Samogradnja - s pokretne trake

poruka: 22
|
čitano: 7.976
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Jedna s pokretne trake

Uzimao sam prije par tjedana novu konfiguraciju te sam se odlucio za kuciste Soprano u vemila. Igrom okolnosti vemil nije imao pola stvar (ukljucujuci i kuciste) pa sam morao sve uzeti kod ADM-a... A adm nema to kuciste, dapace imaju Armor s prozorom ali s meni velikom cijenom od cca 900kn. Na kraju mi je 'puka film' kako mi kazemo u dalmaciji i odlucija san napravit svoje kuciste.

Kupija san vulgaris-bijelo kuciste za 50tak kuna, uzeo par aluminijskih vodili i brusilicu te se bacio na posao. Kuciste je duze i vece za nekakvih desetak centimetara.

Jedino sto je ostalo od volgaris kucista je zadnja stranica i ona na koju se maticna stavlja.

Problema je bilo jako puno. Para se potrosilo jednako koliko bi me i soprano izasao (oko 600kn), ali na kraju sam puno zadovoljniji.

Evo par natuknica za one koje se odluce mojim stopama.

Prvo i najvaznije, MJERI DVAPUT, REZI JEDNOM! Ufff, nema gore situacije nego kad nesto odrezem s krive strane ili ispilam dio kojeg nisam smio...

Kuciste je prefarbano transparentnim lakom. Pazite kada to radite da vam sve plohe stoje vodoravno. Transparentna boja je jako 'skliska' ili tehnickim rijecnikom nije dovoljno viskozna, a kada ubrojite i plexiglas onda to moze biti lose. Uglavnom sve vodoravne plohe su mi ostale super dok mi se na korizontalnim pojavilo curenje boje, to me stvarno iziritiralo.

Nadalje, kada ste vec pogresili na plexiju NE POKUSAVAJTE GA CITITI NITO-RAZJEDZIVACOM. Viče Nitro totalno nagriza i plexi, tako da sam pokusao ocistiti jednu plohu od tog transparentnog laka i na kraju sam dobio plohu koja izgleda kao crna majica nakon 10 godina nosenja i pranja. Tu stranicu cu morati zamjeniti jer izgleda odvratno.

Sve u svemu ja sam zadovoljan, iako mi je krivo sto ponovno nisam odvojio vise vremena na detalje. No zato ne moram vise paliti svjetlo kada ulazim u sobu, dovoljno je da upalim komp.

sav dodatni materijal, alu vodilice, navojne sipke, matice, plexi, boja itd... je kupljeno u baumaxa. Nije reklama, ali sam se ugodno izenenadio kad sam vidio koliko 'glupih' sitnica imaju. Obavezno ih posjetite ako se bacite u ove vode.

edit: slike po tko zna koji put uspijem prebaciti tek iz drugog puta!

konstrukcija konstrukcija
konstrukcija bez komponenti konstrukcija bez komponenti
bez komponenti bez blica bez komponenti bez blica
komponente bez neonki komponente bez neonki
final 1 final 1
final 2 final 2
Arguing on the internet is like running in Special Olympics. Even if you win, you are still retarded.
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.1.2009 17:28 (pixelatem).

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
RE: Jedna s pokretne trake

Dobro je, hoces zatvarati s necim?

Smoke me a kipper, I'll be back for breakfast.
17 godina
neaktivan
pixelatem kaže...
...ali na kraju sam puno zadovoljniji.
 a to ti nekako ne vjerujem... sorry Osmijeh
17 godina
neaktivan
cromiki kaže...
pixelatem kaže...
...ali na kraju sam puno zadovoljniji.
 a to ti nekako ne vjerujem... sorry Osmijeh

skuzajte, post je bio napola obavljen s samo dvije slike! Cool
Arguing on the internet is like running in Special Olympics. Even if you win, you are still retarded.
17 godina
Jedna s pokretne trake

Uhh,šta ovo svijetli,al dobro si to slozil.

Ova bocna strana ce ti ostati otvorena il ces to zatvoriti necim prozirnim?

Only God will judge me

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
tommy2103 kaže...

Uhh,šta ovo svijetli,al dobro si to slozil.

Pa rekao sam da mi skoro vise i ne treba svjetlo u sobi. Evo slika uz poruku. Cool

tommy2103 kaže...

Ova bocna strana ce ti ostati otvorena il ces to zatvoriti necim prozirnim?

pa zatvorena je? Zar se ne vidi?

Sve su zatvorene!  Smijeh
A na toj bocnoj sam bas experimentirao s nitrom i unistio je pa ima nekakv bijeli 'isprani' sloj po sebi.
kutak kutak
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.1.2009 17:58 (pixelatem).
17 godina
neaktivan

svaka cast na trudu.trebalo je to napravit.malo pre svjetlo za mene ali svakako je fora.

po meni mozda jedino bis si mogo koji vent nabacit radi temp.

q6600 H2O @3GHz, 6GB DDR2,ati radeon 3870x2
17 godina
neaktivan
robert kaže...

svaka cast na trudu.trebalo je to napravit.malo pre svjetlo za mene ali svakako je fora.

po meni mozda jedino bis si mogo koji vent nabacit radi temp.

pa imam dva od 12cm ventilatora, za sada se komponente ne bune.
Namjerno nisam htio stavljati nista na bocnu stranu, ali ako bude trebalo to nije problem.
17 godina
Jedna s pokretne trake

A je vidi se,nisam pazljivo gledao.bas mi je fora ova naranđasta boja.

Only God will judge me

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Jedna s pokretne trake

koliko ti je trebalo plexia i koliko si ga platio?

My car sucks, the brakes do not brake, the accelerator will not accelerate and the pistons will not piss
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
BORN kaže...

koliko ti je trebalo plexia i koliko si ga platio?

koristio sam plexi debljine 2mm koji je i najjeftiniji zato sto sam imao zeljeznu konstrukciju pa mi nije bilo bitno koliko je cvrst.
A potrosio sam sigurno oko 300kn plexija.
16 godina
neaktivan
Jedna s pokretne trake

Kućište ti je super ispalo, ali ja bih upotrijebio plave neonke, ako si time osvjetljavao. Daju ugodnije svjetlo, al ak tebi paše crveno, tvoj izbor. No, kućište je još uvijek super.Namigiva

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign. Današnja djeca slušaju cajke, priče o Vukovaru njima su bajke! Zmajevi su zakon! I AMD je to priznao.

0 0 hvala 0
17 godina
Jedna s pokretne trake

Gledajuci slike tvog kucista odma sam pogledao di su mi cvike za sunce. Ne mogu zamisliti da ti je ugodno gledati u monitor dok ti crveno svijetlo tuce u oci. A bit ce da i ti stavis cvike za sunce prije nego sidnes za monitor?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Sint1 kaže...

Gledajuci slike tvog kucista odma sam pogledao di su mi cvike za sunce. Ne mogu zamisliti da ti je ugodno gledati u monitor dok ti crveno svijetlo tuce u oci. A bit ce da i ti stavis cvike za sunce prije nego sidnes za monitor?

ma one slike su radzene bez blica, u stvarnosti nije tako jako kako vam se cini. Osobno mi je skroz ugodno za radit, a s druge strane imam pregidac za njih tako da ih ugasim kad gledam film ili slicno

16 godina
protjeran

bolje su ove crveno-narancaste neonke...barem meni..hhBelji sebtw..prefora je........ja se nadam da je isto prefora iznutrica..haah lol..sala..naravno da je..jelda'???

Ghost Recon
16 godina
neaktivan
Jedna s pokretne trake

zakon plakat u pozadini...hehe

meshuggah rocks \m/

dobro obavljen posao,prvi put vidim skroz prozirno kućište.

Core 2 Quad Q6600, Gigabyte radeon HD4870, 4Gb DDR2 Kingmax 1066MHz, Gigabyte EP45 DS3, OCZ StealthXstream 600w, Pioneer 216D, Antec Three hundred, Seagate Baracuda 500Gb 32Mb cache, Samsung T220
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
StormZg kaže...

meshuggah rocks \m/

gledao sam ih uzivo ovog ljeta. malo je rec da rokaju, prije da oWnaju! Cool
16 godina
neaktivan
Jedna s pokretne trake

Izgleda zakon! Koliko si potrosio sve zajedno boje, alati, rasvjeta?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
krle kaže...

Izgleda zakon! Koliko si potrosio sve zajedno boje, alati, rasvjeta?

nisan sve stavio na papir ali sigurno oko 600kn, ali bas sve, ukljucujuci neonke i ventilatore itd itd
16 godina
neaktivan
Jedna s pokretne trake

wow!

Jel' ti ovo prvi put da radis kuciste, ili si radio i prije? Mora da si elektrotehnicku skolu zavrsio..

U svakom slucaju, izgleda odlicno, a dodatnu vrijednost daje to sto je manufactured @ home :D

Pocni razmisljati o masovnoj proizvodnji !

"Dabogda imao pun dzep para, a nemao cime da izvadis.."
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

booome..a da te pita neko jel bi napravio nekom samo kuciste tako izrezao???koliko bi to naplatio..haaa????

Ghost Recon
17 godina
neaktivan
Zlatan kaže...

Jel' ti ovo prvi put da radis kuciste, ili si radio i prije? Mora da si elektrotehnicku skolu zavrsio..

nije prvo, trece da budem precizniji. Ali sam zavrsio za racunalnog tehnicara u strojarstvu (skraceno strojarski tehnicar) pa su mi ovakve stvari prirodne!

Ghost Recon kaže...

booome..a da te pita neko jel bi napravio nekom samo kuciste tako izrezao???koliko bi to naplatio..haaa????

pa tesko je za reci, jer materijal ispadne dosta. Posto sam ovo radio sebi mogao sam ustedjeti na materijalu pa sam recimo izabrao tanji plexiglas itd. U zadnju jedna stranica mi je malo napukla, ali nisam to htio mjenjati jer je ta stranica ionako okrenuta put zida... Uglavnom zelim reci da 'osrednji' rad ne bih puno naplatio (citaj, sitne greskice), ali ako bi netko htio savrseno kuciste onda bi i materijal bio skuplji a samim time i kuciste (kao na slici) ne bi bilo ispod 1000kn, a i ova cijena je okvirna. Pa sad... Cool
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice