HHO generator zaključana tema

poruka: 621
|
čitano: 257.911
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
moderator
Re: HHO generator
Jakovp kaže...

Ne, ali može prepoznati je li bila nervozna dok je pisala i slične stvari, pa policija koristi grafologiju za istrage.

Nemaš pojma. Grafologija je pseudoznanost (http://en.wikipedia.org/wiki/Graphology), a policija i sud se koriste forenzičkim ispitivanjem dokumenata (http://en.wikipedia.org/wiki/Questioned_document_examination), koje je dio forenzičke znanosti.

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.6.2012 3:38 (mbaksa).
15 godina
neaktivan
bed kaže...

Lupetaš gluposti na osnovu lokalnog sastava tla i pretpostavljaš da je takav sastav tla u cijeloj RH.

Evo može se i kod mene u Baranji isto raditi. Bunari i pumpe ovdje niču bez reda i rasporeda, iskopaš rupetinu i samo čekaš da se napuni vodom, nakon toga dereš. I sâm bih trebao jednu pumpu postaviti u dvorištu ovog ljeta.

Oscar-Mike-Golf Whiskey-Tango-Foxtrot
17 godina
moderator
rustweaver kaže...
bed kaže...

Lupetaš gluposti na osnovu lokalnog sastava tla i pretpostavljaš da je takav sastav tla u cijeloj RH.

Evo može se i kod mene u Baranji isto raditi. Bunari i pumpe ovdje niču bez reda i rasporeda, iskopaš rupetinu i samo čekaš da se napuni vodom, nakon toga dereš. I sâm bih trebao jednu pumpu postaviti u dvorištu ovog ljeta.

Nemoj riskirati - zovi rašljara! {#}

17 godina
neaktivan
HHO generator

Vec dva dana citam temu i iz argumenata sam zakljucio da su "raslje" i HHO generator artefakti nadnaravnih moci koje prkose svim zakonima fizike i zdravog razuma.

Raslje (komad drveta) je instrument bozije providnosti koji je dan covjecanstvu da ih upravi u pravom smjeru to da tom istom providnoscu nadju podzemnu vodu, kod nas, gdje je veca sansa posrati kilu zlata nego naci zemljiste da ti nepliva podrum kad pravis kucu. Ili da pronadjemo naftu u Saudijskoj Arabiji jer je tamo iznimno tesko naci naftu bez obzira na cinjenicu da 80% drzave lezi na podzemom moru nafte.

HHO generatora - magicni uredja koji smanjuje potrosnju goriva i povecaje izlaznu snagu motora za 15-60%. Povecanje snage/smanjenje potrosnje ovisi o vjeri vlasnika motornog vozila u nadnaravne moci HHO generatora. Razlog zasto nema defacto testa koji ce potvrditi efikasnost HHO uredjaja je globalna zavjera naftnih kompanija i proizvodjaca motornih vozila jer zele prodati silne zalihe motora s unutranjim izgaranje koje su im ostale jos od 70-80tih godina kad je se "mislilo" da nafte nece nikada nestati.

I nakon ovih zakljucaka me samo zanima kako je moguce da na ovom forumu ima toliko ljudi koji vjeruju u misticne moci HHO generatora i "rasljara" a nevjeruju u fiziku te istu usporedjuju s "prije XXXX godina svi su mislili da je zemlja ravna..bla bla bla".

Jel zelite reci da ce za par X godina svijetom zavladati magija i vracanje te da ce zakoni fizike prestati vaziti???

Koliko ste vremena proveli googlajuci o HHO i neznam cemu sve ne, mogli ste otici do lokalnog servisa i upitati nekoga tamo kako radi motor s unutarnjim izgaranjem, zasto je smjesa zraka/goriva vazna, kako motor reagira na plinove koji nebitrebali biti u smjesi (bar ne u cistom obliku).

Nakon sto bi dobili odgovor na samo prvo pitanje shvatili bi da je HHO generator nista drugo nego porez na budale.

Svaka cast mbaksa na pokusajima da im objasnis i na ustrajanju kroz sve ove uvrede prema tebi te zivci da im svima nepodjelis ban jer ljudi koji vjeruju u nadnaravne moci raslji i HHO generatora netrabaju imati pristup internetu a kamoli informatickom forumu.

2 2 hvala 2
17 godina
moderator
brainiac kaže...
I nakon ovih zakljucaka me samo zanima kako je moguce da na ovom forumu ima toliko ljudi koji vjeruju u misticne moci HHO generatora i "rasljara" a nevjeruju u fiziku te istu usporedjuju s "prije XXXX godina svi su mislili da je zemlja ravna..bla bla bla".

Jel zelite reci da ce za par X godina svijetom zavladati magija i vracanje te da ce zak¸oni fizike prestati vaziti???

Prosječni IQ stanovnika Hrvatske je 90, obrazovni sustav nam je loš (inzistira se na upamćivanju hrpe podataka, a djecu se ne uči razmišljati i logički zaključivati), po Ustavu smo sekularna država, ali u praksi katolička (čitaj: u osnovnim i srednjim školama se indoktrinira djecu), prilično smo praznovjerni, javna televizija u znanstveno-obrazovnom i informatvnom programu promovira pseudoznanstvene ideje, a istovremeno skoro da i nemamo legitimnog znanstveno-obrazovnog sadržaja na javnoj televiziji, drugi mediji (izuzev pojedinih magazina) također bježe od bilo kakve obrazovne funkcije i fokusiraju se na fabrifikaciju skandala, jer upravo to je ono što prodaje novine (drugim riječima, cijelom našem društvu su vrijednosti opako pomaknute u krivom smjeru).

Tako da... Čuđenju tu nema mjesta. Nažalost. Mada, polažem nadu u buduće generacije - vjerujem da će se situacija dosta promijeniti (ali će za to trebati i dosta vremena - zapanjen sam i koliko su mnogi mladi fakultetski obrazovani ljudi praznovjerni i vjeruju u svakakve pseudoznanstvene besmislice), jer današnja djeca su daleko slobodnija i neće se libiti izražavati negativne stavove prema needuciranosti i zadrtosti, neće se libiti ismijavati vjerovanja u bedastoće.

17 godina
moderator
mbaksa kaže...
rustweaver kaže...
bed kaže...

Nemoj riskirati - zovi rašljara! {#}

Pričao sam jučer s majkom kak su oni odredili mjesto gdje će izbušiti rupu za pumpu. Pitao sam jel su zvali rašljara, rekli nisu, ali su sami probali nešto s grančicom (hehehe), no na kraju su jednostavno bušili tamo gdje bi im pumpa najbolje odgovarala. I pronašli, vjerovali ili ne, vodu! {#} Otprve! Iz 1/1 pokušaja! Nemreš bolivit! Čudo neviđeno! I to bez stručnjaka s profesionalno odabranim rašljama i profesionalno odrađenim postupkom rašljanja!

17 godina
moderator
mbaksa kaže...

Pričao sam jučer s majkom kak su oni odredili mjesto gdje će izbušiti rupu za pumpu. Pitao sam jel su zvali rašljara, rekli nisu, ali su sami probali nešto s grančicom (hehehe), no na kraju su jednostavno bušili tamo gdje bi im pumpa najbolje odgovarala. I pronašli, vjerovali ili ne, vodu! {#} Otprve! Iz 1/1 pokušaja! Nemreš bolivit! Čudo neviđeno! I to bez stručnjaka s profesionalno odabranim rašljama i profesionalno odrađenim postupkom rašljanja!

Opet napad palčevatelja (Opalaa !! i Jakovp) na ovu poruku... Možete li objasniti što sam krivo rekao u toj poruci? Ako sam nešto krivo napisao, volio bih znati što sam krivo napisao pa da za ubuduće znam, da promijenim svoje stavove ako nisam u pravu... Ili je opet ono - nemate čime pametno protuargumentirati pa eto, palac dolje vam je jedino što preostaje.

15 godina
odjavljen
HHO generator

Zbog podrugljivog tona.

Svi smo mi Mentalist.

3 2 hvala 0
17 godina
moderator
Jakovp kaže...

Zbog podrugljivog tona.

Mišljenja sam da je ljudsku glupost ili naivnost potrebno ismijavati, rugati se, a ne veličati. {#} Inače ljudi neće nikad naučiti. Naravno, ne tražim od vas da i vi isto tako razmišljate.

Upravo ova tema je jasan pokazatelj da javno treba prokazivati nebuloze, jer se ljudima dokaže da vjeruju u bedastoće, a ovi ni dalje ne odustaju od toga! Koji je vama vrag? Kako možete živjeti s takvom kognitivnom disonancom? Inače vjerujete znanosti (slavodobitno se koristite svim njezinim rezultatima, od medicine, prometala, elektronike...), međutim u nekim stvarima jednostavno postajete autistični za istu - jednostavno odbacujete znanost i činjenice za tu stvar (dok vam je za sve ostalo znanost dobra) i inzistirate da to funkcionira. Bez teorijske osnove, bez dokaza (anegdotske pričice prihvaćate kao dokaze iznad svega ostalog).

Isto kao što se vi rugate (možda ne javno!) pojedinačnim nebuloznim vjerovanjima (rugate se onima koji zovu vidovitog Milana ili vidovnjake u ranojutarnjim satima, koji se liječe kristalima, koji vjeruju u Adama i Evu i ne znam što sve ne) tako se ja rugam svim nebuloznim vjerovanjima. Ja ne pravim razliku - ja sam dosljedan. Dakle, prema svemu se odnosim na isti način, prema istim kriterijima, za razliku od nekih od vas ne podliježem logičkoj pogrešci special pleading - da tu jednu stvar stavljam u neku kategoriju za koju ne vrijede ista pravila, da to stavljam "onkraj znanosti". Nije da se za te stvari ne zna da su pseudoznanost, da su pogrešne - zna se! Ako ništa drugo, piše na Wikipediji. {#}

Teško se rugati recimo onima koje je prevario Sketchers jer im je prodavao patike sa zaobljenim đonom kao sredstvo za oblikovanje guzice navodeći navodno istraživanje - ljudi su vjerovali firmi, koja ih je na prijevaru navela da kupe patike koje im neće pomoći u oblikovanju dupeta. Prijevara je otkrivena i Sketchers mora platiti kaznu od 40 milijuna dolara (ako već nije). Međutim, ako je netko svjestan da je Sketcher kažnjen s 40 milijuna dolara jer je lažno reklamirao patike i kupi te patike u nadi da će mu oblikovati guzicu, onda je u najmanju ruku bedak. Može si on sad to racionalizirati kao da je u pitanju neka velika zavjera ili što već, može sam sebe zavaravati da te patike stvarno pomažu jer ih ima neki njegov prijatelj/prijateljica, ali u konačnici se sve svodi na to da vjeruje u bedastoće - vjeruje u nešto za što je dokazano da je bedastoća.

Skoro sve što danas imate i koristite - imate i koristite zahvaljujući znanosti. Zahvaljujući iznimno inteligentnim, educiranim, kreativnim osobama danas, pionirima u svojim područjima u prošlosti, bez kojih bismo danas još uvijek živjeli kao u starom vijeku. Neprihvaćanjem znanosti ili selektivnim prihvaćanjem vi se rugate znanosti i znanstvenicima. Vjerovanjem da HHO generatori funkcioniraju vi se rugate svim onim znanstvenicima koji su se bavili fizikom i kemijom i koji su otkrili prirodne zakonitosti, vi se rugate svim inženjerima koji rade u automobilskoj industriji i nazivate ih zavjernicima, lažovima koji skrivaju "istinu" od ostatka svijeta. I onda tebi smeta podrugljiv ton moje (ili bolje reći mojih) poruka? Ti se u svakoj drugoj svojoj poruci rugaš znanosti i znanstvenicima. Ne budi licemjer - ako koristiš ono što ti je znanost donijela, onda je i uvažavaj. Ako joj se rugaš (a rugaš joj se promoviranjem nebuloza poput HHO generatora, rašlji, grafologije...), onda prestani koristiti ono što ti je znanost donijela i koristi ono što su ti donijele te pseudoznanstvene bedastoće u koje vjeruješ!

15 godina
odjavljen
HHO generator

Gledaj, da se razumijemo, ja većinom djelim tvoje mišljenje, no znanost nije otkrila baš sve što se otkriti može, nešto nije još, a nešto ne želi, zbog raznih lobija.

Tesla je dovoljna primjer, čovjek je razmišljao izvan kutije i na kraju svi znamo kako je završio.

Svi smo mi Mentalist.

2 1 hvala 0
17 godina
moderator
Jakovp kaže...

Gledaj, da se razumijemo, ja većinom djelim tvoje mišljenje, no znanost nije otkrila baš sve što se otkriti može, nešto nije još, a nešto ne želi, zbog raznih lobija.

Prvo - razlikuj znanost i politiku. Znanost je neovisna o politici i ako i neki interesni lobi spriječi objavu rada nekog znanstvenog tima, ne znači da isto neće objaviti neki drugi znanstveni tim ako ne dođe do istih otkrića. Također - stvari procure. I dok jednom procure, onda je gotovo - informacija je u svijetu i ako ne neće patentirati njihovi inicijalni pronalazači, to će učiniti oni koji su došli u posjed informacije i prisvojiti si je.

Drugo - mnogi znanstvenici, ako ne i većina, danas rade unutar svojih kompanija. Dakle, njih kompanije plaćaju za znanstveno-istraživački rad i ako otkriju nešto što se može naplatiti, to će i biti iskorišteno, jer su kompanije profitne organizacije.

Treće - kakve veze ima što znanost nije otkrila "baš sve što se može otkriti", kad je otkrila i dokazala da HHO generatori ne funkcioniraju, da rašlje ne funkcioniraju, da grafologija ne funkcionira. Velim ti - vjerovanjem u te stvari ti se rugaš znanosti i znanstvenicima. Pogotovo u HHO generatore - ti se s tim zaista rugaš inženjerima u automobilskoj industriji koji su ili preglupi/nesposobni za napraviti pišivi HHO generator i istestirati ga ili su lažovi koji prikrivaju otkriće na svoju štetu (a rade u ogromnim, profitnim organizacijama!).

Dakle, ne dijeliš moje mišljenje. Shvatio bih da zagovaraš nešto što nije baš tako lako moguće dokazati, tj. što je za sada još uvijek samo hipoteza (ni potvrđena ni pobijena), no HHO generatori, rašljanje, grafologija i sve ostalo što spada u pseudoznaost JESU pobijeni. Ne možeš prihvaćati znanost, a ne prihvaćati znanstvenu neutemeljenost pseudoznanosti!

Jakovp kaže...

Tesla je dovoljna primjer, čovjek je razmišljao izvan kutije i na kraju svi znamo kako je završio.

Ajde nemoj nas sad još daviti s teorijama zavjere ili čim već. Tesline hipoteze koje su potvrđene/dokazane postale su dio znanosti, one koje nisu - nisu. Nije da je Tesla sa smrću odvukao u grob stvari koje nikad nećemo spoznati. Pa pogledaj samo povijest znanosti - tamo gdje su neki znanstvenici stali (postavili hipoteze, ali nisu bili sposobni to dokazati, riješiti probleme) iza njih su došli drugi koji su razradili i dokazali hipoteze. Tako znanost funkcionira. Ali ti naravno ne znaš kako znanost funkcionira niti znaš išta o povijesti znanosti pa eto možeš pričati svakakve nebuloze i kovati kojekakve teorije zavjere. Pazi - zavjere možeš kovati samo zato jer si needuciran ili zato što ne prihvaćaš činjenice - a ne zato što zaista postoje. Sve imalo veće zavjere se otkriju, zato jer ih je zapravo nemoguće sakriti - čim veći broj ljudi sudjeluje u njima to će prije procuriti. Ako ništa drugo, naći će se i oni koji će na samrti priznati, da odu čiste savjesti.

Evo recimo pogledaj si ovaj dokumentarac - u njemu imaš baš to kako su se neki znanstvenici borili s hipotezama, pa čak su ih i dovele do ludila i nisu ih uspjeli riješiti, no nakon njih su došli drugi koji su nastavili njihov rad.

http://video.google.com/videoplay?docid=-8492625684649921614&

http://video.google.com/videoplay?docid=-1663091361786740235&

15 godina
odjavljen
HHO generator

Vrijeme će pokazati, ali ja vjerujem da će se u budućnosti otkriti nešto što je tesla zamislio (iskorištavanje energije na načine koje danas ne znamo).

Svi smo mi Mentalist.

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Jakovp kaže...

Vrijeme će pokazati, ali ja vjerujem da će se u budućnosti otkriti nešto što je tesla zamislio (iskorištavanje energije na načine koje danas ne znamo).

Mislim da neodređeniji nisi mogao biti, što mi govori samo to da ni o Tesli ne znaš skoro pa ništa. {#}

15 godina
odjavljen
HHO generator

Nije bitno, želim samo reći da ima stvari koje su nam sada nedostižne, neobjašnjive, tj ne možemo sve uzimati zdravo za gotovo.

Svi smo mi Mentalist.

0 1 hvala 0
17 godina
moderator
Jakovp kaže...

Nije bitno, želim samo reći da ima stvari koje su nam sada nedostižne, neobjašnjive, tj ne možemo sve uzimati zdravo za gotovo.

Da, ne možemo. Problem je samo što ti i mnogi drugi ono što treba uzeti "zdravo za gotovo" jer je pobijeno ne uzimate "zdavo za gotovo" - HHO generatori, rašljanje, grafologija itd. su i objašnjivi i objašnjeni. Međutim, to te ipak ne sprječava da inzistiraš da "tu ima nečeg". To je neprincipijelno i nekorektno. I inzistiranjem na njima rugaš se znanosti i znanstvenicima.

16 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Mišljenja sam da je ljudsku glupost ili naivnost potrebno ismijavati, rugati se, a ne veličati.

Slažem se..

Ono što nije potvrđeno u kontroliranim uvjetima i za što ne postoji valjana teorijsla osnova - ne postoji. Preduvjet je da bi išta oko nas postojalo - valjana teorijska osnova. Da nema teorije, niti zemlje, niti nas ne bi bilo. U stvari, nismo postojali do prije kojih stotinjak godina.. Ako se ne varam, godišnje se otkrije 100-tinjak nivih vrsta, od kojih 10 sisavaca. Zapravo te vrste do prošle godine nisu postojale, jer još nisu bile otkrivene. Pričajmo malo o ljudskoj gluposti..

mbaksa kaže...

Pitao sam jel su zvali rašljara, rekli nisu, ali su sami probali nešto s grančicom (hehehe), ..

Eto vidiš, bili su škrti platiti rašljaru, pa su sami nešto s grančicom pokušavali. A zašto su grančicom pokušavali??!? Potvrdio si moju poantu, to je uobičajeni postupak u narodu prilikom određivanja lokacije bunara. Bunari se kopaju tisućama godina, valjda nije bilo raspoloživih geodeta prije par sto godina, pa su koristili grančicu.. Premda sam postupak ne dokazuje ili opovrgava ništa, naprosto je činjenica da se to tako radi stotinama godina i uvriježeno je u narodu. Eto, čak je i mama prilikom gradnje bunara posegnula za grančicom..

I btw, sve što imaš i koristiš zahvali profitu. Postoji mali milion znanstvenih spoznaja koje nikada nećeš koristiti u nikakvom obliku. Ukoliko nema komercijalne primjene i zarade, ništa od te znanosti do tebe neće doći. Sve što imaš i koristiš proizvod je masovne proizvodnje, zasnovano na profitu i da tog elementa nema, usprkos znanosti ništa ne bi imao, niti koristio. Ako ćemo gledati striktno, bolje zahvaljuj profitu, ako ti se već zahvaljuje za sve ono što imaš i koristiš..

Izuzetno inteligentni, educirani, pioniri su redovito u svoje bili vrijeme šikanirani. Najčešće od kolega znanstvenika tog doba. Oni su bili najglasniji, stilski me podsjećaš na taj tip.. Dok su znanstvenici radili za dobrobit čovječanstva - zaslužuju poštovanje. Danas je to posao kao i svaki drugi i ne vidim koji je razlog za strahopoštovanje u odnosu na znanstvenike koje očekuješ? Na kraju krajeva mogu se i rugati ako baš želim..

Usrali ste temu, a ja očekujem rezultate Grdog. Ali, ne. Ovakva tema je previše za tvoje živčeke, parni pipac popusti i verbalnim eskapadama nema kraja. Sad na kraju neću saznati rezultate, što me jedino interesiralo..

17 godina
moderator
bed kaže...
mbaksa kaže...

Mišljenja sam da je ljudsku glupost ili naivnost potrebno ismijavati, rugati se, a ne veličati.

Slažem se..

Ono što nije potvrđeno u kontroliranim uvjetima i za što ne postoji valjana teorijsla osnova - ne postoji. Preduvjet je da bi išta oko nas postojalo - valjana teorijska osnova. Da nema teorije, niti zemlje, niti nas ne bi bilo. U stvari, nismo postojali do prije kojih stotinjak godina.. Ako se ne varam, godišnje se otkrije 100-tinjak nivih vrsta, od kojih 10 sisavaca. Zapravo te vrste do prošle godine nisu postojale, jer još nisu bile otkrivene. Pričajmo malo o ljudskoj gluposti..

To što si napisao nema veze sa znanstvenom metodom.

bed kaže...
Eto vidiš, bili su škrti platiti rašljaru, pa su sami nešto s grančicom pokušavali. A zašto su grančicom pokušavali??!? Potvrdio si moju poantu, to je uobičajeni postupak u narodu prilikom određivanja lokacije bunara. Bunari se kopaju tisućama godina, valjda nije bilo raspoloživih geodeta prije par sto godina, pa su koristili grančicu.. Premda sam postupak ne dokazuje ili opovrgava ništa, naprosto je činjenica da se to tako radi stotinama godina i uvriježeno je u narodu. Eto, čak je i mama prilikom gradnje bunara posegnula za grančicom..

Nekad se nije znalo. Danas se zna. To što zagovaraš je logička pogreška: http://en.wikipedia.org/wiki/Appeal_to_tradition

bed kaže...
Izuzetno inteligentni, educirani, pioniri su redovito u svoje bili vrijeme šikanirani. Najčešće od kolega znanstvenika tog doba.

Rašljari, prodavači HHO generatora, grafolozi i ini nisu nužno ništa od toga. U najmanju ruku su needucirani. Ujedno, to što rade ne rade da bi pomogli svijetu, nego da zarade koju kintu. Tako da stavljanje njih i znanstvenih pionira u isti koš je - degutantno.

bed kaže...
Usrali ste temu, a ja očekujem rezultate Grdog. Ali, ne. Ovakva tema je previše za tvoje živčeke, parni pipac popusti i verbalnim eskapadama nema kraja. Sad na kraju neću saznati rezultate, što me jedino interesiralo..

Javit ćemo ti preko PP kad stignu.

15 godina
odjavljen
HHO generator

Needucirani?

http://www.e-vozila.com/forum/viewtopic.php?p=73552#73552

http://www.e-vozila.com/forum/viewtopic.php?p=73751#73751

http://www.e-vozila.com/forum/viewtopic.php?p=73756#73756

http://www.e-vozila.com/forum/viewtopic.php?p=74295#74295

http://www.e-vozila.com/forum/viewtopic.php?p=74783#74783

itd. U svakom slučaju ne možeš reći da su neobrazovanih, ima i neobrazovanih koji uvaljuju ljudima, ali ima i onih koji se razumiju, koji su se dosta igrali s time, i postigli rezultate.

Da zarade koju kintu? Evo ti gornja tema puna besplatnih savjeta i uputa, te ljudi poput daneka i drugih koji se nude besplatno, također ne košta te puno vlastoručna izrada. Zahtijeva vremena i  truda svakako.

Svi smo mi Mentalist.

1 0 hvala 0
17 godina
moderator
Jakovp kaže...

Needucirani?

http://www.e-vozila.com/forum/viewtopic.php?p=73552#73552

http://www.e-vozila.com/forum/viewtopic.php?p=73751#73751

http://www.e-vozila.com/forum/viewtopic.php?p=73756#73756

http://www.e-vozila.com/forum/viewtopic.php?p=74295#74295

http://www.e-vozila.com/forum/viewtopic.php?p=74783#74783

itd. U svakom slučaju ne možeš reći da su neobrazovanih, ima i neobrazovanih koji uvaljuju ljudima, ali ima i onih koji se razumiju, koji su se dosta igrali s time, i postigli rezultate.

Super primjer! Znači, imaju računice za proizvodnju plina, ali nigdje nema računice koliko ta mala količina plina povećava iskoristivost motora, odnosno koliko je plina potrebno da bi se iskoristivost motora digla za 20-60%!

Sat ti meni reci - je li to znanstveni pristup? NE! Nitko ne dvoji da su "umjetnici" u proizvodnji plina. No ovdje nije u pitanju znaju li oni proizvoditi HHO plin, odnosno kako mogu malo povećati proizvodnju plina, nego mogu li proizveti dovoljnu količinu plina. Odgovor je - ne. I badava im sva ta edukacija kojom se busaju kad krše neke osnovne znanstvene i logičke principe. Samo dokazuju i da obrazovana osoba ne mora razmišljati logički, niti uvažavati znanstvenu metodu.

Jakovp kaže...
Da zarade koju kintu? Evo ti gornja tema puna besplatnih savjeta i uputa, te ljudi poput daneka i drugih koji se nude besplatno, također ne košta te puno vlastoručna izrada. Zahtijeva vremena i  truda svakako.

Govorio sam općenito o pseudoznanosti. Ti neki koje spominješ to možda rade iz entuzijazma (iako, možeš li biti siguran da nitko od tih koji se razmeću savjetima nije prodao svoje znanje, tj. drugima za lovu proizveo generatore i/ili ih ugrađivao?), no drugi se time bave radi zarade. Dakle ne možeš te pojedince uzimati kao mjerilo pošto ti proizvodi već postoje u komercijalnom prometu. I općenito gotovo sva pseudoznanost koristi se upravo radi zarade. Ti optužuješ neimenovane lobije da ne daju tehnologije u javnost, a u isto vrijeme žmiriš na oba oka na činjenicu da ljudi zarađuju na pseudoznanosti i da ih se gotovo svi time bave radi novca. Nije li to malo nedosljedno?

15 godina
odjavljen
mbaksa kaže...

Super primjer! Znači, imaju računice za proizvodnju plina, ali nigdje nema računice koliko ta mala količina plina povećava iskoristivost motora, odnosno koliko je plina potrebno da bi se iskoristivost motora digla za 20-60%!

Sat ti meni reci - je li to znanstveni pristup? NE! Nitko ne dvoji da su "umjetnici" u proizvodnji plina. No ovdje nije u pitanju znaju li oni proizvoditi HHO plin, odnosno kako mogu malo povećati proizvodnju plina, nego mogu li proizveti dovoljnu količinu plina. Odgovor je - ne. I badava im sva ta edukacija kojom se busaju kad krše neke osnovne znanstvene i logičke principe. Samo dokazuju i da obrazovana osoba ne mora razmišljati logički, niti uvažavati znanstvenu metodu.

Govorio sam općenito o pseudoznanosti. Ti neki koje spominješ to možda rade iz entuzijazma (iako, možeš li biti siguran da nitko od tih koji se razmeću savjetima nije prodao svoje znanje, tj. drugima za lovu proizveo generatore i/ili ih ugrađivao?), no drugi se time bave radi zarade. Dakle ne možeš te pojedince uzimati kao mjerilo pošto ti proizvodi već postoje u komercijalnom prometu. I općenito gotovo sva pseudoznanost koristi se upravo radi zarade. Ti optužuješ neimenovane lobije da ne daju tehnologije u javnost, a u isto vrijeme žmiriš na oba oka na činjenicu da ljudi zarađuju na pseudoznanosti i da ih se gotovo svi time bave radi novca. Nije li to malo nedosljedno?

Potpuno nebitno, rekao si da su needucirani, u krivu si, tko kaže da nisi u krivu za ostale stvari što govoriš? Uglavnom nagađaš uostalom.

Evo, sat ti kaže:

Svi smo mi Mentalist.
17 godina
moderator
Jakovp kaže...
Potpuno nebitno, rekao si da su needucirani, u krivu si

Potpuno bitno - zar ćeš sad povlačiti logičku pogrešku argument iz autoriteta? Zar ćeš povlačiti još jednu logičku pogrešku, a to je to da to što su pojedinci možebitno educirani, da to znači da su educirani svi koji se time bave?

Osim toga, needucirani su za područje kojim se bave (motori s unutrašnjim sagorijevanjem). I da jesu, kakve to veze ima ako ne koriste svoju edukaciju, ako ne koriste ono što su naučili? Svi smo u osnovnoj školi naučili da su 1 i 1 dva i u tom konektstu smo educirani - ako sad netko napiše da su 1 + 1 = 5, zar ćeš povlačiti njegovu edukaciju kao dokaz da je to što radi - točno? I reći da je 1 i 1 = 5 zato jer je tip koji je to izvalio educiran?

15 godina
odjavljen
mbaksa kaže...

Potpuno bitno - zar ćeš sad povlačiti logičku pogrešku argument iz autoriteta? Zar ćeš povlačiti još jednu logičku pogrešku, a to je to da to što su pojedinci možebitno educirani, da to znači da su educirani svi koji se time bave?

Osim toga, needucirani su za područje kojim se bave (motori s unutrašnjim sagorijevanjem). I da jesu, kakve to veze ima ako ne koriste svoju edukaciju, ako ne koriste ono što su naučili? Svi smo u osnovnoj školi naučili da su 1 i 1 dva i u tom konektstu smo educirani - ako sad netko napiše da su 1 + 1 = 5, zar ćeš povlačiti njegovu edukaciju kao dokaz da je to što radi - točno? I reći da je 1 i 1 = 5 zato jer je tip koji je to izvalio educiran?

Nope, to ne kažem, dapače, ne treba svakome vjerovati, to sigurno.

Nego reci, vjeruješ li u ljubav, nju znanost definitivno nije dokazala?

Svi smo mi Mentalist.
17 godina
moderator
Jakovp kaže...
Nego reci, vjeruješ li u ljubav, nju znanost definitivno nije dokazala?

Definiraj "ljubav" i definiraj što misliš pod tim "vjerovati u ljubav".

15 godina
odjavljen
HHO generator

Kao neopisiv osjećaj, što ga uzrokuje i sl. Zašto se zaljubljujemo i činimo neracionalne stvari?

Svi smo mi Mentalist.

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Jakovp kaže...

Kao neopisiv osjećaj

Pa očito nije "neopisiv". {#} Reci - što ja imam vjerovati ili ne u osjećaje? Zar nije općeprihvaćeno da ljudi imaju osjećaje?

Jakovp kaže...

Kao neopisiv osjećaj, što ga uzrokuje i sl. Zašto se zaljubljujemo i činimo neracionalne stvari?

http://en.wikipedia.org/wiki/Emotions

Koja je poanta ove raspravljačke masturbacije?

15 godina
odjavljen
HHO generator

Ljubav nije racionalna, na to sam ciljao. Pa me zanimalo na koji način to objašnjavaš.

Svi smo mi Mentalist.

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Jakovp kaže...

Ljubav nije racionalna, na to sam ciljao. Pa me zanimalo na koji način to objašnjavaš.

Što želiš time reći - da je ljubav neracionalna (iracionalna) ili da ne posjeduje karakteristiku racionalnosti (aracionalna)? I kakve to veze ima s ičim?

15 godina
odjavljen
HHO generator

Nema veze, zaboravi da sam pitao.

Možeš slobodno pobrisati ove postove ako smatraš da su viška.

Svi smo mi Mentalist.
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.6.2012 19:43 (Jakovp).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

To što si napisao nema veze sa znanstvenom metodom.

Ima veze s poantom - glupo je misliti da postoji samo ono što je znanstveno dokazano.

mbaksa kaže...

Nekad se nije znalo. Danas se zna. To što zagovaraš je logička pogreška:

Nije logička pogreška, već poanta. Nikada nisam rekao da to što je u narodu uvriježeno rašljarenje govori išta o njenoj učinkovitosti. I naglasio to par puta. Ali je činjenica da je rašljarenje uvriježeno, bez obzira što ti tvrdiš suprotno..

mbaksa kaže...
Rašljari, prodavači HHO generatora, grafolozi i ini nisu nužno ništa od toga. Ujedno, to što rade ne rade da bi pomogli svijetu, nego da zarade koju kintu. Tako da stavljanje njih i znanstvenih pionira u isti koš je - degutantno.

Što misliš u čemu se očitovalo šikaniranje tih pionira znanstvenika? Uopće ih nisu zvali šarlatanima.. Izgubio si poantu usput, uopće se ne radi o tome što su oni, već kako ih je okolina doživljavala unatoč tome što nisu bili šarlatani. Ne čudim se da ne prepoznaješ obrazac.

Zadnji pronalazak za koji znam da je altruistički poklonjen svijetu je cijepivo za polio. Od tada, a bilo je to 50-tih, nešto ne vidim taj altruizam na djelu. Sve neke licence, patenti i prava. Smrdi na zaradu..  

17 godina
moderator
Jakovp kaže...

Nema veze, zaboravi da sam pitao.

Možeš slobodno pobrisati ove postove ako smatraš da su viška.

Htio si me uloviti u zamku, ali ti nije uspjelo, a? Znam na što si išao - htio si me uloviti na jezične fore kao što to rade neki kreacionisti (recimo onaj kreten Hovind mlađi /stari mu je v reštu zbog utaje poreza/ kad ispituje ljude o "apsolutnome"), a svode se na to da se ista riječ koristi u dva različita konteksta i onda čovjek potvrdi jedan kontekst, a ti kažeš "Aha! Eto ga sad - sad si priznao ovaj drugi kontekst". Gledaj - takve igrice ti kod mene ne pale, a kad bi i upalile, dakle da me uhvatiš na trik, uvijek se kasnije mogu pozvati na logičku pogrešku: http://en.wikipedia.org/wiki/Equivocation

Upravo zato sam tražio da definiraš što točno misliš kojom riječju, odnosno izrazom, jer kad stvari jasno definiraš, onda je očito da nemaš nikakav argument. Neka ostane. Počni proučavati logičke pogreške, jer i ako sam sebe možeš zavarati njima, druge osobe nećeš. http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_fallacies

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice