.1 makar je preslo vise od 2 godine od izlaska mobitela
ja se nebi previse s tim zamaral, ak ti se da rootat imas na xda dosta stabilnih 5.1.1 romova, mob leti na cm12.1
11 godina

Moze preporuka stock based custom roma?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
thebatman kaže...

Moze preporuka stock based custom roma?

omega....http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2470441

VenAtoR#2231
11 godina

Nije mi vrag dao mira i stavio sam jucer ovaj Darklord Note5 port.

Kako je stvar dobra to je cudo.

Jedini bug koji se navodi u temi roma je blinkanje snimljenog  videa, ali evo ja flashao i video snima ko veliki, bez blinkanja ikakvog.

Naravno neke funkcije kamere kao manualni mod ne rade, ali ono što je meni bitno: fotografija, panorama, auto blic, 60fps video i sl. sve radi kako treba.

Rom je fluidnije nego ijedan stock od n3, baš je popeglan, cak se i kamera munjevito brzo pali na dvoklik home tipke.

Probao sam natjetrat mobitel na lag sa pokretanjem puno aplikacija, ali ne, sve radi nevjerojatno dobro.

Baterija mi je ista kao i prije, dakle nekakvih 4-5h upaljenog ekrana. 

Svakako topla preporuka.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice