Tekucine za hladenje koje ne provode struju.

poruka: 46
|
čitano: 24.047
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

naslov govori sve.

po mogucnosti i kratak opis tekucine, cijena i dal se moze nabavit.

i will never be the same again i will keep on fighting til the end i can walk on water, i can fly i will keep on flying til i die
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
odjavljen

Najlakse ti je destiliranom vodom, a imas i u raznim shopovima te tekucine za kupit, koje su i UV osjetljive

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Tekucine za hladenje koje ne provode struju.

Ako misliš na tekućinu u koju možeš uroniti komponente to je mineralno ulje..

Ako pak misliš na klasična vodena hlađenja, radi se o coolantu koji možeš kupiti u bilo kojem dućanu sa harverom.

EDIT: Nebi ti preporučio destiliranu vodu, već male nečistoće (koje su jako vjerojatne) mogu ti dovesti do oštećenja hardvera. Uz to, destilirana voda vrlo će vjerojatno uzrokovati slabije veze između tvog hardvera budući da će se provući u PCI slotove i CPU slotove.

...O tempora! O mores! (u prijevodu: O temperama i moru)...
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.7.2009 20:02 (Danny_HR).
16 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

Ako misliš na tekućinu u koju možeš uroniti komponente to je mineralno ulje..

Ako pak misliš na klasična vodena hlađenja, radi se o coolantu koji možeš kupiti u bilo kojem dućanu sa harverom.

EDIT: Nebi ti preporučio destiliranu vodu, već male nečistoće mogu ti dovesti do oštećenja hardvera.

Da mislim uranjati komponente, a u kakvim se trgovinama moze nac min ulje i kakva mu je cijena?

i will never be the same again i will keep on fighting til the end i can walk on water, i can fly i will keep on flying til i die
17 godina

Tesko da ces naci mineralno ulje u malim kolicinama. Proveri u neki servis za visokonaponske transformatore, mozda ako imas neki prijatelj koji radi u Rade Koncaru da ti nabavi malu kolicinu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.7.2009 20:02 (Kuzo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ja sam vidio zanimljiv nacin hladenja cijelog kucista sa uljem, neznam koliko je to ucinkovito, ali kuciste je cijelo bilo od plexiglasa i frajer ga je do vrha napunio uljem.

A sto se tice ulja mislim da je bilo koristeno parafinsko ulje,

Evo i link kako to izgleda:

https://www.youtube.com/watch?v=PtufuXLvOok&feature=related

Vrbovec
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Kuzo kaže...

Tesko da ces naci mineralno ulje u malim kolicinama. Proveri u neki servis za visokonaponse transformatore, mozda ako imas neki prijatelj koji radi u Rade Koncaru da ti nabavi malu kolicinu.

Cuj treba mi bar 10-15 litara da se napuni jedno vece kuciste.

16 godina
neaktivan

6 litara dođe oko 60 $ (ovi napisali). Kontaktiraj ih putem e-maila i vidi gdje su oni uzeli mineralno ulje.

Ima i tu za uzet - http://www.sciencestuff.com/prod/Chem-Rgnts/C2133

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

@Raptoxx

Mineralno ulje je zuto, opci uzas.

@Aerendyl

To je cijena u usa, kod nas ti nista od toga nevrijedi.

A da narucujem iz usa malo ulja? nisam puko bas toliko.

17 godina
neaktivan

I šta misliš s time postic?

Odvodnja temperature je loša pošto se to ulje zagrije i onda moraš ugasit komp da se ohladi.

Super ideja dakle.

Uronit u destiliranu vodu također nije pametno.

Zašto?

Dovoljno ti je par mrvica prašine na maticnoj i eto ti kratkog spoja( da dobro ste culi)

Dakle ideja je po meni glupa do suluda.

Jedino ako imaš viška love ili od dosade neznaš šta bi sam sa sobom.

Puno jeftinije i brže za riješit se komponenti:

Napuni kadu vodom i ubaci sve to u kadu i operi po clocku.

Ostavi se takvih ideja.

Treba se znat kaj se radi i po obicaju imat brdo love il bogate starce

ZLOČESTI MOD NR.1
Moj PC  
16 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

@LUXX

Postoje hladenja za tekucinu, kao ona sto se koriste u obicnim akvarijima s ribama.

Nije meni neki preveliki problem temperatura (oko 45-55c sa oc) koliko buka.

Slazem se da je destilirana voda glupost.

A o tome koliko para imam na bacanje cemo negdje drugdje.

16 godina
neaktivan
Escudo kaže...

@Raptoxx

Mineralno ulje je zuto, opci uzas.

Cuj, krivo sam se izrazio u zadnjoj recenici, ono sto sam ja napisao vezano uz hladenje uljem napravio je jedan moj poznanik, pa sam ja sve to vidio kako izgleda,

a u nastavku sam samo htio dati neki primjer vezan uz temu.

A sto se tice ulja, mozes koristiti parafinsko ulje, kojeg mislim da imas kupiti u mjestima gdje prodaju stvari za vinare.

Vrbovec
16 godina
neaktivan

@Raptoxx

Mozes reci malo vise o tom parafinskom ulju i koliko kosta?

16 godina
neaktivan

mislim da to nije baš naj pametnija ideja bolje ti je uložit u kvalitetno vodeno hlađene ili ako baš hočeš tekuči dušik ili čak tekuči heli

0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
RPG vs TENK kaže...

mislim da to nije baš naj pametnija ideja bolje ti je uložit u kvalitetno vodeno hlađene ili ako baš hočeš tekuči dušik ili čak tekuči heli

Cijena?

16 godina
protjeran

meni stari moze nabavit i parafinsko i mineralno ulje al sam odustao od tog jer temperaure nisu uopce bajne(jedino da se slozi neka cirkukulacija ulja i da se ono negdje hladi) jedina prednost takvog hlađenja je to daje 100% osigurano od prasine

bolje JOGA nego DROGA....SMRTONST od DROGE je MAXIMALNA cak 110% to znaci da su neki umrli cak i 2 puta..nemojte se smijati to je u drogi moguce...... http://crocoh.blog.hr/
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
hrvatskafarkasevec kaže...

meni stari moze nabavit i parafinsko i mineralno ulje al sam odustao od tog jer temperaure nisu uopce bajne(jedino da se slozi neka cirkukulacija ulja i da se ono negdje hladi) jedina prednost takvog hlađenja je to daje 100% osigurano od prasine

Kao sto sam gore napisao nisu mi toliki problem temperature koliko buka, koja bi se uljem svela na 0.

16 godina
neaktivan
Escudo kaže...
RPG vs TENK kaže...

Cijena?

ali su to za kratkotrajno hlađenje ne za više od 1h

16 godina
protjeran
Escudo kaže...

Kao sto sam gore napisao nisu mi toliki problem temperature koliko buka, koja bi se uljem svela na 0.

da al sa citao da temperature cjelog sistema dosezu do 70c sto bas i nije pozeljno....i ja bi si to htio slozit sam da znam kako rjesit tu tempreaturu

bolje JOGA nego DROGA....SMRTONST od DROGE je MAXIMALNA cak 110% to znaci da su neki umrli cak i 2 puta..nemojte se smijati to je u drogi moguce...... http://crocoh.blog.hr/
16 godina

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

evo tutorial kak napraviti sa biljnim uljem h

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RPG vs TENK kaže...
Escudo kaže...
RPG vs TENK kaže...

Cijena?

ali su to za kratkotrajno hlađenje ne za više od 1h

Sto je najgore trebao bi imat veliku bacvu u koju bi sipao tekuci heli ili kaj vec.

17 godina
neaktivan

Stavi pasivne hladnjake na grafu (accelero) neki veci vent koji se sporo vrti i ne buči da ispuhuje topli zrak van, ima tihih coolera za proc, nemaš komp koji zahtjeva neko bog zna kakvo hladjenje. Izoliraj kuciste onom spuzvom i ne fantaziraj sa mineralnim uljem. Koja glupost, uronio bi komponente u ulje jer ti smeta buka, svašta...

16 godina
protjeran
mislav_01 kaže...

Stavi pasivne hladnjake na grafu (accelero) neki veci vent koji se sporo vrti i ne buči da ispuhuje topli zrak van, ima tihih coolera za proc, nemaš komp koji zahtjeva neko bog zna kakvo hladjenje. Izoliraj kuciste onom spuzvom i ne fantaziraj sa mineralnim uljem. Koja glupost, uronio bi komponente u ulje jer ti smeta buka, svašta...

pa zasto ne,ako imas vremena(kao ja) atraktivno izgleda(ako se napravi kak spada)

16 godina
mislav_01 kaže...

pa zasto ne,ako imas vremena(kao ja) atraktivno izgleda(ako se napravi kak spada)

Nekuzim,A kaj onda sa usbovima? kak ih prikljucit kad je maticna sva u tom ulju? Spojim usb i onak to ulje po njemu lol.

17 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...

Nekuzim,A kaj onda sa usbovima? kak ih prikljucit kad je maticna sva u tom ulju? Spojim usb i onak to ulje po njemu lol.

USB produzni kabel koji viri van akvarijaCool

World championships:7,GP started:250,GP wins:91,Podium finishes:154,Pole positions:68,Fastest laps:76,Points:1,369
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.7.2009 22:04 (F1-IVO).
16 godina
protjeran
F1-IVO kaže...
Fake_Alert kaže...

ma moze on i unutra bit...znaci sve moze bit u ulju osim hardova i dvd drive-a

evo kako bi to kvalitetno trebalo izgledat

edit:i da cisto mineralno ulje nije zuto nego je bezbojno,zuto je biljno ulje

kako to treba izgledat kako to treba izgledat
mineralno ulje mineralno ulje
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.7.2009 22:37 (hrvatskafarkasevec).
16 godina
F1-IVO kaže...
Fake_Alert kaže...

ma moze on i unutra bit...znaci sve moze bit u ulju osim hardova i dvd drive-a

evo kako bi to kvalitetno trebalo izgledat

edit:i da cisto mineralno ulje nije zuto nego je bezbojno,zuto je biljno ulje

Oh no vidi moj cooler unutra...Ko kaze da ti treba hard,SSD rulzzzz Smijeh

16 godina
neaktivan

Moze HDD biti unutra, ali mora biti zatvoren u nepropusnom case-u ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Escudo kaže...

@Raptoxx

Mozes reci malo vise o tom parafinskom ulju i koliko kosta?

Ulje se može kupiti pod nazivom parafinsko ulje, u svakom poljoprivrednom dućanu, poljo ljekarnama, ili većem centru ( Pevec, Merkur ) na odljelu opreme za vinogradarstvo i podrumarstvo. Samo moras paziti da to nebude ono vrtno ulje za baklje.

Negdje, najcesce u odjelu za podrumarstvo to zovu i vazelinsko ulje. Nisam siguran za cijenu ali mislim da nije vise od 30 kn/l

Vrbovec
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice