Taj "puc" se čuje ako pojačalo nema relej koji uključi zvučnike nakon nekog kratkog vremena potrebnog da se pojačalo stabilizira.
Uglavnom sva pojačala imaju zadršku, po 3-4 sekunde.
Ako su ti sumnjivi ti elektroliti zamjeni ih, ta dva komada nebi smjela doć više od kune.
EDIT: provjeri da li kod PIN-a 1 (L-IN) imaš nekakav kondenzator, trebao bi biti, neznam sad točnu vrijednost, ali bi bio direktno spojen na pin 1. Provjeri njegovu ispravnost. Probaj direktno na pin 1 dovest neki audio signal pa vidi da li radi.
Ako ne radi, vjerojatno ti je IC krepao, ako radi, onda provjeri taj kondenzator ako uopće postoji, a trebao bi. Ako je kondenzator krepo onda ga zamjeni odgovarajućim.
Upravo probao.
Radio sam po ovoj schemi: http://www.repairfaq.org/sam/chippins.htm#cpSTK461
I ustanovio sam sljedece:
- PIN 16 je za L kanal
- Kod direktnog dovoda audio signala na PIN 16 ne dogadja se nista
- Kod direktnog dovoda audio signala na PIN 15 ima zvuka na L kanalu
- L kanal je slabije glasnoce od R kanala
- VuMetar za L kanal radi ali kao da je glasnoca jako slaba.
Kod direktnog dovoda audio signala na PIN 1 cuje se zvuk na R kanalu, isto vrijedi i kod dovoda signala na PIN 2.
Sto se kondezatora tice, u pravu si. Ima jedan zeleni 25V 0,47μF, i to koliko vidim jedan je direktno s PIN-om 16, a drugi isti takav je na PIN 1.
EDIT: Po poreporuci s elektronika.ba foruma, probao sam neke testove oko balance potenciometra i sjetio se direktno dostaviti audio signal na tocku gdje audio signal izlazi iz potenciometra, i gle čuda, LIJEVI KANAL TAKO RADI!
Dakle problem nije u IC-u nego u potenciometru ili pred-pojačalu.
EDIT: Rijeseno! Otkrio sam da je problem bio na mjestu gdje audio signal ulazi u pojačalo.
Problem je bio u prstenu na koji se lem spaja, odvojio se od PCB i otkinuo od vodova te na taj način audio signal za lijevi kanal nije ni isao dalje.
To sam sredio, ali sam skuzio da jos negdje na PCB postoji prekid za lijevi kanal jer muzika svira i onda kad se lagano pritisne PCB počinje prekidati.
Kakav banalan kvar, a toliko muke s dijagnostikom. -.-"
Da stvar bude gora, to sam i provjeravao i prelemljivao i nije se činilo defektnim.
EDIT: Evo par slika.