Radi toga što su nam kreteni prodavači i mi postajemo isti takvi.
Kada će već netko reći glupom prodavaču da se litij polymer baterije kao i litij ion baterije ne moraju prazniti do kraja pa puniti i tako beskonačno. Dođe mi zlo kada čitam da netko drži mobil na punjaču 24 sata? 14 sati?
Pa ljudi nisu to NI-CD baterije pa je to potrebno.
Jednom za sva vremena, oba tipa litij baterija su opremljena elektronikom koja pazi kada je baterija puna i kako se puni. Možete vi mobil puniti 100 sati, ništa se neće bolje napuniti od onog trenutka kada napiše da je baterija puna.
Druga stvar, normalno je da će kod prvog punjenja baterija ona trajati kraće ali to nema veze sa ova 24 "potrebnog punjenja". Apsolutne prastare gluposti.
A druga stvar koja je vezana sa LG540 i njegovom baterijom je statistika koju pravi sam android sustav i sprema u posebnu datoteku. Ta datoteka služi sustavu kako bi što točnije prikazao pravo stanje baterije.
Dakle, ne morate držati 14 ili 24 sata, držite na punjaču dok se na ekranu ne pojavi obavijest da je punjenje gotovo.
Čitao sam čak na brdu stranih stranica da "totalno pražnjenje" značajno skraćuje vijek trajanja Litijeve baterije i preko 20 % ali opet imate elektroniku koja to onemogućava. Najbolje joj odgovara kada se počne puniti nakon što vrijednost koju android prikaže padne na 20% . Ne morate čekati kraj i vući zadnji miliamper iz nje.