Power prekidac za paljenje kompa???

poruka: 18
|
čitano: 9.469
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Ovak, imam doma sve adekvatne djelove da bi komp radio, ALI nemam kuciste....KOJE uopce ne predstavlja problem..nego predstavlja kako ga upaliti..jer mi fali onaj click ...e sad..dal se to moze kako drugacije izvesti..znaci pomocu nekog drugog prekidaca to spojiti i slicno....imam najobicniju plocu..koja nema dugmad na sebi za paljenje..kao što OC ploce imaju..

P.S...frend mi je rekao....da je negdje spojim i da programiram u biosu ( Gigabyte, onaj standardni...PHOENIX plavi)....da mogu komp upaliti duplim klikom na misu i slicno....?? jel to stvarno izvedivo..i kako ??

Hvala unaprijed

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja imam viška jedan,ako živiš u Splitu.

Hakiranje je umjetnost a ne zločin.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Power prekidac za paljenje kompa???
Kleki kaže...

Ovak, imam doma sve adekvatne djelove da bi komp radio, ALI nemam kuciste....KOJE uopce ne predstavlja problem..nego predstavlja kako ga upaliti..jer mi fali onaj click ...e sad..dal se to moze kako drugacije izvesti..znaci pomocu nekog drugog prekidaca to spojiti i slicno....imam najobicniju plocu..koja nema dugmad na sebi za paljenje..kao što OC ploce imaju..

P.S...frend mi je rekao....da je negdje spojim i da programiram u biosu ( Gigabyte, onaj standardni...PHOENIX plavi)....da mogu komp upaliti duplim klikom na misu i slicno....?? jel to stvarno izvedivo..i kako ??

Hvala unaprijed

Pribaci na reset switch ili šta ti je čovik navea ako si u Splitu uzmi u njega {#}

16 godina
neaktivan

Ili koristi šarafciger ili bilo koji drugi komad metala, jednostavno kad želiš upalit/ugasit računalo samo dotakneš ona 2 pin-a koja služe za paljenje i rješen problem.

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina

Za uključenje kompjutera spoji bilo kakvo tipkalo (znači da nije stalno uključeno kad pritisneš) na pinove koji su predviđeni za spajanje prekidača na kućištu.

Ako želiš koristiti mogućnost uključivanja preko miša ili tipkovnice, to moraš uključiti u BIOS-u (opcija Wake on Keyboard/Mouse ili nekako slično) ali vjerojatno moraš i postaviti odgovarajući jumper na ploči za napajanje PS/2 i USB portova iz +5VSB (standby) linije (podgledaj u uputama ploče, obično to nije po defaultu postavljeno tako).

KaeR
14 godina
neaktivan

U zadru sam..nisam ubrao...što sa resetom???.....ja neam kuciste, prakitcki ni nikakvih kabela..ni power led ni reset ni nista....zero point..

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ovo sa šarafcigerom mi je prežestoko :DDD

0 0 hvala 0
17 godina

Onda koristi rješenje iz jednog od prijašnjih postova, nečim spoji pinove kad želiš uključiti PC, a onda u BIOS-u podesi sve potrebno za korištenje miša ili tipkovnice za uključenje (ne zaboravi provjeriti jumpere).

KaeR
17 godina
neaktivan

Preko interenta govore da se zamjene mjesta resetu i paljenju ali to nema veze s tobom,jer nemaš nikakvih kabela.Ovo sa šarafcigerom sumnjam jer šarafciger nedaje nikakve kontake ali ti probaj nešto pa javi.

17 godina
Kleki kaže...

Ovo sa šarafcigerom mi je prežestoko :DDD

Ali točno. To i pravi prekidač radi.

KaeR
17 godina
neaktivan

Ipak moguće

Moj PC  
0 0 hvala 2
14 godina
neaktivan

Jel nužno guranje pincete u ATX kabel ? XDD

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kleki kaže...

Navodno{#}

Probaj pa javi

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.1.2011 22:17 (PC Street Hacker).
17 godina
Kleki kaže...

U pravilu je dovoljno kratko spojiti ona dva PWR pin-a na matičnoj sa se komp upali.

16 godina
neaktivan

Kao što sam već rekao dovoljno je samo zatvorit nakratko strujni krug između ona dva PIN-a.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Kleki kaže...

U ovom videu se radi o neispravnoj matičnoj koja neće boota na pwr prekidač, pa zato prespaja crnu i zelenu na ATX konektoru (direktno paljenje napajanja). Kod ispravne ploče je dovoljno nakratko spojit PWR pinove na konektoru za front panel.

Heart: _/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_ Brain: __________________________
15 godina
neaktivan

ako si u zadru, imas tamo chipoteku odes i kupis taster imas ih od par kuna vec i nades gdje se spaja power button na ploci spojis i to je to samo stisnes i radi...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
sta nemozes spojit s šrafcigerom . mislim ja tako radim akda testiram ploce. i koja budala je rekla da sa šrafcigerom en mozes upalit alo zeljezo ej provodi napon i struju. moze se. bilo sta sta je metalno mozes upalit.
ili odi do nekog elektronik šopa i kupi dode 3kn mislim
ili kao ja stavljaj grafu dok je napajanje ukljuceno i napravi kratki spoj na cipu na matičnoj da se upali. ali moras imat srece da na spališ matičnu kao ja
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice