LG Optimus 4X

poruka: 1.296
|
čitano: 277.646
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "LG Optimus 4X".
16 godina
Re: LG Optimus 4X
wtflol kaže...

ja neznam dal ja uvijek upiknem dobre primjerke,al ja sa svojim LG optimusom X4 HD nemam nikakvih, al bas nikakvih problema... Prije no sto sam ga kupio, citao sam kako se nenormalno grije, kako laga kad se napravi upgrade na JB 4.1.2, kako se baterija brzo trosi, uglavnom me sve to gotovo odvuklo od kupnje, ali sad kad ga imam, sretan sam sto sam ga kupio... Od pocetka nemam nikakvih problema... Upgrade je prosao glatko, nema govora o nikakvom lagu, grije se do 37°c kad igram, il kad ga istodobno koristim i punim... Takoder sam primjetio da se mnogi zale na povecanu potrosnju baterije, kad je uredaj u mirovanju, al kod mene je sasvim suprotno(pogledajte screenshoot), u 7-8 sati(navecer dok spavam), ne potrosi ni jedan jedini postotak, eventualno ga spusti za 1%(sto dokazuje duga ravna crta kad je mob bio u stanju mirovanja 8 sati)a ne koristim nikakve task killere, ili battery savere, jednostavno iskljucim podatkovni promet, nemam ukljucenu sinkronizaciju, lokaciju ukljucim po potrebi i baterija mi traje bez beda 24h+, da ne koristim messenger i facebook, trajala bi mi i dulje... uređaj je sa zadnjim updateom(v20b) i radi ko podmazan, bez ikakvih dodatnih launchera, bez ikakvog roota, i bez ikakvih điđi miđi aplikacija za smanjivanje frekvencije procesora... I zato mi nije jasno, dal sam ja toliki sreckovic, pa bas naletim na savrsen primjerak, ili ljudi jednostavno zaseru mob sa nepotrebnim rootom(prije ovo drugo)?... Kako god, moj x4HD radi bez greske, baterija drzi punih 24 sata umjerenog koristenja i u potpunosti sam zadovoljan ovim modelom... eto toliko od mene...

Nije ni meni u pocetku bili problema sa trosenjem baterije,to je tek kasnije doslo.
Sto se tice zagrijavanja,ocito nisi igrao Real Racing ili neke Tegra3 igre ( skini app sa GP-a ) i odigraj duze od 10 minuta i viditi ces sta je zagrijavanja.
Ni meni se ne grije u nezahtjevnim igrama,ali u tim za 10 minuta igre minimum 20 % baterije i zagrijavanje.
Gle,hocu reci i meni izdrzi baterija 20-24 sata sa sinkronizacijom 3-4 aplikacije ( fejs,gmail,weather widget,whatsapp ),ali da moze bolje,moze.
Samsung Galaxy S3 povuce i do 4-5 sati screen on sa podjednakom baterijom.

HTC One X sa 1800 mah baterijom drzi duze od mojeg LG 4X.
Stvar je u lijenosti develeporea da rijese taj zloglasni xmm baseband wakelock,ali sad pogotovo nemas sta ocekivati pored novoizaslog G2,Optimus G,F serije modela itd.

To me toliko ne smeta,nego mi se dogodi kao neku noc prije,Zaiben 4.1.2 ( najnovija verzija ) sa OP 2.7 kernelom,iskljucen podatkovni promet,alarm ukljucen i preko noci mi nesto 80 % baterije pojelo.
Preko Greenify sve aplikacije osim one potrebne hibernirane.

Tako da generalno zadovoljan,sto se tice hardvera,ekrana,izgleda,samo su ga softverski uprskali. 

11 godina
neaktivan

sve baterije sa vremenom degrediraju, a danasnje baterije su posebno osijetljive na povisenu temperaturu i sve iznad 39°c je za nju ubijanje, dakle ako cesto igras zahtijevne igrice i kuris mob na +40°, ubrzo dobijes znatno degrediranu bateriju... To ne ide samo LG, vec sve koji koriste lithium ion baterije, a to su svi... Osobno ne igram takve igrice jer za to imam komp... Sto se svega ostaloga tice(za sto mob i primarno sluzi), nemam nikakvih problema i na orginalnom LG firmwareu radi bez greske i trzanja.. Tako fa sto de mene tice, nema govora o losem softwareu.. Baterija niie savrsena, al iskreno vidio sam i gorih... Inace imam taj mob 8 mjeseci i radi ko od prvog dana bez greske, a novi firmware je samo poboljsao stvati, pogotovo kameru i kvalitetu zvuka...

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.11.2013 19:35 (wtflol).
12 godina
neaktivan
doky01akablava kaže...
wtflol kaže...

ja neznam dal ja uvijek upiknem dobre primjerke,al ja sa svojim LG optimusom X4 HD nemam nikakvih, al bas nikakvih problema... Prije no sto sam ga kupio, citao sam kako se nenormalno grije, kako laga kad se napravi upgrade na JB 4.1.2, kako se baterija brzo trosi, uglavnom me sve to gotovo odvuklo od kupnje, ali sad kad ga imam, sretan sam sto sam ga kupio... Od pocetka nemam nikakvih problema... Upgrade je prosao glatko, nema govora o nikakvom lagu, grije se do 37°c kad igram, il kad ga istodobno koristim i punim... Takoder sam primjetio da se mnogi zale na povecanu potrosnju baterije, kad je uredaj u mirovanju, al kod mene je sasvim suprotno(pogledajte screenshoot), u 7-8 sati(navecer dok spavam), ne potrosi ni jedan jedini postotak, eventualno ga spusti za 1%(sto dokazuje duga ravna crta kad je mob bio u stanju mirovanja 8 sati)a ne koristim nikakve task killere, ili battery savere, jednostavno iskljucim podatkovni promet, nemam ukljucenu sinkronizaciju, lokaciju ukljucim po potrebi i baterija mi traje bez beda 24h+, da ne koristim messenger i facebook, trajala bi mi i dulje... uređaj je sa zadnjim updateom(v20b) i radi ko podmazan, bez ikakvih dodatnih launchera, bez ikakvog roota, i bez ikakvih điđi miđi aplikacija za smanjivanje frekvencije procesora... I zato mi nije jasno, dal sam ja toliki sreckovic, pa bas naletim na savrsen primjerak, ili ljudi jednostavno zaseru mob sa nepotrebnim rootom(prije ovo drugo)?... Kako god, moj x4HD radi bez greske, baterija drzi punih 24 sata umjerenog koristenja i u potpunosti sam zadovoljan ovim modelom... eto toliko od mene...

Nije ni meni u pocetku bili problema sa trosenjem baterije,to je tek kasnije doslo.
Sto se tice zagrijavanja,ocito nisi igrao Real Racing ili neke Tegra3 igre ( skini app sa GP-a ) i odigraj duze od 10 minuta i viditi ces sta je zagrijavanja.
Ni meni se ne grije u nezahtjevnim igrama,ali u tim za 10 minuta igre minimum 20 % baterije i zagrijavanje.
Gle,hocu reci i meni izdrzi baterija 20-24 sata sa sinkronizacijom 3-4 aplikacije ( fejs,gmail,weather widget,whatsapp ),ali da moze bolje,moze.
Samsung Galaxy S3 povuce i do 4-5 sati screen on sa podjednakom baterijom.

HTC One X sa 1800 mah baterijom drzi duze od mojeg LG 4X.
Stvar je u lijenosti develeporea da rijese taj zloglasni xmm baseband wakelock,ali sad pogotovo nemas sta ocekivati pored novoizaslog G2,Optimus G,F serije modela itd.

To me toliko ne smeta,nego mi se dogodi kao neku noc prije,Zaiben 4.1.2 ( najnovija verzija ) sa OP 2.7 kernelom,iskljucen podatkovni promet,alarm ukljucen i preko noci mi nesto 80 % baterije pojelo.
Preko Greenify sve aplikacije osim one potrebne hibernirane.

Tako da generalno zadovoljan,sto se tice hardvera,ekrana,izgleda,samo su ga softverski uprskali. 

To ti je baseband wakelock.. Nije riješen sa OP nego je samo skriven.. Nije riješen ni sa jednim custom kernelom..

Da nema tog baseband wakelocka mob bi biostvarnbo savršen i guro bi puno više. Ja recimo preko noći ne gasim wifi jer mi se onda taj baseband wakelock ne javlja. Potroši par posto zbog upaljenog wifi-a al ne guta po 30% zbog wakelocka..

15 godina
wtflol kaže...

hmm...pa svatko koristi drugačije mob,shodno tome i drugačija potrošnja.

meni isto bez problema i na stock i na custom romu potroši 1-2% kada je sve pogašeno ,i ništa se ne sinkronizira ili radi u pozadini.ali je i to ovisno o instaliranim aplikacijama...

očito nemaš pojma o čem pričaš ,sam root postupak nema veze s ičim navedenim u tvom postu.

p.s. meni na custom romu sa custom kernelom (slim bean 4.2.2&optimus kernel) pri "umjerenom" korištenju baterija izdrži i do dva i pol dana bez problema :)

trenutno 2dana,10h a baterija na 36% :D ,znači, sutra popodne ili predvečer ide na punjač...skoro 3 dana....

toliko o stocku romu i trajanju....

napokon dočekao DNF i Diablo 3
12 godina
neaktivan
vrx kaže...
wtflol kaže...

hmm...pa svatko koristi drugačije mob,shodno tome i drugačija potrošnja.

meni isto bez problema i na stock i na custom romu potroši 1-2% kada je sve pogašeno ,i ništa se ne sinkronizira ili radi u pozadini.ali je i to ovisno o instaliranim aplikacijama...

očito nemaš pojma o čem pričaš ,sam root postupak nema veze s ičim navedenim u tvom postu.

p.s. meni na custom romu sa custom kernelom (slim bean 4.2.2&optimus kernel) pri "umjerenom" korištenju baterija izdrži i do dva i pol dana bez problema :)

trenutno 2dana,10h a baterija na 36% :D ,znači, sutra popodne ili predvečer ide na punjač...skoro 3 dana....

toliko o stocku romu i trajanju....

Potpisujem.. Lik buba bezveze..

Ja sam sad na Carbonu sa njegovim kernelom al sad bum stavio OP.. Gura mi isto 2 dana ako se ne javi taj usrani baseband wakelock. Ja ne gasim wifi preko noći upravo da izbjegnem taj wakelock tako da ne potroši samo 1-2% ali maks 8% preko noći što je puno bolje nego kad ga napadne wakelock i onda pojede 30%+!{#}

15 godina
LG Optimus 4X

Kupio bi LG 4x pa me zanima gdje bi ga mogo najjeftinije upecat, bez ugovorne obveze, a i ako neko prodaje moze i polovni, samo da je otkljucan ili tmobile :)

...Vrhunac moje popularnosti je bio kada me 50 cent spomenuo u pjesmi...
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
LG Optimus 4X

Cuj ove "buba bezveze"... Ja sam samo rekao svoje misljenje i kako ja nemam nikakvih problema sa svojim x4... Nit sam imao problema sa azuriranjem, nit sam imao problema sa lagom na 4.1.2, nit imam problem sa baterijom... Ako se je netko uvrijedio u vezi rootanja,ili igranja igrice, za to stvarno nema potrebe,  rootanje ja smatram bezpotrebnim i obicnim gubljenjem vremena i to je moje misljenje, koje sa vama nema apsolutne nikakve veze,a za ozbiljnije igranje koristim komp i stvarno ne osjecam potrebu, da si kurim mob sa nekom super duper zahtijevnom igrom, a ko oce neka izmjeni kompletan firmware ako zeli i neka igra sta zeli... Zato malo manje napuhavajte svoj ego i malo smirite svoje nerve... I BTW, ja iskljucim i WIFI i data konekciju(nema potrebe da mi to radi dok spavam) i mob ne pozdere 30% baterije u mirovanju, vecinom cak ni 1% ne skine... 

0 0 hvala 0
16 godina
LG Optimus 4X

Super,rekao si svoje,a ocito kad ti smatras rootanje nepotrebnim,smatraj.
Za tvoju informaciju dosta mobova dolazi predrootani tvornicki. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
nul-3 kaže...

Kupio bi LG 4x pa me zanima gdje bi ga mogo najjeftinije upecat, bez ugovorne obveze, a i ako neko prodaje moze i polovni, samo da je otkljucan ili tmobile :)

Pa potraži ga na njuški..

wtflol kaže...

Cuj ove "buba bezveze"... Ja sam samo rekao svoje misljenje i kako ja nemam nikakvih problema sa svojim x4... Nit sam imao problema sa azuriranjem, nit sam imao problema sa lagom na 4.1.2, nit imam problem sa baterijom... Ako se je netko uvrijedio u vezi rootanja,ili igranja igrice, za to stvarno nema potrebe,  rootanje ja smatram bezpotrebnim i obicnim gubljenjem vremena i to je moje misljenje, koje sa vama nema apsolutne nikakve veze,a za ozbiljnije igranje koristim komp i stvarno ne osjecam potrebu, da si kurim mob sa nekom super duper zahtijevnom igrom, a ko oce neka izmjeni kompletan firmware ako zeli i neka igra sta zeli... Zato malo manje napuhavajte svoj ego i malo smirite svoje nerve... I BTW, ja iskljucim i WIFI i data konekciju(nema potrebe da mi to radi dok spavam) i mob ne pozdere 30% baterije u mirovanju, vecinom cak ni 1% ne skine... 

Reko si da si ljudi zmrdaju mob s nepotrebnim rootom što nije točno i zbog toga ti je rečeno da bubaš bezveze.

Ovo "napuhavanje ega" i "smirivanje nerva" neću komentirat jer opet bubaš bezveze.

Drago je i meni i svima nama da ti mob odlično služi i da nemaš problema. Nisi jedini, jer znam par ljudi koji isto nemaju taj baseband problem, čak je netko rekao da je možda stvar u operateru i kartici ali to nisam nikad testirao..

13 godina
odjavljen
nul-3 kaže...

Prodam ti ja...javi se na pp ako bues htio

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.11.2013 1:28 (Robilad).
15 godina
wtflol kaže...

prvo : rootanje je realno korisnije nego što misliš...a nema ikakvog efekta po hardware mobitela.

ok,tebi nepotrebno (zasada!) ali nekom se baterija brže troši ,te mu taj isti root omogučava staviti koju aplikaciju ,kao npr. titanimu backup ili greenify, koja mu pomogne da dobije koji % baterije više...

ili npr. kakav cpu manager kojim skine takt (ionak poprilično jakog) procesora ,

ja recimo držim na 1200mhz i radi uredno bez problema, a time sam uštedio i bateriju,a i mob se manje grije. razlike u regularnom korištenju i nema, osjeti se možda u kojoj igri,al ne igram pa me ne dira previše...

zamisli se, ako ti je stock izvrstan, što budeš tek mislio kad (ako) staviš Cyanogen mod 10+ ili neki drugi rom koji su neminovno dotjeraniji,optimiziraniji, brži ,više funkcija,"bolja podrška"...? {#}

a ako si iole napredniji user,vjerojatno će te kopkati pa ćeš staviti kad tad....

i ja sam tako mislio u početku ,nov mob,žao mi prčkati kad sve radi ,al vrag nije dao mira...

nebi se vratio na stock ni pod razno...

drugo: nije uopće problem u egu ili živcima, nego u iskustvu pri korištenju moba...i ispravci tvojeg netočnog navoda u vezi rootanja...

već skoro godinu dana prčkam po tom mobu,isproban skoro svaki rom koji možeš pronać na xda ,osim friških 4.3 jer su još poprilično nestabilni, vjeruj mi znam što pišem...

a i drugi iskusniji kolege...

nebi bilo na odmet da i malo proučiš cijel thread ,ima dosta o stock romu na sredini threada....

napokon dočekao DNF i Diablo 3
15 godina
LG Optimus 4X

evo NAPOKON odvrtio od pune pa do prazne u komadu

bilo je reboot-a zbog signala, stavim preko noći airplane mod, ali nakon što ga ugasim ujutro signala nema i moram restartat mob, izgubio sam ukupno 2 % sa dva reboota tako da to nije puno

to radim najviše zbog toga što mi tu u stanu u iki gdje jesam, signal nešto grdo hebe i gubi se -.-

sad ovaj ciklus budem ostavljao signal upaljen tokom noći pa da vidim kako se onda bude ponašao, dal će bit draina baterije i slično

ovu zadnju noć mi je mob bio budan, neznam zašto, ali me ne brine jer je potrošilo 2% baterije, možda i 3-4 %, ali stvano se ne sječam sa koliko % sam otišao spavat

BBS podatke nemam jer sam mob morao dva puta restartat ujutro zbog gore navedenog razloga

da mi nema tog problema sa signalom, tj da je stabilniji ovdje gdje jesam, vjerujem da bi baterija još držala neko vrijeme, ne dugo ali bi

dakle baterijom sam zadovoljan, isplati se s obzirom da je 100 kn samo

REZULTAT:

1 dan 17 sati 1 min i 36 sek na bateriji

screen on 2 sata 37 min

baterija je akku polarcell 2300mah

cyanogenmod 10.1.3. stable

optimus prime kernel (wheatly governor, row scheduler, max 1.3 mhz min 102 mhz proc, cpuquiet na balanced)

sync samo gmail i facebook, imam kupljen greenify pa je facebook hiberniran (slike su i od njega tako da vidite što mi nije hibernirano)

battlelog: dev0lver
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.11.2013 10:14 (matija656).
Moj PC  
3 0 hvala 3
15 godina
LG Optimus 4X

Stigao i moj ljubimac sinoć :)

Na meni je ostavi predobar dojam. Do sad sam imao priliku koristit malo slabije android uređaje i dosta su štekali, trebalo im je više vremena da obave neki zadatak, ali na 4x je milina radit :) Brzina, kvaliteta ekrana, sama verzija androida, sve mi se sviđa  svime sam zadovoljan. Ne bi ga mjenjao ni za S4.

...Vrhunac moje popularnosti je bio kada me 50 cent spomenuo u pjesmi...
Moj PC  
5 0 hvala 0
15 godina
LG Optimus 4X

još samo da se riješi vražji problem sa baseband_xmm_power wakelockom, mob bi bio savršen

ovako sa tim, je odličan :D

btw, ekipa sa otključanim mobitelima, dakle skoro svi

koju opciju koristitie za CPUQuiet za kernele koji to dozvoljavaju ??

ja se nekako držim uvijek balanced opcije, jer sam primjetio da na runnable mi mob nekako teško ide u deep sleep, ako sam dobro skužio nakon što ugasim ekran trebaoko 5 min da uđe u deep sleep, ili je to normalno, i isto tako ta opcija mi nekako ždere bateriju i javlja mi se baseband više  nego na balanced opciji, iako bi runnable trebalo bit bolje, meni balanced bolje radi

isto tako, što koristite za prikazivanje notifikacija na mobu, dal imate što da vas obavjesti nekako (ledice ispod ekrana, motox stil notifikacija ili nešto treće) ili stre bez toga ?

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.11.2013 9:50 (matija656).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
LG Optimus 4X

Moze li se staviti custom OS ako nemam memorijsku karticu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
miner kaže...

Moze li se staviti custom OS ako nemam memorijsku karticu?

normalno da možeš, kopiraš što ti treba na internu i onda sa cwm ili twrp flashes normalno

podrazumijeva se da prije toga imaš root i bootloader otključan

15 godina
LG Optimus 4X

CM 11 official upitan za nas mob ali ekipa sa xda dobro napreduje da ga ipak osjetimo i mi taj kitkat :)

0 2 hvala 0
12 godina
neaktivan
LG Optimus 4X

Ma tolka se frka digla oko tog KitKata ko da je 36. svjetsko čudo..{#} Kad bum ja kupovo novi mob, kroz pola godine, godinu, nitko se više neće sjećat KitKata. Bit će LG G52, sa zakrivljenim ekranom i prozirnim kučištem. A sustav će bit FriedChicken...

Ja sam na Vaniru koji piči odlično! Za sad sam zadovoljan ali ako nađem vremena bum metnuo neki drugi ROM za probu! Svaki prijedlog je dobrodošo..

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
LG Optimus 4X

jel treba kakav karnel za vanir i kolko da mi baterija bude duza?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
LG Optimus 4X

Kak to misliš jel treba? Ja sam na stock kernelu i nemam problema.. Dobim nekih 2,2 i pol sata ekrana šta nije spektakularno al je ok. Probaj razne kernela pa buš vidio. Optimus Prime je kažu najbolji za bateriju.. Kažu da je dobra kombinacija Zaiben/Slimbean+Iodak 8.5.. Ne znam kakva je baterija na CM 10.1 i 10.2.

0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
LG Optimus 4X

nek admini obrisu ovaj post

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.12.2013 16:45 (Cartman93).

0 0 hvala 0
16 godina
LG Optimus 4X

ajoj to je komplicirano,imas program na xda,mislim da se zove all in one i verzija je 1.4 gdje otvoris program,odaberes radnju i on sam to napravi,samo moras imati drivere,lg i adb cini mi se.

potrazi taj program i olaksaj si.

edit:  http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2230934

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.12.2013 16:45 (skrba).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

uspio sam u međuvremenu rijesiti problem. sad mi je mob valjda rootan.

13 godina
neaktivan
LG Optimus 4X

Skini Root checker sa trgovina play pa provjeri ako nisi siguran ali trebao si dobiti aplikaciju SuperSu ili Superuser ako je rootan.

"Just A Dream ".
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
LG Optimus 4X

Imam najnovijeg Zaibena,htio bi malo jaci bass i malo vecu glasnocu u slusalicama,kao da sam u pocetku imao,ali sad to nestalo,jel ima kakav app ili softverska promjena da malo promijenim to ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Fero kaže...

Skini Root checker sa trgovina play pa provjeri ako nisi siguran ali trebao si dobiti aplikaciju SuperSu ili Superuser ako je rootan.

ma imao sam nekih komplikacija prilikom rootanja, ali sad je sve u redu. i da, dobio sam supersu.

15 godina
doky01akablava kaže...

Imam najnovijeg Zaibena,htio bi malo jaci bass i malo vecu glasnocu u slusalicama,kao da sam u pocetku imao,ali sad to nestalo,jel ima kakav app ili softverska promjena da malo promijenim to ?

instaliraj viper4android

najbolji audio mod (po meni) koji možeš imat

14 godina
neaktivan
LG Optimus 4X

Instalirao sam Clockworkmod Recovery, i kod pokretanja mobitela sam zapeo u LG logo loopu. Znaci, ne mogu bootati. Sto mogu napraviti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
LG Optimus 4X

Da li se isplati uzeti u TELE2 sad taj mobitel na pretplatu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
miner kaže...

Instalirao sam Clockworkmod Recovery, i kod pokretanja mobitela sam zapeo u LG logo loopu. Znaci, ne mogu bootati. Sto mogu napraviti?

Probaj ponovo flešnut,napravi full wipe moba.. Ako ne uspije, flešni stock ROM preko kdz-a..

pancurak kaže...

Da li se isplati uzeti u TELE2 sad taj mobitel na pretplatu?

Isplati se ako nemaš para za neki noviji mobitel. Mob je sam po sebi odličan ali imaš novijih mobitela koji su jači od ovog..

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice