HHO generator zaključana tema

poruka: 621
|
čitano: 257.888
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
moderator
Re: HHO generator
bed kaže...
mbaksa kaže...

Kaže da je "vjerojatnost kvantnog tuneliranja velikih predmeta jako mala", pri čemu nije specificirao koliko je mala. Već možeš steći dojam koliko je mala ako uvažiš žutu rečenicu. Toliko je na makroskopskoj razini mala da je praktički gledano jednaka nuli. Stoga ne možeš kvantnu mehaniku koristiti kao nekakav univerzalni džoker za paranormalne pojave, kao što to čine new ageri. Ok?

Idemo ispočetka kod ovog primjera; tvrdio si, citiram; 'AFAIK kvantna fizika ti to ne dozvoljava. Molim reference za iznesene tvrdnje'. Dobio si dokaz da si bio u krivu. Kvantna fizika to itekako dozvoljava. I šta sad? Misliš se izvačiti na foru da se radi o malim stvarima, pa se to ne tiče kvantne fizike? Radi je priznaj da si bio u krivu..

Ako idemo ispočetka, zašto nisi citirao i rečenicu ispred? Dakle, rekao sam:

Odakle ti to? Ja sam takve nekakve stvari vidio samo u pseudoznanstvenom new-age filmu What the bleep do we know, koji je pravi primjer silovanja fizike. AFAIK kvantna fizika ti to ne dozvoljava. Molim reference za iznesene tvrdnje.

Zašto "silovanja fizike"? Zato jer brutalno iskrivljavaju fiziku (prvenstveno kvantnu mehaniku) kako bi "dokazali" svoje tvrdnje, koje zapravo nikad ne demonstriraju u praksi. Ista je stvar i s autom i brdom. Kvantna mehanika to u teoriji dopušta (kao i još hrpu drugih stvari), samo što se takve stvari u praksi ne događaju. Prevaranti se služe manipulativnim korištenjem znanstvenih teorija kako bi "pokazali" da se takve stvari ili događaju ili će se jednog dana događati.

17 godina
moderator
ElektričnaOvca kaže...

Ja znam da ne znam postoji li još inteligentnog života drugdje u svemiru - ujedno i relativno čvrsto gajim vjerovanje da postoji. Jer, iskreno, imam filing.

Zaista samo na temelju tog filinga vjeruješ? Činjenica je da postoji barem jedan planet s inteligentnim životom - i to jedan od 8 planeta u sustavu našeg sunca. Uzimajući veličinu svemira u obzir - zapravo bi bilo čudno kad nigdje drugdje u svemiru ne bi postojao život. Život ili propadne ili evoluira. Ako evoluira, evoluira i u pogledu inteligencije. Tu još eventualno imaš vremensku komponentu - nalazi li se u ovom trenutku neki život koji je evoluirao na našu ili preko naše razine.

ElektričnaOvca kaže...

Ja vjernike ne tražim da argumentiraju svoja osobna vjerovanja kako bi se onda sve to uskladilo s principima na kojima sam ja izgradio svoje stavove - s druge strane, stekao sam dojam da ti to radiš.

Tražim ih da argumentiraju svoje stavove, ali ne zbog ovog što si ti naveo.

ElektričnaOvca kaže...
Ne znam možeš li levitirati, ali vjerujem/mislim/imam stav da ne možeš - imam taj izbor i mogućnost, kao i svi ljudi.

Jesi li sad uvidio da se ne trebaš (uvijek) postavljavati u "neutralnu poziciju"? Imaš puno opravdanje smatrati da ne mogu levitirati, iako to nisi ni ti ni itko drugi dokazao.

13 godina
Da li je ogromna sreća što uopće ima kompleksnoga života (s obzirom na ''neprijateljski'' nastrojeni svemir) ili su šanse da se tako nešto odvilo i drugdje jako velike - svejedno postoje dvije strane priče.

Ne znam zbog čega mi govoriš ''jesam li ja uvidio da se ne treba (uvijek) postavljati u neutralnu poziciju'' - pa ja sam taj koji je rekao kako smatra da su u ovakvim situacijama legitimni stavovi s obje strane, kao i izostanak stava.

Stav često ima emocionalnu komponentu - logično, jer u situaciji gdje nemamo dovoljno informacija a motivirani smo donijeti odluku, često emocije uskaču i dobiješ ''osjećaj za filing''. Činjenica je da se meni jednostavno više sviđa pomisao da nismo sami. Nigdje nisam rekao da to vjerujem samo na temelju tog filinga - vjerujem jer sam uvidio da imam prostora za to (inconclusive/non-existing evidence) te sam, motiviran spoznavanjem nečega što možda neću nikada spoznati, odabrao vjerovati u ono što mi se više sviđa.
Tread softly because you tread on my dreams.
16 godina
odjavljen
zoespece kaže...

najmerodavnija provera potrosnje je sipanje goriva do cepa kao i sto sam radio,razlikaizmedju takvog merenja i bord.komp.je da komp.svaki put kada sipam do cepa pokazuje vecu potrosnju od 0.77l do 0.84l.

auto svaki dan prelazi istu relaciju od 30km 10 puta tako da su to isti uslovi na putu

auto bez hho trosi od 7,5ldo 8l,sto se podudara sa fabrickim podacima auta,auto bez hho sam max vozio 191kmh dok sa hho 212kmh

obrtaji na leru kada se ukljuci hho nesto malo porastu,ne znam koliko jer nemam obrtomer u autu

i naravno da sam palio i gasio hhou voznji ali pod tempomatom,znaci pri 90kmh trenutna potrosnja sa hho(prema bord komp.)od4,5-4.8l,gasim hho i posle nekih 10-15sek trenutna potrosnja ide na 5.6ldo5,9l

i prva i zadnja najbitnija stvar je na pumpi kada sipas i vidis kolika ti je potrosnja a to je 5.5l do 6l e.dizela za auto  tezak 2500kg

Opet je izostala ključna informacija da li je potrošnja bez HHO-a mjerena prije bilo kakvih modifikacija na vozilu ili nakon. Ako prije, onda ne znači nužno da je HHO zaslužan za te promjene.

Također, mjerenje "do čepa" nije baš najtočnije jer dio rezervara nema otvoreni izlaz zraka već je kraj čepa mali ventil za zrak, pa prilikom punjenja veličina zračnog mjehura može varirati. Kod dizela je situacija još gora jer dizel dosta pjeni, pa to može utjecati i na veličinu zračnog mjehura i na detekciju punog rezervara na pištolju za gorivo. To je već samo po sebi podloga za grešku, a uz to je i dobra podloga za podsvjesnu grešku.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
17 godina
moderator
MrBlc kaže...
Opet je izostala ključna informacija da li je potrošnja bez HHO-a mjerena prije bilo kakvih modifikacija na vozilu ili nakon. Ako prije, onda ne znači nužno da je HHO zaslužan za te promjene.

Također, mjerenje "do čepa" nije baš najtočnije jer dio rezervara nema otvoreni izlaz zraka već je kraj čepa mali ventil za zrak, pa prilikom punjenja veličina zračnog mjehura može varirati. Kod dizela je situacija još gora jer dizel dosta pjeni, pa to može utjecati i na veličinu zračnog mjehura i na detekciju punog rezervara na pištolju za gorivo. To je već samo po sebi podloga za grešku, a uz to je i dobra podloga za podsvjesnu grešku.

Još jedna stvar - HHO na usisu može zavarati mjerač potrošnje. Stoga je korištenje tempomata kao sredstva za testiranje škakljivo - trebalo bi konstantno držati gas i onda vidjeti da li auto ubrza ili uspori ovisno o tome uključi li se ili isključi generator. Upravo je problem u tome što nema obrtomjer, jer bi se onda odmah vidjelo pravo stanje.

Također, pitanje je kakve su modifikacije bile napravljene na autu. Kad se uključi HHO generator, uključi li se samo i on ili se ujedno mijenja i režim rada motora?

17 godina
moderator
ElektričnaOvca kaže...
Da li je ogromna sreća što uopće ima kompleksnoga života (s obzirom na ''neprijateljski'' nastrojeni svemir)

Život nije nastao kao kompleksan. Život se kroz milijarde godina razvio u nešto kompleksno.

ElektričnaOvca kaže...
Ne znam zbog čega mi govoriš ''jesam li ja uvidio da se ne treba (uvijek) postavljati u neutralnu poziciju'' - pa ja sam taj koji je rekao kako smatra da su u ovakvim situacijama legitimni stavovi s obje strane, kao i izostanak stava.

Nisi me dobro shvatio. Pod neutralnom pozicijom sam i mislio na to - da smatraš da su u mnogim situacijama legitimni stavovi s obje strane, što nije slučaj. Kao recimo kod mog levitiranja. Tu je legitiman stav samo jedan - a to je vjerovanje da ne mogu levitirati.

ElektričnaOvca kaže...
Činjenica je da se meni jednostavno više sviđa pomisao da nismo sami. Nigdje nisam rekao da to vjerujem samo na temelju tog filinga - vjerujem jer sam uvidio da imam prostora za to (inconclusive/non-existing evidence) te sam, motiviran spoznavanjem nečega što možda neću nikada spoznati, odabrao vjerovati u ono što mi se više sviđa.

Pazi - ti nisi ništa odabrao. Vjerovanje se dogodi u ovisnosti o tvojem znanju, prethodnim iskustvima, inteligenciji, preferencijama, emocijama, prema tome jesi li gladan ili ne u trenutku kad razmišljaš o tome itd. To je "kalkulacija" koju obavi tvoj mozak bez tvoje volje. Recimo ti ne možeš sad odabrati vjerovati da smo sami u svemiru. Probaj pa ćeš vidjeti. {#}

16 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
Zašto "silovanja fizike"? Zato jer brutalno iskrivljavaju fiziku (prvenstveno kvantnu mehaniku) kako bi "dokazali" svoje tvrdnje, koje zapravo nikad ne demonstriraju u praksi. Ista je stvar i s autom i brdom. Kvantna mehanika to u teoriji dopušta (kao i još hrpu drugih stvari), samo što se takve stvari u praksi ne događaju. Prevaranti se služe manipulativnim korištenjem znanstvenih teorija kako bi "pokazali" da se takve stvari ili događaju ili će se jednog dana događati.

Ovo postaje sve zanimljivije.. Prevaranti? Kvantna fizika nije utemeljena? Silovanje fizike? Imaš neke dokaze i terije kojima bi pobio kvantnu fiziku? Daj mi malo otvori oči kako to funkcionira..

17 godina
moderator
bed kaže...
mbaksa kaže...

Ovo postaje sve zanimljivije.. Prevaranti? Kvantna fizika nije utemeljena? Silovanje fizike? Imaš neke dokaze i terije kojima bi pobio kvantnu fiziku? Daj mi malo otvori oči kako to funkcionira..

Krivo si shvatio moju poruku. Sve to što si izdvojio odnosi se na new-agere, kao što se moglo lijepo vidjeti u new-age filmu What The Bleep Do We Know, koji je sjajan primjer (namjerno) pogrešnog tumačenja kvantne mehanike.

16 godina
neaktivan

Film nisam gledao. Tvrdio si da kvantna fizika ne dozvoljava kvantno tuneliranje na makroskopskoj razini, što nije točno. Dokazao sam suprotno, a sad se izvlačiš. Tako to ja vidim..

17 godina
moderator
bed kaže...

Film nisam gledao. Tvrdio si da kvantna fizika ne dozvoljava kvantno tuneliranje na makroskopskoj razini, što nije točno. Dokazao sam suprotno, a sad se izvlačiš. Tako to ja vidim..

Zar nije bitna poanta izrečenog? Dozvoljava, u teoriji, ali u praksi zapravo i ne. U praksi se to ne događa. Kad sam to pisao, imao sam na umu osobu iz filma koja prolazi kroz zid i to da su implicirali da nam kvantna mehanika omogućava prolaženje kroz zidove, odnosno da ćemo jednog dana to moći raditi. U teoriji je takvo što moguće, ali je u realnom svijetu praktički nemoguće.

Zamisli si ovakvu situaciju - umjesto lota 7 od 39 imamo loto 9999999999 od 99999999999999999999999999999999999999999 za osvojiti milijun kuna. Pa sad ti igraj loto i tvrdi da ti ova igra omogućava da dođeš do milijun kuna. {#} U teoriji ti omogućava. Praksa je pak nešto sasvim drugo.

13 godina
mbaksa kaže...

Život nije nastao kao kompleksan. Život se kroz milijarde godina razvio u nešto kompleksno.

Nisi me dobro shvatio. Pod neutralnom pozicijom sam i mislio na to - da smatraš da su u mnogim situacijama legitimni stavovi s obje strane, što nije slučaj. Kao recimo kod mog levitiranja. Tu je legitiman stav samo jedan - a to je vjerovanje da ne mogu levitirati.

Pazi - ti nisi ništa odabrao. Vjerovanje se dogodi u ovisnosti o tvojem znanju, prethodnim iskustvima, inteligenciji, preferencijama, emocijama, prema tome jesi li gladan ili ne u trenutku kad razmišljaš o tome itd. To je "kalkulacija" koju obavi tvoj mozak bez tvoje volje. Recimo ti ne možeš sad odabrati vjerovati da smo sami u svemiru. Probaj pa ćeš vidjeti. {#}

Boldano - zašto mi sada ovo objašnjavaš? Zar uistinu misliš da sam negdje propustio tu informaciju, i gdje sam ja napisao da je život nastao kao kompleksan? Ničim izazvan odlučio si me educirati o tome, lol.

Iz moje je pozicije bilo koji moj stav o tvojem levitiranju legitiman jer ja ne znam istinu i mogu samo vjerovati da možeš ili ne možeš, ta vjerovanja mogu biti i različitog intenziteta, a mogu i reći da me nije briga (tj. ne imati stav).

Gledaj, govoriti mi da nisam ja ništa odabrao (i opet me educiraš) i obrazložiti da je to kalkulacija koju obavi moj mozak, a ne ja (moj je mozak, al nema veze samnom, nisam ja odabrao već moj mozak - moj mozak i njegovi procesi nisam ja?) mi govori da nisi dovoljno upućen u tu tematiku (psihologiju) da bi mi objašnjavao procese donošenja odluka i stavove - djeluješ informirano, no takvo površno razmišljanje mi ostavlja dojam laika kojega ne smeta ''educirati'' ljude o stvarima s kojima nije za to dovoljno upoznat. Smatram da imaš neproduktivan način raspravljanja i neću više sudjelovati u ovoj. Lijepi pozdrav.

17 godina
moderator
ElektričnaOvca kaže...
mbaksa kaže...

Boldano - zašto mi sada ovo objašnjavaš? Zar uistinu misliš da sam negdje propustio tu informaciju, i gdje sam ja napisao da je život nastao kao kompleksan? Ničim izazvan odlučio si me educirati o tome, lol.

U poruci na koju si reagirao napisao si Da li je ogromna sreća što uopće ima kompleksnoga života (s obzirom na ''neprijateljski'' nastrojeni svemir) - ja ti samo objašnjavam da ako još negdje ima života uopće, prilično je sigurno da ima i kompleksnog života. U pitanju je samo vremenska komponenta.

ElektričnaOvca kaže...
Iz moje je pozicije bilo koji moj stav o tvojem levitiranju legitiman jer ja ne znam istinu i mogu samo vjerovati da možeš ili ne možeš, ta vjerovanja mogu biti i različitog intenziteta, a mogu i reći da me nije briga (tj. ne imati stav).

Možeš imati bilo koji stav, a ipak imaš jedini razuman stav. {#} Postoji nešto što se naziva kritičko razmišljanje. I već sam ti dao link na Shermerov video: Baloney Detection Kit.

ElektričnaOvca kaže...
Gledaj, govoriti mi da nisam ja ništa odabrao (i opet me educiraš) i obrazložiti da je to kalkulacija koju obavi moj mozak, a ne ja (moj je mozak, al nema veze samnom, nisam ja odabrao već moj mozak - moj mozak i njegovi procesi nisam ja?) mi govori da nisi dovoljno upućen u tu tematiku (psihologiju) da bi mi objašnjavao procese donošenja odluka i stavove - djeluješ informirano, no takvo površno razmišljanje mi ostavlja dojam laika kojega ne smeta ''educirati'' ljude o stvarima s kojima nije za to dovoljno upoznat. Smatram da imaš neproduktivan način raspravljanja i neću više sudjelovati u ovoj. Lijepi pozdrav.

Čisti ad hominem. Dakle, slažeš se da ne biraš ono što vjeruješ? Nisi se nigdje usprotivio toj tvrdnji niti je probao pobiti time da odabereš vjerovati da nismo sami u svemiru. Muči te kognitivna disonanca? Tvrdiš jedno, a praksa ti pokazuje drugo? {#}

13 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
MrBlc kaže...

Još jedna stvar - HHO na usisu može zavarati mjerač potrošnje. Stoga je korištenje tempomata kao sredstva za testiranje škakljivo - trebalo bi konstantno držati gas i onda vidjeti da li auto ubrza ili uspori ovisno o tome uključi li se ili isključi generator. Upravo je problem u tome što nema obrtomjer, jer bi se onda odmah vidjelo pravo stanje.

Također, pitanje je kakve su modifikacije bile napravljene na autu. Kad se uključi HHO generator, uključi li se samo i on ili se ujedno mijenja i režim rada motora?

huh...jeste se raspisali...teško sve poloviti i rašlje i sve ostalo...hehe..

zašto stalno spominješ modifikacije na autu? što ako ih nema? osobno ne radim nikakve modifikacije na elektronici automobila...

otkud tvrdnja da hho može zavarati bilo koji senzor na usisu zraka? čime je utemeljena ta tvrdnja? ako hho ne radi kako može zavarati bilo što?

ako može dići potrošnju kako je ustanovljeno zašto je ne bi mogao i spustiti?

-inače...generator ispod 16 elektroda je u 80% slučajeva totalno neučinkovit...kao i veće aktivne površine od 100x100mm po elektrodi

-znači 16-21 elektrode,4n konfiguracija,priprema elektroda da prilikom prvog puštanja u rad generatora polako na malim strujama navlače katalitičke slojeve koji povećavaju električnu vodljivost u ćelijama i tako smanjuju unutarnji otpor i eliminira se svaki nepoželjni učinak temperature,kao npr proizvodnja pare.

-pošto se neutralnim pločama dijeli napon samim protokom elektrolita kroz ćelije generatora,na svim ćelijama nije isti napon-pa prema tome ni ista struja

-zato postoje rupe kroz ćelije raspoređene na način da se čim više eliminira curenje struje kroz njih do elektroda sa polaritetom na kojima tada raste napon a na neutralnim elektrodama pada-nekontroliran i nepoželjan rast napona-proizvodnja pare i grijanje generatora

-kada se to napravi kako treba,te rupe služe za niveliranje razine elektrolita u ćelijama-znači održavanje potopljenosti ćelija,svaka ćelija izbacuje višak elektrolita i plina u susjednu manje opterećenu ćeliju---plin izlazi u posudu,elektrolit ulazi u generator-taj proces se zove cirkulacija

-sad kad generator ima odličnu potopljenost i jednolično cirkulira,znači ne na mahove,postigli smo da se plin čim brže oslobodi iz elektrolizera u posudu,ispere od ostatka elektrolita i transportira prema usisu motora.

-kada je i to napravljeno kako treba ostaje još jedan mogući problem-temperatura u centru generatora-u centru generatora temperatura je viša nego u krajnjim ćelijama,tako da brtvljenje ćelija treba izvesti o-ring brtvama na kvadratnu elektrodu-preko 30% elektrode na taj način ostane istureno van oringa i služe u svrhu izvlačenja temperature iz generatora -u vožnji strujanje zraka kroz prostor motora osigurava savršeno dodatno hlađenje generatora i stabilnost u procesu elektrolize

-sve što nije napravljeno na taj način naziva se smećem a ne generatorom

-inače,struja po cm2 elektrode kreće se oko 0.045A i to možemo smatrati idealnom strujom za naše potrebe-iznimno zimi kad zbog hladnoće generator postaje inertan struja može biti 30% veća...čak i za ljetnih mjeseci to ne predstavlja problem ako koristimo pwm koji popije razliku struje kad ga prigušimo radi izbjegavanja pregrijavanja i osiguravamo stabilan rad-znači bez stabiliziranja radne struje nema uštede....miješanje slabe lužine i korištenje samo releja za uključivanje generatora je pušiona,jer slaba lužina=veliki otpor u ćelijama-generator se počinje zagrijavati,raste el. vodljivost u ćelijama i raste struja ....nestabilnost...opet smeće...jbg..

-mislim da je dovoljno o generatorima ,što se primjene tiče..znamo da hho plin ima određeni postotak vlage u svom sastavu-velim vlage jer para se stvara na temp većim od 35c,a nje u našem generatoru nema jer su mu istureni rubovi i temperatura se izvlači ko na hladnjacima mosfeta npr.

-ujedno cirkulacijom hlađenje je isto vrlo učinkovito

-znači govorimo o vlazi,maglici koja iz crijeva izlazi sa plinom

-ta maglica stvara plin otpornijim na prerano izgaranje u trenutku dizanja klipa motora,pa kad se ubrizga gorivo i svi zajedno lijepo izgore..heeheheh...pod utjecajem temperature u komresijskom prostoru vlazi se povećava volumen i nekoliko stotina puta ...pomogne i to vrlo učinkovito u tiskanju klipa prema dolje,ujedno i hladi motor,pomiješana sa uljem kojeg svaki motor troši stvara finu emulziju koja je znatno bolja za trenje karika po stijenkama cilindra od čađe i karbonskih deponija...

---pišem vrlo jednostavno i svima lako shvatljivo....ako sam negdje malo fulao nemojte me loviti za svaku riječ...

---moja ponuda za generator još stoji...ali generator a ne predmet plexi-guma-ploča-guma-ploča.......to i moje dijete skopi....

---trenutno vozim yoe cell..1A struja..izvorska voda...10l dizela 250km i onda na bengu...a ide sve bolje...cilj mi je 300km napraviti sa 10l....i onda na valjke..hehehe

-pošto orgonska energija ne postoji,yoe cell ne radi....samo vozim auto bez ikakvih utjecaja na običan dizel motor osim alu cijevi iz ćelije pod + polaritetom u usis motora..crni dim=0.....idem uskoro na tehnički...mislim da će na 5300 okretaja kad regulator isključi začađenje biti manje od 0.46  kao zadnji put....

---pozz idem spat...

DRY CELL 16
17 godina
moderator
danek kaže...
zašto stalno spominješ modifikacije na autu?

Zato jer se potrošnja može smanjiti osiromašivanjem smjese. I vjerojatno i promjenom nekih drugih parametara. Recimo za chip-tuning se često uz povećanje snage obećava i smanjenje potrošnje goriva.

danek kaže...
što ako ih nema? osobno ne radim nikakve modifikacije na elektronici automobila...

Nakon što sam pažljivije pročitao onaj tekst, ispada bi već i samo dovođenje HHO-a u usis moglo rezultirati osiromašivanjem smjese - vidi sljedeći odlomak, tamo gdje citiram dio članka.

BTW Nama tvoja situacija ništa ne znači kad nisi propisno izmjerio razliku u potrošnji.

danek kaže...
otkud tvrdnja da hho može zavarati bilo koji senzor na usisu zraka? čime je utemeljena ta tvrdnja?

http://www.aardvark.co.nz/hho_scam2.shtml

One thing that should be noted however, is that vehicles with an electronic engine-management system and computer that displays fuel use in MPG can become confused when even trace amounts of H2/O2 are injected in the manner the HHO proponents suggest.

This can cause erroneously high MPG figures to be displayed, even though they're not actually being attained and (even worse) they can cause your engine to run very lean -- effectively risking damage and creating increased emission of nitrous oxides.

Sudeći prema ovome, zapravo ispada da nije nužno reprogramirati elektroniku da bi smjesa bila slabije zasićena gorivom - moglo bi biti dovoljno već samo dovođenje HHO-a.

danek kaže...
ako hho ne radi kako može zavarati bilo što?

Ke?

danek kaže...
ako može dići potrošnju kako je ustanovljeno zašto je ne bi mogao i spustiti?

Već je stoput prožvakano - HHO generator diže potrošnju jer mu treba struja za elektrolizu. Ne može je spustiti zato jer ne proizvodi dovoljno HHO plina ni da nadoknadi energiju potrošenu na elektrolizu.

Ako potrošnja goriva i nešto padne, to je zbog osiromašenja smjese. A to na imalo novijim automobilima može napraviti i na drugi način - reprogramiranjem ECU-a.

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.6.2012 3:42 (mbaksa).
13 godina

Odgovoriti ću ti iz pristojnosti, iako smatram nepristojnim postavljanjem pitanja kada sam rekao da ne želim dalje sudjelovati.

Mogao je život započeti na na mnogo planeta i biti uništen prije nego što bi došao u kompleksnu fazu, i još n drugih mogućnosti - jedino što sigurno znamo o tome je da do sada ne znamo postoji li. Ima ljudi koji ne vjeruju da postoji inteligentan život drugdje, i to je također legitiman stav (iako nije tvoj jbg).

To što ja imam stav za koji ti procjenjuješ da je jedini razuman (lol) je vrlo mali uzorak na temelju kojega ti je zaključivanje iznimno ograničeno (tj. nosi veliku mogućnost pogreške). Upoznat sam s kritičkim razmišljanjem, i molim te da me prestaneš pokušavati educirati o osnovama.

Ne muči me kognitivna disonanca u ovom slučaju.

Ja te nisam prozvao laikom jer ne znam što si po struci, ja sam iznio svoj dojam. Evo, psihologija je moja struka, koja je tvoja (if you dont mind me asking)? To da nisi dovoljno upućen u tematiku, iza toga stojim - izjaviti da odluku nisam donio ja, već moj mozak, je jednostavno smiješno iz moje perspektive. Zanimljivo kako me ideš informirati da postoji nešto što se zove kritičko razmišljanje - zašto mi onda ne objasniš usput i što je ad hominem (kojega krivo tumačiš, slučajno ili namjerno)? Ozbiljno misliš da nisam čuo za kritičko razmišljanje? Ajde, daj mi par linkova o stavovima, kognitivnoj disonanci (može neki sa grupama sudnjeg dana, njih volim), evoluciji, i štajaznam, za još ponešto što smatraš potrebnim (evo da i ja tebe informiram o nečemu što već znaš - postoji nešto što se naziva sarkazam, zadnja rečenica je primjer toga).

17 godina
moderator
ElektričnaOvca kaže...
To što ja imam stav za koji ti procjenjuješ da je jedini razuman (lol) je vrlo mali uzorak na temelju kojega ti je zaključivanje iznimno ograničeno (tj. nosi veliku mogućnost pogreške).

Imamo nešto što se zove fizika, imamo nešto što se zove znanstvena metoda i imamo ravno nula potvrđenih levitiranja u kontroliranim uvjetima. Tako da je jedini razuman stav upravo to - vjerovati da ne mogu levitirati.

ElektričnaOvca kaže...

izjaviti da odluku nisam donio ja, već moj mozak, je jednostavno smiješno iz moje perspektive.

A pojašnjenje? To da ti jesi svoj mozak? Ako si me slučajno krivo shvatio (iako ne znam zašto bi me krivo shvatio, jer sam bio prilično jasan), moja poanta je da ti nisi svojom voljom, svjesno, odabrao vjerovati da nismo sami u svemiru. Pod "ti" smatram tvoju svijest. I mislim da je i više nego očito da ne možeš svjesno odabrati što ćeš vjerovati. Ne slažeš se? Rekoh ti - probaj - odaberi vjerovati da smo sami u svemiru.

17 godina
neaktivan
ElektričnaOvca kaže...

To da nisi dovoljno upućen u tematiku, iza toga stojim

Čini mi se da ti se potkrada greška u logici: iz par rečenica možeš biti sasvim siguran je li netko upućen u neku tematiku, ali unatoč tome što znaš da milijarde ljudi ne mogu levitirati, u to nisi siguran i dozvoljavaš da je moguće. Sigurno, ne može biti pouzdano zaključivanje kod kojeg prihvaćaš mali broj dokaza koji ti idu u prilog, a ne prihvaćaš veliki broj ako ne idu...?

13 godina
DigiMagic kaže...

Čini mi se da ti se potkrada greška u logici: iz par rečenica možeš biti sasvim siguran je li netko upućen u neku tematiku, ali unatoč tome što znaš da milijarde ljudi ne mogu levitirati, u to nisi siguran i dozvoljavaš da je moguće. Sigurno, ne može biti pouzdano zaključivanje kod kojeg prihvaćaš mali broj dokaza koji ti idu u prilog, a ne prihvaćaš veliki broj ako ne idu...?

1. U slučaju kojeg navodiš zaključujem o jednoj osobi na temelju izrečenog (i to ne u cijelosti o njoj, već o poznavanju određene tematike), dakle ne o populaciji ili prisutnosti neke pojave bilo gdje u prirodi - ujedno je taj dio rasprave plod koleginog krivog tumačenja (kojega svjesno bira ''to prove a point'') onoga što sam ja izrekao: on ulazi u špekulacije o tome na što sam ja mislio kada sam rekao da sam ja odabrao vjerovati (jer nemam naviku sebe i svoj mozak navoditi odvojeno u takvim slučajevima lol), samostalno odlučuje da sam ja pričao o isključivo svjesnoj odluci (iako je dio te odluke osviješten, neki dijelovi nisu) kako bi mi išao objašnjavati sljedeće:

''Pazi - ti nisi ništa odabrao. Vjerovanje se dogodi u ovisnosti o tvojem znanju, prethodnim iskustvima, inteligenciji, preferencijama, emocijama, prema tome jesi li gladan ili ne u trenutku kad razmišljaš o tome itd. To je "kalkulacija" koju obavi tvoj mozak bez tvoje volje. Recimo ti ne možeš sad odabrati vjerovati da smo sami u svemiru. Probaj pa ćeš vidjeti.''

Meni je to dovoljno informacija za iznijeti gore izrečenu tvrdnju o upućenosti u tematiku - decidirano isključiti svijest iz tog procesa je pogrešno, stavovi i vjerovanja se mogu mijenjati i mijenjaju se (generalno gledajući; neki teže, neki sporije, etc.), a njihovo stvaranje i kasnija dinamika uključuju i svjesne i manje svjesne i nesvjesne procese.

2. Za nešto što nije dokazano da postoji (kolike god male vjerojatnosti bile u pitanju) smatram da je legitimno imati različite stavove/vjerovanja - to je glavni dio rasprave, bez digresija u to kako se meni ''dogodilo vjerovanje u postojanje inteligentnog života drugdje u svemiru''.

Gdje je tu logička pogreška?

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.6.2012 13:08 (ElektričnaOvca).
17 godina
moderator
ElektričnaOvca kaže...
Meni je to dovoljno informacija za iznijeti gore izrečenu tvrdnju o upućenosti u tematiku - decidirano isključiti svijest iz tog procesa je pogrešno, stavovi i vjerovanja se mogu mijenjati i mijenjaju se (generalno gledajući; neki teže, neki sporije, etc.), a njihovo stvaranje i kasnija dinamika uključuju i svjesne i manje svjesne i nesvjesne procese.

Ti tvrdiš da ti sad možeš svojom voljom odlučiti vjerovati da smo sami u svemiru? Ti tvrdiš da ti sad možeš svjesno odlučiti vjerovati i u bilo što drugo što je suprotno tvojim trenutnim uvjerenjima?

13 godina
mbaksa kaže...
ElektričnaOvca kaže...

Ti tvrdiš da ti sad možeš svojom voljom odlučiti vjerovati da smo sami u svemiru? Ti tvrdiš da ti sad možeš svjesno odlučiti vjerovati i u bilo što drugo što je suprotno tvojim trenutnim uvjerenjima?

Ne.

Što zaključuješ iz toga?

17 godina
moderator
ElektričnaOvca kaže...
mbaksa kaže...
ElektričnaOvca kaže...

Ne.

Onda se slažeš sa mnom. Stvar je samo u tome što meni i tebi riječ "odabir" ne znači isto. Ja odabir smatram nečim što se radi svjesno, pa nisam smatrao da to moram naglašavati. Ti dakle smatraš da odabir ne mora uključivati svijest, "slobodnu volju" pojedinca? Ako je tako, rekoh, koristimo istu riječ ("odabir") u dva različita konteksta.

16 godina
neaktivan
MrBlc kaže...

Ako ćemo točnije, iza malog ventila za zrak - 'iberlaufa' su vratašca - leptir kojeg pištoljem crijeva mehanički pomakneš kada staviš pištolj - tankiraš. Vratašca imaju oprugu te se zama zatvaraju kada se predmet izvadi. To što pričaš nema nikakvog smisla; ako ne gurneš dovoljno duboko pištolj - gorivo će špricati van. Ako propisno staviš pištolj na način da se vratašca otvore, tada je 'iberlauf' daleko iza točke gdje se sipa gorivo. Kakav pobogu zračni mjehur? Pa zato i postoji iberlauf. Ako tankaš do 'čepa', zapravo tankiraš do vratašca. Pa nisu baš tako bedasti ti ljudi koji rade aute..

Ne vidim koju bi ti pouzdaniju metodu koristio. U mojem autu je pumpa goriva (nemam pojima kako je u drugima) u rezervoaru. Što znači da ne možeš nekakvu vanjsku baždarenu posudu koristiti. Imaš pouzdaniju metodu?

15 godina
neaktivan
HHO generator

zapravo dizel, a pogotovo lož ulje se pjene dosta kada ih sipaš tako da mogu nastati male razlike kod točenja.. mislim da je BLC na to mislio.

iako u krajnjoj liniji mislim da su razlike minorne, jer se neće stvoriti razlika od 5l u tanku, nego od deci - dva.

ako točiš svaki put kada si na rezervi do čepa mjerenje će biti poprilično točno, pogotovo ako pratiš potrošnju kroz duži period.

Its no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
bed kaže...

Ako ćemo točnije, iza malog ventila za zrak - 'iberlaufa' su vratašca - leptir kojeg pištoljem crijeva mehanički pomakneš kada staviš pištolj - tankiraš. Vratašca imaju oprugu te se zama zatvaraju kada se predmet izvadi. To što pričaš nema nikakvog smisla; ako ne gurneš dovoljno duboko pištolj - gorivo će špricati van.

Nisam na to mislio, već na malu polužicu koja je jedno 7-8 cm iznad tog leptira, a služi za ispuštanje zraka iz dijela rezervara iz kojeg zrak ne može otići kroz cijev za punjenje. Tu polužicu možeš pomaknuti sa gornjim, debljim dijelom pištolja, ali ako ne ideš za tim, češće je nećeš pomaknuti nego hoćeš.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
15 godina
odjavljen
HHO generator

Svejedno, ako je već 30 puta to radio i svaki put dobio više nego očiglednu razliku...

Svi smo mi Mentalist.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
nine kaže...

zapravo dizel, a pogotovo lož ulje se pjene dosta kada ih sipaš tako da mogu nastati male razlike kod točenja.. mislim da je BLC na to mislio.

iako u krajnjoj liniji mislim da su razlike minorne, jer se neće stvoriti razlika od 5l u tanku, nego od deci - dva.

ako točiš svaki put kada si na rezervi do čepa mjerenje će biti poprilično točno, pogotovo ako pratiš potrošnju kroz duži period.

pjena ne može zadržati plovak da pluta na njoj...plovak je do pola uronjen u gorivo minimalno,jer bi na svakom zavoju inače kazaljka goriva skakala po valovima u tanku-

felicija 1.9d....500km 20l dizela,brzina po autoputu 130-150kmh...dvaputa za zg autoputom uključenjem na zabok,na zg zapad pa na sesvete i preko kašine na marija bistricu i za bedekovčinu-130km nešto više od 5l..ne tankiram više od 10l za takve sitne vožnje...

nemam senzore ništa,ne mogu osiromašit smjesu jer lucas delphi pumpa gorivo se pritvara u njoj...dovoljan dodir gasa za vožnju-mogu vozit sve brzine bez tiskanja gasa imam video...a i video na 150kmh nikad preko pola gasa...vozim yoe cell...sad jednu frendu trpam u auto i kumu na traktor....sebi ću rušit do 3l 100km i tu je kraj igre-morat ću zakretati paljenje to je točno,ali bez yoe cell temperature bi išle ko zna kud...temp motora pala...25 000km sa ćelijama odvoženo

DRY CELL 16
15 godina
neaktivan
HHO generator

evo baš gledam install lika kojeg pratim na jubitou (ako mi je dozvoljeno u ovoj temi spomenuti HHO {#})..

na ovom videu 

lik po svom izračunu sa svojim monster generatorom prozivodi 12lpm. {#}

bez obzira na to što vozi dogde RAM V8, mislim da je sa veličinom generatora prešao sve granice jer ždere 140A.

ima i MPG test iako test nije baš super uvjerljiv.

Its no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
nine kaže...

evo baš gledam install lika kojeg pratim na jubitou (ako mi je dozvoljeno u ovoj temi spomenuti HHO {#})..

na ovom videu 

lik po svom izračunu sa svojim monster generatorom prozivodi 12lpm. {#}

bez obzira na to što vozi dogde RAM V8, mislim da je sa veličinom generatora prešao sve granice jer ždere 140A.

ima i MPG test iako test nije baš super uvjerljiv.

140A na naponu 12V  daje snagu od1680W

uzmimo da je 170W po litri hho plina radi max 9.8l sa udjelom pare ili vlage ovisno o temperaturi generatora oko 20%...to bi bio odličan rezultat

u prosjeku generatori rade na 180-190W po litri ako idemo na dugoročnu stabilnost,znači dajemo 20W po litri hho na gubitak,ali pojačanu cirkulaciju koja brzo ispire plin sa elektroda i usporava propadanje na najmanju moguću mjeru

-time dobijemo i Meyer efekt širenja volumena pare ili vlage u kompresijskom prostoru i dodatno hlađenje motora kao i veći pritisak na klipove time i manje toplinske gubitke,više snage ide u mehanički rad,pokretanje vozila....lambda ne može očitati povećani kisik u ispuhu jer je zarobljen u vodenoj pari kao i ostaci ispušnih plinova...otom potom..

sa 24V naponom taj elektrolizer bi vukao 3360W snage što bi iznosilo 19.76lpm....samo mislim da je opterećenje na motor stravično ako nije barem 24000ccm..

24V 12lpm je 2040W  znači struja je 85A ....nešto mu tu ne štima....

veličina elektroda tu igra samo ulogu stabilnosti jer po cm2 aktivne površine računa se 0.045A. elektrode su katalizator u proizvodnji hho plina a plin radi struja..umnoškom radne struje i napona dobijemo uloženu snagu u proces elektrolize..

-prosječni automobil do 2000ccm treba 0.3-0.6lpm hho plina sa udjelom vlage od 20-25% pod temperaturom do max 35c što na 13.5-14V   radna struja 6-8A max a elektrolizer 100x100 aktivne površine elektroda 15 do 20 ćelija 4-5neutralnih elektroda po setu  iznosi do 100W uložene snage....opel meriva 2010 godište pala potrošnja na 6.5l sa uključenom klimom,radna sruja do 4A max...čovjek sam izradio elektrolizer 21plt 4n konfiguracije po naputcima sa foruma

hho radi,mnogi bi bili sretni da ne radi...uskoro će testovi---moram stavit link našeg člana i gazde foruma sa instituta RB  gdje grafovima dokazuje i mjerenjima očitanja lambde

radom automobila na ler gasu pod malim količinama hho plina do čak 1-2lpm ... meni nakon preko 150 izrađenih i bačenih elektrolizera sve je jasno,imam protokomjer i bablere i filtere za pročišćavanje plina tako da u svakom trenutku na radnom stolu mogu utvrditi čistoću plina,mislim na udio vlage u sastavu plina i pratim stabilnost rada generatora ,baždarim ga na radnu struju ovisno o naponu i uvjetima u u ugradbenom prostoru

yoe cell je druga priča...o tome možemo samo nagađati jer je Reich ubijen...rezonantna elektroliza ovisna je o temperaturi vode,rezonanciji elektroda i temp okolnog prostora tako da vrijednosti za dovođenje vode u rezonanciju variraju-trebao bi strašan elektronski sklop koji bi kompenzirao variranje temperature al to je moguće za sad u kontroliranim laboratorijskim uvjetima...Stanley Meyer je injektorima ubrizgavao vodenu paru preko visokog napona uz mali udio hho ali i on je mrtav isto...jbg frend nedaleko od zg zapalio je malu količinu vode-barem znamo da voda gori....što će biti dalje....vidjet ćemo...

DRY CELL 16
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.6.2012 19:50 (danek).
16 godina
neaktivan
danek kaže...
felicija 1.9d....500km 20l dizela,
-morat ću zakretati paljenje..

Zaokretati paljenje? Hoćeš reći da imaš 'frtajler', neki stari auto? Što paljenje radi kod dizela?

13 godina
neaktivan
bed kaže...
danek kaže...
felicija 1.9d....500km 20l dizela,
-morat ću zakretati paljenje..

Zaokretati paljenje? Hoćeš reći da imaš 'frtajler', neki stari auto? Što paljenje radi kod dizela?

imam običnu delphi pumpu..kao bosch pumpa

otpustiš na remenici i zakrećeš u ranije ili kasnije paljenje

ja imam malo u ranije da prihvati naftu prije nego izgori hho...tako da skupa opale...a ne da hho izgori i zatim uđe nafta...ako ideš u sam gmt ili poslije paljenje je kasnije,ali auto poslije gmt gubi na snazi...

DRY CELL 16
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice