Uzimao sam prije par tjedana novu konfiguraciju te sam se odlucio za kuciste Soprano u vemila. Igrom okolnosti vemil nije imao pola stvar (ukljucujuci i kuciste) pa sam morao sve uzeti kod ADM-a... A adm nema to kuciste, dapace imaju Armor s prozorom ali s meni velikom cijenom od cca 900kn. Na kraju mi je 'puka film' kako mi kazemo u dalmaciji i odlucija san napravit svoje kuciste.
Kupija san vulgaris-bijelo kuciste za 50tak kuna, uzeo par aluminijskih vodili i brusilicu te se bacio na posao. Kuciste je duze i vece za nekakvih desetak centimetara.
Jedino sto je ostalo od volgaris kucista je zadnja stranica i ona na koju se maticna stavlja.
Problema je bilo jako puno. Para se potrosilo jednako koliko bi me i soprano izasao (oko 600kn), ali na kraju sam puno zadovoljniji.
Evo par natuknica za one koje se odluce mojim stopama.
Prvo i najvaznije, MJERI DVAPUT, REZI JEDNOM! Ufff, nema gore situacije nego kad nesto odrezem s krive strane ili ispilam dio kojeg nisam smio...
Kuciste je prefarbano transparentnim lakom. Pazite kada to radite da vam sve plohe stoje vodoravno. Transparentna boja je jako 'skliska' ili tehnickim rijecnikom nije dovoljno viskozna, a kada ubrojite i plexiglas onda to moze biti lose. Uglavnom sve vodoravne plohe su mi ostale super dok mi se na korizontalnim pojavilo curenje boje, to me stvarno iziritiralo.
Nadalje, kada ste vec pogresili na plexiju NE POKUSAVAJTE GA CITITI NITO-RAZJEDZIVACOM. Nitro totalno nagriza i plexi, tako da sam pokusao ocistiti jednu plohu od tog transparentnog laka i na kraju sam dobio plohu koja izgleda kao crna majica nakon 10 godina nosenja i pranja. Tu stranicu cu morati zamjeniti jer izgleda odvratno.
Sve u svemu ja sam zadovoljan, iako mi je krivo sto ponovno nisam odvojio vise vremena na detalje. No zato ne moram vise paliti svjetlo kada ulazim u sobu, dovoljno je da upalim komp.
sav dodatni materijal, alu vodilice, navojne sipke, matice, plexi, boja itd... je kupljeno u baumaxa. Nije reklama, ali sam se ugodno izenenadio kad sam vidio koliko 'glupih' sitnica imaju. Obavezno ih posjetite ako se bacite u ove vode.
edit: slike po tko zna koji put uspijem prebaciti tek iz drugog puta!