Elektricna gitara

poruka: 21
|
čitano: 18.537
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Elektricna gitara

kako je najlakse napraviti elektricnu gitaru?

ako neko ima semu neka postavi??neku najprostiju

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Elektricna gitara
dimke kaže...

To se ne isplati jer moraš kupit pickupe i druge dijelove, a jedan pickup košta 500 kuna a trebaju ti 3 komada (1500kn) a električnu gitaru imaš novu za 800-900kn sa svime.

17 godina
neaktivan

cnc mašinom ofkors.

16 godina
neaktivan
lordlojkus kaže...
dimke kaže...

To se ne isplati jer moraš kupit pickupe i druge dijelove, a jedan pickup košta 500 kuna a trebaju ti 1. 3 komada (1500kn) a električnu gitaru imaš novu za 2. 800-900kn sa svime.

1. dosta ti je i 1 pickup, ali ima čudan zvuk tako da je dosta 2

2. a to je blago receno smeće.... 

kvalitetne el gitare ne dodu ispod 5000kn, a njegova hand built ce biti tu negdje, bolje je ako je sve od jednog komada drva, a to ovdje nije problem napravit (recimo da neke veoma kvalitetne gitare imaju 7 dijelova - Fender Stratocaster)

nemam shemu ali prvo nades drvo od koega ces radit i napravis trup za dijelove koje odabereš, onda to sve slažeš kasnije gdje treba doc, a za to bi trebala shema.... i vrat ce ti bit problem s pragovima i jos par stvarcica tako da se nemoj hvatat tog posla ako neznas i nemas kvalitetan vodic, pogledaj po stranim guitar forumima, jer ovo i nije bas forum za to

@Zoran ne treba ti CNC mašina 

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.3.2010 8:39 (Mitsuoka).
17 godina
neaktivan
Elektricna gitara
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Elektricna gitara

Evo tu (http://www.gitare.info/list.php?c=izradagitare) imaš sheme za razne gitare, pa pogledaj si malo ako te zanima!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Elektricna gitara

lol treba ti alat koji košta više nego cijela gitara, ako misliš kompletno raditi, jedino ako misliš spajati djelove; kupi ih od fendera ili gibsona pa spoji i za malo para imaš original gibson bez imena

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
iron_guitar kaže...

Evo tu (http://www.gitare.info/list.php?c=izradagitare) imaš sheme za razne gitare, pa pogledaj si malo ako te zanima!

tnx ovo moze bit od koristi..

15 godina
neaktivan
mindstorm kaže...

lol treba ti alat koji košta više nego cijela gitara, ako misliš kompletno raditi, jedino ako misliš spajati djelove; kupi ih od fendera ili gibsona pa spoji i za malo para imaš original gibson bez imena

imam telo gitare samo neznam kako da sklopim elektroniku

15 godina
neaktivan
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.3.2010 22:10 (mcoko33).
17 godina
lordlojkus kaže...
dimke kaže...

To se ne isplati jer moraš kupit pickupe i druge dijelove, a jedan pickup košta 500 kuna a trebaju ti 3 komada (1500kn) a električnu gitaru imaš novu za 800-900kn sa svime.

ti pokušvas bit duhovit?:D

1.pa ebemu ne postoji jedan pickup

2.drugo tih gitara za 1000kn se okani ispod 2k tesko mozes nac nes normalno

i autoru teme ostavi se radenja s takvim znanjem,samo bojanje mi je bilo jedno gadno iskustvo a di nebi jos ovakvo sastavljanje koje 50x teze(zanemari ovo ako si postavio pitanje iz znatizelje)

EDIT:

dimke kaže...
mindstorm kaže...

imam telo gitare samo neznam kako da sklopim elektroniku

pa jel ti da elektronika u komadu,jel kolko sam ja vidio kod sebe to nije nista drugo nego lemljenje zica na onu "glavnu plocicu"

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.3.2010 22:59 (R4zOR229).
15 godina
neaktivan

tnx moze i ovo jel ima sa jedan pickup znam da je zvuk los ali nemem dovoljno kinte za 2 pickup...jedino da sam namtam jedan

15 godina
neaktivan
Elektricna gitara

evo za jedan pick up

edit

evo tu mozes slozit tocno koju opremu imas i on ti slozi semu

http://www.seymourduncan.com/support/wiring-diagrams/

shema shema
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.3.2010 15:58 (mcoko33).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Elektricna gitara

a hebote, za početnika je skvajer strat odlična gitara. košta 1500kn nova.standardna serija dođe2 iljade. šta će mu gitara od 5000 ak ne zna svirat??

ja sam stim  smecem od skvajera znao u studiju snimat. istina bili su drugi pikapi, al nek se ne zamara sad previše stim.

ako mu samo oni trebaju onda je moja preporuka tex-mex il ili neki dimarzio možda

2 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Elektricna gitara

Ovo je smješno da smješnije ne može biti. Kako napraviti gitaru?

Odgovor:

Talentom

Sluhom

Alatom

i najvažnije dugogodišnjim iskustvom

Linkovi na neke stranice i filmiće su apsolutno i beskrajno beskorisni!

void function(char *str) {char buffer[16];strcpy(buffer,str); } void main() {char large_string[256];int i; for( i = 0; i < 255; i++) large_string[i] = 'A';function(large_string)
Moj PC  
2 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
Buffer Overflow kaže...

Ovo je smješno da smješnije ne može biti. Kako napraviti gitaru?

Odgovor:

Talentom

Sluhom

Alatom

i najvažnije dugogodišnjim iskustvom

Linkovi na neke stranice i filmiće su apsolutno i beskrajno beskorisni!

Kad se nešto tiče gitara, ti baš uvijek imaš tako 'mudre' odgovore s kojima ne kažeš apsolutno ništa... Samo soliš pamet drugima...

Talent i sluh nemaju apsolutno nikakve veze s rađenjem gitare, iskustvo je bitno, ali ne i presudno, a stvarno se čudim kako si se samo sjetio alata??

@ bold - baš suprotno... Ne mogu bogzna kako puno pomoći i naučiti u 10 minuta nekog da složi cijelu gitaru, ali ne možeš reći da su beskorisni. Uostalom, odnekud se mora naučiti... Ne kažem da je to najbolji izvor, ali nije najlošiji.

Bottom line: 80% postova u ovoj temi je apsolutno nepotrebno (uključujući i tvoj), a ako ne znaš odgovor na autorovo pitanje, bolje nemoj pametovati i izrugivati se jer ni ti ne znaš odgovor na njegovo pitanje.

~~~P*čka, šolja, k*rac~~~
16 godina
protjeran
i_rambo_plache kaže..

Kad se nešto tiče gitara, ti baš uvijek imaš tako 'mudre' odgovore s kojima ne kažeš apsolutno ništa... Samo soliš pamet drugima...

Talent i sluh nemaju apsolutno nikakve veze s rađenjem gitare, iskustvo je bitno, ali ne i presudno, a stvarno se čudim kako si se samo sjetio alata??

@ bold - baš suprotno... Ne mogu bogzna kako puno pomoći i naučiti u 10 minuta nekog da složi cijelu gitaru, ali ne možeš reći da su beskorisni. Uostalom, odnekud se mora naučiti... Ne kažem da je to najbolji izvor, ali nije najlošiji.

Bottom line: 80% postova u ovoj temi je apsolutno nepotrebno (uključujući i tvoj), a ako ne znaš odgovor na autorovo pitanje, bolje nemoj pametovati i izrugivati se jer ni ti ne znaš odgovor na njegovo pitanje.

Tebi bold: Naravno da ima i to najviše. Ti misliš da možeš napraviti gitaru bez da sluha imaš i talenta, odnosno znanja u gradnji instrumenata? Pa ti si onda ukratko rečeno i blago rečeno neuk čovjek. Napravit ćeš gitaru po oblilku da, po zvuku ju možeš u smeće baciti.

Drugo jako dobro poznajem najboljeg graditelja bass gitara u hrvatskoj i nemoj TI meni soliti pamet. Kad ćeš imati imalo iskustva u tome onda možeš pričati. JA imam.

Treće filmići i razni glupi tutorijali su očito danas osnova za znanje "web generacije". E pa sori ali bezvrijedni su. Najbitnije od svega ti je mentor ili netko kome si ti šegrt. Svi veliki graditelji su imali jednog i on sigurno nije bio internet. Ma koliko vi mislili da je internet mjesto sveznanja, on je 0 prema iskustvu i tutorstvu nekog tko ima godine iskustva u poslu koji želiš raditi.

Autoru predlažem da si nađe nekog graditelja i nek ide učiti u živo, a ne preko interneta koji je beskoristan u ovakvim stvarima.

void function(char *str) {char buffer[16];strcpy(buffer,str); } void main() {char large_string[256];int i; for( i = 0; i < 255; i++) large_string[i] = 'A';function(large_string)
Poruka je uređivana zadnji put uto 16.3.2010 11:56 (Buffer Overflow).
16 godina
Elektricna gitara

neka ide dečko kod profesionalca i neka gleda kako se radi gitara a i neka nauči svirati gitaru da shvati koncept električne gitare i muzike općenito...

a da si i sam napravi gitaru bez iskustva i opreme je bacanje novca i vremena i presmješno.sviram gitaru več 12 godina pa nisam tukan pa "možda" znam nešto o tome.

možda radi neki projekt za školu ili eto da vidi dali može napraviti gitaru?prvo treba svirati i razumijeti gitaru,pa kvragu treba isprobati barem 20 gitara da vidi razliku u zvuku...

počeo sam steamati joj...good luck

get doooooown !!!!
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Elektricna gitara

No hvala Bogu da netko razumije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Elektricna gitara

covjek ne radi elektricnu gitaru nego trazi shemu za spojiti pickupove , potenciometre i ostalo

ok mozda je malo krivo postavio naslov teme ali netreba odma dizat paniku radi toga i on je trazio shemu a ne nacrt sto nije isto

zivjela samogradnjaBelji se

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
mcoko33 kaže...

covjek ne radi elektricnu gitaru nego trazi shemu za spojiti pickupove , potenciometre i ostalo

ok mozda je malo krivo postavio naslov teme ali netreba odma dizat paniku radi toga i on je trazio shemu a ne nacrt sto nije isto

zivjela samogradnjaBelji se

tacno ja trazim sheme za povezivanje...

a ovaj sto se pravi pametna nek se pravai u drugom postu ne u mom,i da je citao sve postove vido je da ja vec imam org.telo za el.gitaru samo sto nema pick up i ostalo

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice