Raspberry Pi - Projekti, Ideje, Savjeti... izdvojena tema

poruka: 1.326
|
čitano: 548.789
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
odjavljen
Raspberry Pi - Projekti, Ideje, Savjeti...

Imam jednu ponudu za vlasnike RPi-a. Točnije za jednog vlasnika koji se javi.

Tražim osobu koja bi mi posudila svoj RPi na 2 do max 3 tjedna radi testiranja i isprobavanja kučišta.

Za uzvrat bi toj osobi dao besplatno jedno kučište kao na slikama:

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Raspberry Pi - Projekti, Ideje, Savjeti...
adisice kaže...

Evo nakon razni pokušaja mijenjanja image-a,tastatura, i na kraju usb hub sa dodatnim napajanjem ništa se nije promijenilo sad jedino što mi na tastaturi gori lampice caps lock,num lock,scroll lock konstantno kada se ušteka usb hub dok je prije bez usb napajanja  svjetlilo na trenutak(sekundu) kada upalim svoj ukleti rpi...stvarno neznam šta bi moglo ovo biti...Ima li ko još ideja ili savjeta za pomoć?{#}

Dali si probao napajanje promjeniti? Ili ti je ostalo ono isto (ako se dobro sijecam samsung) sve mi to smrdi da je do napajanja.

12 godina
neaktivan
Buhaha kaže...
adisice kaže...

Evo nakon razni pokušaja mijenjanja image-a,tastatura, i na kraju usb hub sa dodatnim napajanjem ništa se nije promijenilo sad jedino što mi na tastaturi gori lampice caps lock,num lock,scroll lock konstantno kada se ušteka usb hub dok je prije bez usb napajanja  svjetlilo na trenutak(sekundu) kada upalim svoj ukleti rpi...stvarno neznam šta bi moglo ovo biti...Ima li ko još ideja ili savjeta za pomoć?{#}

Dali si probao napajanje promjeniti? Ili ti je ostalo ono isto (ako se dobro sijecam samsung) sve mi to smrdi da je do napajanja.

da jesam ali nisam mogao nabavit od htc-a punjač...jedino možda kakvu mini keyboard da probam 

14 godina
neaktivan

Vidim da se licenca za mpeg2 plaća dodatno, znači li to da se bez te licence nikako ne mogu gledati filmovu u boljem formatu?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
osta_os kaže...

Vidim da se licenca za mpeg2 plaća dodatno, znači li to da se bez te licence nikako ne mogu gledati filmovu u boljem formatu?

Možeš gledati sve osim mpeg2 i windows formata  znaci mp4 mkv mov avi itd ... mpeg2, godovo da niko ni ne kodaira u taj format 

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.2.2013 17:44 (Buhaha).
16 godina
neaktivan
adisice kaže...
Buhaha kaže...
adisice kaže...

da jesam ali nisam mogao nabavit od htc-a punjač...jedino možda kakvu mini keyboard da probam 

Probaj i usb kabel za napajanje promjeniti vidim na netu da i do toda može biti 

Ne znam što bi ti reko imam iskustva sa 4 Rpi_a  i ni jedan mi nije radio takve probleme

12 godina

Evo u zadnje vrijeme promatram ovu stvarcicu i sviđa mi se samo neznam koja je uloga osim šta se može spojit na tv i gledat filmovi

Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
logi510 kaže...

Evo u zadnje vrijeme promatram ovu stvarcicu i sviđa mi se samo neznam koja je uloga osim šta se može spojit na tv i gledat filmovi

Programiranje,možeš napraviti robota....Uglavnom to je Pc koji ti stane u svaki džep  {#}

Izvan WC-a ne trpim druženje s govnima...
12 godina
neaktivan
logi510 kaže...

Evo samo popisa dijela stvari koje mozes izradit pomocu RPi-a

No matter how far we are, we're always looking at the same sky
12 godina
TheAtomicMiner kaže...
logi510 kaže...

Evo vidim da se mogu napraviti stvarno dobre stvarcice samo je problem šta ja to neznam napraviti,a takve stvari me zanimaju..

15 godina
logi510 kaže...
TheAtomicMiner kaže...
logi510 kaže...

Evo vidim da se mogu napraviti stvarno dobre stvarcice samo je problem šta ja to neznam napraviti,a takve stvari me zanimaju..

Zato krenes prvo po netu surfati(istrazivati), nakon nekog teoretskog znanja skupis pare, kupis hardware, pokusas nesto napraviti, tu i tamo ces nesto zahebati, a usput steci i neko prakticno znanje.

:D
17 godina
odjavljen

Sta nije taj Raspberry Pi prije svega namijenjen da se ukljuci u telku koja onda iz non-smart postane smart?

http://isvijet.com.hr

0 5 hvala 0
16 godina
neaktivan
Edge kaže...

Sta nije taj Raspberry Pi prije svega namijenjen da se ukljuci u telku koja onda iz non-smart postane smart?

Ne... http://www.raspberrypi.org/about

13 godina
neaktivan
Edge kaže...

Kao da kažeš "Šta nije taj Ford GT prije svega namijenjen da se odvezeš od kuće do posla?"

Vi neznate tko sam ja, ja neznam tko ste vi i ne zanima me.
17 godina

Raspberry pi je punokrvno racunalo. Sa njim mozes prakticki sve, masta (i nesto slabiji resursi) je jedino ogranicenje.

Rvat katolik!

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pitanje, mislimo ja i frend krenut sa Linux from Scratch (LFS), nije bitno da projekt uspije, tek toliko da nesto radimo {#}. Jel bi se to moglo na raspberry pi radit ili je ARM procesor problem? ako bilo sto uspijemo, jel bi radilo na x86 procesorima? Hvala unaprijed.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ima LFS za ARM, a to što složiš naravno da nećeš moći pokrenuti na x86.

Rootanje mobitela doprinosi globalnom zagrijavanju.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Od kuda ste ga narucili?

Kolko ste ga cekali?

Koju verziju se vise isplati uzeti?

http://isvijet.com.hr

0 0 hvala 0
17 godina
Edge kaže...

Od kuda ste ga narucili?

Kolko ste ga cekali?

Koju verziju se vise isplati uzeti?

Narucio ga u Altproa

Dosao je odmah nakon uplate (imali su ih na lageru)

Uzmi B sa 512 RAM-a

Rvat katolik!
12 godina
neaktivan
Također preporučujem AltPro, RPi mi je dosao 3 dana nakon uplate.
No matter how far we are, we're always looking at the same sky
16 godina
tintin kaže...

Help...
Planiram kupiti USB HUB sa vlastitim napajanjem koji može napajati i sam Pi i našao sam jedan koji je ok za to...
Pitanje:
taj je označen kao "there is no backfeeding"...što to znači i jel to ok?

Jel zna itko?

13 godina
neaktivan

Danas je i meni stigao Rpi. Upravo se instalira sistem gore pa bi iskoristio vrijema da Linux znalce nešto upitam. Namjera mi je da maknem Popcorn i eventualno laptop sa muzikom koji je vezan na DAC. Da li netko zna što je potrebno podesiti u rpi-u da pušta muziku, bez uplitanja, kroz USB, jer bi povezao sa  USB-SPDIF konverterom ( http://www.m2tech.biz/hiface.html ) eksterni DAC, pa DAC na pojačalo. Hvala!

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ja ću u kupovinu D-link huba. Taj navodno radi, a slične je cijene. Javim kad probam.

14 godina
neaktivan

možeš muziku puštat na xbmc-u preko openeleca ili raspbmca

kolko vidim dosta vam problema stvara to što trebate powered usb hub da bi mogli spajat zahtjevnije stvarčice na RPi...evo kako izraditi powered hub od običnog huba za 20 kn link

Kad ne radi,udri po njemu pa će proradit!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
hlausic kaže...

Ja ću u kupovinu D-link huba. Taj navodno radi, a slične je cijene. Javim kad probam.

Radi sto posto, ja ga imam doma.

Rvat katolik!
13 godina
neaktivan

Evo da odgovorim samom sebi, našao sam u čemu je problem. Treba instalirati driver za taj USB-SPDIF konverter i onda se na samom Rp-i-u omogući u audio outputu opti/coax out, a ne hdmi koji je po primarno postavljen. Međutim instalacija ide nekako ovako, citiram sa službenih stranica:

How to build it

In order to build the driver you need to install your kernel-headers, the build-essential package and git-core:

• apt-get install kernel-headers-$(uname -r)
  • apt-get install build-essential
  • apt-get install git

git clone git://github.com/panicking/snd-usb-asyncaudio.git

cd snd-usb-asyncaudio

make

You can install the module or just run:

sudo insmod snd-usb-asyncaudio.ko

IZVOR: http://www.m2tech.biz/hiface.html#

Ne kužim ništa od ovoga pa bi molio linuxaše da mi malo pomognu.

17 godina

Ulogiraj se preko SSH i kucaj komandu po komandu.

Rvat katolik!

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Našao sam na wiki što je SSH, ali kako da uđem u to u Rp-i-u?  I daj mi molim te napravi copy/ paste što točno da prepišem od onoga. Hvala!

17 godina
hlausic kaže...

Našao sam na wiki što je SSH, ali kako da uđem u to u Rp-i-u?  I daj mi molim te napravi copy/ paste što točno da prepišem od onoga. Hvala!

Ne moras cak ni preko SSH, jednostavno direkno na rpi-u ukucaj one komande gore koje si kopirao sa nekog weba.

Rvat katolik!
13 godina
neaktivan

Znači upiše redom,

apt-get install kernel-headers-$(uname -r)

apt-get install build-essential

apt-get install git

git clone git://github.com/panicking/snd-usb-asyncaudio.git

cd snd-usb-asyncaudio

sudo insmod snd-usb-asyncaudio.ko

Jel bi to bilo OK?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice