HHO generator zaključana tema

poruka: 621
|
čitano: 257.893
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
HHO generator

@bad - nisi mi jasan. nisam nicim zasluzio da me napadas i ti to radis. OK, imas problema sa mojom izjavom da su znanstvenici kreativni. Nema problema, npaisi sto kako i zasto pa cemo pricati o tome. Nazivati me padobranacom i praviti paralele mog mozga i mozga kod mog avatara je u najmanju ruku uvrijedljivo.

Kazes da sam se uhvatio jedne tvoje rijeci, izvukao je iz konteksta i napisao post od 1000+ rijeci o tome? NE gospodine, tvoja se tvrdnja/izjava spominje u jednom kratkom dijelu texta. Tu samo pokusao da ti (a i ostalima koji neznaju) objasnim to da bi netko nosio titulu znanstvenika mora biti kreativan u svom radu a ne samo nositi bijeli ogrtac. Kako je ovo prekomplexna tema da stane u jedan post a koliko mi se cini da tvoje namjere uopce nisu dokzivanje teorema i zdrava rasprava ostavio bih te u mirnoj kontemplaciji o sljedecem troll postu koji ces usmjeriti prema meni.

@mbaksa - ma pokusaj male sale u nadi da ce se tenzije smiriti ali sam neslavno poginuo od metka namjenjenog tebi :D

Edit: evo popravljam greske u textu i skuzim da mi je pravopis i struktura recenice kod pisanja na hrvatskom otisao u 3 p.m. moram se gibati iz ove kine pod hitno.

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.6.2012 18:08 (brainiac).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: HHO generator
brainiac kaže...
PS. Mozda sa bio malo uvrijedljiv tokom pisanja ovog posta ali nije me briga jer oni koji se nadju uvrijedjeni ovim postom pripadaju grupi koja je tema u Infinite monkey theorem
brainiac kaže...

@bad - nisi mi jasan. nisam nicim zasluzio da me napadas i ti to radis. 

Nazivati me padobranacom i praviti paralele mog mozga i mozga kod mog avatara je u najmanju ruku uvrijedljivo.

Lol. Vidiš, nije ni mene briga što se ti vrijeđaš..

17 godina
neaktivan
HHO generator

Jel se meni cini ili si upravo ovim textom sebe nazvao majmunom?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Čini ti se. Nisam uvrijeđen, već samo vrijeđam tebe..

Ustvari, te niti ne vrijeđam. Sam si izabrao nick i avatar..

15 godina
neaktivan
bed kaže...
Već sam spomenuo indukciju, dedukciju, sintezu, analizu, apstrakciju, itd, koje su metode znanstvenih istraživanja, dok to kreativnost nije.

Ovako se lijepe padobranci sa svojim skučenim pogledima, izvlače pojedinu riječ poput nekreativan, te onda drlje cijelu stranicu teksta na osnovi svoje krive percepcije i neznanja. Samo ću reći da ti avatar izrazito odgovara..

Pa indukcija, dedukcija, .... itd. nisu niti najmanje u suprotnosti sa kreativnošču i niti ne bi trebale biti, kreativnost stvara, znanstvene metode ispituju to što je nastalo nekim kreativnim procesom, pa su i svi ti pojmovi dio znanstvenog procesa, tak da stvarno ne kužim bit ove rečenice.

A što se tiče ovog boldanog, jel' može malo objašnjenje što točno znači "skučeni pogled", barem u ovom kontekstu?

17 godina
neaktivan
bed kaže...

Čini ti se. Nisam uvrijeđen, već samo vrijeđam tebe..

Ustvari, te niti ne vrijeđam. Sam si izabrao nick i avatar..

Case and point - Albert Einstein

Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former.
Albert Einstein

Sad mi je vrijeme spavanja ovdje te vas dobri ljudi ( i bad ) ostavljam do sutra.

Pozz i laku noc.

16 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Impliciraš da znanstvenici ne znaju izmjeriti/istestirati te neke stvari, tj. da to krivo rade (drugim riječima da znanstvena metoda je nešto što ne vrijedi) i da zbog toga pseudoznanošću proglašavaju nešto što ti ne smatraš pseudoznanošću. Jesam li te dobro shvatio ili?

Slažeš li se da je pomoću znanosti, korištenjem znanstvene metode, moguće najbolje istražiti svijet?

Donekle si na tragu. Ali ne tvrdim da je znanstvena metoda nešto što ne vrijedi. Kao što Heisenbergov pricnip neizvjesnosti govori da deterministički pristup u kvantnoj fizici nije neka fora, ne vidim zašto bi isključivo deterministički pristup bio odgovarajući dokaz parapsiholoških fenomena. Ne vidim neku logiku. To je autistično. I tada to sve treba proglasiti pseudoznanošću i gledati na to posprdno. A u isto vrijeme trošiti milijarde na npr. remote viewing. Što su jadni trošili tolike novce toliko godina, kad si im ti mogao u dvije riječi reći - ne radi.. Prije bih rekao da je potrebno promijeniti pristup..

Imam iskustva iz neposredne blizine koje mi je uopće glupo iznositi u javnost, jer sam i sam svjestan kako zvuče. Međutim, dovoljno da shvatim da ipak nije sve tako suhoparno kako to znanost doživljava. Nemam neke dokaze, niti ih mislim izvlačiti iz primjera, a još manje pobijati znanost. Ali sam uvjeren da postoji nešto što znanost nije uspijela definirati do dana današnjeg, a rekao bih da nije problem samo u području, već se radi i o dozi arogancije i krivom pristupu..

workload kaže...

Pa indukcija, dedukcija, .... itd. nisu niti najmanje u suprotnosti sa kreativnošču i niti ne bi trebale biti, kreativnost stvara, znanstvene metode ispituju to što je nastalo nekim kreativnim procesom, pa su i svi ti pojmovi dio znanstvenog procesa, tak da stvarno ne kužim bit ove rečenice.

A što se tiče ovog boldanog, jel' može malo objašnjenje što točno znači "skučeni pogled", barem u ovom kontekstu?

Indukcija - zaključivanje na temelju analize. Dedukcija - zaključivanje na osnovu znanja. Itd.. Nikakve veze kreativnost s tim pojmovima nema. Možemo razgovarati jedino o apstrakciji i to vrlo šturo. Kreativnost nije preduvjet da netko bude znanstvenik, niti je u suprotnošću sa znanstvenim metodama. Dapače, vrlo je poželjno. Jednini problem je što su znanstvenici kreativci u vrlo malom broju (kao i ljudi u ostalim djelatnostima), inače bi imali tisuće Einsteina..

Pa, objasnio sam u samom postu što je skučeni pogled - mišljenje da su znanstvenici po defaultu kreativni..

brainiac kaže...
Sad mi je vrijeme spavanja ovdje te vas dobri ljudi ( i bad ) ostavljam do sutra.

Pozz i laku noc.

Znam kako je, uskoro će crtić, pa na spavanje..

Btw, nisam bad nego bed.

pozz jkjk

17 godina
moderator
bed kaže...
Donekle si na tragu. Ali ne tvrdim da je znanstvena metoda nešto što ne vrijedi. Kao što Heisenbergov pricnip neizvjesnosti govori da deterministički pristup u kvantnoj fizici nije neka fora, ne vidim zašto bi isključivo deterministički pristup bio odgovarajući dokaz parapsiholoških fenomena. Ne vidim neku logiku. To je autistično. I tada to sve treba proglasiti pseudoznanošću i gledati na to posprdno.

Možeš li objasniti što konkretno misliš sa svim tim? Znanost je korištenjem znanstvene metode istražila kvantnu mehaniku i Heisenbergov princip neizvjesnosti, ali ne može HHO generatore i rašljanje?! Iza tvog objašnjenja nema nikakve logike.

Ono što vidim je suštinsko nerazumijevanje znanstvene metode. Ako nema efekta, nema se što istraživati i hipoteza se odbacuje.

• Efekt kod HHO generatora je povećanje iskoristivosti goriva 20-60% - taj efekt nije uočen u kontroliranim uvjetima - nema efekta, hipoteza pada u vodu. Gdje tu u priču ulazi Heisenbergov princip neizvjesnosti?
  • Efekt kod rašljanja je pronalazak vode - taj efekt nije uočen u kontroliranim uvjetima - nema efekta, hipoteza pada u vodu. Gdje tu u priču ulazi Heisenbergov princip neizvjesnosti?

Paranormalne pojave su naveliko istražene - dosad nije potvrđena NI JEDNA JEDINA, a pobijena ih je gomila. Parapsihologija je bila popularna u 70 i 80-im godinama prošlog stoljeća, dok se nije iskristaliziralo da su i sami parapsiholozi i parapsihologija u suštini pseudoznanstvenici i pseudoznanost. Ta pseudoznanost nije donijela NIŠTA korisno ovome svijetu, nije potvrdila ni jednu jedinu paranormalnu pojavu.

Ponavljam pitanje: koje konkretno je tvoje stajališta o HHO-u i rašljanju? Također, ne tvrdiš da je znanstvena metoda ne vrijedi - što konkretno to znači? Smatraš li da njome ne dolazimo do dovoljno točnih prirodnih principa? Ako je tako, zašto se onda loviš za Heisenbergov princip neizvjesnosti - znanstvena metoda je to točno pogodila, ali griješi u HHO generatorima i rašljanju? Ili? Po kojem kriteriju određuješ što ćeš iz znanosti prihvatiti, a što odbaciti?

bed kaže...
A u isto vrijeme trošiti milijarde na npr. remote viewing. Što su jadni trošili tolike novce toliko godina, kad si im ti mogao u dvije riječi reći - ne radi.. Prije bih rekao da je potrebno promijeniti pristup..

Remote viewing je trebao vojci - političari i vojni sektor su novce (milijune, ne milijarde) usmjerili u to područje. I pazi sad stvar - dokazali su da stvar ne funkcionira i proglasili to pseudoznanošću. I što ćeš sad ti? Hoćeš li to prihvatiti? Zašto to prihvaćaš, ali ne prihvaćaš HHO generatore i rašljanje kao pseudoznanost? Ili prihvaćaš? Daj se konačno izjasni.

bed kaže...
Imam iskustva iz neposredne blizine koje mi je uopće glupo iznositi u javnost, jer sam i sam svjestan kako zvuče. Međutim, dovoljno da shvatim da ipak nije sve tako suhoparno kako to znanost doživljava. Nemam neke dokaze, niti ih mislim izvlačiti iz primjera, a još manje pobijati znanost.

Znanost ne prihvaća anegdote kao dokaze - i to s opravdanim razlogom. Ljudi su skloni sami sebe zavarati ili uvjeriti u nešto što ne odgovara činjeničnom stanju. Percepcija čovjeka je varljiva - zato se i provodi znanstvena metoda da čovjek ne bi utjecao na rezultate istraživanja.

bed kaže...
Ali sam uvjeren da postoji nešto što znanost nije uspijela definirati do dana današnjeg, a rekao bih da nije problem samo u području, već se radi i o dozi arogancije i krivom pristupu..

Ne razumijem - gdje to znanost i znanstvenici tvrde da znaju sve? Pa cijela poanta znanosti jest otkrivanje, istraživanje! Arogantno je znanost nazivati arogantnom i s krivim pristupom, jer je znanost nešto što daje najpouzdanije rezultate i jedino na što se možemo osloniti. Za razliku od svega drugog - recimo parapsihologije.

16 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Znanost je korištenjem znanstvene metode istražila kvantnu mehaniku i Heisenbergov princip neizvjesnosti, ali ne može HHO generatore i rašljanje?! Iza tvog objašnjenja nema nikakve logike.

Eh, da nema logike.. Deterministički pristup na kojem počiva fizika od Newtona ne funkcionira baš u kvantnom području. Ali to nema nikakve veze sa znanošću kako to ti predstavljaš, već sa pristupom te znanosti prema određenom problemu. Da se nije našlo par kreativaca koji su imali drugačije ideje, ti bi danas prvi vikao da je to nemoguće. I ne radi se o znanstvenoj metodi determinstičkog tipa koja je uobičajena i na koju se pozivaš, upravo ti to princip neizvjesnosti govori. Unatoč spoznaji da postoji i drugačija mogućnost od kauzalne, ma u kojem segmentu oko nas, za parapsihološke pojave prihvaćaš isključivo deterministički test kao jedini relevantan. Ja sam otvoren ideji da postoji i drugačija mogućnost, ne isključujem ju. Već imamo presedan u determinističkom pristupu. Nije li to logično?

mbaksa kaže...

Ponavljam pitanje: koje konkretno je tvoje stajališta o HHO-u i rašljanju?

HHO - 0 bodova

Rašljanje - dopuštam da je moguće, 99,9% rašljara - hoštapleri

ukratko..

17 godina
neaktivan
bed kaže...
Eh, da nema logike.. Deterministički pristup na kojem počiva fizika od Newtona ne funkcionira baš u kvantnom području. Ali to nema nikakve veze sa znanošću kako to ti predstavljaš, već sa pristupom te znanosti prema određenom problemu. Da se nije našlo par kreativaca koji su imali drugačije ideje, ti bi danas prvi vikao da je to nemoguće. I ne radi se o znanstvenoj metodi determinstičkog tipa koja je uobičajena i na koju se pozivaš, upravo ti to princip neizvjesnosti govori. Unatoč spoznaji da postoji i drugačija mogućnost od kauzalne, ma u kojem segmentu oko nas, za parapsihološke pojave prihvaćaš isključivo deterministički test kao jedini relevantan. Ja sam otvoren ideji da postoji i drugačija mogućnost, ne isključujem ju. Već imamo presedan u determinističkom pristupu. Nije li to logično?

Nije - ništa ne ukazuje da postoji ikakva veza između parapsihologije i principa neodređenosti (svejedno i ako zanemarimo da ono prvo uopće nije ičim potvrđeno). Također, princip neizvjesnosti ne kazuje da se stvari ne događaju kauzalno, samo da ih ne možemo apsolutno točno predvidjeti.

Na primjer programiranje i brisanje flash memorija, koje se efektivno radi tuneliranjem elektrona kroz barijeru, a koje se objašnjava principom neodređenosti, kad ne bi radilo kauzalno, bilo bi neupotrebljivo. Mi samo ne znamo koji će točno elektroni tunelirati. Ali znamo posve pouzdano kada će ih dovoljno tunelirati, ili kada neće nikoji uopće. Nema parapsihologije {#} niti princip neodređenosti smeta da podesimo stvari deterministički* i kauzalno.

* istina, u ovom primjeru zato što nam je dovoljan makroskopski efekt velikog broja čestica; no za izuzetnu tvrdnju da to nije dovoljno za objasniti neku pojavu, potreban je i izuzetan dokaz...

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.6.2012 21:54 (DigiMagic).
17 godina
moderator
bed kaže...
mbaksa kaže...

Znanost je korištenjem znanstvene metode istražila kvantnu mehaniku i Heisenbergov princip neizvjesnosti, ali ne može HHO generatore i rašljanje?! Iza tvog objašnjenja nema nikakve logike.

Eh, da nema logike.. Deterministički pristup na kojem počiva fizika od Newtona ne funkcionira baš u kvantnom području. Ali to nema nikakve veze sa znanošću kako to ti predstavljaš, već sa pristupom te znanosti prema određenom problemu. Da se nije našlo par kreativaca koji su imali drugačije ideje, ti bi danas prvi vikao da je to nemoguće. I ne radi se o znanstvenoj metodi determinstičkog tipa koja je uobičajena i na koju se pozivaš, upravo ti to princip neizvjesnosti govori.

O kakvoj ti to "znanstvenoj metodi determinističkog tipa" pričaš? O čem ti uopće pričaš? Kakve veze Heisenbergov princip neizvjesnosti ima sa znanstvenom metodom? Pomiješao si kruške, jabuke i naranče.

Objasni žuto pitanje rečenicama koje imaju smisla.

bed kaže...
Rašljanje - dopuštam da je moguće, 99,9% rašljara - hoštapleri

Teorijska podloga rašljanja? Kako si došao do te brojke od 99,9%? Kakvog opravdanja imaš za to? Koji su ti koji nisu hoštapleri - oni po čijim si "pronalascima" ti kopao bunare?

17 godina
neaktivan
HHO generator

@"bed" - not "bad

Isaac Newton je radio na modelu solarnog sustava i kad je zavrsio imao je "mali " problem gdje je primjetio na model (ovdje nemislim na maketu vec na matematicki izracun) koji je napravio ce raditi neko vrijeme ali da ce se eventualno urusiti sam u sebe. Jeli mu bilo dosadno, imao drugi projek, dosao pred zid svojih mogucnosti ili sta ja znam, gosp. Isaac je odlucio da problem u matematickom izrazu objansni tako da Bog svako malo "naleti" i ispravi gresku te tako omogucava da sve to radi i neurusi se. (napominjem da je ovo "oglupljena" verzija dogadjaja tako da je svi mogu razumjeti pa i uvazeni forumas "bed" - not "bad" ).

Po logici u tvojim postovima se da zakljuciti da nisi glupa i neobrazovana osoba ali isto tako se vidi da si dosao do granica svojih intelektualnih dosega te ono sto nerazumis objasnjavas kao djelovanjem neke nevidljive/nepoznate misticne sile koja bi se u kontekstu ove teme mogla izjednaciti s utjecajem Boga na solarni sustav iz Newton-ova slucaja. Da se razumjemo, neusporedjujem te s Newton-om samo zato sto si kao i on dosao do zoda svojih mogucnosti. On je bio genij, mozda cak ravan Tesli a mi mali misevi mozem samo sanjati da budemo na njihovoj razini.

Zasto? Iako imamo pristup kolicini podataka i resursima o kojima su oni samo mogli sanjati vecina nas nema strpljenja da shvati/nauci osnove onoga sto su oni otkrili tjekom jutarnjeg praznjenja crijeva. Razina odlucnosti i posvecenosti struci koju su oni imali je bolesna i po ondasnjim standardima a i danasnjim.

Imas svoja uvjerenja i nitko ti ih nemoze oduzeti, ali uvjerenja nemaju nikakvu tezinu u raspravi ako nemas argumente i dokaze koji ih podupiru.

Sve sto je mbaksa rekao, te mnogi drugi, dao ti je link na istrazivanje i rezultate a ne link na babu Izagvozda koja je jednom vidila avion u preletu te je postala  najpoznatija u selu jer je vidila sve i svasta.

Ako imas imalo integriteta, ispricaj se za uvrede i onda nastavi raspravu kao civilizirana osoba.

Sad se idem pokakiti i tko zna, mozda otkrijem znacenje zivota dok ljute papricice koje sam imao sinoc za veceru budu napustale crijeva popracene mojim psovkama na tri svjetska jezika (hrvatski, srpski i naravno ercegovacki).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Žao mi je što te smeta što sam kreativan, ali što ti ja tu mogu? Pomiri se s činjenicama. {#} Evo opusti se uz jednu moju pjesmu, koja je samo jedan od vida moje kreativnosti (komponirana i producirana je u ovom programu). {#}

nisam ipresioniran što radiš u buzzu, a još manje sam impresioniran sa tvojom kreativnošću, a najmanje sa masteringom {#} ah da i ne čujem nikakvo pjevanje, pa izraz pjesma baš ne pristaje. zapravo čak bi rekao da ovo nema veze sa kreativnošću, nego pokušajem stvaranja retro-elektronike čistom inteligencijom i logičkim aranžiranjem bez kreativnosti.

dosadan si sa tupljenjem svoje filozofije o znanosti i ponavljaš se toliko da je tema postala monotona..

kako ti objašnjavaš fenomene koje znanost do sada nije uspjela objasniti, kao što su placebo efekt, hiper-percepcija (meni se desilo masu puta), hutchinson effect, piramide, tamna tvar/materija itd itd..

puno je pitanja još uvijek otvoreno u znanosti, puno toga je još uvijek na nedokazanim teorijama, i tko kaže da se jednoga dana neće dogoditi znanstveni breakthru koji će pobiti i zakone termodinamike i puno drugih fizičkih načela? čovijek zapravo zna jako malo o svijetu/svemiru koji ga okružuje..

znanost i znanstvena metoda jesu načini da se dođe do pravih zaključaka, ali "out of the box" razmišljanje je predigra koja dovodi do breakthru-a.

i BTW da ne kreneš opet dosađivati i ponavljati se.. ne ne smatram HHO magičnim lijekom za svjetske energetske probleme.

Its no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society.
17 godina
moderator
nine kaže...
nisam ipresioniran što radiš u buzzu, a još manje sam impresioniran sa tvojom kreativnošću, a najmanje sa masteringom {#} ah da i ne čujem nikakvo pjevanje, pa izraz pjesma baš ne pristaje. zapravo čak bi rekao da ovo nema veze sa kreativnošću, nego pokušajem stvaranja retro-elektronike čistom inteligencijom i logičkim aranžiranjem bez kreativnosti.

I ti si zavidan, a? {#}

nine kaže...
kako ti objašnjavaš fenomene koje znanost do sada nije uspjela objasniti

Zar zaista nije jasno da uvažavam znanost? Ako nešto znanost (još) nije objasnila - (još) nije objasnila. Zašto se ti ne možeš pomiriti s tim da neke stvari još nisu objašnjene (a možda nikad ni neće biti)? To što nešto (još) nije objašnjeno ne znači da je nadnaravno, paranormalno - dakle, ne treba izmišljati objašnjenja. Nećeš valjda sad zagaziti u logičku pogrešku argument iz neznanja?

nine kaže...
hutchinson effect

Prijevara. http://www.skepdic.com/hutchisonhoax.html

Kolko čovjek mora biti lakovjeran da ne uvidi da su to fejkane snimke? Još k tome ništa komplicirano - nešto valjda što bi većina od nas i sama mogla napraviti. Tip priča nepovezane bedastoće i sad je to kao nešto... Istim stvarima se koriste new-ageri. Ko da gledam na rubu znanosti:

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=xeUgDJc6AWE#!

nine kaže...
i tko kaže da se jednoga dana neće dogoditi znanstveni breakthru koji će pobiti i zakone termodinamike i puno drugih fizičkih načela?
znanost i znanstvena metoda jesu načini da se dođe do pravih zaključaka, ali "out of the box" razmišljanje je predigra koja dovodi do breakthru-a.

Prilično je sigurno da zakoni termodinamike neće biti pobijeni, jer je očito da funkcioniraju. Može se eventualno dogoditi da, ako ima nekakvih anomalija, da će se u budućnosti otkriti teorije koje objašnjavaju te anomalije i rafiniraju teoriju. Einsteinova teorija relativnosti nije poništila Newtonijansku mehaniku, nego se s njom nadopunjava. Kažeš da sam "dosadan sa tupljenjem svoje filozofije o znanost", a jasno pokazuješ da ne znaš kako znanost funkcionira, ne razumiješ znanstvenu metodu. Educiraj se pa nećeš imati potrebe postavljati takva nepotrebna pitanja. {#} Ne razumijem zašto misliš da je out-of-the-box razmišljanje nekompatibilno sa znanošću.

I tu ponovno vučeš logičku pogrešku - implicirajući da se ima još nešto "ekstra" za otkriti pokušavaš implicirati da to daje težinu pseudoznanstvenim stvarima - ne daje.

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.6.2012 12:05 (mbaksa).
16 godina
neaktivan
DigiMagic kaže...

Nije - ništa ne ukazuje da postoji ikakva veza između parapsihologije i principa neodređenosti (svejedno i ako zanemarimo da ono prvo uopće nije ičim potvrđeno). Također, princip neizvjesnosti ne kazuje da se stvari ne događaju kauzalno, samo da ih ne možemo apsolutno točno predvidjeti.

Na primjer programiranje i brisanje flash memorija, koje se efektivno radi tuneliranjem elektrona kroz barijeru, a koje se objašnjava principom neodređenosti, kad ne bi radilo kauzalno, bilo bi neupotrebljivo. Mi samo ne znamo koji će točno elektroni tunelirati. Ali znamo posve pouzdano kada će ih dovoljno tunelirati, ili kada neće nikoji uopće. Nema parapsihologije {#} niti princip neodređenosti smeta da podesimo stvari deterministički* i kauzalno.

Kad sam rekao da postoji veza između parapsihologije i principa neodređenosti? Poanta je pristupa problematici i pravila koja pri tome koristiš. Princip neizvjesnosti upravo je suprotan kauzalnom determinizmu. Imaš uzrok i učinak koji ne možeš točno odrediti, već računaš unutar statističke vjerojatnosti. Da ne govorim da promatratelj prilikom promatranja eksperimenta utječe na rezultat. Sve je to stara poznata priča i točka gdje se 'lomi' klasična i kvantna fizika. Nije to moja ideja, googlaj Einstein-Bohr debate..

Nisam u flash memorijama, ali ako govorimo o kvantnom tuneliranju elektrona - nije ekskluziva te pojave neodređenost, niti se tuneliranje objašnjava principom neisvjesnosti. Svi događaji u kvantnoj fizici događaju se s određenom vjerojatnošću. Upravo je tu i razlika od klasične fizike. A tuneliranje je dodatni 'catch' gdje čestice mjenjaju dozvoljenja  stanja klasično zabranjenim putem, ne treba biti razlika potencijala. Obzirom da je pojava moguća i u makroskopskom svijetu, tvrdim da je moguće proći kroz planinu, samo je malo vjerojatno.. To što koristimo u makroskopskom svijetu pojave kvantne fizike ne govori ništa o činjenici da te pojave nisu deterministički kauzalne. A gdje si parapsihologiju tome pridružio - nemam pojima..

mbaksa kaže...
Kako si došao do te brojke od 99,9%? Kakvog opravdanja imaš za to? Koji su ti koji nisu hoštapleri - oni po čijim si "pronalascima" ti kopao bunare?

Pa ti reci da nisi 'lijevomozgić'.. Sad bi htio da ti argumentiram matematičkim izračunom kako sam došao do 99,9%? Doista ne shvaćaš smisao? Hrkljuš..

16 godina
neaktivan
brainiac kaže...
Ako imas imalo integriteta, ispricaj se za uvrede i onda nastavi raspravu kao civilizirana osoba.
..uvjerenja nemaju nikakvu tezinu u raspravi ako nemas argumente i dokaze koji ih podupiru.

Dobro jutro. Papali smo keksa i mlijeka?

Dok imaš ovakav nick i avatar, ne vidm uvredu ako konstatiram da ti dobro odovara. Vjerojatno to i sam misliš kad si tako izabrao..

Za što nemam argumente? Samo ti reci što nisi shvatio i podrijepiti ću to argumentima, ako ti to pomogne misaonom procesu.

15 godina
neaktivan
HHO generator

@mbaksa

nisam zavidan, možda te malo žalim što si se mučio sa buzzom za to što si napravio {#} ajde reći ću da čak i nije loše ako će ti srce biti na mjestu {#}

što se tiče termodinamike.. OK ajmo reći da se zakoni neće promjeniti, nego eventualno nadopuniti...

dali to isključuje mogućnost da će u dalekoj budućnosti tehnološkim napredkom biti moguće parazitnu toplinsku disipaciju u određenim vrstama pretvorbe energije smanjiti na minimum, čak štoviše na zanemarivu vrijednost?

peripetum mobile po definiciji znači dobiti energiju iz ničega.. svako dijete zna da to nije moguće.

ALI i dalje ne isključuje mogućnost da se energija može dobiti iz nama još uvijek nepoznatih (ili zataškanih) izvora..

primjerice tesla je navodno pomoću coilova uspio koristiti razliku potencijala atmosfere kako bi dobio free energiju.

out of the box razmišljanje je kompatibilno sa znanošću, da nije nebi bili di jesmo... jedino čini mi se da nije s tobom {#} znanstvena metoda je očito učinila svoje {#}

očekujem novu lekciju kako ne znam ništa o znanstvenoj metodi

@bed

nisi do tih 99.99% došao znanstvenom metodom, stoga your argument is invalid {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
HHO generator

Evo sam gotovo sve pročitao o ovoj temi, normalno zato što me zanima HHO.
Volio bi se i ja đabalesku vozati ako može, ali kako stvari stoje ispada da je jedini
način uzeti stvar u svoje ruke pa što bog i google daju. Ja krećem u nabavu djelova,
imam feliciju 1.9D ne vrijedi skoro ništa ali mene služi vjernije od čene. Molio bi sve dobronamjerne
 koji imaju iskustva sa ugradnjom HHO-a u ovo prometalo da mi pošalju ili upute na naćine
samogradnje.
Vidim da se može malo filozofirati ovdje pa ne mogu odoliti, naime moje mišljenje je da ljudi nisu
gotovo ništa izmislili, sve su do sada bila otkrića, osim jednog ljudskog izuma. To je novac.
Fizičari i svi ostali znanstvenici slažu se da se energija ne može napraviti nego samo pretvarati
iz stanja u stanje, a mi se koristimo valjda sa ovim "u".
Sve bi to bilo lijepo i krasno da ljudi nisu izmislili novac kojem su dali status energije. Znamo kakva je
ljudska priroda, i koliko žudimo za vlašću i kontrolom svega oko nas. Za to je potrebno jako puno novca-energije.
Još je bilo kako tako dok je novac morao imati pokriće u zlatu t.j. nekakav materijalan ekvivalent, pa je
ta "energija" imala kakvu takvu kontrolu. Ekipa (bankari) kojoj ništa nije važno ni sveto, a kamoli neki
fizikalni zakoni počeli su izmišljati novac, oću reći energiju, a to priroda neće mirno gledati.
Ajmo zamisliti, da netko otkrije način na koji svako jednostavno i lako može zagrabiti u more energije u
koje smo uronjeni (tako barem kaže N. Tesla) što bi se dogodilo s ovim vrijednosnim sustavom kakav
trenutno vlada svijetom. Što bi bilo sa siromašnim milijardama ljudi, možda bi se oteli kontroli. Žudim za takvim izumom,
pa makar nam bio i zadnji.

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
nine kaže...

.....

1) ALI i dalje ne isključuje mogućnost da se energija može dobiti iz nama još uvijek nepoznatih (ili zataškanih) izvora..

....

2) out of the box razmišljanje je kompatibilno sa znanošću, da nije nebi bili di jesmo...

1) Ajme majko... run, they're out to get you....

2) Out of the box razmisljanje znaci pronaci novu perspektivu na postojece stanje. Ali poceti novu perspektivu sa "Ajde da se pravimo da fizika radi kako sam ja zamislio" je u najmanju ruku glupo :-D

Hypnotize me, mesmerize me, drain the color from my eyes
15 godina
neaktivan
HHO generator

1. lawl

2. a što ako postojeće stanje ne postoji? šta bi bilo kada nebi bilo "šta bi bilo kad bi..."

da ti kažem? odgovor je kameno doba {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

vozim reno grandespece 2.2dci 95kw sa ugradjenim hho generatorom(oko 1 god.) prosecna potrosnja 5.5-6l u taksiranju sa punim autom

ljudi koiji se drze samo teorije i nauke su na svakom forumu i ovako pametuju,neka ugrade kvalitetan uredjaj i brzo ce promenuti pricu

17 godina
neaktivan
brainiac kaže...
On je bio genij, mozda cak ravan Tesli

ke?

ko treći tita liječi
16 godina
odjavljen
zoespece kaže...

vozim reno grandespece 2.2dci 95kw sa ugradjenim hho generatorom(oko 1 god.) prosecna potrosnja 5.5-6l u taksiranju sa punim autom

ljudi koiji se drze samo teorije i nauke su na svakom forumu i ovako pametuju,neka ugrade kvalitetan uredjaj i brzo ce promenuti pricu

Vidi se da nisi pročitao ni stranicu teme. Nitko ne pametuje, već traži:

održivu teoriju koja objašnjava uštedu bez promjene parametara koja bi povećala habanje motora - neke teorije postoje, kao poboljšava izgaranje, ali imaš tu objašnjeno da to ne stoji: http://www.bug.hr/forum/post/samogradnja-opcenito/hho-generator/2937571.aspx

ILI

test u kontroliranim uvjetima, po mogućnosti da vozač ne zna kad je upaljen, a kad ugašen generator - GRDI je proveo test i dobio blago povećanje potrošnje, zadnje što smo čuli od njega je da pokušava poboljšati generator, pa će ponoviti test.

Sad ti možeš napraviti test sa svojim navodno funcionalnim generatorom i objaviti konkretne rezultate ili možeš tvrditi nešto što hrpu ljudi po internetu tvrdi, a nitko ne može potkrijepiti konkretnim podatcima dobivenim na validan način.

Ovo drugo bi se moglo smatrati i trollanjem....

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
13 godina
neaktivan

pa ovo navodim iz prakse i dosta testiranja a ne nekih navodnih(ko zna cijih)teorija u kontrolisanih uslova

sto se tice GRDI-og testa i ja sam na pocetku imao povecanje potrosnje ali se to lako(sada meni)resi

17 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...
brainiac kaže...
On je bio genij, mozda cak ravan Tesli

ke?

Govorio sam o Isaac Newton-u u usporedbi s Nikolom Teslom.

@bed

selektivno citanje na vrhuncu. jesi li siguran da nisi zensko? do sad sam sam kod zena susreo ovu razinu samoobmanjivanja.

(nevrijedjam zene, to je jednostavno njihov urodjeni mehanizam za borbu protiv muske gluposti)

@neki lik sto taxi vozi (grand espace)

prosjecna potrosnja tvog vozila se i krece u tom prosjeku u tom tvom prometalu. sve tvoje godine iskustva nemaju nikakvu tezinu bez prakticnih dokaza.

isto kao da ja kazem da sam vec dvije godine u Kini i da iz teorije i iskustva tvrdim da je komunizam "way to go", jedno djete vise nego dovoljno i abortus nesto sto se uradi popodne prije vecernjeg izlaska i j*bacine sasvim normalno te da je to nesto cemu svi moramo teziti.

i dok ti sam ovo pisao shvatio sam da ti nemas apsolutno nikakvog konkretnog dokaza da taj tvoj HHO radi a dok s druge strane (svijeta) moju tvrdnju potvrdjuje milijardu i kusur kineza koji tako zive te drzava koja je trenutno broj jedan sila u svijetu.

99% nas ima kameru na telefonu, uslikaj taj svoj motor s HHO generatorom te postaj sliku ovdje cisto da znamo da nisi jedan od trollova s posta.

A ako mi nevjerujes za kinu evo ti pa citaj http://en.wikipedia.org/wiki/China a kad to zavrsis mozes malo i googlati o njoj. nadje se puno vise informacija o Kini nego o HHO baciparegeneratoru.

17 godina
neaktivan
brainiac kaže...
Govorio sam o Isaac Newton-u u usporedbi s Nikolom Teslom.

napisao si za čovjeka koji je izmislio višu matematiku i klasičnu fiziku da se možda može uspoređivati sa teslom, napisao si totalnu glupost

ko treći tita liječi
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.6.2012 8:52 ((s)izgoreo).
13 godina
HHO generator

Jel dosadašnji zaključak taj da HHO generator nema pozitivan/očekivan učinak ili da se još ne može išta zaključiti?

Tread softly because you tread on my dreams.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
HHO generator

Da, Newton ima velike zasluge u matematici i fizici kao sto si rekao i to nitko nemoze zanijekati.

Ali zar je sve ono sto je Tesla napravio ista manje vrijedno?

Tesla je uzeo svu tu teoriju koju je Newton izmislio i napravio nesto opipljivo: AC,radio i radar su stvari bez kojih bi ja tebi slao ovaj post po golubu nakon sto sam ga napisao uz svijetlo svijece (ili eventualno uz svjetlo zarulje uz zvuk moje osobne elektrane u pozadini jer ko kreteni koristimo DC). Stotine njegovih patenata se koriste besplatno dan danas, a njegov rad i izumi su omogucili drugu industrijsku revoluciju bez koje bi u najboljem slucaju i ti i ja bili cobani ili brali duvan (u mom slucaju, ipak sam ja Ero j*biga).

Neumanjujem zasluge Newton-a ali molim te nemoj ni ti umanjivati Teslin genij i doprinos covjecanstvu, jer po tvojoj logici svi oni poslje Newton-a koji su svoj rad temeljili na matematici i fizici su vise-manje prosjecni, ljudi ukljucijuci Einsteina i ostali ekipu.

HHO generator... neradi ono sto kazu da radi

PS. ovo zadnje je dodano samo da nisam u totalnom OT i da podsjetim sta je pravi subjekt ove teme.

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
bed kaže...
mbaksa kaže...
Kako si došao do te brojke od 99,9%? Kakvog opravdanja imaš za to? Koji su ti koji nisu hoštapleri - oni po čijim si "pronalascima" ti kopao bunare?

Pa ti reci da nisi 'lijevomozgić'.. Sad bi htio da ti argumentiram matematičkim izračunom kako sam došao do 99,9%? Doista ne shvaćaš smisao?

Ad hominem never ends. Možeš li napisati ijedan post bez posve neopravdanog ad hominem napada? Razumiješ da takvoj taktici pribjegavaju oni koji nemaju legitimnih argumenata?

Znači, ako tvrdiš da si kreativan (što zapravo nisam vidio da tvrdiš, ali s ozbirom na inzistiranje na polovinama mozgova vrtiš se oko tih stvari), možeš izmišljati brojke? Jer radiš upravoto to. Nisu poanta brojke, nego je poanta da govoriš bez pokrića i to što si napisao brojku 99,9% ne znači ništa - nit je ta brojka na ičem utemeljena, ali ona ključna stvar - olako se razbacuješ brojkom 99,9%, ali ta brojka isto tako može biti 100%. Zapravo, koliko zasad znamo, brojka je 100% jer dosad nije potvrđena ni jedna jedina paranormalna sposobnost. A razlika između tih 99,9% i 100% je daleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeko veća od 0,1% - razlika je u tome postoje li paranormalne pojave ili ne - razlika je "nebo i zemlja". Što je još najgore, za preostalih 0,1% nisi (u)tvrdio da imaju paranormalne sposobnosti, nego tek implicirao.

Dakle, nije bitna brojka, nego je bitno to što ti njome govoriš - a što nije posve jasno. Jel ti njome govoriš da legitimni rašljari postoje ili smatraš da vjerojatno postoje? Prema onome što si napisao jedini zaključak koji mogu donijeti je da smatraš da je rašljanje moguće (dakle da nije riječ o paranormalnoj sposobnosti), ali da su ljudi koji imaju tu sposobnost iznimno rijetki. Govoriš li to? Na temelju čega imaš to (ili koje već) mišljenje? Shvaćaš što znači izraz "eksplicitno se izraziti", zar ne? Zašto se ne izražavaš eksplicitno, nego pišeš nešto što je moguće shvatiti na više načina pa da se nakon izmiguljuješ iz izražavanja konkretnog stava?

17 godina
moderator
nine kaže...
što se tiče termodinamike.. OK ajmo reći da se zakoni neće promjeniti, nego eventualno nadopuniti...

dali to isključuje mogućnost da će u dalekoj budućnosti tehnološkim napredkom biti moguće parazitnu toplinsku disipaciju u određenim vrstama pretvorbe energije smanjiti na minimum, čak štoviše na zanemarivu vrijednost?

Ne razumijem. Pitaš me hoće li u budućnosti tehnološki biti moguće napraviti nešto što nije u suprotnosti fizikalnim zakonitostima? Zar je to bitno za raspravu, kad si ti tvrdio da postoji mogućnost promjena zakona termodinamike, a sad nudiš nešto što ne bi kršilo postojeće zakone?

nine kaže...
peripetum mobile po definiciji znači dobiti energiju iz ničega.. svako dijete zna da to nije moguće.

ALI i dalje ne isključuje mogućnost da se energija može dobiti iz nama još uvijek nepoznatih (ili zataškanih) izvora..

Ne isključuje. No kakve to veze ima s raspravom, kad HHO generatori, odnosno voda koja se krčka u njima, nisu takav izvor (zataškan očito nije, a nepoznat još manje)? Gdje sam ja tvrdio da u budućnosti nećemo pronaći neke sasvim desete izvore energije?

nine kaže...
out of the box razmišljanje je kompatibilno sa znanošću, da nije nebi bili di jesmo... jedino čini mi se da nije s tobom {#} znanstvena metoda je očito učinila svoje {#}

očekujem novu lekciju kako ne znam ništa o znanstvenoj metodi

Sad i ti počinješ s ad hominemom, a? Jadno. {#}

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice