kako je najlakse napraviti elektricnu gitaru?
ako neko ima semu neka postavi??neku najprostiju
To se ne isplati jer moraš kupit pickupe i druge dijelove, a jedan pickup košta 500 kuna a trebaju ti 3 komada (1500kn) a električnu gitaru imaš novu za 800-900kn sa svime.
cnc mašinom ofkors.
To se ne isplati jer moraš kupit pickupe i druge dijelove, a jedan pickup košta 500 kuna a trebaju ti 1. 3 komada (1500kn) a električnu gitaru imaš novu za 2. 800-900kn sa svime.
1. dosta ti je i 1 pickup, ali ima čudan zvuk tako da je dosta 2
2. a to je blago receno smeće....
kvalitetne el gitare ne dodu ispod 5000kn, a njegova hand built ce biti tu negdje, bolje je ako je sve od jednog komada drva, a to ovdje nije problem napravit (recimo da neke veoma kvalitetne gitare imaju 7 dijelova - Fender Stratocaster)
nemam shemu ali prvo nades drvo od koega ces radit i napravis trup za dijelove koje odabereš, onda to sve slažeš kasnije gdje treba doc, a za to bi trebala shema.... i vrat ce ti bit problem s pragovima i jos par stvarcica tako da se nemoj hvatat tog posla ako neznas i nemas kvalitetan vodic, pogledaj po stranim guitar forumima, jer ovo i nije bas forum za to
@Zoran ne treba ti CNC mašina
Evo tu (http://www.gitare.info/list.php?c=izradagitare) imaš sheme za razne gitare, pa pogledaj si malo ako te zanima!
lol treba ti alat koji košta više nego cijela gitara, ako misliš kompletno raditi, jedino ako misliš spajati djelove; kupi ih od fendera ili gibsona pa spoji i za malo para imaš original gibson bez imena
Evo tu (http://www.gitare.info/list.php?c=izradagitare) imaš sheme za razne gitare, pa pogledaj si malo ako te zanima!
tnx ovo moze bit od koristi..
lol treba ti alat koji košta više nego cijela gitara, ako misliš kompletno raditi, jedino ako misliš spajati djelove; kupi ih od fendera ili gibsona pa spoji i za malo para imaš original gibson bez imena
imam telo gitare samo neznam kako da sklopim elektroniku
mozda ti ovo pomogne
http://www.wiringdiagrams21.com/wp-content/uploads/2009/07/humbucker-wiring-diagram.png
ili ovo
To se ne isplati jer moraš kupit pickupe i druge dijelove, a jedan pickup košta 500 kuna a trebaju ti 3 komada (1500kn) a električnu gitaru imaš novu za 800-900kn sa svime.
ti pokušvas bit duhovit?:D
1.pa ebemu ne postoji jedan pickup
2.drugo tih gitara za 1000kn se okani ispod 2k tesko mozes nac nes normalno
i autoru teme ostavi se radenja s takvim znanjem,samo bojanje mi je bilo jedno gadno iskustvo a di nebi jos ovakvo sastavljanje koje 50x teze(zanemari ovo ako si postavio pitanje iz znatizelje)
EDIT:
imam telo gitare samo neznam kako da sklopim elektroniku
pa jel ti da elektronika u komadu,jel kolko sam ja vidio kod sebe to nije nista drugo nego lemljenje zica na onu "glavnu plocicu"
tnx moze i ovo jel ima sa jedan pickup znam da je zvuk los ali nemem dovoljno kinte za 2 pickup...jedino da sam namtam jedan
evo za jedan pick up
edit
evo tu mozes slozit tocno koju opremu imas i on ti slozi semu
a hebote, za početnika je skvajer strat odlična gitara. košta 1500kn nova.standardna serija dođe2 iljade. šta će mu gitara od 5000 ak ne zna svirat??
ja sam stim smecem od skvajera znao u studiju snimat. istina bili su drugi pikapi, al nek se ne zamara sad previše stim.
ako mu samo oni trebaju onda je moja preporuka tex-mex il ili neki dimarzio možda
Ovo je smješno da smješnije ne može biti. Kako napraviti gitaru?
Odgovor:
Talentom
Sluhom
Alatom
i najvažnije dugogodišnjim iskustvom
Linkovi na neke stranice i filmiće su apsolutno i beskrajno beskorisni!
Ovo je smješno da smješnije ne može biti. Kako napraviti gitaru?
Odgovor:
Talentom
Sluhom
Alatom
i najvažnije dugogodišnjim iskustvom
Linkovi na neke stranice i filmiće su apsolutno i beskrajno beskorisni!
Kad se nešto tiče gitara, ti baš uvijek imaš tako 'mudre' odgovore s kojima ne kažeš apsolutno ništa... Samo soliš pamet drugima...
Talent i sluh nemaju apsolutno nikakve veze s rađenjem gitare, iskustvo je bitno, ali ne i presudno, a stvarno se čudim kako si se samo sjetio alata??
@ bold - baš suprotno... Ne mogu bogzna kako puno pomoći i naučiti u 10 minuta nekog da složi cijelu gitaru, ali ne možeš reći da su beskorisni. Uostalom, odnekud se mora naučiti... Ne kažem da je to najbolji izvor, ali nije najlošiji.
Bottom line: 80% postova u ovoj temi je apsolutno nepotrebno (uključujući i tvoj), a ako ne znaš odgovor na autorovo pitanje, bolje nemoj pametovati i izrugivati se jer ni ti ne znaš odgovor na njegovo pitanje.
Kad se nešto tiče gitara, ti baš uvijek imaš tako 'mudre' odgovore s kojima ne kažeš apsolutno ništa... Samo soliš pamet drugima...
Talent i sluh nemaju apsolutno nikakve veze s rađenjem gitare, iskustvo je bitno, ali ne i presudno, a stvarno se čudim kako si se samo sjetio alata??
@ bold - baš suprotno... Ne mogu bogzna kako puno pomoći i naučiti u 10 minuta nekog da složi cijelu gitaru, ali ne možeš reći da su beskorisni. Uostalom, odnekud se mora naučiti... Ne kažem da je to najbolji izvor, ali nije najlošiji.
Bottom line: 80% postova u ovoj temi je apsolutno nepotrebno (uključujući i tvoj), a ako ne znaš odgovor na autorovo pitanje, bolje nemoj pametovati i izrugivati se jer ni ti ne znaš odgovor na njegovo pitanje.
Tebi bold: Naravno da ima i to najviše. Ti misliš da možeš napraviti gitaru bez da sluha imaš i talenta, odnosno znanja u gradnji instrumenata? Pa ti si onda ukratko rečeno i blago rečeno neuk čovjek. Napravit ćeš gitaru po oblilku da, po zvuku ju možeš u smeće baciti.
Drugo jako dobro poznajem najboljeg graditelja bass gitara u hrvatskoj i nemoj TI meni soliti pamet. Kad ćeš imati imalo iskustva u tome onda možeš pričati. JA imam.
Treće filmići i razni glupi tutorijali su očito danas osnova za znanje "web generacije". E pa sori ali bezvrijedni su. Najbitnije od svega ti je mentor ili netko kome si ti šegrt. Svi veliki graditelji su imali jednog i on sigurno nije bio internet. Ma koliko vi mislili da je internet mjesto sveznanja, on je 0 prema iskustvu i tutorstvu nekog tko ima godine iskustva u poslu koji želiš raditi.
Autoru predlažem da si nađe nekog graditelja i nek ide učiti u živo, a ne preko interneta koji je beskoristan u ovakvim stvarima.
neka ide dečko kod profesionalca i neka gleda kako se radi gitara a i neka nauči svirati gitaru da shvati koncept električne gitare i muzike općenito...
a da si i sam napravi gitaru bez iskustva i opreme je bacanje novca i vremena i presmješno.sviram gitaru več 12 godina pa nisam tukan pa "možda" znam nešto o tome.
možda radi neki projekt za školu ili eto da vidi dali može napraviti gitaru?prvo treba svirati i razumijeti gitaru,pa kvragu treba isprobati barem 20 gitara da vidi razliku u zvuku...
počeo sam steamati joj...good luck
No hvala Bogu da netko razumije.
covjek ne radi elektricnu gitaru nego trazi shemu za spojiti pickupove , potenciometre i ostalo
ok mozda je malo krivo postavio naslov teme ali netreba odma dizat paniku radi toga i on je trazio shemu a ne nacrt sto nije isto
zivjela samogradnja
covjek ne radi elektricnu gitaru nego trazi shemu za spojiti pickupove , potenciometre i ostalo
ok mozda je malo krivo postavio naslov teme ali netreba odma dizat paniku radi toga i on je trazio shemu a ne nacrt sto nije isto
zivjela samogradnja
tacno ja trazim sheme za povezivanje...
a ovaj sto se pravi pametna nek se pravai u drugom postu ne u mom,i da je citao sve postove vido je da ja vec imam org.telo za el.gitaru samo sto nema pick up i ostalo