Samsung S5230

poruka: 892
|
čitano: 583.140
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Samsung S5230".
17 godina
neaktivan
RE: Samsung S5230

Hm. Ako si mobitel kupila "legalno" i imaš garanciju, ja se ne bih zezao flashanjem na novi firmware nego bih odnio telefon u servis pa neka tamo oni vide je li stvar u firmwareu, bateriji, punjaču ili nečem trećem. Ako se ne varam, ako sam ideš mijenjat firmware onda gubiš garanciju.

No, ako ipak želiš ić sama prčkat po organima svog moba ovdje su ti detaljne instrukcije kako updateat firmware. Što se tiče samog firmwarea za ovog po forumima piše da je jedan od boljih za našu regiju i trebao bi imat srpski jezik (ali nisam baš apsolutno siguran da ima). Ali ako ti je bitan samo engleski, ima i boljih i novijih koji imaju uključene nove teme (sivu i crnu), novi izgled menija, nove widgete... Svaki firmware, bilo kojoj regiji namijenjen, ima engleski jezik uključen.

Ako se odlučiš na flashanje, dobro prati upute i dva puta provjeri jesu li ti network lock i sim lock uključeni jer ako jesu zamrznut ćeš ga i finili su Mare bali. Provjeri se tako da ukucaš *#7465625# (ali to ionako sve piše na linku koji ti poslao;)

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.1.2010 12:13 (Videotape).
15 godina
neaktivan

Smijeh  Puno hvala na brzom odgovoru. Tel sam dobila na poklon od brata, ustvari neka trampa, ali bez papira.... Inace je dekodiran, pojavi se T- mobile logo kada ga ukljucim, pa otuda i pretpostavljam. Da li je moguce da se tu nesto u programu poremetilo prilikom dekodiranja jer sumnjam da su u pitanju baterija ili punjac i koliko je sigurno da bi zamena firmwarea popravila stvar i posto nemam garanciju koliko bi to bilo evrica, sama nebih krenula u taj poduhvat... Inace, tel. sam brzo zavolela i sad me ovaj problem uzasno nervira..... Caos

17 godina
neaktivan

Ne znam hoće li zamjena firmwarea popravit stvari, može, a i ne mora. Netko je unazad nekoliko postova napisao da na mobitelima koji imaju problema sa baterijom flashanje rješava problem, pa možda bude i tebi. Mislim da bi svatko tko otključava mobitele trebao moć i updateat firmware. Kod nas u Rijeci to dođe nekih 50-70 kn, znači manje od 10 eura. Kako je kod vas u Vojvodini, e to ne znam ;)

Ali prije nego ga da daš sredit obavezno napravi backup podataka (imenik i sl.) Samsung New PC Studiom. Zadnja verzija ovdje (treći odozgo).

15 godina
neaktivan
Samsung S5230

Imam ovaj mobitel oko tjedan dana, oduševljena sam s njim, za sada je sve super, samo me zanima kako da podesim opcije za slanje emailova?? Imam na gmailu otvoren accaunt, i ne znam što gdje trebam upisati. Odem na poruke, email poruke, zatim me traži ime računa, smtp poslužitelj, smtp ulaz, , dolazni poslužitelj, pop3 poslužitelj, pop3 ulaz, itd...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Samsung S5230

Di je bolje da idem slušati pjesme na glazbu ili datoteka.I jeli mogu postaviti zvona za poruku????Osmijeh 

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
trape kaže...

Imam ovaj mobitel oko tjedan dana, oduševljena sam s njim, za sada je sve super, samo me zanima kako da podesim opcije za slanje emailova?? Imam na gmailu otvoren accaunt, i ne znam što gdje trebam upisati. Odem na poruke, email poruke, zatim me traži ime računa, smtp poslužitelj, smtp ulaz, , dolazni poslužitelj, pop3 poslužitelj, pop3 ulaz, itd...

Ok, da bi ti lakše objasnio, uzet ću da ti je mail trape@gmail.com.

Ime računa: trape@gmail.com

SMTP poslužitelj: smtp.gmail.com

SMTP ulaz: 465

Sigurnosna veza: SSL

Tip dolaznog poslužitelja: POP3

POP3 poslužitelj: pop.gmail.com

POP3 ulaz: 995

APOP prijava: da (tj. kvačica)

Sigurna veza: SSL

Ograničenje skidanja: kako ti srcu drago :) (ali ja bih ovdje smanjio početnu postavku od 500 poruka jer to znači da će ti u šutu ići skidati prvih 500 poruka)

Opcije skidanja: samo naslov (preporučljivo, da ne radiš preveliki promet)

Ostavi na poslužitelju: da

Moja adresa: trape@gmail.com

Korisničko ime: trape

Šifra: ********* (tj. password koji imaš:)

POP prije SMTP: ne

SMTP provjera: da

Jednako kao POP3...: da

I to bi bilo to :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.1.2010 23:54 (Videotape).
15 godina
neaktivan

Halo Videotape

skidam Ti kapu

moj naklon

Pa ti Čovječe znaš više o ovom mobitelu nego kpt. Samsung support u HR Osmijeh

A da se Ti ljepo zaposliš kod nih pa još zaradiš i koju Kunicu, Eurić ili sl. a ?! Osmijeh

17 godina
neaktivan

Heh, hvala, ali zasluge idu mojim kompanjonima, gospodi Pageu i Brinu :)

A što se tiče novčića koje spominješ, if only, jer eto, ja pratim trendove, nezaposlen čovjek eh eh.

15 godina
neaktivan

ajmeeeee, puno ti hvalaaa. ma kako to sve to znaš. svaka čast!!!!

sve radi :)))

15 godina
neaktivan
Samsung S5230

Prostudirala sam uputstvo za flashanje, ali mi nije jasno sledece>

phone se iskljuci, izvadi sim i baterija i onda se poveze preko usb-a? jel to ok?

Unapred hvala

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
NatasaS kaže...

Prostudirala sam uputstvo za flashanje, ali mi nije jasno sledece>

phone se iskljuci, izvadi sim i baterija i onda se poveze preko usb-a? jel to ok?

Unapred hvala

Da da, tako se to inače radi jer USB napaja mob..

Nemaš frke! Namigiva

/| ACTA NON VERBA |\
17 godina
neaktivan

Mob se 1) isključi, 2) izvadi sim i microsd kartica (ako je imaš), 3) vrati se se baterija ("replace" u ovom kontekstu znači - vratiti na mjesto), 4) uključi se tako da se u isto vrijeme drže stisnuti vlume - (minus), kamera i power dugme, 5) na kompu pokreneš Multiloader i 6) tek sada spojiš mob na komp. (uz uvjet da ti je Samsung PC Studio već instaliran)

ALI! Ja ovo nisam radio, nemam potrebe (još) jer sve radi kako treba, osim tri sitna buga s kojima mogu živjet (iako dolazim u napast radi novih crnih/tamnih tema), tako da ne mogu iz prve ruke garantirat da će sve radit kako treba...

Ako se odvažiš, sretno :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.1.2010 14:46 (Videotape).
15 godina
neaktivan
Samsung S5230

NevinašcePOSTOJE LI TEME ZA OVAJ MOB PLIZZZZZZZ RECITE MI I STRANICU AKO POSTOJE GUGLAO SAM I NIGDJE NE MOGU NAĆI-MOŽETE MI I LINK STAVIT I JE LI ISTINA DA DOBIJEŠ NEKIH STO MEGABAJTA ZA INTERNET BESPLATNO-TO SAM SLUČAJNO PROČITAO NA FORUMU-NEZNAM KOJEM.-PLIZZZZ VI KOJI GA IMATE PA MI RECITE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!CoolPlač

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Samsung S5230

samo da vas pitam mogu li ja odnest u europatrade mob da mi stave novi software iako nema neki problema sa ovim..

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Koliko ja znam nema tema dobije se 2 i to je to.Ja nisam dobio,ali internet ti ne troši puno

15 godina
neaktivan
Samsung S5230

dobar dan svima.......

za pocetak svaka cast videotape.....skidam i ja kapu.......

a sad bi te zamolila molim te imam par pitanja jer sam i ja jucer uzela ovaj mob.....

1.widget-one ikone sa strane kako da neke maknem jer nemogu uopce uc u neke,,,a kad udjem  bas u opciju widgeta ono di su mi sve ikonice koje kao mogu obiljezit da mi budu na glavnom zaslonu neke ne postoje kao npr.radio i fonoteka njih uopce nemam tamo di mogu zabiljezit kvacicim...i sad neznam kako da ih maknem sa zaslona

2.pametno otkljucavanje npr.kad ga ukljucimi izaberem slovo koje bi trebala napisat na ekranu da se mob.otkljuca sve kao to namjestim...zakljucam ja sama mobitel sa strane onom tipkicom za zakljucavanje i tako ga mogu i otkljucat tom tipkom...a i dodirom na onu ikonu za otkljucavanje....ugl.zanima me kako mob mogu otkljucat samo na to pametno otkljucavanje tako da se nemoze otkljucat na tipku sa strane il na onaj dodir....ustvari da ga samo ja znam otkljucat......

hvala vam punooooooooo unaprijed

ako sta zapne...pitam

0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

1. Plejer, radio, alarm, igre i još jedan sada mi ne pada na pamet koji, widgeti su koji se na mogu maknut iz alatne trake. To je tako jer firmware za našu regiju još nije updatean (zvanično) i to nije ispravljeno. Inače, mislim da se vodi kao jedan od bugova. A ako ih ne znaš maknut sa zaslona nazad u alatnu traku (nisam skužio je li ti je i to problem) to napraviš tako da pozoveš alatnu traku, prstom dovučeš widget na nju i tako počekaš cca 2 sekunde (da se "ulovi") i onda makneš prst :)

2. Smart unlock je prvenstveno opcija za "brzo" pozivanje kontakata iz zaključanog telefona, ili za dizanje aplikacija, kao npr. mp3 plejer, a tek onda "praktičniji" način otključavanja. Znači, bit je da na zaključani mobitel, nakon pritiska na tipku za poziv, povrat ili kraj poziva, napišeš slovo koje odmah otključava mob i u isti tren zove neki kontakt ili otvara neku aplikaciju. Meni tako početna slova imena mojih prijatelja služe da ih na brzinu zovem, ili "x" za podizanje mp3 plejera, i slično. Za otključavanje sam stavio "o" iako nikad ne pišem po ekranu to slovo jer mi je u biti lakše ga otključat tako da stisnem prostor na ekranu predviđen za otključavanje (onaj žuti lokot). A najviše mi se sviđa način otključavanja kada je opcija "pametnog zaključavanja" isključena, tj. dugi pritisak na tipku sastrane i mob se otključa, ali onda gubim "brzo biranje" tako da na pametno zaključavanje ipak moram imat uključeno :/

Ne postoji način otključavanja koji bi zaobišao tipku sastrane ili diranje žutog lokota na ekranu, s tim se moraš pomirit, niš od načina kojeg bi samo ti znala...

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.2.2010 0:00 (Videotape).
15 godina
neaktivan
Samsung S5230

jeli internet brz ????????????????Cool

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Samsung S5230

puno,,,puno ti hvala...

puno si pomogao....

i molim te jos samo nesto....meni nakon prvog punjenja bat.traje 2 dana....skinula sam ga jucer(poned.)ujutro s punjaca

sada imam jos 2 crtice....sto pretpostavljam da ce trajat do nocas-ujutro....a citam da vam svima traje po 5-6 dana...

jel to trebam cekat da punim jos jedan-dva puta da se malo bat.razradi....il znaci da mi bat ne valja....

e da i jos mi se danas dva puta sam iskljucio i ukljucio...(resetirao)

s obzirom da je star 2 dana jel da ga mjenjam ili to nebi trebalo bit nista??????

videotape hvala na svemu i sorry sta te maltretiram

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Što se tiče baterije, meni isto brže dođe do dvije crtice, a onda na dvije drži jako dugo. Ne smanjuju se proporcionalno istrošenosti. Najpametnije ti ga je sljedećih dva puta ispraznit totalno, znači da se ugasi, i onda ugašenog punit 14 sati. Ako si ovih dana puno prčkala po njemu, jer ti je nov, normalno je da će ti trajat kraće. Nakon nekih 4-5 punjenja (uz uvjet da svaki put dočekaš znak za punjenje, a onda ga još malo nastaviš "žmikat" jer i nakon znaka ima još dovoljno struje u njemu) trebala bi ti, ako je sve u redu, trajat 6-9 (rijetko čak i 10) dana.

Što se tiče resetiranja, meni se, dok sam ga nosio u bisagi (ona krpena torbica za oko struka - za one koji ne znaju o čemu pričam) isto nekoliko, ma i više od nekoliko puta resetirao. Ne znam je li mu bilo hladno, ili bim ga ja stisnuo kada bi sjeo ili što, ali od kada sam ga počeo nosit u džepu od hlača, nije se resetirao niti jednom...

Ali ako tebi nastavi sam gasit se i palit, odnesi ga nazad u roku od 6 dana, jer je to granica do koje će ti dat novog, a ne tvog slat na servis. Možda je i 7 dana u pitanju, ne znam, nazovi ih i pitaj...

15 godina
neaktivan

srce si....hvalaaaaaaaaa

15 godina
neaktivan
Samsung S5230

Smijeh  Cao svima, danas mi je vracen tel. iz servisa, promenili su firmware i za sada se sve cini u redu. Hvala svima na pomoci i odgovorima a posebno tebi Videotape.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Samsung S5230

skidam i ja "sesir"

Kako instalirat igre

tj. applikacije

ako mozes rec i na hrvatsko jeziku i na engleskom zato jer mi je mob na eengleskom

tnx unaprje dhvala 

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Samsung S5230

prebacis aplikacije na mobitel preko pc suite-a stavis u folder other ili ostalo i kasnije ih nađes u tom folderu na mobitelu i samo odes install i bit ce ti u aplikacijama instalirana gdje ju pokrenes

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Dovoljno je prekopirat igru ili aplikaciju bilo kamo u mob i na bilo koji način - preko PC Studia, samo kopi pejstat ako se spoji kao "običan" portable device ili ako ne želiš iz nekog razloga spajat mob na komp, kopirat je direktno na microsd karticu (ako ti se da rastavljat mob, vadit je i gurat u neki adapter na kompu:). Kada je jednom ta datoteka u mobu, dođeš do nje i mob te pita želiš li je instalirat, pratiš instrukcije i to je to. Ako ti kaže "unsuported file or format", a siguran si da treba radit, onda imaš firmware koji ne radi kako treba sa javom. Meni moj iz Tele2 nema takvih problema.

15 godina
neaktivan
Samsung S5230

skidam i ja kapu i pitanje Di je bolje da idem slušati pjesme na glazbu ili datoteka.I jeli mogu postaviti zvono za poruku????

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

1. Ako se dvoumiš zbog kvalitete reprodukcije, audio datoteke su uvijek reproducirane s jednim te istim plejerom, tako da s te strane nemaš briga. A što se tiče "funkcionalnosti" mislim da ti je bolje ići u "Glazbu" jer u "Datotekama" (mislio si na ulaze u glavnom meniju, jel?) pjesme se ne reproduciraju po redu i vjerojatno ima drugih ograničenja.

2. "... Za mijenjajnje melodije poruke: meni > postavke > profili > klik na znak ">>" uz neki od profila > u gornjem desnom dijelu klik na strelicu koja pokazuje na dolje > nove poruke. Ovdje se može mijenjati vrsta tona (melodija, vibracija, oboje, bez) i sam ton poruke (jedan od četiri pretpodešena ili klik na "zvukovi" u donjem desnom dijelu ekrana, pa se može izabrati bilo koja pjesma/ton/zvuk)."

16 godina
neaktivan
Samsung S5230

Moze li se promjenit firmwawe ako moze daj koji je tvoj i kako se instalira

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ne postoji način kako "skinut" firmware sa mobitela (tj. napravit backup). Sve ostalo ti piše na ovoj (7.) i prethodnoj (6.) stranici.

15 godina
neaktivan
Samsung S5230

imam taj mobitel i ocu na njega stavit video koji je u xvid formatu...on to ne podržaava a neznnam  koji konverter koristit i koje sve formate mobitel podrzava...molim pomoc

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice