Kaže da je "vjerojatnost kvantnog tuneliranja velikih predmeta jako mala", pri čemu nije specificirao koliko je mala. Već možeš steći dojam koliko je mala ako uvažiš žutu rečenicu. Toliko je na makroskopskoj razini mala da je praktički gledano jednaka nuli. Stoga ne možeš kvantnu mehaniku koristiti kao nekakav univerzalni džoker za paranormalne pojave, kao što to čine new ageri. Ok?
Idemo ispočetka kod ovog primjera; tvrdio si, citiram; 'AFAIK kvantna fizika ti to ne dozvoljava. Molim reference za iznesene tvrdnje'. Dobio si dokaz da si bio u krivu. Kvantna fizika to itekako dozvoljava. I šta sad? Misliš se izvačiti na foru da se radi o malim stvarima, pa se to ne tiče kvantne fizike? Radi je priznaj da si bio u krivu..
Ako idemo ispočetka, zašto nisi citirao i rečenicu ispred? Dakle, rekao sam:
Odakle ti to? Ja sam takve nekakve stvari vidio samo u pseudoznanstvenom new-age filmu What the bleep do we know, koji je pravi primjer silovanja fizike. AFAIK kvantna fizika ti to ne dozvoljava. Molim reference za iznesene tvrdnje.
Zašto "silovanja fizike"? Zato jer brutalno iskrivljavaju fiziku (prvenstveno kvantnu mehaniku) kako bi "dokazali" svoje tvrdnje, koje zapravo nikad ne demonstriraju u praksi. Ista je stvar i s autom i brdom. Kvantna mehanika to u teoriji dopušta (kao i još hrpu drugih stvari), samo što se takve stvari u praksi ne događaju. Prevaranti se služe manipulativnim korištenjem znanstvenih teorija kako bi "pokazali" da se takve stvari ili događaju ili će se jednog dana događati.