Dali ima koje riješenje da mi aolikacije idu na memorisku karticu a ne na memoriju uređaja, naranvno na 2.1 sustavu ? ?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Dali ima koje riješenje da mi aolikacije idu na memorisku karticu a ne na memoriju uređaja, naranvno na 2.1 sustavu ? ?
nema, osum onog app2sd
nema, osum onog app2sd
A dali to tkome radi ?
nema, osum onog app2sd
A dali to tkome radi ?
na forumu neznam nikoga, ali ekipa na xda kaže da radi
nema, osum onog app2sd
A dali to tkome radi ?
na forumu neznam nikoga, ali ekipa na xda kaže da radi
Ja sam danas probao na frendov stavi i neče, kad frend neče 2.2 ili 2.3 kad nije na hrvatski :/
Baš to

Morat ćeš napraviti ext2 particiju na memorijskoj kartici, no puno ga je lakše instalirati nego app2SD i radi super - Link2SD. Ne prebacuje baš sve fajlove od aplikacija, no recimo da prebaci oko 95% (apk fajl i dex, data ostaje na mobu).
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=919326
Ja sam poinstalirao gro toga preko Link2SD, ostavio na mobu Launcher i widgete - ostalo mi na mobu 66MB. A imam Angry birds i sve moguće igre brijem gore, kao i hrpu programa.
Trebaš napraviti sljedeće:
1. ext2 particiju kao zadnju na SD kartici
**ext2 partition on your SD card. 2 partitions set up, first FAT32 (or FAT16) and second ext2, both are primary.
I use free "MiniTool Partition Wizard Home Edition" (windows application) for this.
You can create ext2 partition without repartitioning, formatting or deleting anything with this tool. Connect your SD card to PC with a card reader or phone itself and make it visible as a drive. Open Minitool select this drive and resize down FAT partition, you will see an unallocated area at the end of the card. Create ext2 partition in that area (create as primary, not logical), click apply. Insert card and reboot the phone. (To be on the safe side backup your data before starting)**
2. instalirati Link2SD kao običnu aplikaciju s marketa
3. restartati mob mislim 2 puta
4. prebaciti igru/aplikaciju preko Link2SD na karticu, čime on nestane s moba dok ga se ne resetira i onda se pojavi opet u app draweru i biva na kartici
Tako napraviš za svaku aplikaciju (preporuka je launcher i widgete ostaviti na mobu) i šljaka ko sisa.
Frend ima jedan problem, isao je updateat mobitel na 2.1, ali mu se usput brickao i ne moze uci ni u emergency mode ni nista.
Pa neka ga onda nosi u servis.
molim te da nađeš link na forumu,,,,,jer tu je 87stranica...a na googlu ne nađem

Ja sam poinstalirao gro toga preko Link2SD, ostavio na mobu Launcher i widgete - ostalo mi na mobu 66MB. A imam Angry birds i sve moguće igre brijem gore, kao i hrpu programa.
daj, molim te, reci da li root treba samo za prvi put, dok se aplikacije linkaju ili treba biti konstantno rootan? prije da je ovo drugo, ali... da se ne zezam bez veze.
i, da li si primjetio kakvu promjenu u trošenju baterije jer sada ipak treba više čitati i pisati po kartici nego kada je sve "normalno".
Za root vise nezz, ali ne kuzim zkj je problem konstantan root

sam sebi odgovaram-ne treba trajni root. z4root, temporary root, link2sd prebacio sam dosta toga, reboot, i sve radi, jedino su nestale ikone sa home screenova.
što se tiče baterije, čisto sam mislio zbog češćeg pisanja i čitanja po kartici da li ima kakve razlike. ali valjda je to toliko malo, da jednostavno nema uticaja.
uglavnom, za sada link2sd radi.
sam sebi odgovaram-ne treba trajni root. z4root, temporary root, link2sd prebacio sam dosta toga, reboot, i sve radi, jedino su nestale ikone sa home screenova.
što se tiče baterije, čisto sam mislio zbog češćeg pisanja i čitanja po kartici da li ima kakve razlike. ali valjda je to toliko malo, da jednostavno nema uticaja.
Treba li SD prije pravljenja particija formatirati i koju veličinu particija treba odabrati
Nestanu aplikacije i iz app drawera ;). Dok ne rebootaš mob, njih više nema. Ja sam to radio tako da sam napravio backup sa LauncherPRO, sve polinkao sa dex fajlovima, restartao mob i vratio restore LauncherPRO-a. Radilo je super. Pogotovo kada je došla nova verzija Link2SD-a koja je mogla linkati i dex fajlove.
Baterija se ne troši više. Čitanje s SD kartica i dok miruje je razlika 0 valjda.
Ja sam napravio ext2 sa 500MB i bilo mi je i previše. Karticu nisam formatirao iako sam napravio backup na računalu (sve prekopirao ručno preko USB-a) kod pravljenja ext2 particije. Navodno se radi na novoj verziji koja će imati podršku za FAT sustav. Samo će onda trebati sve opet re-linkati vjerojatno.
Sada sam na 2.3 i mogu reći da me nativni app2SD razočarao. 40% aplikacija mi valjda još nema podršku za app2SD, tako da će vjerojatno ići i Link2SD na 2.3, dok se ne srede aplikacije.
No ubrzanja u radu s mobitelom su enormna. Od samog dizanja iz sleepa do ovako rada po mobitelu. A za sad nikakvih doslovno problema (jedan force close sam imao na aplikaciji koja nije podržavala 2.3, update-ao ju i eto je).
Evo imam pitanje..kupio bi prek eBaya bluetooth slusalicu..pa me zanima dali ona mora bit bas od LG-a il moze bit od nekog drugog proizvodaca, a da ce mi se prepoznat uredaji, znaci GT540 i bilo koja bluetooth slusalica ( npr. Sony Ericsson itd. ) su kompatibilni?
Evo imam pitanje..kupio bi prek eBaya bluetooth slusalicu..pa me zanima dali ona mora bit bas od LG-a il moze bit od nekog drugog proizvodaca, a da ce mi se prepoznat uredaji, znaci GT540 i bilo koja bluetooth slusalica ( npr. Sony Ericsson itd. ) su kompatibilni?
Ja sam koristio od samsunga, bez problema
xx
Treba li SD prije pravljenja particija formatirati i koju veličinu particija treba odabrati
možeš i ne trebaš. nije to hard disk. no, neće skoditi. napravi backup svega što imaš na kartici, jednostavno prebaci preko explorera i čitača kartica na hard, obriši postojeću particiju. sa nekim programom napravi particije fat32 i ext2. za drugu particiju će ti windowsi javiti da neće biti vidljiva u exploreru, to potvrdi, napravi ext2 i apply. i ne zaboravi da obje particije trebaju biti primary.
koju veličinu odabrati? ovisi kolika je kartica, ovisi što imaš trenutno gore, ovisi koliko imaš ili želiš instalirati. ja sam napravio 300 za ext2 a ostatak za fat32. koliko mi se čini, mogao sam ostaviti i 150, čak i 100mb, bilo bi dosta.
Nestanu aplikacije i iz app drawera ;). Dok ne rebootaš mob, njih više nema. Ja sam to radio tako da sam napravio backup sa LauncherPRO, sve polinkao sa dex fajlovima, restartao mob i vratio restore LauncherPRO-a. Radilo je super. Pogotovo kada je došla nova verzija Link2SD-a koja je mogla linkati i dex fajlove.
Sada sam na 2.3 i mogu reći da me nativni app2SD razočarao. 40% aplikacija mi valjda još nema podršku za app2SD, tako da će vjerojatno ići i Link2SD na 2.3, dok se ne srede aplikacije.
No ubrzanja u radu s mobitelom su enormna. Od samog dizanja iz sleepa do ovako rada po mobitelu. A za sad nikakvih doslovno problema (jedan force close sam imao na aplikaciji koja nije podržavala 2.3, update-ao ju i eto je).
da, nestanu, ali se nakon reboota pojave. ali, nestanu i shortcuti i widgeti sa home screena. tako da samo na to treba pripaziti.
app2sd sam mislio napraviti od početka, no, previše je bilo tekstova koji su rekli da je telefon zablokirao i da čak ako je proces i prošao, sve to skupa radi zaklinac sporo. ovo je do 2.2 (ako) sasvim dobro rješenje. još samo trebam vidjeti kako će se sve ponašati kada se pojavi nova verzija nekog od linkanih programa na marketu. da li će update ići normalno ili će trebai re-linkati.
za ubrzanje ne znam. čak mi je widget za vrijeme nakon sleepa zablokirao i nije pomoglo ništa osim vađenja baterije. da li je slučajnost ili ne, vidjet' ću za par dana. ako se nastavi dešavati, onda vraćam widget. ako ne, onda je slučajno.
bilo koja slušalica bi u teoriji trebala raditi. ja imam SE, model star kojih godinu, godinu i pol, i radi ok. sada tražim onaj handsfree za auto od telefunkena, koji podržava 2 telefona, a za siću novaca.
tako da ne vidim razloga zašto uzimati preko ebaya-još ti se može desiti da ju carina ne propusti ako ne odgovara hakomovim propisima. odi u t-centre, tele2 trgovine, čak i ove sa IT robom. imaš slušalice za 70ak kuna pa na dalje.
jedino ako baš tražiš nešto posebno. a te od lg-a su (meni barem) jako lijepe, ali ih kod nas nigdje nema. čak ni u ecosovim trgovinama, koji su kao, lg-ov glavni zastupnik.
ma da..70 kn ?? moze link ? ja sam bio u tele2 centru bas kad sam mjenjao tarifu i gledao, bile su oko 200 kn :/
ma da..70 kn ?? moze link ? ja sam bio u tele2 centru bas kad sam mjenjao tarifu i gledao, bile su oko 200 kn :/
Može pomoć?
imam bluetooth slušalicu od Sony ericsson-a, ali neznam kako da ju koristim na mobitelu?
da, nestanu, ali se nakon reboota pojave. ali, nestanu i shortcuti i widgeti sa home screena. tako da samo na to treba pripaziti.
app2sd sam mislio napraviti od početka, no, previše je bilo tekstova koji su rekli da je telefon zablokirao i da čak ako je proces i prošao, sve to skupa radi zaklinac sporo. ovo je do 2.2 (ako) sasvim dobro rješenje. još samo trebam vidjeti kako će se sve ponašati kada se pojavi nova verzija nekog od linkanih programa na marketu. da li će update ići normalno ili će trebai re-linkati.
za ubrzanje ne znam. čak mi je widget za vrijeme nakon sleepa zablokirao i nije pomoglo ništa osim vađenja baterije. da li je slučajnost ili ne, vidjet' ću za par dana. ako se nastavi dešavati, onda vraćam widget. ako ne, onda je slučajno.
Pa čim nestanu u app draweru, nestanu i sa home screena. Zato i jesam koristio od LauncherPRO funkciju backup (prije re-linkanja gro programa kada je došla 1.4.2 verzija Link2SD-a koja je mogla i dex fajlova linkati) a nakon reboota restore funkciju. Velim, to je bila frka-panika jer je trebalo relinkati preko 30 programa, pa da ne bi onda još i ručno ih vraćao na home screen kako su prije bili.
A onda kada sam dodao neki program naknadno, prvo sam ga linkao, pa rebotao i onda sam ga stavio na home screen. To nije problem.
Widgete sam i sa Link2SD ostavljao na telefonu, tj. njih i launcherPRO nisam dirao sa telefona. Kao i na pravom App2SD-u, tako je i na Link2SD preporuka te widgete sve ostaviti na telefonu, baš zato da ne bude sranja kasnije.
70ak kuna su bile slušalice u technomaxu, pred kojih par mjeseci. za tele2 ne znam, odn. znam da ih ima, ali pokojoj cijeni-? a u t-centru je nekakva bijela oko 150kn. s time da se do prošlog tjedna mogla uzeti za manje od 100kn jer je bioonaj popust od 50%
Widgete sam i sa Link2SD ostavljao na telefonu, tj. njih i launcherPRO nisam dirao sa telefona. Kao i na pravom App2SD-u, tako je i na Link2SD preporuka te widgete sve ostaviti na telefonu, baš zato da ne bude sranja kasnije.
da, očito widgeti nisu baš najsretniji ako ih se premjesti. za sada, evo, skoro pa 24 sata od prvog linka, imao sam problema sa tim jednim widgetom i sa jednim programom (quick settings). ostalo sve radi. za sada.
@Liverpool1892: kao i sa svakim drugim BT uređajem. prvo ih morađ upariti. ova moja SE se treba staviti u "discovery" mod, i sa telefonom pokrenuti pretragu BT uređaja. napisat će da je našao headset SExxx, "želite li upariti?" potvrdi na mobitelu i gotovo.
ako nemaš upute, tu bi trebao naći svoju slušalicu i koji je postupak.
nek' te ne brine onaj dio kada te traži da izabereš model telefona-tamo su samo SE telefoni. izaberi xperiju 10 ili 10 mini. taj dio ti je ionako manje bitan. pipkavo je samo sa slušalicom
70ak kuna su bile slušalice u technomaxu, pred kojih par mjeseci. za tele2 ne znam, odn. znam da ih ima, ali pokojoj cijeni-? a u t-centru je nekakva bijela oko 150kn. s time da se do prošlog tjedna mogla uzeti za manje od 100kn jer je bioonaj popust od 50%
da, očito widgeti nisu baš najsretniji ako ih se premjesti. za sada, evo, skoro pa 24 sata od prvog linka, imao sam problema sa tim jednim widgetom i sa jednim programom (quick settings). ostalo sve radi. za sada.
@Liverpool1892: kao i sa svakim drugim BT uređajem. prvo ih morađ upariti. ova moja SE se treba staviti u "discovery" mod, i sa telefonom pokrenuti pretragu BT uređaja. napisat će da je našao headset SExxx, "želite li upariti?" potvrdi na mobitelu i gotovo.
ako nemaš upute, tu bi trebao naći svoju slušalicu i koji je postupak.
nek' te ne brine onaj dio kada te traži da izabereš model telefona-tamo su samo SE telefoni. izaberi xperiju 10 ili 10 mini. taj dio ti je ionako manje bitan. pipkavo je samo sa slušalicom
Imam ove: http://www.zimax.gsm.pl/galerie/z/zestaw-sluchawkowy-bluet_1548.jpg i nikako da ih mobitel pronađe. Ne kužim ovo Discovery mod.
EDIT:Slušalica mi nije napunjena, pa vjerovatno zbog toga