LG GT540 Optimus

poruka: 2.948
|
čitano: 1.261.511
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "LG GT540 Optimus".
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: LG GT540- modovi i nadogradnje
14 godina
neaktivan
LG GT540 Optimus

Radi toga što su nam kreteni prodavači i mi postajemo isti takvi.

Kada će već netko reći glupom prodavaču da se litij polymer baterije kao i litij ion baterije ne moraju prazniti do kraja pa puniti i tako beskonačno. Dođe mi zlo kada čitam da netko drži mobil na punjaču 24 sata? 14 sati?

Pa ljudi nisu to NI-CD baterije pa je to potrebno.

Jednom za sva vremena, oba tipa litij baterija su opremljena elektronikom koja pazi kada je baterija puna i kako se puni. Možete vi mobil puniti 100 sati, ništa se neće bolje napuniti od onog trenutka kada napiše da je baterija puna.

Druga stvar, normalno je da će kod prvog punjenja baterija ona trajati kraće ali to nema veze sa ova 24 "potrebnog punjenja". Apsolutne prastare gluposti.

A druga stvar koja je vezana sa LG540 i njegovom baterijom je statistika koju pravi sam android sustav i sprema u posebnu datoteku. Ta datoteka služi sustavu kako bi što točnije prikazao pravo stanje baterije.

Dakle, ne morate držati 14 ili 24 sata, držite na punjaču dok se na ekranu ne pojavi obavijest da je punjenje gotovo.

Čitao sam čak na brdu stranih stranica da "totalno pražnjenje" značajno skraćuje vijek trajanja Litijeve baterije i preko 20 % ali opet imate elektroniku koja to onemogućava. Najbolje joj odgovara kada se počne puniti nakon što vrijednost koju android prikaže padne na 20% . Ne morate čekati kraj i vući zadnji miliamper iz nje.

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.1.2011 2:15 (pepi74).

3 0 hvala 1
16 godina
RE: LG GT540 Optimus
pepi74 kaže...

Radi toga što su nam kreteni prodavači i mi postajemo isti takvi.

Kada će već netko reći glupom prodavaču da se litij polymer baterije kao i litij ion baterije ne moraju prazniti do kraja pa puniti i tako beskonačno. Dođe mi zlo kada čitam da netko drži mobil na punjaču 24 sata? 14 sati?

Pa ljudi nisu to NI-CD baterije pa je to potrebno.

Jednom za sva vremena, oba tipa litij baterija su opremljena elektronikom koja pazi kada je baterija puna i kako se puni. Možete vi mobil puniti 100 sati, ništa se neće bolje napuniti od onog trenutka kada napiše da je baterija puna.

Druga stvar, normalno je da će kod prvog punjenja baterija ona trajati kraće ali to nema veze sa ova 24 "potrebnog punjenja". Apsolutne prastare gluposti.

A druga stvar koja je vezana sa LG540 i njegovom baterijom je statistika koju pravi sam android sustav i sprema u posebnu datoteku. Ta datoteka služi sustavu kako bi što točnije prikazao pravo stanje baterije.

Dakle, ne morate držati 14 ili 24 sata, držite na punjaču dok se na ekranu ne pojavi obavijest da je punjenje gotovo.

Čitao sam čak na brdu stranih stranica da "totalno pražnjenje" značajno skraćuje vijek trajanja Litijeve baterije i preko 20 % ali opet imate elektroniku koja to onemogućava. Najbolje joj odgovara kada se počne puniti nakon što vrijednost koju android prikaže padne na 20% . Ne morate čekati kraj i vući zadnji miliamper iz nje.

Sve tocno sto si rekao a vele na Phone Areni da otprilike svako 30-to punjenje je ipak treba isprazniti do kraja zbog rekalibracije.

http://www.phonearena.com/news/Battery-life-tips-and-tricks_id15965

14 godina
neaktivan
LG GT540 Optimus

Mene zanima da li je itko uspio riješiti da na 2.1 službenom ili nekom fastbootu, odmah po početku poziva ton svira najjače, a ne da se postupno pojačava?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
pepi74 kaže...

Mene zanima da li je itko uspio riješiti da na 2.1 službenom ili nekom fastbootu, odmah po početku poziva ton svira najjače, a ne da se postupno pojačava?

Meni odmah svira najjače, nisam primjetio da se postepeno pokačava, a imam 2.1 Službeni.

http://www.drazen-online.net84.net Web Dizajn i Hosting!
14 godina
neaktivan
LG GT540 Optimus

kod kuće imam modem billion na koji mi je nakačen "uređaj sa antenom-airlive" i preko njega pristupam internetu preko laptopa, znači preko wirelessa bez ikakvih kablova, međutim kad hoću da se konektujem putem mobitela na istu mrežu ne ide ....

napominjem da kada hoću da se konektujem na internet putem laptopa moram upisati user i pass.... a sa prijašnjim modem (Paradigm) moj user i pass je bio upisan u modem i samim paljenjem laptopa bio sam na internetu bez naknadnog ukucavanja user-a i pass-a

u samom telefonu pod "postavkama povezivanja" pod "wi-fi postavkama" pa pod "napredno" postoji opcija "IP postavke" pa me interesira može li se ukucavanjem IP adrese modema ili "uređaj sa antenom-airlive" ostvariti bežična konekcija i spajanje na net putem telefona

bezeze mi da imam vlastitu wireless mrežu u kući a ne mogu je koristiti osim na laptopu....

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Imaš li neki svoj zvuk za poziv ili je Androidni?

Ne vjerujem da je fastboot tu išta promijenio

( imaš li možda kakve programe za zvukove koji su instalirani)?

16 godina
neaktivan
LG GT540 Optimus

Evo baš gledam tu na netu ima neka aplikacija OPEN HOME (ima i tema za nju) za android, jel ona postoji na marketu (besplatna) i jeli podržan android 1.6.

iKnow :)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
mr.emju kaže...

kod kuće imam modem billion na koji mi je nakačen "uređaj sa antenom-airlive" i preko njega pristupam internetu preko laptopa, znači preko wirelessa bez ikakvih kablova, međutim kad hoću da se konektujem putem mobitela na istu mrežu ne ide ....

napominjem da kada hoću da se konektujem na internet putem laptopa moram upisati user i pass.... a sa prijašnjim modem (Paradigm) moj user i pass je bio upisan u modem i samim paljenjem laptopa bio sam na internetu bez naknadnog ukucavanja user-a i pass-a

u samom telefonu pod "postavkama povezivanja" pod "wi-fi postavkama" pa pod "napredno" postoji opcija "IP postavke" pa me interesira može li se ukucavanjem IP adrese modema ili "uređaj sa antenom-airlive" ostvariti bežična konekcija i spajanje na net putem telefona

bezeze mi da imam vlastitu wireless mrežu u kući a ne mogu je koristiti osim na laptopu....

znači... ti se hoćeš poverazi na kućni wifi?

onda upali wifi (na mobu), nađi svoju mrežu, stisni connect, ako treba upisi pass i to je to... ne vidim zašto komplicirati

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% kopiraj ovo u potpis.
15 godina
neaktivan
LG GT540 Optimus

potpis ovoga što max1919 piše. nema prevelike komplikacije. upali wifi, pronađi mrežu i spoji se. eventualno, ako ne koristiš mobitel na nekoj drugoj mreži, dodjeli si ip adresu, dns i spoji se u kućnu mrežu. no, to nema smisla jer si tako blokiraš druge mreže.

ugl. sve na auto i spajaj se.

Ne svađaj se sa glupljim od sebe; nikada nećeš pobijediti.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
LG GT540 Optimus

koliko sam ja skuzio covjek ima modem u bridge modu... kaze da svaki put mora upisivati user/pass ...

Spoji se na router preko njegove IP adrese i namjesti si ga da ti je stalno spojen na net...

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
chavezd kaže...

koliko sam ja skuzio covjek ima modem u bridge modu... kaze da svaki put mora upisivati user/pass ...

Spoji se na router preko njegove IP adrese i namjesti si ga da ti je stalno spojen na net...

chavezd ovo je kod mene problem što si napisao a problem je navodno i to što se ovaj Billion modem ne može drugačije konfigurisati osim ovog u bridge modu..... pa sam mislio da li se kroz upisivanje ip adresa, dns-ova itd u naprednim postavkama wirelessa na telefonu može konektovati na net.... napomena preko ovog modema mi je i tv i "fiksni telefon" tako da bi navodno svaka druga konfiguracija sj....la "fiksni telefon" i tv.... pa molim za pomoć ako ima pomoći

13 godina
neaktivan
LG GT540 Optimus

zna li itko lijepo objasniti kako se premjestaju aplikacije i igre skinute s android marketa na memorijsku sd karticu? jer ovako bezveze trosim memoriju telefona i mobitel se usporava..

0 0 hvala 0
16 godina
LG GT540 Optimus

Na korak sam do Lg Optimusa, P1i prodan, još da je k800i prodat

da Bog da crk'o rock'n'roll, kad ga svako svira
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
lovrebiograd10 kaže...

zna li itko lijepo objasniti kako se premjestaju aplikacije i igre skinute s android marketa na memorijsku sd karticu? jer ovako bezveze trosim memoriju telefona i mobitel se usporava..

To tek možeš sa verzijom 2.2, znači može preko linkova koji su bili, pogledaj prijašnje postove, ali ako staviš 2.2 gubiš garanciju!

13 godina
neaktivan

jesi siguran 100 %?? znaci ni san verzijom enclair 2.1 se nemoze to premijestat :(

14 godina
neaktivan
lovrebiograd10 kaže...

jesi siguran 100 %?? znaci ni san verzijom enclair 2.1 se nemoze to premijestat :(

Da, Eclair je službena sa LG-ove stranice, i ne može se staviti na nju app2sd

14 godina
neaktivan

moze, teba root i apps2sd, nadi negdje tutorial po ovoj temi ili internetu

ubio si sve moje ljude
13 godina
neaktivan

znaci ipak se moze,samo treba skinut apps2sd s android marketa

15 godina
neaktivan
Liverpool1892 kaže...
lovrebiograd10 kaže...

Da, Eclair je službena sa LG-ove stranice, i ne može se staviti na nju app2sd

može se staviti na 2.1 ali nije garantirano 100% da će raditi

lovrebiograd10 kaže...

ne, ne taj app2sd, treba ti mod, a ne aplikacija.

ako to dobiti nađi u temi
lg gt540 modovi i nadogradnje

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% kopiraj ovo u potpis.
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.1.2011 17:03 (max1919).
15 godina
neaktivan
lovrebiograd10 kaže...

KLIK!

I zahvali se maxu! {#}

13 godina
neaktivan

fala max ;)

15 godina
neaktivan
lovrebiograd10 kaže...

fala max ;)

no prob ;) inace dobaljan je i klik na HVALA (da se admini ne ljute na spam)

jel pomoglo?

15 godina
neaktivan

@mr emju koji os imaš na kompjuteru? ako si na W7, onda rješenje postoji-djeljenje veze na internet, porgram je conectify. ako si na xp ili linuxu, onda ili novi ruter ili kod susjeda! ;-)

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.1.2011 18:31 (viking.software).
14 godina
neaktivan
viking.software kaže...

@mr emju koji os imaš na kompjuteru? ako si na W7, onda rješenje postoji-djeljenje veze na internet, porgram je conectify. ako si na xp ili linuxu, onda ili novi ruter ili kod susjeda! ;-)

imam win7

15 godina
neaktivan
mr.emju kaže...
viking.software kaže...

imam win7

onda ti je problem riješen. skini ovo, instaliraj, ako se dobro sjećam, nema neke posebne potrebe za dodatna podešavanja, pokreni  hotspot iz programa i to je to. naravno, prethodno digni vezu na net. i onda slijedi ono što je već napisano, stavi ip i dns na mobitelu na automatski, pokreni pretragu wifi mreža, i spoji se.

radi bez problema. i radi sve dok je veza na glavnom kompjuteru aktivna. kada se prekine, prekida se i hotspot.

14 godina
neaktivan
viking.software kaže...
mr.emju kaže...
viking.software kaže...

imam win7

onda ti je problem riješen. skini ovo, instaliraj, ako se dobro sjećam, nema neke posebne potrebe za dodatna podešavanja, pokreni  hotspot iz programa i to je to. naravno, prethodno digni vezu na net. i onda slijedi ono što je već napisano, stavi ip i dns na mobitelu na automatski, pokreni pretragu wifi mreža, i spoji se.

radi bez problema. i radi sve dok je veza na glavnom kompjuteru aktivna. kada se prekine, prekida se i hotspot.

evo pokušavam ako uspijem javim uglavnom hvala na preporuci

USPIOOOOOOO PUNO HVALA JOŠ JEDNOM.....

nešto mi se ruši program a uspio sam samo otvoriti market, nijednu web stranicu nisam uspio otvoriti piše da je brzina 54 Mbps

mogu se otvarati samo stranice koje nisu "teške"

ako imaš iskustva sa ovim programom reci mi jel normalno da je protok podataka pravo usporen ili postoji neka opcija da se i taj dio ubrza (nisam uspio otvoriti ni jedan video na youtube-nije neka šteta al samo navodim primjer)

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.1.2011 23:04 (mr.emju).
13 godina
neaktivan
LG GT540 Optimus

ovak, imam jedan problemchich..pokushavo sam instalirat app2sd po nekom tutorijalu i sad mi mob vishe ne prepoznaje karticu..izvadio sam karticu van, di god je drugdje stavim, radi..napravio sam i hard reset i opet isto..probo sam stavit karticu iz drugog moba(formatirana na FAT), ni nju ne vidi..u medjuvremenu sam zgubil josh jednu karticu u sobi, zweknula na pod i ne mogu je nikak nach tak da nemam vishe ni jednu za probat..jel ko zna shta bi moglo bit?

unaprijed zahvaljujem!!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
cagliostro13 kaže...

ovak, imam jedan problemchich..pokushavo sam instalirat app2sd po nekom tutorijalu i sad mi mob vishe ne prepoznaje karticu..izvadio sam karticu van, di god je drugdje stavim, radi..napravio sam i hard reset i opet isto..probo sam stavit karticu iz drugog moba(formatirana na FAT), ni nju ne vidi..u medjuvremenu sam zgubil josh jednu karticu u sobi, zweknula na pod i ne mogu je nikak nach tak da nemam vishe ni jednu za probat..jel ko zna shta bi moglo bit?

unaprijed zahvaljujem!!

baš imaš peh... probaj otiči u settings, sd card i tamo odabrati mount SD card (na tvom sustavu se to vjerovatno ne zove isto).i probaj maknuti app2sd, možda pomogne.

13 godina
neaktivan
max1919 kaže...
cagliostro13 kaže...

unaprijed zahvaljujem!!

baš imaš peh... probaj otiči u settings, sd card i tamo odabrati mount SD card (na tvom sustavu se to vjerovatno ne zove isto).i probaj maknuti app2sd, možda pomogne.

hvala na brzom odgovoru!!

vech sam stavio drugi ROM i sad je sve ok..i sad ajmo sve ispochetka..samo da ti zahvalim na svim tutovima, linkovima i objashnjenjima..stvarno si mi olaksho zhivot masu puta a i masu drugih ljudi..zato josh jednom HVALA!!

i sam da napomenem..nakon shta se to desilo, izvadio sam karticu van, formatiro je ponovo na FAT32 u compu i opet je nie htio ochitat..jedino kaj je pomoglo je frishki rom..

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.1.2011 23:27 (cagliostro13).
15 godina
LG GT540 Optimus

ljudi evo mene s novim mobitelom :D samo u ovaj dan i pol nisam skuzio kak slat pjesme s kartice :$ shame on me :D moze li mi itko pojasnit to ?? :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: LG GT540- modovi i nadogradnje
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice