Sony Ericsson XPERIA X10

poruka: 1.007
|
čitano: 364.334
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Sony Ericsson XPERIA X10".
17 godina
Re: Sony Ericsson XPERIA X10
logic kaže...

Prvo spusti ton. Drugo sam si rekoa da na x10 stalno nesto petljas i preporucis HD2 sa androidom u dual boot. Zar i to nije petljanje? Ako zeli andorid onda kupi andorid mob. Ako ne zeli andorid onda je hd2 lose rjesenje jer ima zastario os. Zastario u smislu da ga je i MS prestao razvijato i presao na wp7 koji ne moze na hd2. I ako ne zelis petljanje sta ce ti zaboga win95, win98 na mobitelu? To nije petljanje?

U cemu je razlika ako ti baterija traje 1 ili 2 dana? Nemas doticaj sa strujom 2 dana? Kupis dvije baterije. Kupis auto punjac. Oboje je bagatela. HD2 je losa kupovina u ovom trenutku.

Poznanik ima HD2, dosta dobar mob, lagano se stavi gore WP7 i radi dosta dobro (ali više to nije to, to je isto kao da staviš Frojox10 na x10 otprilike). Ima malo veći ekran od x10 i tanji je, ali x10 nekako bolje leži u ruci i s palcem mogu dohvatiti bilo koji dio ekrana. Baterija je definitivno najlošiji dio toga moba. Btw. ja dok koristim svoj X10 samo za pozive i sms, zna trajati i 4 - 5 dana.

Imam x10 već dosta dugo i zadovoljan sam s njim. Dok FroyoX10 (besplatni rom na xda) izađe van iz "bete" definitivno stavljam to čudo gore.

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
17 godina
neaktivan

Stavio si multitouch?

:)
15 godina
protjeran
dado2202 kaže...

Imam x10 već dosta dugo i zadovoljan sam s njim. Dok FroyoX10 (besplatni rom na xda) izađe van iz "bete" definitivno stavljam to čudo gore.

Jesu li rijesili problem sa kamerom?

17 godina
odjavljen
logic kaže...

Prvo spusti ton. Drugo sam si rekoa da na x10 stalno nesto petljas i preporucis HD2 sa androidom u dual boot. Zar i to nije petljanje? Ako zeli andorid onda kupi andorid mob. Ako ne zeli andorid onda je hd2 lose rjesenje jer ima zastario os. Zastario u smislu da ga je i MS prestao razvijato i presao na wp7 koji ne moze na hd2. I ako ne zelis petljanje sta ce ti zaboga win95, win98 na mobitelu? To nije petljanje?

U cemu je razlika ako ti baterija traje 1 ili 2 dana? Nemas doticaj sa strujom 2 dana? Kupis dvije baterije. Kupis auto punjac. Oboje je bagatela. HD2 je losa kupovina u ovom trenutku.

Daj se više nauči čitati sa razumijevanjem. Napisao sam da se MOŽE staviti Win95,Win98, Win6.5mobile,Win7 mobile, Android i još par sustava. Ton mi je i dalje normalan i razuman. Da li ti moraš biti lonac svakom poklopcu, tj. postu u ovoj temi?

17 godina
neaktivan
Commodore kaže...
dado2202 kaže...

Jesu li rijesili problem sa kamerom?

Snimanje videa ne radi.

DinoLand kaže...
logic kaže...

Daj se više nauči čitati sa razumijevanjem. Napisao sam da se MOŽE staviti Win95,Win98, Win6.5mobile,Win7 mobile, Android i još par sustava. Ton mi je i dalje normalan i razuman. Da li ti moraš biti lonac svakom poklopcu, tj. postu u ovoj temi?

Ali si napisao kao manu x10 da se stalno nesto mora cackati a onda si to isto naveo kao prednost HD2. Imao sma x10 8 mjeseci i definitivno ne moras nista cackati. U tih 8 mjeseci jedino sto sam ajmo reci mora jeste uraditi dva updatea. Ja citam sa razumijevanjem ali ako je cackanje za x10 mana ne moze za hd2 biti prednost. Dogovoi se sam sa sobom. I da, ako valjas gluposti bicu ti poklopac. Ako ti to smeta imas nekoliko mogucnosti. izaberi jednu i svi sretni.

17 godina
odjavljen

Gdje sam naveo da je čačkanje po HD2 prednost? Koje čačkanje? Stavljanje DiVX playera? Ako je to čačkanje onda si u pravu.

17 godina
neaktivan

OK. Onda budi korektan do kraja i navedi koje to cackanje je potrebno na x10?

17 godina
odjavljen

Idi na početak ove teme, str.1, te pročitaj sve svoje postove, što si sve napisao da si nadograđivao. Btw, kažeš imao si X10i 8 mjeseci. Da li to znači da ju više nemaš? Tako dobar telefon. Ja planiram svoj HD2 koristiti barem 2-3 godine.

17 godina
odjavljen

Zaboravih napisati, idi i na ostale stranice, ne samo na prvu, pa ćeš možda shvatiti da si dosljedan u svojim izjavama kao naša predsjednica vlade. Dans sam rekla ovo, a sutra to pobijam.

Vidim da nema svrhe više posjećivati ovaj forum, jer ste ga ti i tebi slični privatizirali (slipčno kao što su neki sjeli na news grupe, pa su najpametniji i sve znaju, te svakom moraju dati malo svojeg "znanja"). Eto, ispunio sam ti želju, nećeš me više vidjeti na ovom forumu, a ti usrećuj sve oko sebe sa svojim izjavama.

17 godina
neaktivan
DinoLand kaže...

Idi na početak ove teme, str.1, te pročitaj sve svoje postove, što si sve napisao da si nadograđivao. Btw, kažeš imao si X10i 8 mjeseci. Da li to znači da ju više nemaš? Tako dobar telefon. Ja planiram svoj HD2 koristiti barem 2-3 godine.

Ne moram ici. zNam sta sam nadogradjivao. Poenta je da to nisam morao. A i nadogradjivanje sa marketa i nadogradjivanje androida na wm telefon ni u ludilu nije isto.

DinoLand kaže...

Zaboravih napisati, idi i na ostale stranice, ne samo na prvu, pa ćeš možda shvatiti da si dosljedan u svojim izjavama kao naša predsjednica vlade. Dans sam rekla ovo, a sutra to pobijam.

Vidim da nema svrhe više posjećivati ovaj forum, jer ste ga ti i tebi slični privatizirali (slipčno kao što su neki sjeli na news grupe, pa su najpametniji i sve znaju, te svakom moraju dati malo svojeg "znanja"). Eto, ispunio sam ti želju, nećeš me više vidjeti na ovom forumu, a ti usrećuj sve oko sebe sa svojim izjavama.

Ajd nece ciko dirat vise. I da, telefon je odlican al uvijek ima bolji. E ja sam uzeo bolji ;)

Ako te interesuje koji prosvrljaj malo forumom ili pitaj direktno ;)

14 godina
Sony Ericsson XPERIA X10

eto na kraju sam se odlucio ipak da necu mijenjat x10 pa sam htio pitat moze li se mob rootat na 2.2 a da normalno sve radi... 

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
antagonist kaže...

eto na kraju sam se odlucio ipak da necu mijenjat x10 pa sam htio pitat moze li se mob rootat na 2.2 a da normalno sve radi... 

Izgleda da jos uvijek nisu rijesili snimanje videa.

15 godina
protjeran
DinoLand kaže...

Sta se ljutis odma? Ne moze svak imat isto misljenje ko ti. Niko te nece moliti da ostanes na forumu ali me cudi da te nakon 2 godine tu jedna ovako mala prepirka moze izbaciti iz takta??

17 godina
neaktivan

Prepirka? Koja prepirka?

Ko dijete je. Ne slozim se sa njima a on odmah u plac. Bezveze.

17 godina
Sony Ericsson XPERIA X10

Jep stavio DT. To je jedina stvar koja mi je još falila na tom mobu.

Ponekad jednostavno ne kužim ljude. Imam Android telefon sad već skoro godinu dana. Nakrcan je aplikacijama (imam titanium koji sam kupio i stalno radim backup/restore kod update-a, pa imam stalno isti skup aplikacija). Usporavanje o kojem mnogi "maštaju" sam osjetio samo dva puta. Oba puta je bilo zbog "bugovitog" software-a, tj. instaliranih aplikacija (tj. widgeta). Brisanjem istih, cijeli OS se vratio u prvobitno stanje. Android nije savršen, daleko od toga, ali je dobar OS, koji se gradi na dobrim temeljima i ja sam zadovoljan (jedino ako ga Oracle malo ne zahebe svojim neprestanim tužbama)

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Upravo tako. Zato mi je zasmetalo ta prica o stalnom cackanju. Ne moras cackati ako neces.

16 godina
neaktivan
Sony Ericsson XPERIA X10

Da li je netko isprobavao one Unlock kartice sa SE X10? To mi se čini jeftinije(50-80kn) rješenje od dekodiranja(200kn)....

Darth Vader
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Sony Ericsson XPERIA X10

Pozdrav ljudi!

Zanima me nešto pa ako mi netko od Vas može pomoći, bio bih zahvalan!
Evo, ovakva je stvar. Xperiu sam si uzeo još tamo krajem 4. mjeseca prošle godine i vrlo brzo sam napravio update na neki firmware, prvi koji je omogućio rootanje. Stvar je u tome da si prije toga nisam zapisao koji je originalni software bio unutra pa bih nekoga od Vas, tko ima mob sa originalnim T-mobileovim sofwareom, zamolio da pošalje o kojem se softwareu radi. To se može pristupanjem servisnom meniju tako da se utipka: Polazno>Natrag>Natrag>Polazno>Natrag>Polazno>Polazno>Natrag na Androidu v2.1 ili Izbornik>Natrag>Natrag>Izbornik>Natrag>Izbornik>Izbornik>Natrag na v1.6 pa da prepišete i pošaljete podatke iz Service info>Software info. Ako Vam se baš i ne da pisati to sve, možete uzeti screenshot nekim od aplikacija namijenjenim za to ili ako vam mob nije rootan, ovako. Skinete Android SDK, JDK isto treba biti instaliran, povežete mob preko USB-a, omogućite Uklanjanje programskih pogrešaka u Postavke>Aplikacije>Razvoj, pokrenete ddms.bat koja se nalazi u mapi tools Android SDK-a, odaberete si mob iz panela s lijeve strane i stisnete ctrl+s i dobijete screenshot koji uploadate. Ovako nešto izgleda samo s drugim vrijednostima, naravno.

Zahvaljujem unaprijed!

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.3.2011 13:45 (SicariusLP).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

A sto se mucis. Skines program sa SE stranica za update softwarea i pokrenes. Javice ti da imas najnoviji soft ali ti i ponuditi reinstalaciju. Poslije toga ces imati mob kao iz kutije.

15 godina
neaktivan
Sony Ericsson XPERIA X10

Jel zna neko neki dobar app za brisanje stvari koje su inace zasticene kao neke igrice npr: peggle,edge,roller rev 99,...

Imam appinstaler koji sam skinuo s android marketa,ali kad obrisem sve to i resetujem mob.ono se opet vrati nazad,inace ima glupi i nepotrebni aplikacija koji nebih htio imati nikako na mob.,a tvornicki su tu i nemogu se obrisati..

Neke preporuke..??

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Sony Ericsson XPERIA X10

A sto se mucis. Skines program sa SE stranica za update softwarea i pokrenes. Javice ti da imas najnoviji soft ali ti i ponuditi reinstalaciju. Poslije toga ces imati mob kao iz kutije.

Ma imam ja sad na njem najnoviji soft, al ne originalni koji s njim dođe, a reinstalciju će SEUS napraviti za vrijednosti koje se sada nalaze u default.prop (i koje mi nisu za T-mobile HR) zato mene i zanima jel netko može pogledati koje su vrijednosti u onim podacima što sam u prethodnom postu napisao za verziju koja se originalno nalazi u njem da ga mogu kasnije, kad mi bude trebalo, brandirat ponovo na HR T-mobile. Pa ako ga netko ima s orginalnim softwareom, nek pogleda što piše ako nije problem. Hvala!

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.3.2011 17:30 (SicariusLP).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

fiorka kaže... Jel zna neko neki dobar app za brisanje stvari koje su inace zasticene kao neke igrice npr: peggle,edge,roller rev 99,... Imam appinstaler koji sam skinuo s android marketa,ali kad obrisem sve to i resetujem mob.ono se opet vrati nazad,inace ima glupi i nepotrebni aplikacija koji nebih htio imati nikako na mob.,a tvornicki su tu i nemogu se obrisati.. Neke preporuke..??

Rootaš mob, instaliraš Titanium backup i pobrišeš  što trebaš, ali oprezno što brišeš da ne obrišeš nešto što ne bi trebao. Pozdrav!

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.3.2011 17:36 (SicariusLP).
16 godina

Evo ako će pomoći:

14 godina
neaktivan
dejo6 kaže...

Evo ako će pomoći:

Tenks, pozz!

14 godina
neaktivan
dejo6 kaže...

Evo ako će pomoći:

Tenks, pozz!

15 godina
neaktivan
SicariusLP kaže...

fiorka kaže... Jel zna neko neki dobar app za brisanje stvari koje su inace zasticene kao neke igrice npr: peggle,edge,roller rev 99,... Imam appinstaler koji sam skinuo s android marketa,ali kad obrisem sve to i resetujem mob.ono se opet vrati nazad,inace ima glupi i nepotrebni aplikacija koji nebih htio imati nikako na mob.,a tvornicki su tu i nemogu se obrisati.. Neke preporuke..??

Rootaš mob, instaliraš Titanium backup i pobrišeš što trebaš, ali oprezno što brišeš da ne obrišeš nešto što ne bi trebao. Pozdrav!

Nisam nikad rootao mob.pa nebi prckao da sta ne pokvarim,mislio sam ako ima neka aplikacija koja to uradi sama...?

17 godina
neaktivan

superoneclick

14 godina
neaktivan
fiorka kaže...
SicariusLP kaže...

Rootaš mob, instaliraš Titanium backup i pobrišeš  što trebaš, ali oprezno što brišeš da ne obrišeš nešto što ne bi trebao. Pozdrav!

Nisam nikad rootao mob.pa nebi prckao da sta ne pokvarim,mislio sam ako ima neka aplikacija koja to uradi sama...?

Mislim da su ti sistemske datoteke i aplikacije označene kao read-only i da tek rootanjem dobiješ super korisnički pristup da možeš koristiti aplikacije koje prije nisi mogao i brisati neke stvari koje ti ne trebaju i koje uspore mob. Ja sam min 20-ak puta flashao i rootao mob i prilagodio sam si ga baš kako mi odgovara (root, xrecovery, dualtouch, jit i neke stvari sam si napravio baš za svoj mob da mi idu uz temu, tj. preradio neke aplikacije), ali u samom procesu rootanja mi se još ni jednom nije ništa pokvarilo. Najteže natjerati programe da rootaju, pogotovo na početku dok još nije bilo ni grafičkog sučelja nikakvog, a i sad s novim softverom, s tim sam imao dosta problema. Ako je uspjelo, dobro, ako nije, mob je ostajao kao i prije i nije mu se ništa dogodilo samo zbog tog što je postojao pokušaj rootanja. Prouči ove linkove pa ako se odlučiš pokušati, tamo ti je dosta toga objašnjeno. Na ovom ti je prvi dio o rootanju: http://www.xperiax10.net/2011/02/20/boost-your-xperia-x10-performance-–-jit-installation-guide/#more-2172; A možeš i preko FlashTool-a probat s ove stranice: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=920746; Sretno!

15 godina
neaktivan
SicariusLP kaže...
fiorka kaže...
SicariusLP kaže...

Rootaš mob, instaliraš Titanium backup i pobrišeš što trebaš, ali oprezno što brišeš da ne obrišeš nešto što ne bi trebao. Pozdrav!

Mislim da su ti sistemske datoteke i aplikacije označene kao read-only i da tek rootanjem dobiješ super korisnički pristup da možeš koristiti aplikacije koje prije nisi mogao i brisati neke stvari koje ti ne trebaju i koje uspore mob. Ja sam min 20-ak puta flashao i rootao mob i prilagodio sam si ga baš kako mi odgovara (root, xrecovery, dualtouch, jit i neke stvari sam si napravio baš za svoj mob da mi idu uz temu, tj. preradio neke aplikacije), ali u samom procesu rootanja mi se još ni jednom nije ništa pokvarilo. Najteže natjerati programe da rootaju, pogotovo na početku dok još nije bilo ni grafičkog sučelja nikakvog, a i sad s novim softverom, s tim sam imao dosta problema. Ako je uspjelo, dobro, ako nije, mob je ostajao kao i prije i nije mu se ništa dogodilo samo zbog tog što je postojao pokušaj rootanja. Prouči ove linkove pa ako se odlučiš pokušati, tamo ti je dosta toga objašnjeno. Na ovom ti je prvi dio o rootanju: http://www.xperiax10.net/2011/02/20/boost-your-xperia-x10-performance-–-jit-installation-guide/#more-2172; A možeš i preko FlashTool-a probat s ove stranice: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=920746; Sretno!

Uradio sam prema uputamo prvog linka,dobio sam superuser pristup na mob. S aplikacijom koju sam skinuo s android marketa Uninstaller for Root unidem u mob.i vidim sve aplikacije i systemske i moje korisnicke,neke uspijem obrisati a neke poput Peggle igrice ili PlayNow nisam mogao obrisati,dobijem ovu poruku: ( aktivnost Manage System App u aplikaciji Uninstaller for Root ne reagira ) i imam opciju da prislino zatvorim ili da cekam...

15 godina
neaktivan
Sony Ericsson XPERIA X10

Uspio sam,nakon restart telefona dobio sam novu ikonicu Superuser i mogu sad da brisem sta hocu. :)

Jeli to znaci da sad uvijek imam pristup mob kao superuser,bez da ukopcavam kabal u pc i radim isti onaj proces...i dali je ok da ta ikonica stoji tu?

Hvala..

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice