HHO generator zaključana tema

poruka: 621
|
čitano: 257.961
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: HHO generator
bed kaže...
mbaksa kaže...

To što si napisao nema veze sa znanstvenom metodom.

Ima veze s poantom - glupo je misliti da postoji samo ono što je znanstveno dokazano.

So true...

Pratim cijelo vrijeme ovu temu, samo citam, jer nema smisla opce se nadovezat na bilo koju temu u ovom threadu pošto Bakša vidi sve u fucking znanosti.

Bakša - prekratki su ti horizonti s obzirom kakvim sve pojmovima baratas. 

Tanka je granica..........

Previse generaliziranja.

Truth in engineering.
17 godina
moderator
bed kaže...
mbaksa kaže...

Ima veze s poantom - glupo je misliti da postoji samo ono što je znanstveno dokazano. 

Poantom čega? Ni znanstvena metoda to ne tvrdi (da postoji samo ono što je znanstveno dokazano), niti ja to tvrdim. Tako da pucaš u prazno.

bed kaže...
mbaksa kaže...

Nekad se nije znalo. Danas se zna. To što zagovaraš je logička pogreška:

Nije logička pogreška, već poanta. Nikada nisam rekao da to što je u narodu uvriježeno rašljarenje govori išta o njenoj učinkovitosti. I naglasio to par puta. Ali je činjenica da je rašljarenje uvriježeno, bez obzira što ti tvrdiš suprotno..

Nisam nigdje tvrdio da rašljanje nije uvriježeno. Fakat nemam pojma gdje si ti to pročitao. Ponovno pucaš u prazno.

bed kaže...
Što misliš u čemu se očitovalo šikaniranje tih pionira znanstvenika? Uopće ih nisu zvali šarlatanima.. Izgubio si poantu usput, uopće se ne radi o tome što su oni, već kako ih je okolina doživljavala unatoč tome što nisu bili šarlatani. Ne čudim se da ne prepoznaješ obrazac.

Svojom poantom impliciraš da su oni koje se šikanira kao šarlatane zapravo u rangu pionira-znanstvenika. Dakle, radiš logičku pogrešku.

P1: Društvo je neke ingeniozne ljude (znanstvenike pionire) doživljavalo kao šarlatane.

P2: Neki ljudi koje je društvo doživljavalo kao šarlatane su ingeniozni ljudi.

----------------

Zaključak: Šarlatani su ingeniozni ljudi?

Ili? Koja konkretno je tvoja poanta vezana uz šarlatane, ako sam te pogrešno shvatio?

bed kaže...
Zadnji pronalazak za koji znam da je altruistički poklonjen svijetu je cijepivo za polio. Od tada, a bilo je to 50-tih, nešto ne vidim taj altruizam na djelu. Sve neke licence, patenti i prava. Smrdi na zaradu..  

Poanta?

17 godina
moderator
Batista kaže...
bed kaže...
mbaksa kaže...

So true...

Pratim cijelo vrijeme ovu temu, samo citam, jer nema smisla opce se nadovezat na bilo koju temu u ovom threadu pošto Bakša vidi sve u fucking znanosti.

Tanka je granica..........

Previse generaliziranja.

Prekratki horizonti? Pazi - treba imati otvoren um, ali ne toliko da ti mozak ispadne iz glave. {#} Osim toga, vrijedi isto pitanje koje sam uputio bedu - gdje sam ja to tvrdio da postoji samo ono što je znanstveno dokazano?

PS Moje prezime nema palatal.

15 godina
odjavljen
HHO generator

Pa iskreno nisam te htio uhvatiti na jezičnu zamku, ali dobro.

Previše si skeptičan, da bi se otkrilo nešto novo treba razmišljati kontra poznatog, ići dalje, sumnjati u sve.

Svi smo mi Mentalist.

1 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Batista kaže...
..pošto Bakša vidi sve u fucking znanosti.

To ti je lijeva i desna strana mozga. Baksi su operacijskim zahvatom izvadili desnu. I ostala je samo logika, analitika, indukcija, dedukcija, sinteza i brojevi.. :P

Česti slučaj sa znanstvenicima - fali im kreativnosti..

13 godina
bed kaže...
Batista kaže...

To ti je lijeva i desna strana mozga. Baksi su operacijskim zahvatom izvadili desnu. I ostala je samo logika, analitika, indukcija, dedukcija, sinteza i brojevi.. :P

Čitao sam danas nešto malo temu i mogu samo reći - Bakša dominiše! {#}{#}

0100011001000001010100000010000000110100001000000100110001001001010001100100010100100001
17 godina
moderator
Jakovp kaže...
Previše si skeptičan, da bi se otkrilo nešto novo treba razmišljati kontra poznatog, ići dalje, sumnjati u sve.

Kad bi razumio što si napisao uhvatio bi se za glavu. {#}

BTW zašto se ne vladaš po tome kako pišeš? Zašto ne sumnajš u sve? Zašto ne sumnjaš u ljude koji ti pokušavaju prodati pseudoznanstvene stvari? Na njih ne gledaš s nikakvom sumnjom - svu sumnju si ostavio samo za znanost, koja ti je omogućila praktički sve čime se danas koristiš i ništa od toga ne bi imao da vlada pseudoznanost! Osim toga, zašto ne ideš u otkrivanje nečeg novog, umjesto da se baviš stvarima koje su poznate već neko dulje vrijeme - grafologija i rašljanje su poznati pola stoljeća, elektroliza je poznata dvjestotinjak godina (ajde, HHO generatori su relativno novi - tj. sama primjena je nova)? Dakle te stvari nisu nove, te stvari su dokazano nefunkcionalne, klasificiraju se ili kao pseudoznanost ili čak eksplicitno kao prijevare i ti ne sumnjaš ništa u tom smjeru.

Skačeš sam sebi u usta.

15 godina
odjavljen
HHO generator

Sumnjam ja u sve, bez brige.

Svi smo mi Mentalist.

0 1 hvala 0
17 godina
moderator
Jakovp kaže...

Ne vjerujem ti, jer to ničim dosad nisi pokazao. Objasni svoje sumnje u HHO generatore, rašljanje i grafologiju.

15 godina
neaktivan
Jakovp kaže...

mbaksa kaže...
Jakovp kaže...

Ne vjerujem ti, jer to ničim dosad nisi pokazao. Objasni svoje sumnje u HHO generatore, rašljanje i grafologiju.

Moderatore, pa vidite da ovaj trolla bezveze i svima na sve postove lupa TD. Nema smisla se s njim raspravljati.

17 godina
moderator
bed kaže...
Batista kaže...

Kao prvo - ideš na logičku pogrešku ad hominem. Znači radiš napad na mene osobno pa bi to kao trebalo značiti da ono što pišem ne vrijedi. Pazi - stavove vrlo slične ili identične mojima imaju znanstvenici, skeptici. Znanstvenicima u njihovom radu također treba kreativnosti (uzmi si za primjer fizičare koji su "izmislili" crne rupe, tamnu tvar, mogućnost nastajanja svemira ni iz čeg...). Samo što je razlika između znanstvenika i neznanstvenika što će znanstvenik poštivati znanstvenu metodu. Znanstvenici su slobodni istraživati svašta - pa i pseudoznanosti. I istraživali su ih i istražili! Zato i mogu reći da su te stvari pseudoznanosti - jer provjereno ne funkcioniraju!

Kao drugo - đe si mene našo da mi pričaš kako mi fali kreativnosti! Mene koji više od deset godina pišem za vodeći hrvatski informatički časopis, dakle koji se bavi pisanjem članaka, koji snima i montira videopriloge, tu i tamo fotografira i uređuje fotografije, koji je producirao nekoliko instrumentalnih elektroničkih pjesama, malo se okušao i u web-dizajnu, izradio nekoliko brošura, studira multimediju... Štoviše, kreativnost sam na satovima hrvatskog jezika i likovne kulture počeo iskazivati od početka osnovne škole. To što ti preko foruma dobivaš primarno moju logičku stranu ne znači da nemam i kreativnu - upravo suprotno. {#} Mada je irelevantno - kao što rekoh, to što radiš je logički pogrešno - i da nisam kreativan to ne bi značilo da su tvrdnje koje sam iznio pogrešne.

Istinitost tvrdnji ne ovisi o tome tko ih iznosi! Znanstvene teorije nisu istinite zato jer su ih iznijeli poznati znanstvenici, nego zato jer su provjerene i dokazane. Ti si slobodan uzeti bilo koju znanstvenu teoriju i pokušati je pobiti - dapače! Sa svakim pokušajem pobijanja samo se još utvrđuje valjanost znanstvene teorije! Ako bi pak dokazao da ista ne funkcionira, takva teorija se automatski ukida, pada u vodu! To je jedna od osnovnih karakteristika znanosti - samokorekcija. Ako neka znanstvena teorija ne valja i ti je pobiješ, ti nisi ništa loše napravio znanosti - upravo suprotno, ti si omogućio napredak znanosti! Znanstvenici će ti to priznati! No HHO generatori, grafologija, rašljanje nisu dokazali da je išta iz znanosti pogrešno, nemaju teorijske osnove, padaju na provjeri - sve to se s itekako dobrim razlogom naziva pseudoznanost iliti lažna znanost.

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.6.2012 0:24 (mbaksa).
17 godina
moderator
Brian kaže...
Jakovp kaže...

mbaksa kaže...
Jakovp kaže...

Moderatore, pa vidite da ovaj trolla bezveze i svima na sve postove lupa TD. Nema smisla se s njim raspravljati.

S obzirom na sve što je napisao na ovoj temi nemam osobitog razloga smatrati da ne piše u skladu sa svojim stavovima. Pa bi i njegove poruke trebao gledati u tom kontekstu. {#} Druga stvar je ta što meni i tebi nije jasno kako može živjeti s takvom očitom kognitivnom disonancom, gdje govori jedno, a radi drugo.

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.6.2012 0:24 (mbaksa).
13 godina
neaktivan
HHO generator

Ima tko iskustva da je stavio HHO generator na bicikl?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
HHO generator

Jel to neka šala ili? {#}

Možda jedino ako misliš na bicikl s pomoćnim pogonom s otto motorom.

Svi smo mi Mentalist.

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Jakovp kaže...

Jel to neka šala ili? {#}

Možda jedino ako misliš na bicikl s pomoćnim pogonom s otto motorom.

Ma nije šala,

video me natjerao da se zamislim {#} a bilo bi cool. Daj mi pošalji na PM ovo o biciklu s pomoćnim pogonom i otto motorom molim te.

15 godina
odjavljen
HHO generator

Aha, ovo je nešto drugo, nije hho nego obrnuti postupak, gdje se iz vodika dobiva struja direktno, preko gorivih ćelija.

Svi smo mi Mentalist.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
HHO generator

Ima li netko iskustva s ovakim nečim? http://www.greenoptimistic.com/2011/10/19/wood-chips-gasoline-clay-wheeler/

Koliko bi smjela koštati sirovina (drvo), da bi se isplatilo?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
HHO generator

Imaš i na čisto drvo:

http://www.vedbil.se/indexe.shtml

Svi smo mi Mentalist.

0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Jakove, nisi reagirao:

mbaksa kaže...
Jakovp kaže...

O tome ti ovisi kredibilitet.

16 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Kao prvo - ideš na logičku pogrešku ad hominem. Znači radiš napad na mene osobno pa bi to kao trebalo značiti da ono što pišem ne vrijedi.

Ako si ti šalu shvatio ako napad na sebe, tada sam pogodio u sridu. Kažu da je u svakoj šali pola istine, u ovoj je izgleda cijela..

Ma, tko te napada, ohani više s tim hominem-om.

mbaksa kaže...

Kao drugo - đe si mene našo da mi pričaš kako mi fali kreativnosti! Mene koji više od deset godina..

Mada je irelevantno - kao što rekoh, to što radiš je logički pogrešno - i da nisam kreativan to ne bi značilo da su tvrdnje koje sam iznio pogrešne.

To što si naveo pokazuje ambicioznost, ne nužno i kreativnost. Napravio si nešto novo? I ja sam u školi skupljao sličice i svirao smoke on the water na jednoj žici. A tek na likovnom..

I dalje si u potpuno krivom filmu da se moja doskočica odnosi na tvrdnje koje si izrekao.

mbaksa kaže...

Znanstvene teorije nisu istinite zato jer su ih iznijeli poznati znanstvenici, nego zato jer su provjerene i dokazane. Ti si slobodan uzeti bilo koju znanstvenu teoriju i pokušati je pobiti - dapače!

Vuk šumom, baba drumom.. Kad sam ja pobogu pokušavao pobiti znanstvenu teoriju??!? Gdje si to našao?

mbaksa kaže...

Znanstvenicima u njihovom radu također treba kreativnosti (uzmi si za primjer fizičare koji su "izmislili" crne rupe, tamnu tvar, mogućnost nastajanja svemira ni iz čeg...)

Takvih je izrazito malo. Radije ću za primjer uzeti prijatelja fizičara - dr. sa Ruđera. Kad ga pitam što radi, on mi kaže; iskreno - ništa. Imaš neku romantičnu predodžbu o znanstvenicima kao super bićima, kreativnima i bez mane. Rekao bih da se postotak takvih kroz povijest ne mijenja. Ostali su 'šljakeri'..

DigiMagic kaže...

Ima li netko iskustva s ovakim nečim? http://www.greenoptimistic.com/2011/10/19/wood-chips-gasoline-clay-wheeler/

Koliko bi smjela koštati sirovina (drvo), da bi se isplatilo?

To je bilo popularno za vrijeme drugog svjetskog, ako se ne varam prvenstveno u skandinavskim zemljama. Ako nemaš benzina, a imaš puno drva, onda se valjda isplati..

17 godina
mbaksa kaže...

Jakove, nisi reagirao:

mbaksa kaže...
Jakovp kaže...

O tome ti ovisi kredibilitet.

Bit će da ćemo prije čuti zrikavce nego odgovor na to pitanje. Kako bi rekao izvjesni starkelja. {#}

17 godina
moderator
bed kaže...
mbaksa kaže...

Kao prvo - ideš na logičku pogrešku ad hominem. Znači radiš napad na mene osobno pa bi to kao trebalo značiti da ono što pišem ne vrijedi.

Ako si ti šalu shvatio ako napad na sebe, tada sam pogodio u sridu. Kažu da je u svakoj šali pola istine, u ovoj je izgleda cijela..

Ma, tko te napada, ohani više s tim hominem-om.

Šalom si pokušao prikriti ad hominem napad. Prestani raditi ad-homineme pa neću imati na što ukazivati.

Što se tiče toga da je u svakoj šali pola istine - totalno si promašio koncept. Komentar ti je u najmanju ruku smiješan i besmislen.

bed kaže...
To što si naveo pokazuje ambicioznost, ne nužno i kreativnost. Napravio si nešto novo? I ja sam u školi skupljao sličice i svirao smoke on the water na jednoj žici.

Primijeti da ovo što si napisao da si radio nema veze s onim što sam ja radio. Ako su to bili tvoji dometi kreativosti, onda se može reći da nisi bio kreativan.

bed kaže...
mbaksa kaže...

Znanstvene teorije nisu istinite zato jer su ih iznijeli poznati znanstvenici, nego zato jer su provjerene i dokazane. Ti si slobodan uzeti bilo koju znanstvenu teoriju i pokušati je pobiti - dapače!

Vuk šumom, baba drumom.. Kad sam ja pobogu pokušavao pobiti znanstvenu teoriju??!? Gdje si to našao?

Time ti pokušavam objasniti zašto su tvoji ad-hominemi besmisleni. Tvrdiš da znanstvenicima fali kreativnosti, implicirajući time da nisu dovoljno otvoreni. To što ti tvrdiš da im fali kreativnosti ne znači da znanstvene teorije ili općenito znanstveni rad nisu valjana, ispravni.

Što se tiče pobijanja znanstvenih teorija - pa radiš upravo to, kad inzistiraš na rašljanju. I na HHO generatorima - bez dokaza se suprotstavljaš znanstvenim teorijama.

bed kaže...
mbaksa kaže...

Znanstvenicima u njihovom radu također treba kreativnosti (uzmi si za primjer fizičare koji su "izmislili" crne rupe, tamnu tvar, mogućnost nastajanja svemira ni iz čeg...)

Takvih je izrazito malo. Radije ću za primjer uzeti prijatelja fizičara - dr. sa Ruđera. Kad ga pitam što radi, on mi kaže; iskreno - ništa. Imaš neku romantičnu predodžbu o znanstvenicima kao super bićima, kreativnima i bez mane. Rekao bih da se postotak takvih kroz povijest ne mijenja. Ostali su 'šljakeri'..

Na temelju jednog (lijenog?) šljakera stvaraš predodžbu o svim znanstvenicima, što je logički pogrešno. {#} Napredak u znanosti ti govori da unatoč takvima koji ništa ne rade ima pregršt onih koji zaista marljivo rade, koji se u svom znanstvenom radu služe kreativnim metodama i koji otkrivaju nove stvari. Zašto ti imaš predodžbu da svi znanstvenici moraju raditi nekakve grandiozne stvari pa da bi tek onda bili kreativni? Bez kreativnosti nema napretka u znanosti.

Neil deGrasse Tyson o kreativnosti u znanosti:

Creativity is seeing what everyone else sees, but then thinking a new thought that has never been thought before and expressing it somehow. It could be with art, a sculpture, music or even in science. The difference, however, between scientific creativity and any other kind of creativity, is that no matter how long you wait, no one else will ever compose "Beethoven's Ninth Symphony" except for Beethoven. No matter what you do, no one else will paint Van Gogh's "Starry Night." Only Van Gogh could do that because it came from his creativity.
    Whereas in science, you can't just make stuff up and presume that it is a proper account of nature. At the end of the day, you have to answer to nature. Since everyone has nature to answer to, your creativity is simply discovering something about the natural world that somebody else would have eventually discovered exactly the same way. They might have come through a different path, but they would have landed in the same place.
    Even though we name theorems and equations after the people who discover them — Newton's laws of gravity, Kepler's laws of planetary motion — somebody else would have discovered them afterward. It's that simple. Your creativity is not a boundless creativity.

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.6.2012 4:04 (mbaksa).
17 godina
neaktivan
HHO generator

Sto bi moja kolegica rekla: "O moj Bože!"... Puno bolje zvuci kad ona (hot russian xD) to pusti kroz svoje glasnice.

Pa j*ba ga led ljudi ubijate me u pojam. Jeli moguce da nakon xxx postova u kojima vam je mbaksa pokazao koliko neznate i koliko ste ograniceni (jel to rezultat loseg obrazovanja ili neceg drugog to ostavljam vama samima da zakljucite) vi niste u stanju udovoljiti samo jednoj stvari koju on trazi od vas... Odgovor na pitanje/zahtjev: Konkretne rezultate efikasnosti HHO generatora, po mogucnosti dokazive i dokumentirane. "Ima tu nesto" nije dokaz efikasnosti HHO generatora vec beskonacnosti ljudske gluposti i praznovjerja.

A sad ozbiljno, nazvati znanstvenike nekreativnim???? (ubacite rijeci moje kolegice ovdje, opetovano, s nevjericom da je tako velik.... mislim promasaj od izjave)

To sto smo mi (ovdje mislim na 99% covjecanstva) glupi i neupuceni u rad znanstvenika i njihove metode kod stvaranja teorija/znanstvenih predpostavki te njihovog dokazivanja neznaci da ljudi nisu j*beno genijalni i ultra kreativni.

Sta je kreativnost za vas? 673 kapi crvene boje na platnu? - ne, to je se kreten nabo na iglu, te pokidao venu iz koje je prsnula krv koja je pala po platnu koje je stajalo prazno u nedostatku kreativnosti.

Infinite monkey theorem - kad kazete da znanstvenici nemaju kreativnosti onda ih izjednacujete s majmunima iz ove teoreme. Ali istina je da su znanstvenici ljudi koji imaju iznimne kreativne sposobnosti uparene s visokim IQ.

Sta to znaci? To znaci da sve one silne informacije u njegovom mozgu nisu tamo samo da kupe prasinu na policam sivih stanica mozga, vec neuroni u mozgovima tih ljudi rade tako da kombiniraju znanje skupljeno iz silnih knjiga procitanih tjekom skolovanja (vidi vraga, ima nesto u tom citanju) te logickim zakljucivanjem dolaze to teorija koje onda sami ili uz pomoc drugih znanstvenika/istomisljenika pokusavaju dokazati. U tom procesu su prisiljeni upotrijebiti svoju kreativnost jer dokazati novi teorem je zahtjevan posao i potrebno je prvo stvoriti uvjete i potrebne alate da bi se isti dokazao. I onda su ti ljudi nekreativni.?.

Opet pitam, po cemu to znanstvenicima fali kreativnosti? U stotinjak godina su nas od doveli od dvotaktnog motora u kocijama do putovanja na rub naseg solarnog sistema (Voyager sonda).

Procitao sam negdje da je sonda na svom putu susrela raslje pokretane HHO generatorom na povratku iz susjedne galaksije, nakon sto su izasle iz podprostornog tunela skenirale su tehnologiju na sondi te zakljucile da su poganski izum sotone i spasile se kontaminiranja ultra uber brzim skokom u hyper drive te nastavile put prema zemlji gdje ce prenjeti znanje skupljeno u dvijema galaksijama na buduce generacije rasljara da im pomogne u trazenju podzemnih izvora vode.

Sad malo o samom HHO.

Motor s unutranjin izgaranjem je fino kalibrirani stroj koji koristi mikro explozije smjese zraka i goriva pod odredjenim tlakom (nisamo ovo mogao jednostavnije i "dumb down" srociti da bi svi/vecina mogli shvatiti). Kad to znamo idemo dalje, na vrstu goriva i tlak pod kojim se te explozije ostvaruju. Komora cilindra u koju se ubrizgaje gorivo pod visokim tlakom (novi motori, kod starijih je to bilo izvedeno preko karburatora koji je tekucinu pretvarao u "rosu" koliko je god to mogao bolje) gdje gorivo iz tekuceg prelazi u plinovito stanje i u reakciji s zrakom (smjesa kisika, dusika, CO2 etc..) stvara mikro exploziju koja sirenjem plinova (ispusni plinovi) gura klip koji je se do tada kretao prema unutrasnjosti cilindra i stvarao tlak potreban da explozija bude sto efikasnija i poveca ucinkovitost iskoristenja energije nastale tom explozijom.

Da se dodavanjem/obogacivanjem smjese zraka ili goriva dobije veca izlazna snaga (poveca se snaga explozije) je istina i dokazano je. Takodjer je dokazano da taj postupak smanjuje trajnost samog motora ovisno o kolicini aditiva.

E sad, HHO generator obogacuje smjesu zraka s vodikom dobijenim elektrolizom.

Za proces elektrolize se upotrebljava eletricna energija proizvedena radom motora a kolicina proizvedenog vodika ovisi o upotrebljenoj energiji za elektrolizu.

Taj isti vodik ima nezgodnu naviku mjesanja sa slobodnim kisikom kojeg mozemo vec naci u smjesi zraka koristenoj kod motora s unutranjim izgaranjem.

Ako znamo da se energija nestvara niodkud vec se samo pretvara iz jednog oblika u drugi, te urodjeni gubitak energije kod pretvorbe dolazimo do zakljucka da HHO generator treba davati impresivan boost radu motora da bi opravadao koristenje elektricne energije koju motor proizvodi (to radi altenator,ali radi manje matematike njegove zasluge ce pobrati motor te imajmo na umu gubitak energije kod pretorbe mehanicke energije u elektricnu). Isto vazno je imati na umu da je pretvorba meh. u elek. energiju stvara veliki gubitak energije nastale radom motora.

Ovim dolazimo do zakljucka da taj boost u performansama mora biti mjerljiv krojackim metrom u inchima da bi opravdao postojanje/ugradnju HHO generatora.

Negativni efekti za motor variraju shodno vrsti goriva koje koriste i nacih ubrizgavanja i kolicini vodika ubrizganog u smjesu. Jaca explozija ima manje stetan efekt kod dizelskih motora nego onih koji koriste benzin. Kod oba tipa (dizel/benzin) motora s direktnim ubrizgavanjem zbog poviseng tlaka i jacine explozije dolazi do ostecenja dizni sto kasnije utjece i na samu pumpu za ubrizgavanje.

Valja napomenuti da usteda goriva moze nastupiti jedino korekcijom kolicine ubrizgavanja istog u cilindar sto se kod karburatora radi na malom vijku s oprugicoma a kod motora s direktnim ubrizgavanjem treba promjeniti parametre kompjutera koji kontrolira proces.

Sad smo malo bolje upoznati kako sve to radi i vratimo se na pitanje i po mogucnosti odgovor.

Sta to tocno HHO generator radi i koliko efikasno? Metoda testiranja i detaljni opis procesa i performance HHO generatora i motora s i bez HHO pozeljne.

Iako su hercegovci poznati po drzanju magaraca u neizvjesnosti evo ja cu biti netipicni Ero i svim magarcima koji dosad (13 stranica foruma) nisu skuzili odgovor dati isti.

HHO generator neradi, nema efikasnost potrebnu da opravda cijenu ugradnje i negativne efekte po motor.

Efikasnost HHO generatora je na razini zastite protiv ostecenja automobila uzrokovanih rupama na cesti koju pruza neonsko svjetlo ispod boka auta.

Pustanje krvi kao metoda ljecenja protiv vrucice(groznice, skorbuta,kuge,side etc) je efikasnija nego HHO generator.

Ovim putem bih zelio predloziti mbaksa za moderatora stoljeca zbog iskazanog strpljenja u ovako dugoj raspravi.

Takodjer bih ga predlozio za Nobelovu nagradu za unpredjenje ljudske osvjestenosti i napretka covjecanstva. Ako je samo jedna osoba postala pametnija citajuci ovaj forum postigao je nesto sto cijela vojska prosvjetitelja kroz 4 godine srednje skole nije uspjela do dana danasnjeg.

PS. Mozda sa bio malo uvrijedljiv tokom pisanja ovog posta ali nije me briga jer oni koji se nadju uvrijedjeni ovim postom pripadaju grupi koja je tema u Infinite monkey theorem sto povlaci cinjenicu da ce njihove uvrede biti slozene u smislenu recenicu ako im damo neograniceno dugo vremena za tipkovnicom dok ih je 1000 pise jedan te isti post.

Edit:

Skoro sam smetnuo staviti za link na interview gdje Colbert u opustenoj atmosferi razgovara s mr. Tysonom te su se dotakli mnogih stvari koje ce objasniti i odgovoriti na mnoga pitanja postavljena u ovoj temi - kreativnost znanstvenika, sta zannstvenici zapravo rade, kako danas znamo ono sto znamo, zasto ljudi vjeruju u rasljare i slicne...

Uzivajte.

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.6.2012 5:39 (brainiac).

7 0 hvala 7
16 godina
neaktivan

Preporučam i Tysonov govor na The Amazing Meetingu 6, gdje (na vrlo zabavan način) govori o UFO-ima, utjecaju punog mjeseca, levitaciji, inteligentnom i glupom dizajnu (kreacionizmu), ... Video na Vimeu (gdje je moguće lagano downloadati video) i Youtubeu ispod. 

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.6.2012 12:26 (hrx).
16 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
Što se tiče toga da je u svakoj šali pola istine - totalno si promašio koncept. Komentar ti je u najmanju ruku smiješan i besmislen.

Primijeti da ovo što si napisao da si radio nema veze s onim što sam ja radio. Ako su to bili tvoji dometi kreativosti, onda se može reći da nisi bio kreativan.

Što se tiče pobijanja znanstvenih teorija - pa radiš upravo to, kad inzistiraš na rašljanju. I na HHO generatorima - bez dokaza se suprotstavljaš znanstvenim teorijama.

Nevjerojatno kako svakim novim postom pokazuješ da sam bio u pravu i potpuno pogodio koncept. Ti ne možeš shvatiti smisao upravo zato jer sve obrađuješ lijevom stranom mozga. I dalje ti ne ide..

Primjeti da sam bio sarkastičan. Em, ti domete kreativnosti na satovima hrvatskog i likovnog u osnovnoj školi. Kao da čitam modru lastu. Zamisli, okušao si se u web dizajnu i lupio si par fotki. Obzirom da si sam izjavio da se gluposti treba rugati (trebam li tražiti post?), isto činim sarkazmom, na bedastoće koje si izjavio povodom pokušaja da sebe okarakteriziraš kao kreatvnu osobu. Ok? Shvatio smisao?

Mada sve upućuje da sam ipak bio u pravu s tvrdnjom o lijevoj strani mozga, kad ti zaključiš na moju izjavu, citiram, 'I ja sam u školi skupljao sličice i svirao smoke on the water na jednoj žici. A tek na likovnom..', ikako drugačije nego sarkazam. Rekao bih da je potpuno pogođen koncept u šali pola istine..

Ajde sad budi jack i nađi gdje sam ja tvrdio da rašljanje i hho generator funkcionira??!? Opet tvoje fiksne ideje koje čupaš iz guze. Ja sam tvrdio i još uvijek tvrdim da je rašljarenje uobičajeni postupak u narodu prilikom traženja lokacije za bunar. To je činjenica, ma kako ti to pokušavao preokrenuti. Pa bajaš kako se ja suprostavljam znanstvenim teorijama. Ista je stvar za hho. Kad sam pobogu išta rekao protiv znanstvenih teorija? Rekao sam da nema zla ako netko u samogradnji pokuša napraviti takav uređaj. Sve ostalo je tvoja imaginacija - što se babi htilo, to se babi snilo. Ili je to od silne kreativnosti?

17 godina
moderator
bed kaže...
Primjeti da sam bio sarkastičan. Em, ti domete kreativnosti na satovima hrvatskog i likovnog u osnovnoj školi. Kao da čitam modru lastu. Zamisli, okušao si se u web dizajnu i lupio si par fotki. Obzirom da si sam izjavio da se gluposti treba rugati (trebam li tražiti post?), isto činim sarkazmom, na bedastoće koje si izjavio povodom pokušaja da sebe okarakteriziraš kao kreatvnu osobu. Ok? Shvatio smisao?

Mada sve upućuje da sam ipak bio u pravu s tvrdnjom o lijevoj strani mozga, kad ti zaključiš na moju izjavu, citiram, 'I ja sam u školi skupljao sličice i svirao smoke on the water na jednoj žici. A tek na likovnom..', ikako drugačije nego sarkazam. Rekao bih da je potpuno pogođen koncept u šali pola istine..

Žao mi je što te smeta što sam kreativan, ali što ti ja tu mogu? Pomiri se s činjenicama. {#} Evo opusti se uz jednu moju pjesmu, koja je samo jedan od vida moje kreativnosti (komponirana i producirana je u ovom programu). {#}

bed kaže...

Ajde sad budi jack i nađi gdje sam ja tvrdio da rašljanje i hho generator funkcionira??!? Opet tvoje fiksne ideje koje čupaš iz guze. Ja sam tvrdio i još uvijek tvrdim da je rašljarenje uobičajeni postupak u narodu prilikom traženja lokacije za bunar. To je činjenica, ma kako ti to pokušavao preokrenuti. Pa bajaš kako se ja suprostavljam znanstvenim teorijama. Ista je stvar za hho. Kad sam pobogu išta rekao protiv znanstvenih teorija? Rekao sam da nema zla ako netko u samogradnji pokuša napraviti takav uređaj. Sve ostalo je tvoja imaginacija - što se babi htilo, to se babi snilo. Ili je to od silne kreativnosti?

Ako sam te krivo shvatio - sorry, nije bilo namjerno. No onda se eksplicitno odredi u pogledu HHO-a, rašljanja i znanstvene metode. Meni se više ne da igrati mačke i miša. Ovo su tvoje riječi:

I sad si ti našao zaključiti da sigurno ništa od navedenog ne utječe na intuiciju (na koju foru si to zaključio?) i da je to sve pseudoznanost. I da je dobar test za rašlje ako staviš pod jednu od pet kutija čašu vode. A s druge strane nemaš pojima kako intuicija funkcionira, što je stimulira i u kojim uvjetima. Oprosti, ali vrlo neznanstveni pristup..

...

Općenito imam dojam da je dobar dio znanstvenika autističan u svojim zaključcima. Kao ovi 'kontrolirani' testovi koje spominješ. Kao da pokušavaš vagom izmjeriti tvrdoću materijala. Ili kad egiptolozi zaključe da su u doba faraona granit obrađivali bakrenim alatom. I slične fore..

...

Nije da sam nešto osobito zabrijao na radiesteziju, ali činjenice ti ne idu u prilog..

...

Osim toga, radi se o točnim informacijama dubine i količine protoka vode, i kad to zbrojim na informaciju o lokaciji - previše je to slučajnosti koje su se poklopile. Ti se furaš na znanost, pa možeš to postaviti u matematički model vjerojatnosti.. Možda je i 'ćorava kokoš nakljucla zrno', ali je nakljucala iz prve s točnim podacima o lokaciji, dubini i protoku vode.

Impliciraš da znanstvenici ne znaju izmjeriti/istestirati te neke stvari, tj. da to krivo rade (drugim riječima da znanstvena metoda je nešto što ne vrijedi) i da zbog toga pseudoznanošću proglašavaju nešto što ti ne smatraš pseudoznanošću. Jesam li te dobro shvatio ili?

Slažeš li se da je pomoću znanosti, korištenjem znanstvene metode, moguće najbolje istražiti svijet?

HHO generatori, rašlje i sl. padaju na znanstvenoj metodi - slažeš li se da se onda radi o pseudoznanstvenim stvarima? Ili smatraš da se i dalje radi o posve legitimnim stvarima (kako si racionaliziraš činjenicu da su te stvari znanstveno dokazane kao pseudoznanosti)?

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.6.2012 16:44 (mbaksa).
17 godina
neaktivan
HHO generator

Ako mogu ja upasti kao sudac u okrsaju bed vs. mbaksa.

mbaksa PoV & stanje uma - pa j*ba ga led vec 12 stranica i nikako da ovi telci shvate da im taj klinac od HHO-a nije nista drugo nego porez na budale te da sljede logiku "kud svi tu i mali Mujo" i podljezu opsjenarima koji samo zele izvusti nesto love od lakovjernih ljudi. groooar...

bed PoV & stanej uma - vidi ovog cirkuza, 12 stranica i jos nitko da svati sta im mbaksa pokusava reci a nisu mu odgovorili ni na jedno pitanje s konkretnim odgovorom. idem napisati neki post cisto da se tema nerazvodni (doliti ulje na vatru) a i usput nadodati da ljudi jos koriste rasljare cisto iz praznovjerja i zato sto su njihovi stari to radili.

I tako napise gosp. bad post kojim marginalno napane mbaksa iako vjerujem da to nije bila njegova namjera ali mozda u zurbi nije oblikovao recenicu kako treba i ironija/satira je "pobjegla". (dogodi se i pametnu a nekad i meni)

Vracamo se u ulogu mbaksa-e:

"idem vidit sta se dogadja na onoj retardiranoj temi, ipak sam moderator mozda ima kakav nedolican post. (ugleda bed-ov post) a nu ga da mi p. materina on to meni. groar, rage, bla bla, rage, groar..." (a svakom se casa prelije nekad)

i tako napise post u kojem zauzme neportebno defanzivan stav opravdavajuci svoju kompetentnost/kreativnost.

bed PoV:

"ja mislio ovo neki pametan coek kad ovo klinjo s moderatorskim statusom (njegov mozak istreniran da nanjusi svaki obrambeni mehanizam na forumima kao slabost i znak balavca od 13godina), ma da mu p. materina on meni ov. a nu ga jos se i pravda ovdje... groar, rage, meh bleh, rage, groar"

mbaksa & bed PoV:

"a nu j*bate, ovaj brejniak stvarno pametan, odma skuzio root problema i rijesio nepotrebnu svadju nastalu nesporazumom"

mbaksa: bed stari lave sorry sto sam planuo, aj log se na Minecraft taman sam ti napravio spomenik u centru svog Megatoregopolisa.

bed: a jesi kralj mbaksa, sad cu napraviti grad i njegove ce ulice biti organizirane tako da se iz orbite vidi tvoje ime. BFF???

mbaksa: ma naravno vec imam tvoje ime tetovirano na desnom guznom obrazu.

THE END

1 0 hvala 0
17 godina
moderator

@brainiac - što ti skupljaš materijal za igrokaz u kazalištu? {#}

16 godina
neaktivan
brainiac kaže...
A sad ozbiljno, nazvati znanstvenike nekreativnim????

Tako je. Kreativni su u postotku kao i ostatak stanovništva - malom. Kreativnih pojedinca tokom povijesti koji odskaču svojim razmišljanjima, idejama i postignućima nema puno. Nisu svi znanstvenici je*eno kreativni kako ti to predstavljaš, ili kako to Baksa doživljava, već upravo suprotno. I to su odreda poznati znanstvenici koji iskaču iz okvira, a to je i razlog zašto su poznati. Generalizirate na osnovu malog postotka. Vau, kako znanstveno..

Međutim, kreativnost kao proces uopće nisam spomenuo iz tog razloga. Pretpostavljao sam da to i mali Ivica shvaća da su pojedinci kreatvini, a ne skupina u globalu. Već sam spomenuo indukciju, dedukciju, sintezu, analizu, apstrakciju, itd, koje su metode znanstvenih istraživanja, dok to kreativnost nije. Ali je potrebna prilikom stvaranja novih ideja za inovaciju u bilo kojem smislu, pa i znanstvenom. Obzirom da ulazimo u psihologiju, a Baksa bi rekao parapsihologiju, bilo bi zanimljivo vidjeti otkuda dolaze nove, neviđene ideje u glavu jednom znanstveniku. Tesla je tvrdio iz etera. A Baksa tvrdi da je to nemoguće jer to nije znanstveno potkrijepljeno. A u isto vrijeme smatra da je izrazito kreativan..

Međutim, ponešto bi trebalo znati o materiji o kojoj se diskutira, da bi diskusija imala smisla. Ovako se lijepe padobranci sa svojim skučenim pogledima, izvlače pojedinu riječ poput nekreativan, te onda drlje cijelu stranicu teksta na osnovi svoje krive percepcije i neznanja. Samo ću reći da ti avatar izrazito odgovara..

17 godina
moderator
bed kaže...
Obzirom da ulazimo u psihologiju, a Baksa bi rekao parapsihologiju, bilo bi zanimljivo vidjeti otkuda dolaze nove, neviđene ideje u glavu jednom znanstveniku. Tesla je tvrdio iz etera. A Baksa tvrdi da je to nemoguće jer to nije znanstveno potkrijepljeno. A u isto vrijeme smatra da je izrazito kreativan.

Danas znamo da eter ne postoji. Ali Tesla je 100% u pravu sa svim što je rekao, zar ne? (*sarkazam*) Tesla je bio fascinantan znanstvenik i inovator, ali je živio i djelovao u ono doba kad se znalo neusporedivo manje nego danas. Danas ne bi dao takvu izjavu. {#}

Nove ideje su rezultat procesa u mozgu. Čovjek bi zapravo rekao da su neminovne - ovisno o mozgu pojedinca i situaciji u kojoj se nalazi. Prouči što Daniel Dennet i Sam Harris kažu o slobodnoj volji - rasvijetlit će ti mnogo toga o procesima u mozgu. Recimo pogledaj ovaj Harrisov video (može biti težak za gledanje, ali isplati ga se pogledati i razmisliti o onome što govori u njemu):

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice