Home Made pojačalo

poruka: 19
|
čitano: 6.804
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Home Made pojačalo

Evo ovako ovaj vikend bih trebao raditi svoje pojačalo,imam shemu sve potrebno,pa ću malo objašnjavati vam di šta kako,znači pojačalo je oko 100W po kanalu 2 kanala,može se i jače napraviti samo je zahebano,danas oko 2 sata ću najjvojerojatnije staviti shemu da vidite o čemu se radi,znači i kutiju i sve sam,polako ću ga radit,ako zatrebam pomoć imam ko će mi pomoći(stari elektroničar,elektrotehničar,sve živo od elektronike sastavlja od CB stanica pa do el. instalacija po kućama) tako da mi je to najmanji problem,jučer mi je on i rekao ako hoću da mogu praviti.

Pa kad krenem raditi i napravim onda postavljajte pitanja di šta kako.

ł
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
Home Made pojačalo

Mene zanima ovo jako, samo bih htio da navedes cijene cijelog projekta.

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Home Made pojačalo
Leryan kaže...

Mene zanima ovo jako, samo bih htio da navedes cijene cijelog projekta.

Evo ovako da ti budem iskren neznam cijene,no napisati ću koje sam djelove koristio,jer ima stari djelova ajme pa zato. Svaki dio dobije 50-80% jeftinije i tako.

ł
17 godina
Home Made pojačalo

ja sam jucer zavrsio ovo pojacalo (TDA1562Q), radi fantasticno bez ikakvih šumova kao na TDA2005 što sam isto izradio.

ako imas volje i malo znanja prepourcio bi ti pojacalo s tda1562q jer radi na 12V(14.4) i daje oko 70W na 4ohm sto ja sasvim dovoljno.

sutra cu staviti slike..

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis..™
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
andreas11 kaže...

ja sam jucer zavrsio ovo pojacalo (TDA1562Q), radi fantasticno bez ikakvih šumova kao na TDA2005 što sam isto izradio.

ako imas volje i malo znanja prepourcio bi ti pojacalo s tda1562q jer radi na 12V(14.4) i daje oko 70W na 4ohm sto ja sasvim dovoljno.

sutra cu staviti slike..

Meni treba 8ohma i 100W po kanalu.

edit

moram se sjetit pa kod starog na pc sjest da prebacim shemu.

ł
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.10.2011 22:12 (kruskar).
17 godina
kruskar kaže...

edit

onda ti trebas TDA7294.

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis..™
14 godina
andreas11 kaže...
kruskar kaže...

edit

onda ti trebas TDA7294.

To su 2 kutije,ja radim u 1 kutiji tj. na 1 ploči za 2 kanala.

ł
15 godina
Home Made pojačalo

ako treba pomoc javi ja sam po struci elektroničar pa ako niej problem stavi sheme i ostalo pripadajuce sito si mislim praviti pojacalo :))

Benac SB
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Benac kaže...

ako treba pomoc javi ja sam po struci elektroničar pa ako niej problem stavi sheme i ostalo pripadajuce sito si mislim praviti pojacalo :))

Hah pomoć mi je u kući(stari) 52god ima a od svoje 14 se bavi elektronikom pa izračunaj kolko se bavi.

łłłłłłłł
15 godina
Home Made pojačalo

Jbg nema svako čaleta iz el.struke

Benac SB
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
andreas11 kaže...
kruskar kaže...

edit

onda ti trebas TDA7294.

TDA 7294 može dati 70 W na 8 oma i 140 W na 4 oma

R.I.P. Steve Jobs 1955 - 2011
14 godina
hazz kaže...
andreas11 kaže...
kruskar kaže...

edit

onda ti trebas TDA7294.

Čak ću možda gledati na 4 kanala da napravim,4 kanala po 100W pa da 4 zvučnika zveknem pa imam quardphonic ili kako se već piše,imam 2 zvučne u PCu pa zato.

łłłłłłłł
15 godina
neaktivan
Home Made pojačalo

najs, nisam nikakve električne struke ali jednostavno volim takve stvari, baci step by step pa da i ja malo kemijam sa kolegom

vidim tamo se neke baterije spominju, to možda znači da će raditi na baterije ili.....

više od 100w nije ni potrebno, jedino da je 6-8 ohma (zvučnici su pretežno na tim vrijednostima, čak češće na 8)

pozdrav i sretno

0 0 hvala 0
14 godina
hd22sb kaže...

najs, nisam nikakve električne struke ali jednostavno volim takve stvari, baci step by step pa da i ja malo kemijam sa kolegom

vidim tamo se neke baterije spominju, to možda znači da će raditi na baterije ili.....

više od 100w nije ni potrebno, jedino da je 6-8 ohma (zvučnici su pretežno na tim vrijednostima, čak češće na 8)

pozdrav i sretno

Moji su 8 ohma 100W komad,pa zato pravim 4 kanalni 400w sveukupno.

I vumetar sam mislio napraviti preko kazaljke isprintam vrijednost koju hoću znači 4 vumetra na svakom od 0 do 100w pokazuje,i napravim za 2 kanala 1 dio za pojačavanje i za druga 2 kanala 2 dio za pojačavanje,jer nemislim odmah spojiti 4 zvučnika nego koji mj. kasnije.

łłłłłłłł
13 godina
neaktivan
Home Made pojačalo

imam pitanje. ako si napravio dali mozes staviti sheme i te stvari da vidim kako si radio?

Duro
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.12.2011 15:27 (uro).

0 0 hvala 0
14 godina

Odustao sam od tog pojačala jer sam nabavio si pravo pojačalo,no mogu staviti sheme,imam negdje na PCu jako jednostavne sheme za pojačalo s 2 kanala po kanalu 130W 8 ohma.

sve što me trebate javite se na evilmage007@gmail.com PM mi nešto šteka. HVALA na razumijevanju
15 godina
neaktivan
Home Made pojačalo

Uskoro planiram praviti http://www.inet.hr/~obacan/audio.htm
Imam sve sheme i sve opise. Vrlo je jednostavno. Ako nekoga zanima nek mi se javi porukom.

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

onda ti trebas TDA7294.

A mogu se i 2 TDA 7294 spojiti pa da vidiš veselja !!!!

13 godina
neaktivan

Ako se nisi prije bavio time, možda za početak nešto jednostavnije; neki gainclone? Web je prepun gainclonova, a svi tvrde da je zvuk ok. Jedino što nije 100+ watta, ali pitanje je treba li uvijek imati 100+ watta ili možda neku skromniju snagu ali da radi kako treba.

BTW: gainclonovi se mogu spajati paralelno, mosno... kombinacije... :)

Pogledaj i forum: www.audiofil.net

Live Long and Prosper
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice