Osvjetljenje iza monitora

poruka: 14
|
čitano: 5.636
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Ovako... Citao sam na jednom forumu da zeleno svjetlo iza monitora odmara oci i da je rad ugodniji.

Prvo me zanima na kojem naponu rade ove ledice i kolka bi trebala biti jakost struje da ne dode do prezagrijavanja
http://www.kronos.hr/led-zelena-19mcd-p-1736.html

Onda me zanima kolko bi ledica trebao postavit na 26¨ monitor.

EDIT: Vec imam te ledice i dok ih spojim na bateriju od 4.5V onda su zute, a kad ih spojim na usb onda su narancaste.(jel to zbog napona/struje ili su ledice krive?)

:D
Poruka je uređivana zadnji put sub 10.9.2011 19:09 (CroNk3r).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Pa stavi ovo, jednu u komp, drugu iza monitora

Lt.Lowenbrau prozvan cheaterom preko 9000 puta

0 0 hvala 1
16 godina
Vidit cu, to bi htio cim prije napravit pa bi bilo pozeljno da je s ledicama jer njih imam, a links mi je dosta daleko. (htio bi sutra vec imati to slozeno)

A onda cu mozda zamjeniti ledice neonkama...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

te ledice rade na 1.5v te zelene il an 2.5 nisam sigurankad ih spojis na 4.5 pocnu gorit pa zato su zute..

drugo te eldice su dosta slabe one su samo za signalizaciju trebaju ti jace ledice.. a i imas za kupit traku u ledicama koja radi an 12v. znaci traka je i svkaih 2cm ti je ledica vec montirano samo prikljucis na 12v

Evo kako zigledaju te led strip znam da ih ima za kupit u elektronik shopu po 10cm i vise zavisi koliko ti treba http://www.made-in-china.com/products-search/hot-china-products/LED_Strip.html

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.9.2011 19:19 (Lacko).
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
Re: Osvjetljenje iza monitora
Lacko kaže...

te ledice rade na 1.5v te zelene il an 2.5 nisam sigurankad ih spojis na 4.5 pocnu gorit pa zato su zute..

drugo te eldice su dosta slabe one su samo za signalizaciju trebaju ti jace ledice.. a i imas za kupit traku u ledicama koja radi an 12v. znaci traka je i svkaih 2cm ti je ledica vec montirano samo prikljucis na 12v

Evo kako zigledaju te led strip znam da ih ima za kupit u elektronik shopu po 10cm i vise zavisi koliko ti treba http://www.made-in-china.com/products-search/hot-china-products/LED_Strip.html

Ako moram nesto kupiti onda cu kupiti onu neonku, a sad idem isprobati spojit na 1.5C i 2.5V

Hvala.

17 godina
CroNk3r kaže...

Ovako... Citao sam na jednom forumu da zeleno svjetlo iza monitora odmara oci i da je rad ugodniji.

Prvo me zanima na kojem naponu rade ove ledice i kolka bi trebala biti jakost struje da ne dode do prezagrijavanja
http://www.kronos.hr/led-zelena-19mcd-p-1736.html

Onda me zanima kolko bi ledica trebao postavit na 26¨ monitor.

EDIT: Vec imam te ledice i dok ih spojim na bateriju od 4.5V onda su zute, a kad ih spojim na usb onda su narancaste.(jel to zbog napona/struje ili su ledice krive?)

Moš stavit jednu Neonku iza Monitora ovak, kak imam ja kod sebe recimo a samu Neonku staviš iza lako objesiš to na neku žicu kak imam ja ili slično nebitno sad. Ima više načina kak objesit Neonku iza, snašel se buš sigurno samo monitor mora bit blizu kompa tj kučište jer kabel od Neonke nije baš dugačak.{#}

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
16 godina

Uz neonke dobiješ samoljepljivu čičak traku, pa se može lako skinuti

0 0 hvala 0
16 godina

Ovako,

Odlucio sam se za neonku.
Sad imam problemcic jer citam na nekim forumima da ove sharkoonove neonke nakon negkog kratkog vremena pocinju treperiti i slabije svjetliti...(I vjerujem u to zato jer im je mis za k...c)
Zna li mozda tko nekog proizvodaca koji proizvodi kvalitetnije neonke?

EDIT:

Da jos pitam od kolko mCd bi mi ledice trebale za to?

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.9.2011 15:47 (CroNk3r).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Miš im je super

0 1 hvala 0
17 godina
CroNk3r kaže...
Ovako,

Sad imam problemcic jer citam na nekim forumima da ove sharkoonove neonke nakon negkog kratkog vremena pocinju treperiti i slabije svjetliti...(I vjerujem u to zato jer im je mis za k...c)

Ništa ne fali tim Sharkoon Neonkama, svjetlit če normalno a kad vidiš da im svjetilina oslabi malo i postane sve slabija onda kupiš nove zamisli problema.{#}{#}

Kaj ti očekuješ zapravo pa to je potrošni materijal, paket sa dvije Neonke je 50kn jedna Neonka če trajat 6 mjeseci okvirno ja ih koristim več dugo pa znam znači dvije godišnje a kolko ono košta kutija Cigareta 20kn dnevno u prosjeku jel.{#}{#}

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
16 godina
rambox kaže...
CroNk3r kaže...
Ovako,

Ništa ne fali tim Sharkoon Neonkama, svjetlit če normalno a kad vidiš da im svjetilina oslabi malo i postane sve slabija onda kupiš nove zamisli problema.{#}{#}

Kaj ti očekuješ zapravo pa to je potrošni materijal, paket sa dvije Neonke je 50kn jedna Neonka če trajat 6 mjeseci okvirno ja ih koristim več dugo pa znam znači dvije godišnje a kolko ono košta kutija Cigareta 20kn dnevno u prosjeku jel.{#}{#}

Ok, znaci onda kupujem te neonke, mislio sam da nebi krepale za 1 mjesec...

I ne pusim.{#}

Hvala.

Sad jos cekam odgovor kako jake ledice bi mi trebale, pa da vidim kako cemo..

Vise bi mi pasalo ledice da odmah na monitor u usb ustekam, da nebi bilo kablova iz kompa.

16 godina
Evo, danas sam kupio neonke i zadovoljan sam njihovim ucinkom (oba 2 sam stavio na monitor).
Jedino je kabel bio prekratak pa sam uzeo jedan molex to 3 pin (ima i muski i zenski molex) i uzeo malo veci komad zice pa spojio svaki na 1 kraj muski, a na drugi zenski molex i to je to.
Kabel sam provuko ispod graficke, jedan onaj lim na kucistu koji se skida kad se stavlja komponenta sam malo zavinuo, provuko kabel i vratio kako je bilo.

Evo 2 slikice dole...
I nemojte zamjeriti na sliki od iza jer se ne vidi sve, to je zato jer su mi HDMI i kabel od antene kratki pa nisam mogao okrenuti monitor.
Hvala vam.
Monitor Monitor
Od iza Od iza
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Čini mi se da su neonke dobra ideja, imam jednu u kutiji, neću dvi staviti prejako je onda svijetlo.

Samo me zanima kaoko ste uspjeli spojiti neonku kad ima tako kratak kabel? Bilo bi mi drago da mi kažete.. :)

Zeppe :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
CroNk3r kaže...
Evo, danas sam kupio neonke i zadovoljan sam njihovim ucinkom (oba 2 sam stavio na monitor).
Jedino je kabel bio prekratak pa sam uzeo jedan molex to 3 pin (ima i muski i zenski molex) i uzeo malo veci komad zice pa spojio svaki na 1 kraj muski, a na drugi zenski molex i to je to.
Kabel sam provuko ispod graficke, jedan onaj lim na kucistu koji se skida kad se stavlja komponenta sam malo zavinuo, provuko kabel i vratio kako je bilo.

Evo 2 slikice dole...
I nemojte zamjeriti na sliki od iza jer se ne vidi sve, to je zato jer su mi HDMI i kabel od antene kratki pa nisam mogao okrenuti monitor.
Hvala vam.

Zeppe kaže...

Čini mi se da su neonke dobra ideja, imam jednu u kutiji, neću dvi staviti prejako je onda svijetlo.

Samo me zanima kaoko ste uspjeli spojiti neonku kad ima tako kratak kabel? Bilo bi mi drago da mi kažete.. :)

Eto kako, posaljem slike malo kasnije.

EDIT: Evo slike

Ovako objasnjenje: znaci cviknuo sam mali taj kabel(dobio s maticnom)koji ima 1x 3pin i naravno za nastavljanje klasicnog molexa.

Skinuo izolaciju, uzeo komad zice i pricvrstio s klemicama.

I jos nesto, samo zutu i crnu zicu trebas spojit jer drugu crnu i crvenu ne koriste neonke(ako i spojis nista se nece dogoditi)

3. slika ti je kako je taj kabel izgledao.

klemica iza racunala, molex je unutra. klemica iza racunala, molex je unutra.
spoj kabla i konektora ispod monitora spoj kabla i konektora ispod monitora
kabel prije rezanja kabel prije rezanja
Poruka je uređivana zadnji put čet 15.9.2011 21:24 (CroNk3r).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice